Skočiť na obsah

Úroky, peňažný systém

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Výrok A, nepovedal si kolko, a stale si to žiadal

Presne tak. Pretoze ty si navrhol, aby CB tlacili peniaze a tie davali ako dary a tym sa splatili dlhy. Keby som to navrhoval ja, premyslel by som si to. Ale ty si to navrhoval a preto som chcel vediet a akej sume sa hovori. A kedze si nijaku hranicu nedal, tazko mozes tvrdit, ze tam nejaka hranica je.

dovod preco som ta tak nazval, je prosty, neustale zosmiesnujes a napadas, nie vulgaritami,

Pravidlami fora su zakazane vulgarity. Zosmiesnovanie nedoukov nie je zakazane. A ty si vdacny objekt :)

A ked hovorim v tretej osobe ....a tuto tretiu osobu oznacujem napriklad vzdelanostne horsie vybavenu, je len na tebe, ci to na seba vztiahnes a budes sa za takeho povazovat. Pokial sa tak citis, naozaj to nie je dovod aby som bol ja, alebo ktokolvek iny vyhodeny. A koniec koncov, nie je na tebe, ani na mne, aby sme rozhodovali o tom, kto bude vyhodeny.

A ked pisem o tretich osobach, pisem o tretich osobach. Nie o tebe, to ani nahodou. Neviem ako ta to mohlo vobec napadnut? :)

Zverejnené

Zosmiesnovanie mas v pravidlach, sam si nedouk.

Ale ako moze clovek ako ty najskor ziadat konkretnu sumu a v druhej vete napisat , ze to nevie nik. To je mimo akejkolvek kultúry stolovania a potom je jasne, že ty si sem dosiel v prvom rade zosmiesnovat, pricom dokazy tak tie tu nedas. Ked sa ti napaci moje tvrdenie, tak ho vyvrat, ale na to nemas aby si take nieco zvladol, tak sa uchylujes k tomu co kto studoval, ake bezmocne :)

Ani s urokom si nedokazal opak, ani s tým si nedokazal opak, že kontrakcia uverových penazi nema dopad na defláciu a následnú krízu. Ani kvantitatívne uvolnovanie, ktore ma sposobit hyperinflaciu, vlastne si nic nevyvratil, nic si nedokazal spochybnit poriadne o com som tu ja pisal.

Zverejnené

Zosmiesnovanie mas v pravidlach, sam si nedouk.

Ale ako ti mam dokelu zabranit, aby si to nerobil ty sam??? Ved to predsa nejde... :)

Ani s urokom si nedokazal opak, ani s tým si nedokazal opak, že kontrakcia uverových penazi nema dopad na defláciu a následnú krízu.

Ehm...ono to nefunguje tak, ze odbornik bude narocne a vedecky dokladat neplatnost kazdej vymyslenej hluposti. To by potom kludne mohol akykolvek hlupak vymysliet akukolvek hlupost, trebars ze peniaze miznu a bralo by sa to ako fakt, kym by niekto nedokazal opak. Kdeze.

Vo vede to funguje naopak. Dokazuje sa platnost novej teorie a nie neplatnost kazdeho vysloveneho vymyslu. Takze nie je mojou, ani nikoho ineho povinnostou dokazovat, ze tvoje tvrdenie o miznucich peniazoch je houpost. Je tvojou povinnostou dokazat, ze je to spravne tvrdenie.

Ale kedze mas zopar storoci historie a zopar stoviek krajin - a ani jeden pripad, ked by sa to realne udialo, vysledok je taky, ze realita je v rozpore s tvojim tvrdenim. Takze je to vyriesene.

Ani kvantitatívne uvolnovanie, ktore ma sposobit hyperinflaciu,

Prudky narast penazi v obehu ma inflacny vplyv. To je predsa OK a nebudem to nikomu vyvracat. Takato je ekonomicka realita a s tym uplne suhlasim. Ono sa to v realite prejavuje vselijak.

vlastne si nic nevyvratil,

Ja nie. Realita to vyvratila dokonale za mna a davno predo mnou.
Zverejnené

Vidim, ze diskutujute viac o sebe, ako o penaznom systeme. Je cas na kratky oddych.

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov