Skočiť na obsah

Podvodníci


Vilma Flinstonova

Odporúčané príspevky

Existujú rôzne firmy, ktoré si niekde vysnoria telefónne číslo, a potom spustia naučený monológ, prípadne sa naučeným spôsobom snažia o dialóg, záverom ktorého je prísľub účasti na nejakej prezentácii. Či už ide o nejaké výrobky, alebo niečo iné. Niekedy vlani sme sa tak s manželom dostali na nejaké stretnutie, kde sa jednalo o dovolenky a luxusné destinácie - možnosť si to kúpiť a potom vymieňať s inými takými nešťastníkmi v rôznych obdobiach v roku...prednášal tam nejaký angličan a mal aj tlmočníčku, a potom každá rodina mala k dispozícii manažéra, ktorý sa jej venoval, t.j. dostali katalóg, kde si mohli vybrať, a potom do nich hustil a hustil a snažil sa ich nepustiť z pazúrov. Ďalším bodom programu bola dražba luxusnej dovolenky pre celú rodinu už som zabudla, kde. Vydražila to nejaká rodina s 2 malými deťmi. mala som chuť ich varovať, ale nespravila som tak. Ešte by si mysleli, že im závidím, netušiac, že ja také mám za sebou, ale o tom inokedy. A nakoniec chodila tam dievčinka s guľatým akvárkom bez vody, naplneným lístočkami, na ktorých boli napísané názvy destinácií, ktoré sme akože vyhrali na pobyt na dovolenke, a bol tam aj mail, na ktorý sa máme ozvať a dohodnúť si podrobnosti...my konkrétne sme vyhrali Dominikánsku republiku, bolo to akurát v čase, keď tam kdesi v blízkosti prebehli ničivé zemetrasenia, takže ani keby sme na takej akcii boli prvýkrát, by sme to nechceli...

netuším, ako boli spokojní tí s tými malými deťmi s dovolenkou, ale v tej úžasnej cene bolo len ubytovanie, cesta a strava nie, a stravu bola povinnosť zabezpečiť si v tom hoteli. takže na ničom sa ušetriť nedalo.

A iná akcia - svekruša dostala nejakú pozvánku nas plavbu loďou po Níle zadarmo. To aj môj starý ma tam chcel nalákať, hoci dlho som si myslela, že si robí srandu a dlho trvalo, kým som pochopila, že to myslí vážne a poslala som ho včerty...no a tak výlet loďou mu padol. lenže o pár týždňov mu nejaký kolega popísal osobné skúsenosti, teraz už neviem, či svoje alebo nejakej jemu blízkej osoby...na tej plavbe loďou začali od nich vymáhať nejaké vysoké poplatky a podpísanie nejakej zmluvy, a kto odmietol, tomu sa vyhrážali vysadením na breh, že sa nedostane domov...ako to skončilo, to už neviem...

ale také a podobné prípady sa množia ako huby po daždi.

Máte aj vy s podobnými super spoločnosťami skúsenosti? Obtiahli vás, alebo ste im úspešne odolali?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nebola to tá cestovka s názvom Bellavista? Čítal som o tom viac článkov, bolo pozvaných viac rodín, z tho možno len jedna maximálne dve boli skutočné, ostatné boli nastrčené, začalo sa dražiť a samozrejme vyhrala to tá jediná čo nebola nastrčená :D Ostatní jej velice gratulovali a až neskôr sa zistilo, že to bolo strašne predražené a čo ja viem čo ešte.

 

Neviem či to bol podvodník, ale asi nie, lenže takéto praktiky sú bežné: raz sme sa s mladou zúčastnili (museli sme sa tváriť že sme manželia) akejsi seansy, okrem nás tam boli ďalšie dve rodiny (to všetko boli od nás ľudia, resp. z jej rodiny) a nejaký chlapík nám velice prezentoval akýsi vysávač, ktorý povysáva všetko, dokáže aj dlážku vypucovať a možno by aj spievať vedel keby mi doinštalovali repráky. OK, vysávač nevyzeral zle a názorné ukážky boli presvedčivé, ale cena sa pohybovala okolo 60 000 Sk. Keď zbadal, že sa nechytáme, tak zrazu začal splietať o niečom, že predaj týchto vysávačov dotuje EÚ, takže cena je "len" 40 000, ale ani na to sme sa nechytali, potom ten vysávač začal hádzať o zem, aby nám ukázal aký je odolný, ale to sme sa ho už chystali vypoklonkovať, lebo bolo jasné, že to chce stoj čo stoj predať. Ešte nám dal nejaké darčeky (zišli sa :D) a poslali sme ho preč. Na druhý deň sme ten vysávač vygúglili za nejakých 15 000 Sk alebo tak nejak.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nespomeniem si, ako sa tá slávna firma volala, ale zažili sme deja vu (akože sa to píše?). prvýkrát sme sa dali nalákať na telefonát, ktorý začínal otázkou, či chodíme aspoň občas do zahraničia na dovolenky. Vtedy sme tí "šťastlivci", čo vydražili super dovolenku, boli práve my. Bolo to nejak okolo 21h večer, chceli od nás okamžite obnos v hotovosti, na čo sme sa len zasmiali, že my toľkú hotovosť so sebou nenosíme, začalo nám to už vtedy smrdieť, ale narýchlo sme nič nevymysleli, ako sa z toho vyzuť, len že teraz večer sú banky zatvorené. našťastie. Chlapík že (už mal menej milý výraz)teda ráno. A my že dobre. Ráno starý naklusal a poinformoval ho, že na účte síce toľko máme, ale máme to na termínovaný výber a že aj tak sme si to rozmysleli a nechceme to. nejaký čas pri podobných telefonátoch som tvrdila, že na zahraničné dovolenky nemáme ani pomyslenia, a nikdy nás nikam nepozvali. Až raz, telefonát začal inak a navyše telefón zdvihol vtedy starý, a ten sa dal uvrtať. hneď som mu objasnila, o čo pôjde, a bolo to naozaj tak. To ale už sme mali predchádzajúcu skúsenosť a pri dražbe sme ani ruku nezdvihli...ten prvýkrát sme ruku zdvihli, lebo sme si mysleli, že na prvú ponuku bude viac záujemcov, ale vtedy sme my boli jediní. Asi naozaj boli všetci nastrčení. Aj druhýkrát tá rodina, čo to vydražila, bola jediná, čo zdvihli ruky...

Raz sme to boli v BA niekde v meste v centre, druhýkrát v Petržke oproti Matadorke...no, majú to premyslené. Neviem si predsdtaviť, z čoho tí ľudia platia tie prenájmy a kde vôbec splašili toho angličana...a ani neviem, či to bol ozajstný Angličan, alebo len niekto, kto vedel dobre jazyk a hral divadielko. V podstate je to jedno. Tiež by som bola zfvedavá, či niekto takú destináciu kúpil a či ten výmenný obchod "ty mne požičiaš tvoje v júli a ja tebe svoje v auguste" funguje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

Nie sú to LEN firmy, ktoré dokážu od ľudí vylákať pekné čiastky peňazí. Po boji je každý múdry, ale niektorí "postihnutí" našťastie prehovorili …

... či to niektorým ďalším pomohlo, či sa poučili z nešťastia /alebo naivity až hlúposti?!/ iných je ale "vo hviezdach".

 

Pipka 23: svůdná internetová podvodnice! Jde přes mrtvoly!

 

„Těším se na tebe, v novém hnízdečku lásky, pošli peníze,“ píše Aneta na internetové seznamce. Je konec roku 2009. Důvěřivý číšník se snadno u klávesnice počítače se nechá ošálit. Dá jí statisíce. Nad monitorem visí její sexy fotka. Převádí jí elektronickým příkazem úspory. Aneta svůdně vyšpulí rty. Pošle mu přes kamerový skype polibek. Muž jí už víckrát neuvidí. „Promiň, umírám,“ napíše mu Aneta na mobil.

 

Aneta Florová (25) z Adamova na Blanensku tráví na internetu spoustu času. Hodiny a hodiny píše dlouhé zamilované dopisy mužům, kteří hledají partnerku. Na internetové seznamce Štěstí.cz si říká „Pipka 23.“ O nápadníky nemá nouzi. Stačí „rajcovní“ fotka. Peníze se jí od osamělých mužů jen hrnou. Za dva roky si přijde na 1 500 000 korun.

 

Prodavačka novin má místo srdce kasičku

Mladý číšník z Rajhradu, říkejme mu třeba Radim, se s Anetou seznámí v roce 2010. „Přišla mi jako fajn, obyčejná holka. Tak jsem jí napsal, že se s ní rád sejdu,“ vzpomíná. Její e-maily se mezi řádky hemží přísliby lásky a věrnosti. Jen tak mimochodem, Florová se zmíní o tom, že má možnost levně koupit mimořádně lukrativní trafiku na brněnském Hlavním nádraží. „Bylo by o mě postaráno,“ dodá smutně podvodnice, jenomže, kde já bych vzala takové peníze¨?“ Radim se zachová jako pravý gentleman: „Zpočátku jsem jí žádné peníze dát nechtěl. Jenomže ani nevím jak, už jsem stál u bankomatu a vybíral první tisíce. Dokonce jsem si kvůli ní vzal půjčku,“ vzpomíná Radim. Když Anetě posílá peníze, žena se má ke zmizení. „Promiň, nemůžu psát. Zjistili mi nádor na mozku!“ sdělí svému milému. Ten začne tušit, že tady něco nehraje.

 

Zlomí ho na druhé schůzce

Během své tříleté kariéry ošálí Florová až 11 mužů. V létě loňského roku, napíše dalšímu ctiteli z Hodonínska. Natěšený osmadvacetiletý muž, který si přeje zůstat v anonymitě, se s ní sejde v nejmenované brněnské kavárně. „Bylo by krásné mít hnízdečko lásky, kde bychom se mohli scházet, chybí mi ale 200 000 korun.“ říká Aneta. Muž jí peníze přinese ještě téhož odpoledne. „Musel jsem si sice vzít úvěr,“ vzpomíná, „ale když ona měla tak hezké dolíčky ve tvářích,“ Sotva dostane hotovost, slehne se po Florové země. Žena mezitím obalamutí i svou spolubydlící. Ta jí půjčí 100 000. „Tvrdila mi, že mi to vrátí ze stavebního spoření,“ vzpomíná dívka. Na podzim loňského roku spadne klec a „Pipka 23“ míří do vyšetřovací vazby.

 

Čeká ji dvojnásobný trest

Na jaře letošního roku se Florová ocitne před odvolacím Krajským soudem v Brně. Naslouchá řeči svého obhájce Zdeňka Žaluda. Ten se obrátí k trestnímu senátu, a jak mu velí jeho profese, snaží se zachránit ženu před nejhorším. „Většina svědků nemá důkazy, že by mé klientce něco půjčovali a ona rozhodně nikoho nenutila, aby si kvůli ní bral půjčku.“ Předseda senátu, soudce Vlastimír Čech však potvrdí původní verdikt Městského soudu v Brně, tři roky vězení s odkladem na pět let. Tím však případ nekončí. 1. června 2011 je Florová zatím nepravomocně odsouzena za dalších osm podvodů. Při nich z důvěřivých nápadníků vylákala přes 850 000 korun. Trest zní čtyři roky za mřížemi. Nepodmíněně.

 

Krimi revue 11/2011

http://krimirevue.rf...55cd0fd5c3b766d

Asi "sa minula" povolaním …

... ak už má taký mimoriadny presvedčovací talent, škoda, že ho nevyužila aj vo svojom povolaní …

 

Žena, která má podle vyšetřovatelů mimořádný přesvědčovací talent, byla před vynesením souhrnného trestu opakovaně souzena při postupném odhalování podvodů a krádeže a vždy vyvázla s podmínkou.

 

Proti jednomu z těchto podmínečných trestů se už dokonce ve vazbě stihla odvolat. Krajský soud jí však nevyhověl. Pokud se odvolá i proti tomuto souhrnnému trestu, bude její záležitost opět posuzovat jihomoravský krajský soud. Dívka se vyjadřovala pouze na počátku procesu a zjevně dbala velmi na to, aby nebyla považována za prodejnou ženu.

 

http://www.novinky.c...-do-vezeni.html

Kto vie, ako dlho slečna ťahala týchto mladých mužov "za nos", že boli ochotní "skoro finančne vykrvácať", že len tak bez akéhokoľvek dokladu jej zverili svoje hádam celoživotné úspory, či dokonca si boli ochotní na "svoje triko" zobrať si úver …

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

pred pár rokmi - vtedy bol náš synovec v Číne na pracovnej cesta - nejaký chlapík zavolal mojim rodičom, a predstavil sa im ako ich vnuk, no, informácií síce mal dosť, ale tú podstatnú, že chalan, za ktorého sa vydáva, je práve v Číne a naposledy si s dedkom vymenili maily večer pred tým slávnym telefonátom, tak tú nemal. mamka hneď volala otcovi do roboty to ešte robil a ona ešte bola schopná sa o seba starať), a ten jej potvrdil, že je to hovadina a že nech okamžite volá polišov, no a mamka tak aj urobila. Poliši tam boli o 5 minút. No a chalan zavolal zas a nadával jej, že prečo volala polišov. Ale potom si vyhliadol nejakého iného, menej zdatného dôchodcu a našim už nevolal. Ani by nemusel.

A tiež - to už mamka mala pobabraný zrak - jej zazvonila nejaká ženská a vydávala sa za moju kamarátku, aj nejaké meno jej povedala, a aj o mne švetko vedela, a že vraj ju posielam ja, že by si rada požičala nejaké knihy. Chcela sa len dostať dnu a zistiť, dke má mamka peniaze, ale mamka sa od nej nepohla, a tak si baba nabrala kníh, ktoré sme viackrát nevideli. Keby ju mamka aspoň opísať vedela...vôbec netuším, kto to mohol byť.

A do tretice, aj pred 20 rokmi existovali podvodníci, ale nebolo toho až toľko. lenže ja som mala "šťastie" - čoho bolo pomenej, aj z toho sa mi ušlo. Vozila som popred barák malú v kočíku a staršia malá cupitala pri mne, a oslovil ma nejaký chlapík, vraj sa volá Vlado a je mužov kolega, aj mi povedal, kde a čo ten môj robí, aj o kolegoch (mená som poznala) hovoril, no a podstata bola, že vraj chystá nejakú oslavu rodičov, a potrebuje požičať magnetofón, lebo jemu sa ako na potvoru pokazil. Vraj o 2 týždne mi ho pošle po manželovi. No a ja som mu ho teda doniesla, ale viac som ho nevidela.

Tento príbeh mal ešte takú humornú dohru. Bola som to ohlásiť na polícii a podala som trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ale kým som čakala dolu u okienka, tak som sledovala, kto všetko tam chodí a tak podobne. Náhodou som zaregistrovala vysokého policajta tak mopžno len o pár rokov staršieho odo mňa, ako na neho ktosi z konca chodby volal menom, ktoré som si aj zapamätala. A to sa mi neskôr zišlo. Na dverách menovky neboli. Potom na mňa prišiel rad a tak som nadiktovala, čop bolo treba, podpísala a šla domov. lenže až doma som zistila, že nemám občiansky preukaz, a tak som sa tam vrátila, najprv som ho hľadala popred budovu, v domnení, že som ho vytriasla z kabelky, ale potom som si povedala, že mi hlavu neodkúsnu, keď sa ich dnu popýtam...a zas len som sa ocitla pri okienku, kde ma potom poslali hore na poschodie. Zaklopala som na dvere bez menovky, ozvalo sa "ďalej", a tak som vstúpila a povedala, čo ma ťaží. Bol tam ten vysoký poliš. Ten mi tvrdil, že nijaký občianksy nemá a podobne, ale niečo mi na tom jeho vážnom tóne nesedelo, a tak som sa nemala k odchodu, a domŕzala som, že nikde inde byť nemôže a podobne, lebo ma sem poslali zdola...no a ten, presne ako v Zlatej priadke, mi zrazu zahlaholil, vraj ak uhádnem, ako sa volá, tak sa môj občiansky nájde. A ja bez mrhnutia oka som vysypala jeho meno. mali ste vidieť jeho výraz. pomaly mu klesala sánka a vypuľovali sa oči a do toho vstával spoza toho svojho stola, akoby videl ducha...keď sa spamätal, spýtal sa ma, ako som to uhádla. A potom mi môj OP dal a ešte mi aj povedal, že kedykoľvek sa na neho môžem s čímkoľvek obrátiť, vždy mi pomôže, stačí prísť za ním...niekedy naozaj stačí trocha všímavosti a postrehu a môže sa to vyplatiť. Dodnes neviem, čo ho to napadlo takto srandovať na môj účet, aj tak by mi ho nakoniec musel dať, ale ja som mala z toho zážitok.Pohľad na jeho neveriaci kukuč naozaj stál za to.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

a je to tu zas.

Včera nejaký dobrák volal mojim rodičom. tentokrát sa predstavil ako priateľ mojej netere - t.j. ivh vnučky, ktorého oni tiež poznajú, lebo k nim aj s neterkou často chodieva ich navštevovať, často im aj niečo dobré donesie (je kuchár a varenie je aj jeho koníčkom). Lenže urobil jednu chybu. Ten chlapec sa s našimi baví trochu inak, a tak mamka hneď vedela, že ide o podvodníkov, a otec hneď aj volal polišov. Tí im nariadili, nech čučia doma a nikam nechodia, tak môj muž im bežal nakúpiť a zobral im aj dáku poživeň (ja som ešte bola v robote).

Ako dočerta mohol vedieť meno neterkinho frajera?

Ako vedel, že práve neteri by sa zišlo pár šupiek, a nie daktorá z mojich dcér?

Ako vedel, že moje decká by si radšej nechali jazyk zdrevenieť než by od dedkovcov peniaze pýtali?

Ako vedel, že synovec, za ktorého sa jeho "kolega" vydával pred pár rokmi, je mimo obliga?

Kde dočerta títo haj.zli chodia na tie informácie?

Teší ma, že moji rodičia aj ked sú starí, tak na toto nenaleteli, a dúfam, že ani nenaletia. Moja mamka síce má naprd zrak, ale uši má ako rys a počuje aj to, čo nemá, aspoň to že rozozná, s kým hovorí. Musím ich ešte poučiť, že moje dievky a ich chlapi by si radšej koleno dali vŕtať než aby peniaze pýtali.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

pred chvíľkou na mňa vykukla nejaká anketa - či prieskum ohľadom nákupov elektroniky, po vyplnení ktorej by som akože mala byť zaradená do nejakého losovania o - zabudla som presnú sumu, ale bolo to vyše 800 EUR. Tak som to vyplnila - ale pýtalo to môj mobil...no, radšej som ho tam nedala, ale som rýchlo vycúvala stade preč. To určite bude dajaká habaďúra. Či...?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ak to pytalo len mobil, tak to je obvykly sposob oznamovania pripadnej vyhry - ako inak by ti oznamili, keby si vyhrala ???

nieco zadat musis - mailovu adresu, obycajnu adresu, mobil...

mobil je z toho este najmenej problemovy, z toho najtazsie zistis osobne nacionalie majitela (pokial nemas k dispozicii databazu uzivatelov od operatora)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no veď to, čo ja viem, kto sa za tým skrýva? Moc na také zázraky neverím.

Ale zasa čo bol pred pár rokmu na JOJ-ke súťaž o byt, tiež som si myslela, že je to habaďúra, až kým ten byt nevyhral synovec mojej dobrej kamarátky...akurát sa chystal ženiť, tak mu ten byt doslova padol k nohám z neba...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov