Skočiť na obsah

alamo

Odporúčané príspevky

No ved o to ide, nie? Alebo kolko clovek plati za doucovanie na hodinu... vsak? Vtedy si uvedomuje o co ide a pracu ohodnoti - podla jej kvality a svojich moznosti.

 

ok, ja ako zakaznik tu pracu ocenim (sice frflem, ale to len kvoli tomu, ze si to musim porovnavat, ale inak nemam inu moznost, lebo sam si to urobit neviem)

a preco si stat neoceni adekvatne prace, ktore si "objednava" ? vo verejnom zaujme ? dokonca ani nefrfle, ale maedli si ruky, ako zasa svojich zamestnancov oje-babral.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a preco si stat neoceni adekvatne prace, ktore si "objednava" ? vo verejnom zaujme ? dokonca ani nefrfle, ale maedli si ruky, ako zasa svojich zamestnancov oje-babral.

 

Ty sa vlastne pytas, preco nie je neosobna byrokraticka masineria efektivna, ze? Jednak to vyplyva z jej samotnej podstaty. A za druhe - pretoze....

 

 

Schwarzenberg raz na otazku, kedy bude v CR zivotna uroven ako vo Svajciarsku povedal: "Ano milá paní, ale na tohle nám chybí jenom jedna, jediná věc - 10 milionů švýcarů."

 

Dokonale by to nebolo asi nikdy. Ale u nas mas katastrofalnu neefektivitu od samotnej vlady, az po vedenie mnohych skol. Nie vzdy korupcia, stacia proste spusty zlych rozhodnuti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Idem pre dceru ale tu nesuhlasim - uz si presne nepamatam co sa piasalo na preodslej strane, ale dady to spravne napisal - Chcel som mu dat bod ale uz som tri niekomo dnes dal.

 

 

Co si pamatam xeno je ochotny a dava mechanikovi a neviem kvetinarke - co su vsetko sukromne sektory ale na ucitelov nie? Verejny sektor? Nepotrebujeme skolstvo vypada to tak ze nie. Inak tento nepodareny strajk bude ma iny pruser v tejto krajine - pre deti. Deti,Deti,deti.

 

jednotlive sikovne deti zmiznu a vcom je problem? Vo vsetkom. vsetkom a vsetkom. nebudete mat na to peniaze.

 

inak vy si ozaj myslite - v dnesnej dobe mam dve deti mozno si spravim aj tretie - ze ti prtalci vam budu platit nejake dane za tudajsie mzdy? Alebo este raz ste nepochopili ze ste v pi---ci?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dokonale by to nebolo asi nikdy. Ale u nas mas katastrofalnu neefektivitu od samotnej vlady, az po vedenie mnohych skol. Nie vzdy korupcia, stacia proste spusty zlych rozhodnuti.

 

konecne sme dospeli ku konsenzu

a teraz 2nd level - netrpiet to tejto vlade, ani drobnym lokalnym lokajom...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kurzy za 62­-tisíc eur

 

Kurz vrátane dopravy, stravy či ubytovania vyšiel 2800 eur na osobu, povedala hovorkyňa finančnej správy Miroslava Slemenská

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz2CyCMWmGz

Co ja viem? 2800 na osobu na dajme tomu 2 tyzdne. A nieco pre xena.

Náklady štátu na jedného zamestnanca predstavovali len 28,13 eura, čo je veľmi nízka suma. Zvyšná suma bola čerpaná z prostriedkov európskych fondov,“ napísalo ministerstvo.

 

 

Pre xena som nieco chcel skopirovat tak len zrepodukujem - bolo lacne - na osobu len 40 euro zvysok EU.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a teraz 2nd level - netrpiet to tejto vlade, ani drobnym lokalnym lokajom...

 

Az na to, ze tato vlada vysla z volieb s velmi silnym mandatom. Cize by si nemohol trpiet rozhodovanie velkej casti obcanov. A ked je chyba na komunalnej urovni...kua, ved tam nechodi skoro nikto ani volit.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Len vyberiem odborarov

 

Za kompromis v rámci požiadaviek školských odborov sa vyjadril aj najvyšší predák OZ KOVO Emil Machyna, ktorý uviedol, že je len na rozhodnutí predstaviteľov OZ školstva a vedy ako budú postupovať. "Sme za pokračovanie dialógu, pretože, keď sa prestane diskutovať, je zle," povedal.

 

Aj bývalý prezident KOZ SR Miroslav Gazdík, ktorý bol dovčera podpredsedom tripartity (po rokovaní ho oficiálne nahradil v tejto funkcii viceprezident KOZ SR Slavomír Manga), konštatoval, že "najlepší štrajk je ten, ktorý sa neuskutoční." Juraj Blahák, predseda Energetickochemického odborového zväzu, označil súčasný stav za "zlyhanie oboch strán" a vyzval nájsť čo najskôr spoločne kompromis. To si však vyžaduje ústretovosť oboch strán a predovšetkým zodpovednosť pri posudzovaní ekonomickej reality.

 

Predstavitelia odborov na rokovaní vyjadrili školským odborárom solidaritu, unisono však podporili aj myšlienku návratu za rokovací stôl. Sociálni partneri zároveň naznačili potrebu prijať v súčasnej situácii memorandá jednotlivých sociálnych partnerov s vládou, ktoré by formulovali obojstranne prijateľné dohody na fungovanie spoločnosti v období krízy a vytvorili zábezpeky zachovania sociálneho zmieru. Aj keď, ako odznelo v diskusii, organizovanie štrajku ako ústavnej formy demokracie by to v budúcnosti nezakázalo a nevylúčilo, vytvoril ba sa tak tlak na riešenie problémov všetkými zainteresovanými i tlak v spoločnosti na zachovanie sociálneho zmieru.

-------------

Pekne.

 

Bývalý šéf Konfederácie odborových zväzov (KOZ) Miroslav Gazdík konštatoval, že on osobne vidí kompromis na úrovni 6-% rastu tarifných platov.

http://www.aktuality...bory-na-dialog/

 

--

Pekne p### nie? Ti odborari solidarni a s kym? Ja som na Ondika(na neho musia byt nenormalne tlaky, nieze to zvldne nezvlada to ale snad on aj odbory a ucitelia a spolocnost to zvladne) nadaval ,ale nelamal palicu. Ucitelia by ich mali naucit komu maju sluzit tie pitze aj odborarske aj vladne.

 

Bývalý šéf Konfederácie odborových zväzov Miroslav Gazdík konštatoval, že on osobne vidí kompromis

na úrovni 6-%

rastu tarifných platov. "Nehovorím, že treba ustúpiť od požiadaviek, ale je potrebné ich triezvo zvážiť," uviedol a upozornil na aktuálnu ekonomickú situáciu na Slovensku. Čítajte viac: http://www.ta3.com/c...sp-80-skol.html

Stary ## sa nezastane ani kolegu.

 

!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Inak ja nechapem - do diskusii pisu , vraj vysokoskolsly vzdelany a maju 500 eur v sukromnej sfere. A preto si ti ucitelia nezasluzia trebars 1000 , moja zena mato co omielaju nastupny 508 a priplatky 550, inak v cistom ked strajkovala v septembri. 430 a oktobri nestrajkovala v cisto 432 to som videl na ucte.

 

Hmm.. hmm. hhmm.. hmm..hjhmmm.hmm..

Co mam na to povedat?

Je to na p### A bude to horsie - mladi miznite z tejto krajiny. Inak uz mam malo casu musim ist do obchodu. U nas ti co zmizli sa isto nevratia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale, je pravda ze zena zmizne do skoly a do skolky deti nosim ja - teda ich aj obleciem,ucesem , niektore aj zobudim -ale vtom sme uz zohraty( ja stavam 7.30 z bytu odchod 7.50 to sa ja musim obliect,umyt,vacsinu aj dceru - nieekedy ju este zobudit nakrmit, chlapec je najedny a hore a pozera TV uz hodinu). Chlapec si stale nevie snurovat -robit maslicky - teda chodi pred pol osmou a my mame este polhodinu - na osmu. A konci ja neviem tvrdi ze 14:30 a pre deti ide po tretej. Je v tej skole. Ja som v robote o necelu hodinu dlhsie od 8 do 16. Iste viac nerobim. Ja ma hodinovu prestavku na obed a nieje yiadne obmedzenie. Ja som lekara za 10 rokov nenastivil. Pr. kvoli PN. Lebo si to musim platit sam, teda tam ani nejdem, teda ked som chory aj tak musim robit.

 

Teda je fakt, zena doma nerobi skolske ulohy, ani pripravu ani opravy doma. Takto ak by to robila vz######al by som ju zo skoly - vyhovuje mi to - je mi jedno kolko a co robi v skole -domov si robotu nebude nosit. Prvy mesiac som to toleroval, kludne aj teraz - ale aby to bolo pravidlo to nie. Takto videl som aj pisomky -aj raz za posledny tyzden si tvorila pisomku - mne je jedno ked vegetime ci si robi pisomky ci cita knihu - 2 krat do roka mozno aj viac ju podporim - uz som to raz spravil - s detmi som zostal ja nie ona - neslo o strajk(asi choroba, takto ja v istych dobach mozaem a nerobi mi problem zostat doma s detmi a budem rad, ale su chvile ked si to dovolit nemozem ,mame aj starych rodicov). Ale mne sa ta skola do zivota nebude je kafrat. A poviem nie je to zle zamestnanie mozno. Inak doteraz ona mala jeden strajk a jeden den bola navyse doma - co ma hneva - ze si nemozem vybrat last minut - ale ak sa nahnevam zaciatkom juna ci koncom papa skola.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sestra uci na gymnaziu vo velkom meste

bezne pracuje doma, ci uz opravuje pisomky, robi si pripravy, pise clanky, zvysuje si kvalifikaciu atd.

okrem toho ma este aj druhe zamestnanie..., mozno by nemusela, ale splaca byt a rada cestuje

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dady moze byt - ale moja zena "sa venovat skole" doma nie ze nikdy(vcera som jej pozical notebook, nech si pripravi pisomku a ja som si pozrel dve dobre komedialne filmy, druhy mal v druhej casti tragicku zapletku - zivot) nebude - ale bude to zriedkavost. Nech to robi v skole.

 

Strajk skoncil. A uz podla mna dlhsiu dobu nezacne - uvidime vysledok. Co nam predvedie Fico - podla mna cely strajk bol v jeho rezii.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

rada by som vedela, ako by sa štát (je jedno, pod akou vládou, lebo žiadna vláda po 1989 učiteľom nepriala), postavil k tomu, ak by všetci učitelia hromadne dali výpoveď.

Zaujímavé by bolo aj to, keby tú výpoveď dali aspoň tí, ktorí učia v sťažených podmienkach, kde chcú rušiť osobitné školy/triedy...viem, že to je nereálne, ale predstava je to zaujímavá : koho by tam potom dosadili. páni, čo roba rozhodnutia od stolov, by šli učiť do osád či na iné miesta, kde vyžadujú od učiteľov priam nadľudské výkony?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilma neviem ci to nieje neralne - robit v Bratislave za 430 v cistom ... ani v Revucej to nieje bohvieco ... neviem ci to aj to Ficova definitiva nieco riesi.

Podla mna nic a v bratislave uplne nic. Ale su tu a budu na rok ine problemy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Radičová spomína na štrajk lekárov

http://hnonline.sk/s...e-uz-neustojime

Verejnosť bola na strane vlády, ale plán lekárov bol diabolský v troch veciach. Prvá – výpovede anestéziológov. Druhá – od 1. októbra mali dvojmesačné výpovedné lehoty, platy im bežali. Tretia – kalkulovali s tým, že potom pôjdu na šesť mesiacov na podporu v nezamestnanosti a potom sa vrátia späť do nemocníc. Dokázali by ustáť ten stav osem mesiacov, ale pacienti by to neustáli.

...

Vtedy som stála pred dilemou, či ich necháme na pracoviská priviesť políciou. Práve to chceli!

 

v podstate priznáva kapituláciu pred "sprostým" vidieraním

Stotožnili ste sa vnútorne s memorandom?

Keby som sa mohla rozhodovať slobodne, tak memorandum nikdy nepodpíšem. Bolo to pred predčasnými voľbami, bola to už súčasť predvolebnej kampane. Nikdy som to verejne nepovedala, dnes to poviem – keď padla tá nočná hodina a začali platiť výpovede lekárov, lekárski odborárski vyjednávači sa cez prestávku v rokovaní pochytali za ruky, dali sa do kruhu a vykrikovali akési víťazné pokriky a predviedli doslova oslavný tanec. Je na to dvadsať svedkov, niečo také som ešte nezažila.

keby sa odvrhla falošná téza o "bezplatnom zdravotníctve", potom by už k žiadnemu štrajku nedošlo

pani Radičová, nie ste pravičiarka, a nerobila ste pravicovú politiku.. ani vaša vláda nebola pravicová

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Strajky budu - a su nutne- fico si to vyzerie.

Zena predvcerom robila skolsku olympiadu. Spolu s dalsou ucitelkou si vytipovali 8 mich - najlepsich. Bola medzi nimi aj minimalne 1 stvorkarka.

vyhral to maturant ktory ziskal 15 bodov zo 40 tich.

A sa tesili ti olympionici ze by mohli prejste cez maturitu.

Mozno ano - ale mozno nie,ako viem cez pisomnu maturitu musia mat aspon 40% ak ju nezvladnu mozu sa zucastnit v septembri. Teda 2/3 maturantov neprejde cez tu skusku.

 

Neviem ci v predmete anglictina(zena na stvrtrocnej klasifikacii nebola), ale je trieda co vo vsetkych predmetoch ma priemer znamok pod 4,5.

 

4,5 to je zufalstvo -ale ucitelia s tym nic nemozu spravit. To je priemer skoly. Keby im nedavali 5(za domacu, vedomosti) mali by cisto 5. Ak davaju 5 za to ze nespravia si domacu su dvaja co si ju niekedy spravia-alebo viaceri.

----------------

Inak nik ju este nepretiahol ani nevynadal.ze su relativne OK - su tam nafetovanci(do ktorych si zena nedovoli - ale u nej boli kludni) - nejakych zobrali policajti a nejakych vyhodia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

„S istotou môžem potvrdiť, že jednak legislatívne predpoklady, ktoré vytvorila vláda, jednak zdroje, ktoré sú vytvorené v štátnom rozpočte, vytvoria predpoklady, aby priemerná mzda učiteľov v budúcom roku stúpla o 94 eur na 934 eur,“ povedal Kažimír. To je podľa neho 1,1-násobok priemernej mzdy v národnom hospodárstve v budúcom roku.

http://spravy.pravda...cislam-neveria/

 

Minister 7.12.2012

Riaditelia dvoch štátnych prešovských gymnázií tvrdia, že zamestnancom platy zvýšili. „Učitelia i nepedagogickí pracovníci dostali zvýšené platy o päť percent,“ povedal riaditeľ Gymnázia J. A. Raymana Miroslav Krajňák. Učitelia dostali podľa neho pridané o 35 až 38 eur, nepedagogickým zamestnancom sa prilepšilo o 17 až 18 eur. „Problém nemáme, pretože máme dostatočný počet žiakov,“ dodáva. Bezproblémové zvýšenie platov potvrdil aj riaditeľ Gymnázia na Konštantínovej ulici.„Sme jednou z najväčších škôl, platy sa v priemere zdvihli o 25 eur,“ hovorí Stanislav Šanta.

http://spravy.pravda...-ich-nepocitia/

 

Z presovskych gymnazii.

Zena tiez dostala dekret ,kde je zvysili mzdu z 565(cely minuly rok 4 vyplaty, menej nemala v decembri asi 30 eur navyse) na necelych asi bez 50 centov na 600. Teda o 35 eur.

V inej diskusii som cital ze tolko(38 eur) dostal aj ucitel z 37 rocnou praxou. Inak neviem ako tu prax pocitaju. Lebo to na dekrete maju. Ked dostala prvy neviem kedy, tam zena mala 6 rokov a dajme tomu 100 dni, teraz v tom druhom dekrete po oduceni 4 mesiacov tam mala 7 rokov 170 dni.

 

Mna nezaraza ten plat ani mladeho ,stareho ucitela. Ale ako tomu ministrovi vyslo ze narast bude o 94 eur? Ked na skoly neposlal mozno ani tych 35 eur, lebo niekde budu musiet prepustat,lebo na platy nemaju. V pripade skoly,kde uci zena asi zrusia kuchynu, vraj kvoli tomu, ze ziaci sa tam aj tak nestravuju(chodia si do tesca kupovat 1/4 pizze) - bude len vydajna stravy - kupena niekde inde(z inej kuchyne). Ale ok skola nieje o jedeni. Ale skola chce setrit na ucitelovi -tak naco je?

 

„Škola neprežije, ak neprepustím piatich učiteľov. Chýbajú nám peniaze na zvýšenie miezd,“ vraví riaditeľ Obchodnej akadémie v Rožňave Viktor Baláž.

http://www.sme.sk/c/...u-ucitelov.html

 

Ako skola moze fungovat ak z 29 ucitelov prepusti 5? Alebo ako fungovala doteraz?

 

 

 

Pri šetrení a škrtoch sa podľa nej môže stať, že školy, ktoré budú nútené prepúšťať, nebudú mať na niektoré predmety kvalifikovaných pedagógov.

A co ta skola chce ucit, ked nema ucitela? Alebo som cital(toto neviem ci je pravda), ze za Fronca zvysili co musia oducit ucitelia na 22 hodin. Tak ucitelia z I.stupna ZS na druhom stupni aby to splnali ucia vytvarnu ci hudobnu vychovu(teda nekvalifikovani - laici). Co je to za system? Naco to vyucuju? Pr. dali by ste mna ucit slovencinu?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

k tomu znižovaniu stavov - v poslednom čase čítam dosť často o znižovaní stavov učiteľov

- prvýkrát mi to padlo do očí, keď som čítala jeden blog jednej stredoškolskej učiteľky, a vzápätí celá kopa komentárov od iných učiteľov, ktorí podostávali ako nadbytoční uprostred školského roka výpovede ... a viacmenej nútenie do výpovedí ( ten blog : http://mariahreskova.blog.sme.sk/c/319339/Neviete-co-je-bossing-Budte-radi.html )

ani ja tomu nerozumiem, ani tí učitelia celkom, a zrejme nikto, okrem ... ministerstva, nadriadených, ktorí dostali smernice ?

 

rezonovalo tam nielen podivné prerozdelenie hodín, učiteľ matikár dostáva telocvik, a fyzikár matiku, a podobné šialenosti, akoby všetko smerovalo k tomu, aby sami dávali výpovede ... a aj sa to deje.

 

o tom píše aj slimak, v podstate, a je to dosť strašidelné - už teraz je vzdelávací systém postavení na obetavých ľuďoch, na čom bude postavený, keď nebude mať kto učiť ?

nem chápem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nadbytocny dobry ucitel? Ten to ma vyhrate.

Pr.

http://mariahreskova...-a-pravdou.html

 

OK 3 roky do dochodku. Ak ma dobre meno si aj sukromne privyrobi,aj ked neviem ci dnes sa musi doucovat a na skolu sa ozaj dostane vsetko.

V minulosti moja babka mala kamaratku matikarku ta na doucovania aka bola ziadana- neviem co brala - ja som ju nemal rad taka ropucha. Inak bola sikovna aj v peceni kolacov,piekla mi na svadbu. Nemal som ju rad lebo zaberala cas kedy som mohol byt s babkou sam, ale zrejme to bola sikovna zenska.

 

Priklad tato co ju vyhodili kludne nech doucuje. Na doucovanie pridu deti co maju zaujem sa ucit. Tie co nemaju peniaze a ju to bavi nech to robi za 50 centov. Ma 5 vysokoskolsky vzdelanych deti. Kazde nech optimalizuje na polovicu a matke z toho pusti 50 euro a budu vsetci vysmiaty.

 

---------------

V tom pribehu su obete hlavne deti. Preco na matiku nemaju matikara na informatiku ineho kara a na zemepis geografistu? Pruser je to pre rodicov tych deti.

Tie deti budu musiet zivit,alebo sa tie deti na ne budu prizivovat, Zamestnanie si nenajdu a po druhe. Ich fotrovia skveli mozu robit do smrti. Preco -lebo skvele deti.

 

----------

OK niektore veci neviem docenit,neprezil. Vyhodenie z prace. Ale sama pise , ze stoji si za tym ako konala(sama nech zhodnoti ci to bolo spravne - ja som to cital tak ze super). Je luto ze nemoze doucit ten zbytok. No stava sa.

 

---------

 

Ak clovek co vychova svojich 5 deti k vysokoskolskemu vzdelaniu mal by sa mat zle - neviem si predstavit kto by na tom mal byt lepsie. Ja osobne bzt na tom tak robim im uctovnika ci danoveho poradcu a beriem od kazdeho 200 euro.

 

To znamena vsetky deti musia byt prec z krajiny ak si chcu slusne zarabat. Jedneho ak by to bol spratek(debilek) ho nakopem do strany Smer.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Akurat, ze toto je ukazka toho, ako su nezmyselne strajky statnych zamestnancov.... na co je dobre si vystrajkovat zvysenie platov, ked ich sice stat slubi, ale celkovy narast rozpoctu na skolstvo nie je az taky velky? Platy sa zvysia, ale pocet ludi ubudne. Ale mozu este strajkovat proti prepustaniu. Alebo strajkovat proti tomu, ako ktora skola meni vyucovacie hodiny a harmonogram. Alebo strajkovat proti mnozstvu odpracovanych hodin a nadcasov.

 

Co je ale trosku chory system vyjednavania, nie? Z obidvoch stran.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...
Zena uci anglictinu a nabozenstvo - dobre si vybrala - ma dost hodin a o jej pracu je zaujem aj na inych dvoch dalsich skolach. Nema to kto ucit. Na druhu stranu som bol prekvapeny, ze ZS nema ucitela zemepisu. A mi bolo do smiechu ak som sa dozvedel,ze co ide ten predmet co i len suplovat. Pritom po Slovensku, ci po blizkej europe mame skoro tyzdenne vylety - teda by sa na nu mohlo nieco nalepit.

 

Tie kredity a kvalita ucitela a motivacia - posledne dva dni ja uz pozeram nejaku hodinu telku - deti aj umyte najedene - ze pod si lahnut - nie opravuje pisomky. To je o 8smej - ale to je aj o 11nastej.

 

Kreditov ma uz 60 - uci 4 roky. Preplatia jej len 30, tie dalsie ma nato aby si spravila nejaku pracu - a postupila do vyssej platovej triedy.

 

Posledne dve vikendy som v sobotu nikde nemohol ist, lebo jej skola a ucitelia nieco mali s detmi v sobotu. 

 

------------------------

 

No a ktomu co zo skol vychadza. Chalan 25 rocny(stavbar) - dam mu zarobit - ci sa uchytit. Okrem vyburania bytu - mozno este vyrezania drazok pre kable - dokazil vsetko. Od rozpoctu - az po kym som ho nevyhodil.

 

Dorobit som si to musel sam so svagrom. Uctovnik(absolvent EPM) a vyuceny automechanik.

 

Toto som napisal inde kde to uz bude zabudnute zapadnute.

 

KUR .. ######e.. Slovaci.

 

Mne nejde do hlavi -preco si ludia nevazia ucitelov Trenerov- ci ludi pracujucich v kruzkoch - vytvarnej - hudobnej - skolke - ved to si jedini ludia spomedzi inych co sa venuje im detom, co ich ucia - co im ich minimalne zabavia - a v tom case maju volno. Ok stari rodicia. 

 

Slovensko je v ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov