Skočiť na obsah

Sčítanie obyvateľstva


tomassi

Odporúčané príspevky

nechapem preco stale melies o "ostatnych vecisach", ked sme ti uz uviedli XY prikladov, ako sa veci daju zistit inak, jednoduchsie, lacnejsie a bez toho, aby s tym obtazovali verejnost;

a to nielen v poslednych prispevkoch, ale aj v minulosti...

 

ps - ano, tiez si uviedol par prikladov, kedy je zistenie danych skutocnosti problematicke; ale - su naozaj tak dolezite ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čo si vysvetlil? Nevysvetlil si nič. Stale točite o udajoch z matrik, DU a pod. Tym akurat zistiš počet obyvateľov, natalitu, mortalitu, sobašnosť rozvodovosť, kto podvadza na daniach a kto neplati odvody... Ale sčitanie nie je o tom! Ako inak sa da zistiť religiozna štruktura, vybavenosť domacnosti, dochadzka za pracou atd?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1. nie je potrebne zistovat, potrebne je uskutocnit odluku statu od cirkvi

2. obeh tovarov, data poskytovatelov tele* sluzieb, atd.

3. dopravne prieskumy, vytazenost spojov hromadnej dopravy atd.

 

udaje ziskane 2. a 3. nebudu o nic nepresnejsie ako tie "statisticky" zistene

 

dalej ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1. toto sa neisťuje len kvôli prerozdeľovaniu financii cirkvam, zisťuju to aj ostatne štaty, kde su cirkvi odlučene.

2. providery nemôžu poskytovať taketo udaje, su vecou zmluvy. Z toho aj tak veľa nezistiš a z obehu tovarov už vôbec.

3. z vyťažiteľnosti tiež nezistiš presne udaje. nie každy cestujuci migruje za pracou.

 

To asi sotva nebude presnejšie, keď v takom prieskume sa vyberaju vzorky, v čitani sa vyjadruje každy. Navyše taketo čiastkove prieskumy v každej sfere aby boli presne by sa v konečnom dôsledku predražili oveľa viac ako keď sa to všetko hodi na papier naraz.

 

A ešte raz zdôraznim, že sčitanie sa deje v drvivej väčšine krajin na svete, keby sa to dalo robiť spôsobmi ktore popisuješ mysliš, že by štaty vyhadzovali zbytočne miliony dolarov keby nemuseli? To asi sotva. Už len to je na tom to "podozrive".

 

Vy dvaja to ale na to mate lepšie know-how. Skuste si to patentovať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A ešte raz zdôraznim, že sčitanie sa deje v drvivej väčšine krajin na svete, keby sa to dalo robiť spôsobmi ktore popisuješ mysliš, že by štaty vyhadzovali zbytočne miliony dolarov keby nemuseli? To asi sotva. Už len to je na tom to "podozrive".

 

toto som chcela k tej otázke podotknúť, ale vidím, že ryan to zaradil ...

 

tie údaje sú potom zvyčajne tie, ktoré čítame v novinách, ktoré všeobecne radi čítame, dávajú sa ako grafy k atlasom, ku krajinám, a kdečomu, čo potom radi a vážne komentujeme pri politizovaní a debatách o náboženstve a úrovni krajín ... a robia sa na celom svete

 

kedysi sme vypĺňali aj či sú v domácnosti chladnička, tv, rádio, kúpeľňa, zaradilo nás to kamsi, medzi ostatnými krajinami, a mne osobne sa tie sčítania a ich výsledky páčili, niečo povedali, niečo sme sa dozvedeli ... to je hodne subjektívne, ale nech.

vždy som mala rada tie krúžky s farebnými výsekmi ... :)

 

a to kdesi na začiatku tejto témy je zachytené, že napríklad Izrael má v sčítacom hárku 90 otázok ...

všetci doma sme tie hárky mali za necelých desať minút vyplnené, to obťažovanie verejnosti sme zvládli bez úrazov.

:)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

konečne sa objavili po minuloročnom špeciálne slovenky-hysterickom sčítaní obyvateľstva výsledky,

minimálne mierne skreslené ... ale aspoň aké také.

 

Slovensko má 5 397 036 obyvateľov

 

Starneme rýchlejšie. Pribúda rozvodov i ľudí bez vyznania. Štatistický úrad po deviatich mesiacoch od sčítania zverejnil prvé výsledky.

Z výsledkov sčítania 2011 vyplýva, že počet obyvateľov stúpol najpomalšie v histórii. Oproti roku 2001 pribudlo len 17 581 obyvateľov a Slovensko ich tak má 5 397 036.

 

Mierne stúpol aj počet Rómov z 1,7% na 2% populácie, zatiaľ čo počet Slovákov či Maďarov klesol.

 

K slovenskej národnosti sa prihlásilo 4 352 775 ludi, čo je o viac ako percento menej. K maďarskej národnosti sa prihlásilo o 60-tisíc ľudí menej.

Výsledky však skresľuje fakt, že údaj o národnosti nevyplnilo až 382 493 ľudí.

 

Podľa výsledkov klesol aj počet ľudí, hlásiacich sa k rímskokatolíckej cirkvi zo 68,9% na 62%, kým počet ateistov mierne stúpol z 13% na 13,4%.

Opäť však stúpol najmä počet ľudí, ktorí údaj o vierovyznaní nevyplnili.

Ľudí, ktorí sa nehlásia k žiadnej cirkvi je podľa sčítania 725 362, teda 13,4 percenta. Pred desiatimi rokmi pri sčítaní ich bolo 697 308, teda 13 percent.

Rapídne stúpol počet ľudí, ktorí neuviedli svoje vierovyznanie. V roku 2011 tak urobilo 571 437 obyvateľov (10,6 percenta), pričom v roku 2001 ich bolo 160 598, teda tri percentá.

...

Úroveň vzdelanosti obyvateľov Slovenska rastie, hovorí Štatistický úrad.

....

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1nnIthJpT

stálo to za tú hystériu ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem ci hysteria,ale stalo to za 30 milionov?

http://portal.statis....do?docid=43829

Tu mate vysledky.

Hned Bugar vyskocil, ze asimilacia ubrala 60 000 Madarov. Ale to ze Slovakov je menej o 5% nikoho netankuje. V 2001 85% teraz 80%. To je 270 000 ludi. :-)

 

Inak na co to je? a ako presne? Statisticky urad v septembri minuleho roka napocital obyvatelov o 50 000 viac.

 

To je skreslene tak, ze to nema vyznam ani sa za to hanbit, absolutne nezvladnute a vyhodene peniaze - udaje na nic.

Ak som si presiel nabozenstvo, narodnost a myslim este jedna kategoria kde to uviedli im chybali 400 000 odpovedi teda 7%. Pri tom kolko kde kto byva to vedia podla svojich registratur, aj to ci si zena ci muz. Aj vek aj kde zijes.

Ale pri otazke na stav im chybalo len 100 000 ludi? Preco? Maju v tom bordel?

 

K 30. septembru 2011 mala Slovenská republika 5 445 324 obyvateľov. Podiel žien na celkovom počte obyvateľstva tvoril 51,4%.

http://portal.statis....do?docid=40930

 

100 000 dotaznikov im chybalo len v Bratislave. Na Slovensku to mohlo byt aj 200 0000. :-) V maji nas bolo 5397 v septembri 5445 tisic?

Pritom za 10 rokov nas pribudlo len 17 000?

 

Namiesto otazky ci mate zachod by nebola zaujimavejsia otazka z ktorej krajiny je vas zdroj prijmov? To nevedia ani danove urady.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bordel v tom maju preto, lebo ludia su nezodpovedni. Ved tolko ludi im harky neodovzdalo. Tak cosi tie udaje mali vymyslieta? Bol by si spokojnejsi? Takze na vyhodene peniaze sa stazuj tym, ktori za to mozu. Statisticky urad spracuva len tie udaje, ktore ma k dispozicii.

Uz som na to upozornoval, je to porusenim zakona, nech to stat od tych ludi vymaha. Lenze nikto kompetentny s tym nic nerobi. Idu volby takprioritou je vymyslanie slubov. Zly je system a uplatnovanie zakonov, nie Statisticky urad.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

ŠÚ SR vydáva prvú publikáciu s výsledkami SODB 2011: Obyvateľstvo v Slovenskej republike a krajoch SR.

Publikácia sumarizuje vybrané výsledky Sčítania obyvateľov, domov a bytov 2011. Obsahuje údaje a štatistické informácie o obyvateľstve v SR a v krajoch SR podľa miesta trvalého pobytu za uvedené tematické oblasti: vývoj počtu obyvateľov, počet mestských a vidieckych obcí, pohlavie, vek, rodinný stav, štátna príslušnosť, náboženské vyznanie, národnosť, vzdelanie, materinský jazyk, najčastejšie používaný jazyk na verejnosti, najčastejšie používaný jazyk v domácnosti a počítačová znalosť.

 

http://portal.statistics.sk/files/obyvatelstvo-slovenskej-republike-krajoch-sr.pdf

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

K 21. máju 2011, k rozhodujúcemu okamihu sčítania, mala Slovenská republika 5 397 036 trvalo bývajúcich obyvateľov. V porovnaní so sčítaním pred desiatimi rokmi sa počet obyvateľov trvalo bývajúcich v SR zvýšil o 17 581. Zistený 0,33-percentný prírastok obyvateľov v medzicenzovom období 2001–2011 je najnižší v histórii sčítaní na Slovensku.

Predpokladám, že ďalšie desaťročie vykáže pokles, zhruba po roku 2002 na svet prichádzala tretia povojnová generácia, ktorá mala prísť niekoľko rokov pred rokom 2000. Jej meškanie a veľmi nízky nárast spôsobí, že populácia v tomto desaťročí s prakticky 100% pravdepodobnosťou klesne, za predpokladu, že si sem nenaženieme tisíce černochov a Arabov.

 

To vlastne dokladá aj táto štatistika:

 

V porovnaní so sčítaním pred desiatimi rokmi došlo na Slovensku k ďalšiemu poklesu podielu obyvateľov v predproduktívnom veku (0–14 rokov), znížil sa z 18,9 % v roku 2001 na 15,3 % v roku 2011.

Pokles o 3,6 percentuálneho bodu hovorí za všetko, pripomínam pre istotu ešte raz, bolo to desaťročie, kedy prichádzala tretia generácia.

 

 

Kým podiel trvalo bývajúcich obyvateľov v SR hlásiacich sa k slovenskej a maďarskej národnosti v medzicenzovom období 2001–2011 klesol, podiel obyvateľov s rómskou národnosťou sa mierne zvýšil. Pri SODB 2011 sa prihlásilo k slovenskej národnosti 80,7 %, t. j. 4 352 775 trvalo bývajúcich obyvateľov v SR (v roku 2001 85,8 %, t. j. 4 614 854), k maďarskej národnosti 8,5 %, t. j. 458 467 trvalo bývajúcich obyvateľov v SR (v roku 2001 9,7 %, t. j. 520 528) a k rómskej národnosti 2 %, t. j. 105 738 trvalo bývajúcich obyvateľov v SR (v roku 2001 1,7 %, t. j. 89 920).

(...)

 

V absolútnych číslach v medzicenzovom období 2001–2011 pribudlo najviac obyvateľov s rómskou národnosťou (15 818), s rusínskou národnosťou (9 281), s moravskou národnosťou (938) a s poľskou národnosťou (482). Najvyšší úbytok v absolútnych číslach zaznamenala slovenská národnosť (o 262 079), maďarská národnosť (o 62 061), česká národnosť (o 14 253), ukrajinská národnosť (o 3 384) a nemecká národnosť (o 715).

"Chvalabohu", že väčšina Cigánov sa opäť neprihlásila k svojmu etniku, to by ten pokles u Slovákov bol už alarmujúci. Celá táto štatistika je značne skreslená, aj Rusínov pribudlo vyše 9000 najmä preto, lebo sa zapísali ako Rusíni a nie Slováci (matne sa mi zdá, že sa tam na východe viedla kampaň za toto). Pri Maďaroch by to sedelo, u nich je pokles dlhodobý.

 

Tabuľka, ako pribúdala populácia:

 

post-2-0-63950700-1340440366.png

 

Prírastky k dátumom 1.3.1961 a 1.11.1980 sú logické, to prišli na svet prvá a druhá povojnová generácia. Ďalší vysoký nárast mal byť k roku 2001, resp. 2011, v oboch prípadoch však išlo o pokles oproti predchádzajúcemu obdobiu. Sčítanie k roku 2021 prinesie záporné čísla a ani potom to nebude lepšie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 rokmi...

hm, ak som to dobre pochopil, tak je to komercny produkt, kde su zapojene mesta, ktore chcu

na prvy pohlad som myslel, ze je to o sustredeni e-informacii zo vsetkych samosprav a pre vsetkych obyvatelov

 

ale to by som asi vela chcel;

pochopitelne, ani by som to necakal od komercnej sfery, ale zrejme by to malo byt normalne na urovni statu...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja neviem kto robil,preco to robil. Ako to robil. Ale iste informacie mas - ci  o svojom meste ci okresnom. Krajskom.

 

Nie su tam vsetky. K demogafii - si viete pozriet kolko ludi sa narodilo umrelo - vidite aj po uliciach - kolko je na tej a natej kolko deti a dochodcov. Kde to zije. Priklad V Revucej to zije na troch uliciach zo sedemdesiatich Na tych troch uliciach su aj ti neplatici. 

 

Viete tam pekne filtrovat. Rasa psa v  Ziline - a viete kde byva. Aj kde byvaju vsetci jeho kolegovia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

Vcera som scital seba,ze ako to funguje. Pytali sa ci byvam na trvalej adrese, s kym tam byvam, rodinny stav, kedy bola svatba,tu som sa pomylil o rok. Narodnost a nabozestvo a kde robim, u tych na nejakej inej adrese ako idu do zamestnania,skoly. 

Dnes som behom asi 20 minut scital dalsich 5 rodinnych prislusnikov, u zeny som sa s vydajom tiez pomylil o rok.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

JJ tiez mi segra spomenula ze musim sa scitat ci co. Neviem pred 10 rokmi ked to bolo pisomne  co chodili po bytoch a domoch som na to aj zabudol a nejako to nevadilo.

Teraz sa tvaria , ze ak to nespravim este zacnu pokutovat :D  Hehe.

Kazdopadne cez mobilnu appku to urco nebudem robit chce nejako vela supat do mobilu nez mam rad.  

Takze najskor cez web.  

Asi by uz bolo nacase to trvale bydlisko hodit do CZ, nech o dalsich 10 rokov to uz nebudem musiet vypisovat.  

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

práve som hľadala túto tému... :)

tiež sme sa sčítali, aj uložili,

aj debat vznikol taký na dve vety:
koľkáte sčítanie je to na tomto bydlisku, to sme vyriešili,
že si pamatám ešte zo starého domu v Šali, ako chodili sčítací komisári a rodičia vyplňovali hoooodne kolóniek, kde bolo od národnosti po náboženské vyznanie a chladničku a dom a byt a počet izieb všetko :)
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Citát

 

https://dennikn.sk/2272600/som-muz-mam-manzela-a-v-scitani-obyvatelov-musim-klamat-co-nam-scitanie-povie-o-rodinach-gejov-a-lesieb/?ref=tit1

Online systém podľa rodného čísla vie, či formulár vypĺňa muž alebo žena. Ak ide o muža, nedovolí mu zaškrtnúť, že v mieste bydliska žije so svojím manželom – a naopak pri ženách nedáva možnosť označiť manželku.

Huštaty sa v roku 2018 zosobášil so svojím priateľom Dušanom Martinčokom a dnes sú manželia. Obrad mali v Luxembursku, kde v tom čase žili. Vrátili sa na Slovensko a v súčasnosti žijú v Bratislave. Formulár s Huštatym ani s jeho manželom nepočíta.

„Je to ponižujúce. Možno sa to mnohým bude zdať ako drobnosť, problém však je, keď sa takéto ‚drobnosti‘ nahromadia a konštantne ľudom znepríjemňujú život, v ktorom sa stávame znevýhodnenými,“ hovorí.

 

Ja som klamal ,kde byvam..(a klamal v nabozestve - vsetkym som dal ze su neznajbohovia,pomylil sa v roku sobasa dal som 2007 a bol 2006) lebo elektronicky sa to neda spravit(zmenit trvale bydlisko,normalne malo by to ist mna to stoplto,kvoli tomu ze otec tu ma pravo dozivotneho byvania),ale malo by sa dat, tak o dva roky skusim ci to ide. Rodicov som zapisal ze byvaju v dome a nas 4 ze byvame v byte. Vcera mi matka povedala,ze aj brat z anglicka co tam je viac ako 15 rokov byva s nami(pochybujem ze vie ake je cislo jeho bytu ja som si pamatal 6,ak sme mali 5 tak som sa dal k susedom). Inak byt je jeho. Ale s nim som nepoctal. Zapisal som ze zijem len so zenou, synom,dcerou, na brata som zabudol.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak som si sadla za počítač, že sa teda sčítam. Klik na inkriminovanú sgtránku, pekne som sa dostala až k rodnému číslu. Po jeho zadaní som mala potvrdiť, že nie som robot. Tak som potvrdila, ale namiesto pokračovania vyskočili na mňa reklamy, a nedalo sa ich nijako zbaviť. Boli tam asi 3 alebo 4, a tie sa striedali, a nie a nie žeby šli do prdele. Skrátka ma systém nepustil. Výsledok - serem na nich, ja nie som ochotná sa celý deň preklikávať cez nezničiteľné blbé reklamy.  Howgh!

:ax:

Dňa 18. 2. 2021 at 14:49, slimak napísal:

 

Ja som klamal ,kde byvam..(a klamal v nabozestve - vsetkym som dal ze su neznajbohovia,pomylil sa v roku sobasa dal som 2007 a bol 2006) ......... Zapisal som ze zijem len so zenou, synom,dcerou, na brata som zabudol.

počkaj, počkaj! Za to ťa čaká potrestanie! :jaaaj::zubiska: (neber to vážne, robím si srandu).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 35 minútami, Sniper napísal:

Ja som nenarazil na žiadnu reklamu a to som sčítal už viac ľudí. Asi máš nejaký agresívny vírus.

kurník, ved anitivirák mi hlásil bez problémov...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 21. 2. 2021 at 18:52, tyso napísal:

mas to v prehliadaci, nie v pocitaci. zrejme.  Urcite tam nie je ziadna reklama, to ti ju tam nieco podhadzuje.

ako sa mám toho do čerta zbaviť? nevieš mi poradiť? Možno by som to ešte skúsila. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov