Skočiť na obsah

Harmonizácia priamych daní


Kamila

Odporúčané príspevky

  • Odpovedí 3
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Kamila

    2

  • secretka

    1

  • xenocide

    1

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

A aký je tvoj názor ?

 

Je dobrým zvykom, že ak chceme získať nejaké údaje, nejaké informácie od ostatných, vopred napíšeme svoj názor, a až potom požiadame ostatných.

 

Takže skús začať od seba, napíš vopred niečo sama. :thumbdown:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No jasne :smilieee: No tak pokial ide o zjednotenie sadzbieb v ramci EU..som proti vzhladom na roznorodost ekonomickej situacie v jednotlivych statoch..aa ti zahranicni investori dnes(vdaka tym relativne vyhodnym daniam) nam aspon trosku zvysuju zamestnanost :) ..noo pokial ide o ten v dnesnych dnoch diskutovany navrh komisie,ktory vehementne vlada odmieta s argumentom ze nemieni zvysit sadzbu ako Nemecko a Francuzsko prikaze,pokial som spravne pochopila,Komisia nic nevravi o sadzbach ale o jnednoteni resp. zjednoduseni obchodnych podmienok pre podnikatelov,aby to mali jednoduchie pri podavani priznani..tak som to aspon ja pochopila,co som par clankou citala..aa na takom navrhu nevidim nejaky vacsi problem ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hej, presne ako pises.

 

Ak ide EK o vytvorenie nejakeho "rovneho prostredia", je to len chimera - podniatelske prostredie sa sklada z ovela viac casti, ako su len dane - a firmy sa rozhoduju komplexne, nie len podla sadzby.

Takze ono moze byt logicke si napr. nechat firmu vo Svedsku, aj kvoli nizsej korupcii a prehladnej byrokracii, napriek vyssim daniam. A tak isto, ked si trebars IKEA presunila sidlo - tusim sidlia vo Svajciarsku a Luxembursku, neslo len o vysku dani (aj ked ta bola podstatna).

 

Takze ak by napr. Nemci chceli presadzovat "ferove" prostredie v celej europe, museli by nie len harmonizovat dane, ale harmonizovat aj kompletne fungovanie statnej spravy. Co je prirodzene nezmysel.

 

Cele je to vec, do ktorej by sa EU nemala vobec montovat, alebo len minimalne.

 

Ono sa casto spominaju napr. nizke dane v Irsku. OK, to je pravda. Ale pravda je tiez, ze Irsko na daniach vybralo vacsie % z HDP ako Nemecko, ktore ma dane vyssie. Takze Irsko malo nie len nizsie dane, ale aj vacsiu efektivity vyberu dani.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov