Skočiť na obsah

Planéta opíc


robopol

Odporúčané príspevky

  • Odpovedí 5
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • robopol

    3

  • Darkman

    1

  • Ryan Giggs

    1

  • Tom

    1

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

No to je otras, ta diskusia sa neda pozerat.

Powerpoint na ustupe? WTF? :P

 

Co je planeta vedomosti, webstranky s flashom, nie? Tak smola pani ucitelia, aj to je na ustupe, mali by to za dalsich par melonov prerobit vsetko do html 5...

A to vazne ten system robilo 250IT 3roky? Co tam 2,5roka robili, skrabali na gulach? To je asi skutocne mozne len u nas.

 

Sa tam obuvaju do toho, ze Mojzisov prototyp je didakticky nespravne a ja neviem co vsetko este, ale absolutne ich nestve ze ich finalny produkt je, nie didakticky nespravne, ale uplne fakticky. Absolutne nepochopili o co vlastne Mojzisovi islo.

To vazne tito ludia, neschopni obycajnej, vecnej, diskusie ucia nase deti? No bieda, a div, ze sa tam poniektori neposkladali ministrovi rovno do otvoru. Skolstvo je nadalej v socializme, a pri tejto prezentacii som videl, ze aj myslenim ucitelov. A na tom nijaka informatizacia bohuzial nic nezmeni.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hehe,

 

Je to čistá groteska. Mojžíš sa snaží argumentovat čo zistil a opice sa nadchýnaju, že on tomu nerozumie. vlastne ničomu nerozumie, lebo nikdy nikoho neučil, ani nevidel, že už 1989 pouzivaju ucitelia power point.

 

A najlepšie je, ked začnú rozprávať akú hnusnú, priam demaggogickú,nedidaktickú, nemodernú lekciu vytvoril. Nezaujíma ich, že treba žiakov vtiahnut a naucit rozmyslat, však naco, ved to by predsa učitelia potrebujú si to odmemorovat :)

 

A najlepšie je, že ten minister tam stal ako taka socha, nema socha, ktorá nevie čo a ako :D

 

ak si niekto nevšimol je tu aj komentar:

http://www.tyzden.sk/casopis/2011/23/planeta-cudnych-vedomosti.html

 

citujem:

Čo sa napríklad ministerstvo dozvedelo testovaním Planéty vedomostí o iných podobných produktoch? Nechal si minister nahovoriť, že iné podobné projekty neexistujú? Ale existujú. Jeden z nich – Bránu poznania z roku 2003 – distribuovala na Slovensku práve firma Agemsoft. Spomínanú Bránu poznania tvorila sada CD-čiek s multimediálnymi titulmi pre základné a stredné školy. Pokrývala viac predmetov ako Planéta vedomostí. Tri až štyri CD-čka sa predávali za 1 520 Sk, pred dvoma rokmi sa dve takéto CD-čka dali kúpiť v Lacných knihách približne za 1 euro.

Bránu poznania, odporúčnú projektom Infovek, zakúpilo asi tisíc slovenských škôl. Bývalý riaditeľ Infoveku (do roku 2003) a súčasný riaditeľ ÚIPŠ Roman Baranovič – zanietený propagátor Planéty vedomostí – nám nevedel povedať, do akej miery sa Brána poznania líši svojím obsahom od Planéty vedomostí. Nevedel nám ani povedať, ako sa Brána poznania na školách využívala, či sa využíva dodnes a či ju naozaj treba nahradiť ďalším produktom za milióny eur.

Sami sme zatiaľ tieto dva produkty porovnať nedokázali. Roman Baranovič nám síce poskytol sadu 14 CD-čiek Brány poznania, tie sa však nedali nainštalovať (po dlhom pátraní sme sa dozvedeli, že je to pravdepodobne pre „upgrade od Microsoftu, konkrétne ide o hot-fix KB916281“). Ale ministerstvo by si ich porovnať malo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Co im bránilo vytvorit portál na nejakej platforme, ktorá by spracovala obsah, starala sa o chod portálu, programovala interaktívne užívatelské prostredie, pričom:

 

A, obsah mohol byt riešený cez prezentácie Powerpoint a inými aplikáciami adobbe, flash a pod.

B, ten obsah môžu tvorit rozne firmy, tam môže byť konkurencia vo vytváraní prezentácii, flashov, aplikácii na "nejaký celok"

C, priestor pre vlastné prezentácie učiteľov, ktorý by sa mohol volne používať ako databáza

 

takto to zverit jednej monopolnej firme, ktorá zhrabne 6-12 milionov eur. No šialenost a lobizmus najväčšieho zrna.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na tom databazovom portali by mohol byt nejaky program ktory by umoznil vytvorit baliky prezentaci, flash etc(lekci, napr. na 1 polrok z nejakeho predmetu...) ktore by si stiahla nejaka skola cez kod (napr. na 1 polrok 7. rocnik Matematiku si mozu stiahnut len jednu na nejaky cas) a od statu by za to dostali tvorcovia nejake peniaze (stat by to platil, kazdy by mal na vyber, vyslo by to lacnejsie)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov