Skočiť na obsah

Slovenská futbalová liga (sezóna 2011/2012)


Sniper

Odporúčané príspevky

Slovenská futbalová liga (sezóna 2011/2012)

 

Obrázok

 

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok

 

Futbalová sezóna na Slovensku začne až zhruba o mesiac, ale našťastie už (alebo až) teraz to kompetentným došlo a prišlo k úprave názvov líg tak, ako to kedysi bolo. Teda Corgoň liga bude odteraz zároveň I. ligou, doterajšia I. liga bude druhou ligou, doterajšie II. ligy Západ a Východ budú tretími ligami a pod.

 

Cieľom bolo vniesť poriadok do hierarchie líg, viac info tu.

 

Myslím, že je to rozumný krok, a ligy budú označené v logickom poradí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 21
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    9

  • tomassi

    3

  • Ryan Giggs

    3

  • slimak

    2

Top prispievatelia v tejto téme

keď sa k tomu môžem vyjadriť ako len taký sledovač z povzdálí, je načase, že v tom urobia poriadok ...

odkedy boli tie kdejaké ligy podľa pív a či kofol či čoho, dokonale som sa v tom strácala, dokonca záujem o naše ligy klesol na minimum, aj tak som si musela dať furt vysvetliť, čo je to práve za ligu, ktorej prípadný zápas sa hrá. ja to skutočne viem len oceniť, konečne.

predtým, pred rokmi bez pivných líg bolo jasné, že prvá liga, druhá liga, ... dedinská liga, a každý vedel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ono to bolo zapríčinené skôr pripodobneniu sa britskému systému

Barclays(sponzor)Premier League

First Division

League One

 

sponzor v názve ligy je pochopiteľný

financií nie je nikdy dosť, najmä v SK športe

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

iste, s tým sponzorstvom je to jasné, aj s peniazmi.

ale napriek tomu, že kdejaké ligy pod sponzormi fungujú už nejakú dobu, keď niekto prečíta noviny, a vidí prvú druhú tretiu a neviem koľkátu ligu, nech je akýkoľvek neznalec, je mu to jasné.

chápem, že pre tých, čo to sledujú a vyznajú sa, to nie je problém, tých, ktorých to nezaujíma, to nebude zaujímať ani ako prvá druhá liga

ale je čosi aj medzitým, a určite je to jasnejšie po starom ... okrem toho, netreba s vaničkou vylievať aj dieťa, v názve mohla zostať aj corgoň aj neviemaká liga. dúfam, že sponzorstvo tým nezanikne, ale ja tú zmenu vítam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ono to bolo zapríčinené skôr pripodobneniu sa britskému systému

 

No a to je tá chyba. Naši kompetentní si zrejme mysleli, že keď sa okopíruje britský systém, tak sa okopíruje aj kvalita ligy. A zrejme by sme tu časom možno mali aj kluby ako Arsenal Dolná Žďaňa alebo Kecerovce United.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Tak skoro to nebude. Ešte je tu kratko. Občianstvo dostane až po 5-tich rokoch, on je tu tušim 3. A taktiež podľa pravidiel FIFA môže reprezentovať inu krajinu ako rodisko až po 5-tich rokoch stravenych v jej lige.

Ale v auguste sa Slovakom stane Guede. A Weiss ho chce do repre. Vraj už v najbližšom priateľskom zapase (10. augusta v Rakusku) ma dostať šancu. Nič lepšie by sa nam stať nemohlo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podľa informácií čo mám, tak Depetris sa k slovenskému občianstvu moc nehrnie. Ak dostane zaujímavú ponuku zo zahraničia, ktorá bude pre všetkých výhodná, tak ani na Slovensku dlho nezostane.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak skoro to nebude. Ešte je tu kratko.

 

Spojenie Depetris - Slovák, to sa pohybuje v rovine veľmi veľkých spekulácií... Slovákom by sa stal, keby ostal na Slovensku. Keď odíde do zahraničia, bude po pošpekuláciách i po občianstve.

 

A hej, je tu tak 3 roky, prišiel s tou partiou investorov a anglickým trénerom, čo sa po jeseni z Trenčína porúčal, lebo s Trenčínom vybojoval len pár bodíkov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Futba ako špičkový športl je v načom podaní jedna smradľavá zapáchajúca žumpa, slovenský klubový fotbal je v tomto kontexte obsah tejto žumpy!!! Už roky dúfam že sa prestanú do tejto žumpy zbytočne pchať milióny eur, ale márne. Veľmi ma tento výsledok teší a môj sen že jedného dňa sa vyhadzovanie peňazí do tohoto pseudošportu skončí zase naberá na aktuálnosti... na Slovensku je minimálne 10 iných športov, ktoré by nezmyselne vyhodené peniaze do futbalu, dostali na špičkovú úroveň... Škoda že si Poliaci dali v kvalifikácii na MS gól radšej sami, už sa môj sen mohol splniť dávno...

Ja to tu nechcem zasmradievat. Ale je ta bieda. Niekedy sa u nas na useku 20 km v doline boli 4 kluby,hrali rozne sutaze a starali sa o deti. dnes nieje nic. Mali ste Muran, Revuca ,Lubenik Jelsava. Inak Starsi si mozno spomeniete v II.lige na Jelsavu. Hrala dlhe roky, a dlhe roky bola v prvej osmicke II.ligy. Teda v istu eru vzdy ten klub bol medzi najlepsimi 10-16 klubmi na Slovensku. Mali peniaze. Neviem ci nepoznam(ci si spomeniem) nejakeho lepsieho futbalistu od nas(ja som tym nezil,nehral som).

Dnes je od nas Breznanik. Ten byvaly slovanista co hra v Liberci a sa mu dari. Mozno posledny..

 

Bol som na dedinsku ligu. Revucka -Gemer, za revucku ti stari futbalisti, moj rocnik, za gemer mladsi cigani, vyhrali domaci,ale v tom gemeri boli 2 biely.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 6 mesiacmi...

Slovan som mal velmi rad.

http://futbal.pravda..._sk_rfutbal_p28

 

Kvoli takemu hracovi. Nazivo com ho nevidel. ale pre mna je legenda.

 

Peta Dubovskeho ma strasne rad. Vtedy som miloval aj slovan aj real ci oviedo. Dnes placem. Ale spravil vela radosti.Tragedia mali sme ja v hokeji nieco podobne o 10 rokov neskor. Ale bude aj lepsie.

 

Peto aj Palo robili radost.

 

Nepoznal som ich. Ti dvaja su vykvetom nasej spolocnosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Našťastie AS Trenčín sa doma rozlúčil výhrou 2:0 nad Prešovom a definitívne obhájil v premiérovom ročníku výborné 5. miesto, takže zápas v Zlatých Moravciach, ktorým ukončíme ligu, bude už len formalitou, ktorá by už ani nemusela byť. A keďže v ZM zbabrali sezónu, tak počítam, že na ich štadióne bude viac usporiadateľov ako divákov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov