robopol Zverejnené 6. September, 2011 Autor Zverejnené 6. September, 2011 Nie je to žiaden nezmysel. tak to funguje človeče, ked splatis dlh tak sa peniaze vratia do banky na účet banky, pokial si ich nikto nepožičia, alebo banka za ne nic nekupi tak v systeme nesluzia na výmenu tovarov a služieb. Su na účte a nič sa s nimi nedeje. Ale QE nefunguje tak ako si tu pisal v suvislosti s dlhopisom. Dlhopis odvodený od slova dlh nestratil význam a názov to ma spravny :D pri skupovaní toxických aktív FEd sa pomohlo bankam tak, že fed preniesla na seba toxické aktíva a bankám za to dala peniaze, ktoré su vo FEDe a úročia sa. tieto peniaze nekolujú v ekonomike ani sa nepodielaju na výmene tovarov a služieb, ako keby ani neexistovali. A dlhopis som tu písal. sú to peniaze na dlh aj tam je úrok. takže žiadne dolievanie penazi, ktoré netreba vratit, ktoré koluju v ekonomike na výmenu tovarov a služieb a sú neurocene. Bohužial zatial QE nie je ten TVOJ LIEK na dlhy. Doposial v mojej interpretácii ako naliatia bez úroku do realnej ekonomiky na výmenu tovarov a sluzieb, peniaze ktore netreba vrátit CB, tak take ak sú tak je ich zanedbatelné množstvo k penaznej mase. znova sme na zaciatku a cim dalej o tom viem tým dalej je horsie je TEBE vyargumentovat tvoje klamstva, čo si tu písal.
xenocide Zverejnené 6. September, 2011 Zverejnené 6. September, 2011 Hmm....peniaze na ucte nezmiznu zo systemu. Bankovy ucet je sucastou systemu. Peniaze v banke su sucastou financneho systemu :D Treba si uvedomit o com vlastne hovoris. Ten nezmysel s miznutim penazi potom totizto nuti k dalsim nezmyslom - ako pomaly tvrdenie, ze peniaze ulozene v banke nie su sucastou systemu. Ale oni su - aj ked sui vyuzivane prirodzene inac, nez pokial by boli investovane. pri skupovaní toxických aktív FEd sa pomohlo bankam tak, že fed preniesla na seba toxické aktíva a bankám za to dala peniaze, ktoré su vo FEDe a úročia sa. tieto peniaze nekolujú v ekonomike ani sa nepodielaju na výmene tovarov a služieb, ako keby ani neexistovali.A tu je kde problem? Toxicke aktiva boli alebo prevzate (takze sa dlh nezvysil), alebo boli zlikvidovane (takze sa dlh znizil). Peniaze ziskali banky, takze patria bankam a su v systeme. Pri sucasnych urokovych sadzbach neviem ci ich FED vobec uroci, ale je to jedno - do systemu sa dostali nove peniaze, ktore stat vytvoril z nicoho. Nie su pozicane statom - ak stat odkupil vlastne dlhopisy, tak jednak znizil zadlzenie a zase peniaze dostali banky. Prirodzene - mozes napisat, ze QE nie je nalievanie penazi do ekonomiky :) TEBE vyargumentovat tvoje klamstva, čo si tu písal.Robopol, robopol. Ty mas vazne osobnostny problem. Si najvulgarnejsi clovek na tomto fore, ktory sustavne pouziva vulgarizmy a nadavky, nepodlozene obvinenia a to, ze robis fakticke chyby a odporujes vlastnym slovam je len perlicka. V podstate sa ekonomii nerozumies, ale snazis sa tomaskovat stalymi vulgaritami. Mas stastie, ze su k tebe modovia taki milorsdni, pretoze v slusnej spolocnosti by si bol za taketo vyjadrovanie davno vyvalani v smole a peri. Riesenim by bolo sa vratit do skoly - a zopakovat si zaklady ekonomie a slusneho spravania. Alebo sa vratit k rodicom, aby ti dali zopar poza usi a naucili za komunikovat na urovni dospeleho cloveka. Toto co tu predvadzas je nevychovane arogantne decko, ktore si mysli, ze pokial bude kricat najhlasnejsie, bude mat pravdu. Tak ako medzi detmi - to aj casto funguje. Len sa obavam, ze uz sa tazko njade niekto, kto by ta dokazal naucit sa spravat :) Proste si rozmaznany capart. S tym uz ale nic neurobim.
robopol Zverejnené 6. September, 2011 Autor Zverejnené 6. September, 2011 odkedy su klamstva vulgarity? to by som poprosil vysvetlit. A prirodzene tvrdím, že peniaze vo FEde na účtoch komerčných bánk su urocene. To ja viem ked to nevies ty. A tieto peniaze ako keby neboli su akurat sucastou toho ze mas cisielka na ucte. peniaze však stoja na tých účtoch a v relanej ekonomike neslúžia na vymene tovarov a sluzieb. proste sa jej nezucastnuju. To je to tvoje naliatie. To nie je naliatie TO JE PREDAJ toxických aktív KB a kupca je FED. *** ale System o ktorom hovorím ja znamená to, že dlžníci získaju tie peniaze, aby mohli splatit svoje dlhy. Pokial ich nedostanu bez dalsieho dlhu, MOZU FIGUROVAT V TVOJOM systeme na účte kolko len chcu, ICH UCEL JE AKO KEBY NEEXistovali. tak isto TERAZ môžeme vo FEDE vyrobit 100 násobok penazi z celej penaznej masy na účte Fedu. Pokial sa tie peniaze Z fedu nedostanu do ekonomiky ako kebyneexistovali. Možno tuto uvahu ešte zvladneš pochopit. PS: nechaj si pre seba tie vychovne reci, ja nie som tvoje decko, ani tvoj kamarat ani nic podobne, aby si tu mohol rozdavat rady. drz sa svojich rad sam.
xenocide Zverejnené 6. September, 2011 Zverejnené 6. September, 2011 Pretoze si klamstva neuviedol, vies? :D A pozri, sam si pisal, ze QE je nalievanie penazi do ekonomiky. A kritizoval si to. Takze si ujasni, co vlastne chces kritizovat a bude to. tak isto TERAZ môžeme vo FEDE vyrobit 100 násobok penazi z celej penaznej masy na účte Fedu. Pokial sa tie peniaze Z fedu nedostanu do ekonomiky ako kebyneexistovali. Možno tuto uvahu ešte zvladneš pochopit.Vidis, ale ty si kritizoval "system" a tvrdil si, ze banky a FED su sucastou systemu.Takze ked pribudnu peniaze v banke, tak pribudnu v systeme. Ale inac mas pravdu - to predtym co si tvrdil boli hluposti sposobene tym, ze si nerozmyslal. Teraz aspon vidis, ze navysenie penazi v systeme nemusi vyvolat inflaciu. Spravne. A dokonca ani ked sa dostanu do obehu to nemusi vyvolat inflaciu.
robopol Zverejnené 6. September, 2011 Autor Zverejnené 6. September, 2011 Klamstva boli to, cez QE sa dostavaju peniaze pri nakupe dlhopisov bez dlhu a úroku. Napríklad. to bolo jedno tvoje klamstvo. Nie ja rozmyslam stale ja s rozmyslanim nemam problem. Problem je len ten ze nemám všetky presné informácie a tak ma môže xenocide zaviest a vyvracat moje tvrdenia klamstvami. a kedže sa mi upresnuju informacie ako sem tam nieco precitam mozem uspesnejsie zasadit ranu. Takze tak.
xenocide Zverejnené 6. September, 2011 Zverejnené 6. September, 2011 Klamstva boli to, cez QE sa dostavaju peniaze pri nakupe dlhopisov bez dlhu a úroku.Ach a naozaaaaaaj? :) Kto komu poziciava a za aky urok? :D Pravda naozaj je, ze velmi vela informacii nemas, to hej
robopol Zverejnené 6. September, 2011 Autor Zverejnené 6. September, 2011 No dobre tak daj tu pravdivu informaciu, takže ECB nakupi dlhopis štatu a nie je to pôžička štatu? takže ECB daruje peniaze štatu a nie je tam ani žiaden úrok, ktorý musí splácat štát? ECB v buducnosti nepreda dlhopis? ja mam ine informacie napr. tu http://spravy.pravda...k_ekonomika_p01 aj ked sa to netýka nákup dlhopisov iba cez CB. Dôležitosť dlhopisov Dlhopisy sú spolu s akciami najdôležitejšie investičné inštrumenty. V poslednej dobe sa však s rastúcou krízou suverénnych krajín dostávajú do úplného centra pozornosti a preto je dôležité správne pochopiť ich fungovanie, čo si chceme ukázať v dnešnom článku. Dlhopis je cenný papier, ktorý predstavuje úver poskytnutý dlžníkovi. Dlžník sa na základe vydaného dlhopisu zaväzuje platiť veriteľovi pravidelné platby (kupón) vo vopred dohodnutej výške a to až do splatnosti dlhopisu. Väčšina dlhopisov má splatnosť od 2 až do 30 rokov a na konci tohto obdobia je dlžník povinný zaplatiť veriteľovi istinu (nominálnu hodnota dlhopisu).zdroj:www.trimbroker.com/zona_obchodnika/download.php?id=69 Myslím, že toto postačuje na to vyvratenie
xenocide Zverejnené 6. September, 2011 Zverejnené 6. September, 2011 No, spominal si QE na priklade USA, vsak? A ja som pisal, ze to NIE JE na dlh - co si ty oznacil za klamstvo. Takze USA, ako stat, skrz FED odkupi vlastne dlhopisy alebo toxicke aktiva - zaplati bankam peniazmi, ktore "vytvoril z nicoho" - a tieto peniaze su zcasti (alebo uplne?) ulozene na uctoch bank, ktore vedie FED. Spravne? Nuz a ja zase zopakujem - nie je to na dlh, nie je to na urok. Banky nedlzia FED-u nic a neplatia urok. Islo o vytvorenie uplne novych penazi, ktore boli naliate do systemu. Cize stale opakujem klamstvo? :D
robopol Zverejnené 6. September, 2011 Autor Zverejnené 6. September, 2011 Ja hovorím o situacii ked stat vydava nove dlhopisys nejakou dobou splatnosti. ziskane peniaze do RUK STATU SU UROCENE a dlh štatu sa musi splatit. istina sa však spravidla splaca vydaním nového dlhopisu. A kedže Fed nakupuje dlhopis, tak úroky by mali ist jemu. A keby Fed drzal dlhopis do jeho expirácie, tak štat musí vyplatit peniaze FEDU. A nie je to žiadne naliatie natrvalo lebo dlhopis expiruje, je tak? Tak ake naliatie? Fed stahuje úrok a nakoniec ked expiruje dlhopis tak sa vracaju peniaze do FEDu. PS: poznamka, ak ty pokladas predaj dlhopisu ucastnikom burzy, ktorý si ich v minulosti kupil, že to nie je uročene, tým len potvrdzuješ, že ty vobec nerozumies problematike. Tu ide o dlh štatu nie predaj cenneho papiera, alebo kupu, prečo by mala byt tato operacia urocena a predstavovat kupujuceho dlh, alebo predavajuceho? a ak ma ***, povyberam ti tu prispevky z minulosti, tie klamstva.
xenocide Zverejnené 6. September, 2011 Zverejnené 6. September, 2011 A kedže Fed nakupuje dlhopis, tak úroky by mali ist jemu. Ono asi nebude FEd platit uroky sam sebe, vsak? :D Rozhodni sa co vlastne chces povedat. Je kvantitativne uvolnenie naliatie penazi do ekonomiky (ako si tvrdil a ako tvrdia ostatni), alebo nie je?
robopol Zverejnené 6. September, 2011 Autor Zverejnené 6. September, 2011 takze nevies. Ja som ti napisal ako sa vydavaju dlhopis s odkazom na stranku v pdf. Dlhopis predstavuje dlh štatu a uroky plati stat, a stat musi zaplatit aj istinu. Fed neplati uroky, uroky z drzby dlhopisu idu do FEDu, a ked vyprši dlhopis ktory si kupil FED, tak do FEDu idu peniaze z istiny dlhopisu, tak by to malo fungovat. tymto definitivne vyvraciam tvoje bludy, že po A, stat ked vyda dlhopis nie je to dlhB, ze neplati úroky z penazi, ktore získal predajom dlhopisov, nových dlhopisov
xenocide Zverejnené 6. September, 2011 Zverejnené 6. September, 2011 Nie ze neviem :D Ale pisal si, ze QE je nalievanie penazi do ekonomiky. Ak by bolo treba, tak ta odcitujem. Ale to iste tvrdia ekonomovia po celom svete. 1. Kvantitativne uvolnovanie je nalievanie penazi do ekonomiky 2. QE nie je dlh. Peniaze ziskaju banky a nikomu ich nedlzia 3. QE nie je na urok. Peniaze ziskaju banky a neplatia za ne urok. Takze kde som klamal? :) tymto definitivne vyvraciam tvoje bludy, že po A, stat ked vyda dlhopis nie je to dlh Prosim odcitovat, kde som tvrdil, ze ked stat vyda dlhopis, nie je to dlh. Ale vazne - najdi a odcituj. Hladaj rexo, lebo inac bude zleeeeee...pretoze ak to nenajdes, ukaze sa, ze si sa poplietok, vsak? A to by bolo zle, velmi zle. Takto sa popliest a oznacit ma za klamara, no fuuuuj, zly , zly robopol. Tak hladaj, cituj a namiesto kosticky budes mas dobry pocit :)
robopol Zverejnené 6. September, 2011 Autor Zverejnené 6. September, 2011 Pointa, ktory zeitgeistacke trubky ani v tejto chvili nepochopili je - ze prave stat nalial zopar stoviek miliard dolarov do ekonomiky BEZ uroku (pretoze dlhopisy kupil a bodka) a BEZ dlhu (nevznikol nijaky dlh, len stat odkupil dlhopisy). Takze sa prave udialo, co podla zeitgeistackej ezoteriky nie je udajne mozne - zvysil sa objem penazi v obehu bez uroku a bez dlhu A aby som nezabudol - QE zaroven v podstate znizuje dlh (odkupuje dlhopisy), takze vznikaju nove peniaze - nie na dlh - nie s urokom - a dokonca dlh znizuju. Ti co vymyslali zeitgeist zjavne zabudli na to, ze naokolo je realny svet, ktory na ich teorie kasle Mas tu hafo skvostov, nestojis mi vsak zato aby som to hladal ako druk, len aby som dokazal, že zavadzas a klames. Nič z toho nie je pravda. Pravda je taká, že štát VYDA dlhopis a niekto ich kupi. stat plati aj urok a musi v buducnosti ten dlh vyplatit. Takže nie su to peniaze naliate do ekonomiky bez dlhu a bez uroku, a nie su tam ani natrvalo.
xenocide Zverejnené 6. September, 2011 Zverejnené 6. September, 2011 Nie, este raz - kde som napisal, ze ked stat VYDA dlhopis, tak to nie je dlh. tymto definitivne vyvraciam tvoje bludy, že po A, stat ked vyda dlhopis nie je to dlh Nie odkupi, ale VYDA, ako si tvrdil. Ako vidis, ja som pisal, ze ked stat ODKUPI dlhopis, tak dlh klesa. Ale podla teba som tvrdil, ze ked stat VYDA dlhopis, tak to nie je dlh. Hladaj robopol, hladaj, hladaj...kedze som to tvrdil? Kde? Najdes? Dokazes, ze som napisal ze vydavanim dlhopisov nevznika dlh? Vazne to najdes? No tak, dokaz ze vies citat :D A mas pravdu - ked stat dlhopis odkupi, dlh klesa :) A hladaj. Uz si to nasiel? Uz si nasiel, kde tvrdim, ze ked stat dlhopis vyda, tak to nie je dlh. Noze sa snaz. PS. preco sa zastavas tych hlupakov bez chrbtovej kosti? :)
robopol Zverejnené 6. September, 2011 Autor Zverejnené 6. September, 2011 A kde ti stat odkupuje vlastny dlhopis? stat nie je centralna banka. A obyvatelstvo plati uroky statu s dlhopisov. uz som ti nasiel tvoje skvosty. Napisal si, že cez QE Takze sa prave udialo, co podla zeitgeistackej ezoteriky nie je udajne mozne - zvysil sa objem penazi v obehu bez uroku a bez dlhu NEZVYSIL SA BEZ UROKU A DLHU, LEBO DLHOPIS BOL VYDANY AKO DLH STATU AJ S UROKOM. TO ŽE HO KUPI FED NEZBAVILO PLATIT TYCH LUDI UROKY S DLHOPISU ANI ZAPLATIT ISTINU TOHO DLHOPISU.
xenocide Zverejnené 6. September, 2011 Zverejnené 6. September, 2011 Vydat dlhopis a odkupit dlhopis su presne opacne veci. tymto definitivne vyvraciam tvoje bludy, že po A, stat ked vyda dlhopis nie je to dlh Cize kde som napisal tento blud? Pokial som ho napisal, jednoznacne islo o chybu. Ale proste ma odcituj, kde som to tvrdil. TO ŽE HO KUPI FED NEZBAVILO PLATIT TYCH LUDI UROKY S DLHOPISU ANI ZAPLATIT ISTINU TOHO DLHOPISU. Jaaaaaaaj. Neviem ci je to tvoja chyba, alebo chyba tych blbcov zo zeitgeistu, pretoze to musi byt fakt truba ktorej nedojde, ze v tomto pripade stat odkupil svoje vlastne dlhopisy. Takze dlzi sam sebe. Cize by platil urok sam sebe. Co je nezmysel. A ked stat odkupi dlhopis, tak nevyda dlhopis. Ked stat odkupi dlhopis, tak sa dlh nezvysuje. Odkupenie nie je to iste ako vydanie dlhopisu :D Proste sa uz vykasli na tych mamlasov, uplne ti blbnu mozog. Ale ked najdes kde som pisal, ze vydanim dlhopisu sa nezvysuje dlh - uznam, ze to bolo chybne tvrdenie. Vtip je v tom, ze taketo moje tvrdenie nenajdes. Takze si urobil to, co ta mali rodicia kym si bol maly naucit nerobit - nevymyslat si a neobvinovat druhych z klamstva nepravom. Je to neslusne, vies? :)
robopol Zverejnené 6. September, 2011 Autor Zverejnené 6. September, 2011 To su tvoje dalsie zavadzania, FED je centralna banka nie je to štát. Je to štátna inštitúcia, ale ma svoje rozhodnutia postavených na predstavenstve. A ked vyda stat dlhopis a kupi ho hned FED, tak mas uročený dlhopis, aj ho musis splatit. To kde sme na marse, že ty stale rozpravas ako keby ten dlhopis nemal vyexpirovat. Peniaze sa vratia do FEDu, to nie je statna pokladna. A uroky pojdu pekne z danových poplatnikov, tak ako aj istina. takže naliatie na úrok a dlh. Ak vyda stat dlhopis a odkupi ho KB a po čase preda CB, tak znova peniaze pozicala KB na zaciatku statu, ktoré chce spät aj s úrokom. Kedže však predala svoj dlhopis CB, ziskala peniaze, ktoré najskor dala statu. Takže peniaze sa teraz ocitli u KB od CB. A úrok je nadalej aj podmienka splatenia dlhopisu pri expirácii teraz nie vsak KB ale FEDU. peniaze Fed vyrobil z ničoho a dostal ich ako nove peniaze do systemu. Takze to je pravda sú to nové peniaze, ibaže sú tam do doby kedy FED nepredá dlhopis, alebo neexpiruje, vtedy sa stiahnu.
xenocide Zverejnené 6. September, 2011 Zverejnené 6. September, 2011 tymto definitivne vyvraciam tvoje bludy, že po A, stat ked vyda dlhopis nie je to dlh Proste mi najdi, kde som napisal tento blud.
robopol Zverejnené 6. September, 2011 Autor Zverejnené 6. September, 2011 nebudem nic hladat, ak si to nenapisal, ja som to tak chapal, že tak to myslis. Ze cez dlhopisy sa dostanu peniaze nezatazene niekoho dlhom a urokom. O to ti predsa slo, aby si ukazal, že cez QE nie su zaťažené dlhom a sú v systeme na trvalo. A to nie je pravda nie su tam na trvalo a druha vec je, že sa ani pri QE1 nedostali do ekonomiky v USA. ostali na uctoch vo fede. Ale môžem ti ukazať, že Pri situacii ked stat vyda dlhopis a kupi ho FED, tak aj tak ich musi vratit späť do Fedu, aj urok by bol. Takže to naliaatie je dočasne a nie je bez úroku. Je to vlastne nový dlh. Ale podstatne je ine. Ak Fed aj stahuje peniaze tak to nie je TRVALE NALIATIE, tie peniaze sa vratia do Fedu. Aj ked banka kupi dlhopis tak ho preda. To co teda vznika aj zanika. Dostava sa späť do bánk. TAK ESTE RAZ A NAPOSLEDY SA TA PYTAM AKO SPLATIME TIE DLHY S UROKOM VSETCI NA CELEJ PLANETE?
xenocide Zverejnené 6. September, 2011 Zverejnené 6. September, 2011 Nie cez dlhopisy. Ale ked stat vykupi vlastne dlhopisy za peniaze, ktore doslovne vytvoril z nicoho. Takze nijake vydavanie dlhopisov, ale presne naopak - vykupovanie dlhopisov. A presne tieto peniaze nie su nikoho dlh - stat si ich moze vytlacit kolko chce. A ked za tieto peniaze od bank udkupi dlhopisy alebo "toxicke aktiva", tak banky ziskaju tieto nove peniaze. Nie je to nijaka pozicka a neplatia sa z nich nijake uroky. Banky predali dlhopisy za peniaze. Bodka. Akurat tieto peniaze v pripade USA boli zcasti ucelovo viazane. Je to de facto naliatie penazi do ekonomiky a preto je aj kritizovane. A sam si oznacil FEd za sucast systemu, za sucast ekonomiky. Takze ak su peniaze na uctoch FED-u, tak su v systeme. V tom systeme, ktory kritizujes. Cize stale plati, ze QE je naliatie penazi do systemu - bez dlhu a bez uroku.
robopol Zverejnené 6. September, 2011 Autor Zverejnené 6. September, 2011 Ale nie je pravda, že vykupovanie bez expiracie. Kazdy dlhopis ma svoju expiraciu a nehovor stat si vykupuje. robia to centralne banky a statna pokladna nie je pokladna fedu. A ked raz FED nakupi dlhopis TAK RAZ EXPIRUJU TIE DLHOPISY, A VTEDY TREBA VYPLATIT ISTINU STATOM. NIE FEDOM, STAT JE TU DLZNIK A FED DRZITEL ZAVAZKU. takže to vedie k comu? vedie to iba k jednemu, že si stat odpusti svoj dlh. A to je neštandartne riešenie. TO je ako keby si niekto daroval peniaze. JA si urobim dlh a poviem odpustite mi ho. To je nebezpečný precedens. A uz som ti pisal ak je to na ucte FEDU, MOZE TAM BYT AJ KVADRILION PENAZI na exp99. Nic to na fakte nezmeni, že tie peniaze stoja na ucte vo FEDE a nesluzia na splatenie starých dlhov a výmenu tovarov a sluzieb. Nie su v obehu v ekonomike.
xenocide Zverejnené 6. September, 2011 Zverejnené 6. September, 2011 ?????Ked stat vykupi vlastny dlhopis, tak tento de facto zanika. Dlh zmizne. A ked stat odkupi tento dlhopis od banky ci fondu, tak banka alebo fond ziska za dlhopis peniaze od statu. A pokial si stat tieto peniaze prave vytvorit, tak sa nove peniaze dostali do systemu. Neviem aku expiraciu myslis :D Alebo ze by si chcel povedat, ze FED drzi dlhopisy ministerstva polnohospodarstva, takze toto ministerstvo plati uroky FED-u, spravne? :)
robopol Zverejnené 6. September, 2011 Autor Zverejnené 6. September, 2011 Ano pretože štatna pokladna nie je pokladna FEDu. FED sa tvari ako nezavisla institucia a ich ucty nie su ucty statnej pokladne. Ano podla logiky, ked drzi FED dlhopis štatu tak ma po spravnosti teraz stat platit FEdu aj uroky aj istinu. A prečo by to tak nemalo byt? a kedže tebe je logika cudzia, načo je dobre toto divadielko s dlhopismi? TO si môže rovno štat sam sebe pripisat na učet peniaze. A nepotrebuje na to dlhopisy ani ine subjekty, ktore žiada o požičky. NAčo je euroval? prečo sa skladame grecku? nevie si grecko pripisata na svoj ucet peniaze? zrejme nie :D
xenocide Zverejnené 6. September, 2011 Zverejnené 6. September, 2011 :)))))) No, myslim ze bude lepsie si trosku nieco zistit ako v USA prebiehalo kvantitativne uvolnovanie :D
robopol Zverejnené 6. September, 2011 Autor Zverejnené 6. September, 2011 odpovedaj ,ked odomna ziadas odpovede, tak sa pytam preco si my obcania SR nekupime svoj vlastny dlh? prečo si poziciavame dalsie peniaze na dlh. ved staci si svoj dlh odpustit:) zeby to fungovalo iba pre papalasov, kto si kupi svoj vlastny dlh? ale ludom dlhy ostanu. Ano presne to je ten tvoj carovny system. niekomu sa odposta niekomu sa tvrdo berie ked nema cim platit. presne si to vystihol, uz nic grazlovskejsieho ani nemozem obhajovat.
Odporúčané príspevky