Skočiť na obsah

Euroval a Slovensko

Odporúčané príspevky

Zverejnené

"malí miki" má práve veľkú reč o "zdupkávaní" pred zodpovednosťou

a vraj, "keď všetci ostatný prijali, tak my budeme jediný čo zdupkáme pred zodpovednosťou?"

meno tejto krízy, je gangréna

a keď vypukne gangréna, tak sa musí rezať, a niečo treba ufiknúť

prijatie eurovalu nie je "rezaním" ale podaním oblbováka, aby pacient necítil bolesť

následne sa za tú "úľavu" ale zaplatí tak, že sa neufikne iba palec na nohe, ale rovno celá noha od kolena

teraz je gangréna už naozaj hlboká a rozsiahla

ak si podáme ešte jeden oblbovák

do roka a do dňa sa budeme rozhodovať, nie o tom koľko toho ufiknúť

ale doslova medzi pohrebom a kremáciou

je to pravda, že zostali už len zlé a bolestivé riešenia, ale každý odklad znamená už len to

že žiadne riešenia ani nebudú možné

ak teraz zdupkáme aj my ako ostatný, tak "finito EU"

"malí miki" zakončil "blábolom o morálke"

vraj "treba platiť"

hm..

podľa toho, je zmluva z diablom, keď za pár drobných, zaplatíte nesmrteľnou dušou

vlastne vysoko morálna vec

aj hľa kresťan :D

Zverejnené

No problém je, že v Grécku majú nemecké banky asi 100 miliárd eúr. Takže prípadný bankrot Grécka by priniesol také turbulencie od bankového sektora, čo by sa onedlho mohlo odzrkadliť na ratingoch krajín. Znížené ratingy predražia splácanie dlhov, čo zníži ekonomický rast. A ak spomalí Nemecko, tak Slovensko spomalí tiež.

Nemecke, ale hlavne Francuzi... plus urcite aj ine krajiny a pre take Taliansko ci Spanielsko alebo Belgicko to moze byt posledna kvapka.

Mimochodom - asi ste si vsimli, ze aj vdaka Orbanovi, ktory sa postavil za "madarske zaujmy" krachuje Erste,vsak? Co je mimochodom matka najvacsej "slovenskej" banky. To zahranicie je nejak prilis doma.

Zverejnené

a viete čo

som euroskeptik

nielen že nemám rád EU, ja ju už vyslovene nenávidím

zabime ju, zahlušme ju raz a navždy

nech sa otrávi, vlastnou hnilobou, nech zgegne

prijmime euroval

dajme im ten oblbovák čo tak chcú, a nech ich gangréna zožerie za živa

nech to stojí čo to stojí

Zverejnené

Je pekne nenavidiet EU, z ktorou sme uplne prepojeni. To je nieco ako ked slezina nenavidi zvysok cloveka a kludne by ho nechala zgegnut. Velmi rozumny pristup.

Zverejnené

xenocide

čo sa ti vlastne nepáči?

keď som vravel, neprijmime euroval, zachráňme tak eu, tak sa ti to nepáčilo

keď vravím "prijmime euroval"

zase sa ti to nepáči

čo vlastne chceš?

Zverejnené

Ako vidis, reagoval som na nenavist voci EU a nejake divne prianie, aby cela EU zgegla. A kedze sme s EU mimoriadne prepojeni a neexistuje rozumna alternativa ako prosperovat mimo ostatnych krajin, upozornil som, ze takyto nazor je dost samovrazedny a nezmyselny.

Ale ano, potom bude este sanca sa pripojit k novemu putinovmu Sajuzu.

Zverejnené

krucinál fagot

s čím všetkým sme to v našich dejinách boli prepojený?

čo všetko to malo trvať "na večné veky, a nikdy inak"?

rakúsko uhorsko

československo

nacistické nemecko

sovietsky zväz

zožrali ich dejiny

a my sme tu stále

............................................................................

xenocide

pravda je už len jedna

ak chceš skutočne EU zachrániť, musíš povedať eurovalu nie

ak si za euroval, tak EU postupne zabíjaš

to je všetko

Zverejnené

Takze - kedze CK monarchia neexistuje, je to dostatocne rozumny argument, ktory nam vysvetli ako bude uspesne fungovat slovenska ekonomika BEZ prepojenia s europskymi krajinami?

Vidiet ako to vyzera, ked sa do ekonomickej teorie pusti basnik....

A mimochodom - vzdy sme boli s niekym prepojeni. Take prepojenie so ZSSR malo zufale vysledky, co je este stale vidiet. Preto som spomenul varianty na prepojenie s rovnako zodpovednou castou europy ako sme my (=grecko), alebo s novym putinovym ZSSR.

Ani ty, ani Sulik, ani nikto iny totizto sa radsej nevenuje tomu problemu, ze co bude, az grecko skrachuje. Pohoda lesna? Klidecek? Nikto iny neskrachuje? Slovensku nic nehrozi? Nas sa to nikdy a nijak nedotkne?

Zverejnené

Skôr ako (ne)schválenie Eurovalu ma štve to, že ak nastanú predčasné voľby, tak reálne hrozí návrat Fica. Toto chcela koalícia??

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ale ved sa mozu navzajom obvinovat kto za to moze.... mal alibi je dolezitejsie ako realny vysledok.

Zverejnené

tak dobre, som básnik

dám si poradiť od teba experta

čo nás bude bolieť menej?

keď prijmeme euroval?

alebo keď ho odmietneme?

povedz áno alebo nie..

:D

teda ak sa na to zmôžeš, ty "expert"

Zverejnené

Najviac bude boliet, ked sa eurozona rozpadne a jej hlavne ekonomiky zacnu krachovat. Pokial by odmietnutie eurovalu viedlo k tomuto vysledku, tak to bude ten pripad. Nejde o nejakych smiesnych zopar miliard euro.

A preto - ak sa aj necha grecko zbankrotovat, EFSF bude v nejakej forme vyuzity na pomoc bankam. A tak isto dojde k vacsej centralizacii ekonomickeho rozhodovania. Mozeme byt "in", alebo "out". A ta pozicia vonku - pokial nepodame prihlasku do USA - nestoji za vela. (ono ani USA uz nie su co byvali)

Zverejnené

alamo a ty si čo myslíš? Ak sa euroval nenavýši, že sa niečo vyrieši? Nevyrieši sa absolútne nič.

Dnes poniektorým uniká, že u nás na Slovensku už nejde o Euroval, ale budúcnosť vlády a Slovenska.

Zverejnené

hm..

vzhľadom na dejiny

úprimnú sústrasť všetkým "hinterlandom" čo nás vezmú do spolku :D

a to že euroval nerieši absolútne nič, zato všetko ešte zhorší, na tom trvám od začiatku tejto témy

Zverejnené

780mld EUR nie je zase az tak strasne moc. USA vydali na svoje zachranne programy ovela viacej - aj ked tie tiez nefungovali bohvieako dobre.

A ja rozumiem tomu, co tvrdia oponenti. Ale mi chyba vysvetlenie, ako si predstavuju fungovanie, ked po grecku klakne aj zvysok PIIGS, zopar klucovych europskych bank, nasledne hlavne europske ekonomiky?

Mozno to nezaberie, no a co? Aspon sa treba pokusit. Tvrdit, ze najprv si zrusime cely ekonomicky system a potom na jeho troskach vybudujeme nieco ziarive, sa mi zda dost prehnane.

Ale vacsinou to proste neriesia. Vsetci sa tvaria, ze ide len o grecko, ktore je mozne "amputovat" a zvysku europy nic nehrozi. Obmedzena a pstrosia politika. Ono uz je 21. storocie a nie 12-te. Svet je iny. A hranica medzi zahranicnym a domacim skoro neexistuje.

Zverejnené

780 mld eúr je zhruba 12-násobok HDP Slovenska. Slovenský podiel činí 1%.

a to že euroval nerieši absolútne nič, zato všetko ešte zhorší, na tom trvám od začiatku tejto témy

A ja tvrdím, že nechať padnúť vládu a ohroziť dôveryhodnosť Slovenska v zahraničí je ešte horšia alternatíva ako Euroval schváliť.
Zverejnené

áno, nechať padnúť vládu, a nechať vládnuť Fica, to už je taká "čerešnička" na torte

"čerešnička" s kvalitami.. hm.. "čínovalu"

xenocide keď sa bude stavať "čínoval" tiež budeš za?

Zverejnené

Potrebujem taky mensi summary ze ake budu plusy a minusy ak sa prijme a ak sa neprijme. Vie ho niekto napisat pls ? Dikes

Nejako som sa o to velmi nezaujimal az tak. Ale vyzera ze bude z toho problem pre cele SR ak to neprijmeme.

Zverejnené

Potrebujem taky mensi summary ze ake budu plusy a minusy ak sa prijme a ak sa neprijme. Vie ho niekto napisat pls ? Dikes

V téme je to už niekoľkokrát spomenuté, tak si ju prelistuj. Nepovažujem za potrebné sa opakovať.
Zverejnené

SaS rozbíja koalíciu uprostred zúriacej krízy. Hoci sa chvíľu zdalo, že Richard Sulík nemusí byť typom samovraha, ktorý svoj čin dokoná, ukázal sa pravý opak, píše Lukáš Fila

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1aV20Wb6f

minúta po minúte, Sulík zopakoval nie, média na nete už píšu články o tom, aká bola éra vlády Radičovej, zatiaľ sa mi to nechce ani komentovať.

Na slovenské hlasovanie čaká Európa aj Japonsko

Na hlasovanie o budúcnosti eurovalu čakajú v parlamente svetové denníky ako The Washington Post, The Guardian, The New York Times, i zahraniční diplomati z celého sveta.

Hlasovanie o budúcnosti eurovalu v našom parlamente si nenechajú ujsť diplomati a novinári z celého sveta.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1aV4yagvZ

tak, a sme svetoví : )
Zverejnené

robia z toho halo, jak keby po pade vlady nebol chlieb v predajnach zajtra...nech padnu, aj tak su nahovno rovnako ako fico..nech sme bez vlady aj par rokov, nikto si ten rozdiel ani nevsimne...

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ako neekonom, nevidím do toho profesionálne, ale skutočne nedokážem pochopiť, prečo si mám zobrať pôžičku, ktorú budem musieť splatiť, a ktorej viem, že ak ju susedovi požičiam, nikdy ju neuvidím, najmä ak ja sa vozím v 10 ročnom aute a žijem od výplaty k výplate a sused má meďáka a bavoráka a hýri a robí mejdany každý večer.

Zverejnené

Nejako som sa o to velmi nezaujimal az tak. Ale vyzera ze bude z toho problem pre cele SR ak to neprijmeme.

neviem ako xenocide, ale ja to vidím takto

ak euroval odkývneme, vydrží to ešte tak dva maximálne tri roky, potom

This is the end

Beautiful friend

This is the end

http://www.youtube.com/watch?v=JSUIQgEVDM4

ono je tu totiž, aj úplne neekonomické spravodajstvo

http://wattsupwithth...little-ice-age/

a to vraví, že počasie proste nebude pekné

ak ho neodkývneme, tak sa na nás budú asi tak tri roky pozerať ako na čiernu ovcu, aj sa po nás "voziť"

a nejaký náhradkový mechanizmus si nájdu aj sami

ale budeme si môcť povedať "zachovali sme sa správne"

pretože nakoniec to praskne, tak či tak

a možnosť povedať si "my sme mali pravdu, a zachovali sme sa správne"

to dáva človeku v krízových časoch, neobyčajnú morálnu vzpruhu

treba len presne vedieť, v čom tá kríza presne spočíva

Zverejnené

menší summary je aj tu :

Dôsledky nášho NIE by tentoraz boli citeľné. „Buď Slovensko odsúhlasí euroval na druhý raz, alebo ho Nemecko s ďalšími krajinami eurozóny obíde,“ myslí si Miguel Otero-Iglesias z parížskej ESSCA School of Business.

„Podpíšu nový kontrakt bez Slovenska. Do budúcnosti to znamená, že v prípade akýchkoľvek problémov bude Slovensko osamotené pri ich riešení,“ dodáva analytik, ktorý v minulosti pôsobil na katedre medzinárodných vzťahov oxfordskej Brookes University.

To, že by Európa škrtla Slovensko z textu o eurovale, by bolo symbolické. Prišli by sme o vplyv pri politických rozhodnutiach. Brusel bojuje o záchranu eura, ale aj Európskej únie. Slovenské NIE by ukázalo, že do toho s Bruselom nejdeme.

Euroval pritom nezastavíme. Podľa odborníkov prejde so Slovenskom, či bez neho. Náš podiel nie je taký veľký, aby si ho k svojej sume neprikleplo Nemecko bez toho, aby o tom museli parlamenty ešte raz hlasovať.

„Potom môžeme Slovensku len želať, aby nikdy samo nepotrebovalo pomoc alebo solidaritu iných,“ povedal rakúsky novinár Otmar Lahodynsky, ktorý píše v týždenníku Profil o Európskej únii.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1aVEJ2aPc

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov