Skočiť na obsah

Autentifikácia tokenu prostredníctvom windows servera


james25

Odporúčané príspevky

Vo Windows7, na jednej pracovnej stanici si chcem zriešiť prostredníctvom vmware alebo virtualbox (neviem, ktoré je vhodnejšie) windows server 2008, potrebujem aby Win7 komunikoval s windows serverom 2008, pretože mám k dispozícii token ikey2032, na ktorom budem mať certifikát, kľúč atď., ďalej chcem vyriešiť prihlásenie do win7 (čiže cez logon obrazovku) prostredníctvom spomínaného tokenu a to tak, že párový kľúč slúžiaci k autentifikácii bude uložený na strane servera a po zastrčení tokenu do usb portu vo win7 táto autentifikácia prebehne a následne by som mal byť prihlásený vo win7. Vopred ďakujem, za každú pomoc.. :smilieee:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 2
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • james25

    2

  • Daekin

    1

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

hmmm...nie je to tak celkom jednoduche ako to spominas.

 

otazka: ta virtualna masina ma bezat na pc kde sa chces prihlasit? nezda sa mi to vhodne, nakolko pokial nedocielis, aby sa virtualka s windows pustila pred prilogovanim, tak sa nebudes mat voci comu overit :innocent:

 

ak to ale teda budes mat inde, tam mna napada napriklad normalne riesenie cez domenu: na windows serveri budes mat ADS + certifikacnu autoritu, potom budes vediet priradit domenovemu pouzivatelovi certifikat ako jeho identitu a teda sa prihlasit na pracovnu stanicu s certifikatom (heslo ako failsafe mechanizmus sa da pouzit tiez, podobne ako ked pouzies citacku prstov)

 

potrebujes tam mat domenu? alebo to chces prave nejak inak riesit bez nej? teraz v noci ma nenapada ziadny jednoduchy sposob...uvidime neskor :smilieee:

 

my v praci pouzivame ine tokeny, princip je ale ten isty...pokial sa teda pouzije standardne API a funkcie windows...

 

skus mi blizsie trosku popisat co si presne predstavujes..ako by to malo fungovat a pobavime sa co sa s tym da robit...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja práveže nemám predstavu ako to vlastne urobiť, mám to za úlohu do školy a profák mi hovoril, že sa to takto dá, že vo windows si cez vmware spustím windows server a budem sa vedieť prihlásiť do účtu, je to taký experiment v podstate, riešený na jednej pracovnej stanici, ak s tým máš skúsenosti, tak by som Ťa poprosil o vhodné riešenie :smilieee: ..a tiež neviem, akým spôsobom prebehne tá auntentifikácia, akým spôsobom a ako sa overia voči sebe tie kľúče, mám na mysli implementačný spôsob... tú domén si zatiaľ skúsim poriešiť, preštudovať, nastaviť...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov