Skočiť na obsah

Modul Počasie

Sniper

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Zaujal ma jeden modul, ktorý prináša predpoveď počasia a môže sa nainštalovať na Fórum. Každý člen Fóra si môže vybrať lokalitu kde býva alebo sa práve nachádza, vybrať najbližiu meteorologickú stanicu a aktuálne počasie bude mať zobrazené na hlavnej stránke Fóra. Ten modul stojí smiešných 5 dolárov, ale nechcem kupovať mačku vo vreci, ktorú keď si nainštalujem, tak bude zobrazovať hovadiny. Preto bol by som rád, keby ste otestovali, či ten modul pracuje tak ako má, teda či tá predpoveď aktuálneho počasia je skutočne reálna a dá sa na ňu spoľahnúť.

Pre otestovanie modulu sa musíme zaregistrovať na Fóre http://www.fischeronline.net/ je to také isté Fórum ako toto (pri registrácii odpoveď na kontrolnú otázku je 3.1415 teda za trojkou je bodka), zadajte funkčnú emailovú adresu, registračný email príde hneď.

Keď sa zaregistrujete, tak v nastaveniach si nájdite kartu Weather a vyberte Metric:

Obrázok

Na položke Change Location napíšte mesto kde sa nachádzate, mesto napíšte bez diakritiky, potom v zozname sa ponúkne pár návrhov, kde na prvom mieste by malo byť to, čo ste zadali. Pre príklad som vybral Košice. Nezadávajte tam menšie obce alebo dokonca dediny, takú veľkú databázu to nemá. Napr. Novú Dubnicu mi našlo, ale takú Krupinu už nie.

Obrázok

Uložte zmeny (keď vyberiete svoje mesto, tak sa v políčku zobrazia nejaké čísla, to si nevšímajte, proste to uložte) a prepnite sa na Change Location. Tam vyberte stanicu, ktorá je najbližšie, náhodou Košice majú svoju stanicu, ale niektoré iné mestá môžu mať stanice ďalej, napr. Trenčín má najbližie v BA a v Ostrave.

Obrázok

Keď zadáte všetky potrebné údaje, tak na hlavnej stránke Fóra vpravo hore uvidíte aktuálny stav počasia a dnešnú podrobnú predpoveď. Je to po anglicky, ale to by malo ísť preložiť.

Obrázok

Bolo by najlepšie keby to otestovali aj tí čo sa nachádzajú mimo Slovenska, čím viac testov a výsledkov z rôznych lokalít, tak tým lepšie. Ak by to dávalo relevantné údaje, tak by som to nainštaloval.

Výsledky píšte priamo sem.

• Odpovedí 3
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

2

• game

1

• D'Ady

1

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

Najaktívnejšie dni

Zverejnené

odskusane, funkcne, ale podla mna slaba databaza

ked tam ako najblizsiu stanicu k Banskej Bystrici ma Poprad, tak je to podla mna o nicom

:)

Zverejnené

S tými stanicami je to tak, že to už závisí od toho, aké stanice sú fyzicky dostupné v tej-ktorej krajine a najmä od akého hydrometeorologického ústavu sa dáta čerpajú. Neviem aká stanica je najbližšie pri BB, ale tu aspoň vieš z akej stanice sa dáta zbierajú. Keď ti v rádiu povedia, že dnes bude v BB polooblačno, tak tiež nevieš z ktorej stanice zozbierali dáta pre túto predpoveď. Zadal som mesto Zvolen, tam mi zo staníc pre istotu už neponúklo vôbec nič :) Zoznam staníc bude treba zrejme doplniť, spýtam sa na to tam.

Dopl.: Našiel som že pre BB a Zvolen je najbližšie Sliač. Skúsim zistiť, prečo to tam neukazuje. A ešte jedna vec mi napadla. Keď tam neukazuje Sliač, je teoreticky možné, že stanica má výpadok.

Zverejnené

odskúšané, Stupava ee, Malacky áno, najbližšia stanica BA - Ivánka.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov