alamo Zverejnené 11. Október, 2011 Autor Zverejnené 11. Október, 2011 "malí miki" má práve veľkú reč o "zdupkávaní" pred zodpovednosťoua vraj, "keď všetci ostatný prijali, tak my budeme jediný čo zdupkáme pred zodpovednosťou?" meno tejto krízy, je gangrénaa keď vypukne gangréna, tak sa musí rezať, a niečo treba ufiknúťprijatie eurovalu nie je "rezaním" ale podaním oblbováka, aby pacient necítil bolesťnásledne sa za tú "úľavu" ale zaplatí tak, že sa neufikne iba palec na nohe, ale rovno celá noha od kolena teraz je gangréna už naozaj hlboká a rozsiahlaak si podáme ešte jeden oblbovákdo roka a do dňa sa budeme rozhodovať, nie o tom koľko toho ufiknúťale doslova medzi pohrebom a kremáciou je to pravda, že zostali už len zlé a bolestivé riešenia, ale každý odklad znamená už len tože žiadne riešenia ani nebudú možné ak teraz zdupkáme aj my ako ostatný, tak "finito EU" "malí miki" zakončil "blábolom o morálke"vraj "treba platiť"hm..podľa toho, je zmluva z diablom, keď za pár drobných, zaplatíte nesmrteľnou dušouvlastne vysoko morálna vec aj hľa kresťan :D
xenocide Zverejnené 11. Október, 2011 Zverejnené 11. Október, 2011 No problém je, že v Grécku majú nemecké banky asi 100 miliárd eúr. Takže prípadný bankrot Grécka by priniesol také turbulencie od bankového sektora, čo by sa onedlho mohlo odzrkadliť na ratingoch krajín. Znížené ratingy predražia splácanie dlhov, čo zníži ekonomický rast. A ak spomalí Nemecko, tak Slovensko spomalí tiež. Nemecke, ale hlavne Francuzi... plus urcite aj ine krajiny a pre take Taliansko ci Spanielsko alebo Belgicko to moze byt posledna kvapka. Mimochodom - asi ste si vsimli, ze aj vdaka Orbanovi, ktory sa postavil za "madarske zaujmy" krachuje Erste,vsak? Co je mimochodom matka najvacsej "slovenskej" banky. To zahranicie je nejak prilis doma.
alamo Zverejnené 11. Október, 2011 Autor Zverejnené 11. Október, 2011 a viete čosom euroskeptiknielen že nemám rád EU, ja ju už vyslovene nenávidímzabime ju, zahlušme ju raz a navždynech sa otrávi, vlastnou hnilobou, nech zgegneprijmime eurovaldajme im ten oblbovák čo tak chcú, a nech ich gangréna zožerie za živanech to stojí čo to stojí
xenocide Zverejnené 11. Október, 2011 Zverejnené 11. Október, 2011 Je pekne nenavidiet EU, z ktorou sme uplne prepojeni. To je nieco ako ked slezina nenavidi zvysok cloveka a kludne by ho nechala zgegnut. Velmi rozumny pristup.
alamo Zverejnené 11. Október, 2011 Autor Zverejnené 11. Október, 2011 xenocidečo sa ti vlastne nepáči?keď som vravel, neprijmime euroval, zachráňme tak eu, tak sa ti to nepáčilokeď vravím "prijmime euroval"zase sa ti to nepáčičo vlastne chceš?
xenocide Zverejnené 11. Október, 2011 Zverejnené 11. Október, 2011 Ako vidis, reagoval som na nenavist voci EU a nejake divne prianie, aby cela EU zgegla. A kedze sme s EU mimoriadne prepojeni a neexistuje rozumna alternativa ako prosperovat mimo ostatnych krajin, upozornil som, ze takyto nazor je dost samovrazedny a nezmyselny. Ale ano, potom bude este sanca sa pripojit k novemu putinovmu Sajuzu.
alamo Zverejnené 11. Október, 2011 Autor Zverejnené 11. Október, 2011 krucinál fagots čím všetkým sme to v našich dejinách boli prepojený?čo všetko to malo trvať "na večné veky, a nikdy inak"?rakúsko uhorskočeskoslovenskonacistické nemeckosovietsky zväzzožrali ich dejinya my sme tu stále............................................................................xenocidepravda je už len jednaak chceš skutočne EU zachrániť, musíš povedať eurovalu nieak si za euroval, tak EU postupne zabíjaš to je všetko
xenocide Zverejnené 11. Október, 2011 Zverejnené 11. Október, 2011 Takze - kedze CK monarchia neexistuje, je to dostatocne rozumny argument, ktory nam vysvetli ako bude uspesne fungovat slovenska ekonomika BEZ prepojenia s europskymi krajinami? Vidiet ako to vyzera, ked sa do ekonomickej teorie pusti basnik....A mimochodom - vzdy sme boli s niekym prepojeni. Take prepojenie so ZSSR malo zufale vysledky, co je este stale vidiet. Preto som spomenul varianty na prepojenie s rovnako zodpovednou castou europy ako sme my (=grecko), alebo s novym putinovym ZSSR. Ani ty, ani Sulik, ani nikto iny totizto sa radsej nevenuje tomu problemu, ze co bude, az grecko skrachuje. Pohoda lesna? Klidecek? Nikto iny neskrachuje? Slovensku nic nehrozi? Nas sa to nikdy a nijak nedotkne?
Sniper Zverejnené 11. Október, 2011 Zverejnené 11. Október, 2011 Skôr ako (ne)schválenie Eurovalu ma štve to, že ak nastanú predčasné voľby, tak reálne hrozí návrat Fica. Toto chcela koalícia?? 1
xenocide Zverejnené 11. Október, 2011 Zverejnené 11. Október, 2011 Ale ved sa mozu navzajom obvinovat kto za to moze.... mal alibi je dolezitejsie ako realny vysledok.
alamo Zverejnené 11. Október, 2011 Autor Zverejnené 11. Október, 2011 tak dobre, som básnikdám si poradiť od teba expertačo nás bude bolieť menej?keď prijmeme euroval?alebo keď ho odmietneme?povedz áno alebo nie.. :Dteda ak sa na to zmôžeš, ty "expert"
xenocide Zverejnené 11. Október, 2011 Zverejnené 11. Október, 2011 Najviac bude boliet, ked sa eurozona rozpadne a jej hlavne ekonomiky zacnu krachovat. Pokial by odmietnutie eurovalu viedlo k tomuto vysledku, tak to bude ten pripad. Nejde o nejakych smiesnych zopar miliard euro. A preto - ak sa aj necha grecko zbankrotovat, EFSF bude v nejakej forme vyuzity na pomoc bankam. A tak isto dojde k vacsej centralizacii ekonomickeho rozhodovania. Mozeme byt "in", alebo "out". A ta pozicia vonku - pokial nepodame prihlasku do USA - nestoji za vela. (ono ani USA uz nie su co byvali)
Sniper Zverejnené 11. Október, 2011 Zverejnené 11. Október, 2011 alamo a ty si čo myslíš? Ak sa euroval nenavýši, že sa niečo vyrieši? Nevyrieši sa absolútne nič. Dnes poniektorým uniká, že u nás na Slovensku už nejde o Euroval, ale budúcnosť vlády a Slovenska.
alamo Zverejnené 11. Október, 2011 Autor Zverejnené 11. Október, 2011 hm..vzhľadom na dejinyúprimnú sústrasť všetkým "hinterlandom" čo nás vezmú do spolku :D a to že euroval nerieši absolútne nič, zato všetko ešte zhorší, na tom trvám od začiatku tejto témy
xenocide Zverejnené 11. Október, 2011 Zverejnené 11. Október, 2011 780mld EUR nie je zase az tak strasne moc. USA vydali na svoje zachranne programy ovela viacej - aj ked tie tiez nefungovali bohvieako dobre. A ja rozumiem tomu, co tvrdia oponenti. Ale mi chyba vysvetlenie, ako si predstavuju fungovanie, ked po grecku klakne aj zvysok PIIGS, zopar klucovych europskych bank, nasledne hlavne europske ekonomiky? Mozno to nezaberie, no a co? Aspon sa treba pokusit. Tvrdit, ze najprv si zrusime cely ekonomicky system a potom na jeho troskach vybudujeme nieco ziarive, sa mi zda dost prehnane. Ale vacsinou to proste neriesia. Vsetci sa tvaria, ze ide len o grecko, ktore je mozne "amputovat" a zvysku europy nic nehrozi. Obmedzena a pstrosia politika. Ono uz je 21. storocie a nie 12-te. Svet je iny. A hranica medzi zahranicnym a domacim skoro neexistuje.
Sniper Zverejnené 11. Október, 2011 Zverejnené 11. Október, 2011 780 mld eúr je zhruba 12-násobok HDP Slovenska. Slovenský podiel činí 1%. a to že euroval nerieši absolútne nič, zato všetko ešte zhorší, na tom trvám od začiatku tejto témy A ja tvrdím, že nechať padnúť vládu a ohroziť dôveryhodnosť Slovenska v zahraničí je ešte horšia alternatíva ako Euroval schváliť.
alamo Zverejnené 11. Október, 2011 Autor Zverejnené 11. Október, 2011 áno, nechať padnúť vládu, a nechať vládnuť Fica, to už je taká "čerešnička" na torte"čerešnička" s kvalitami.. hm.. "čínovalu"xenocide keď sa bude stavať "čínoval" tiež budeš za?
Jovzin Zverejnené 11. Október, 2011 Zverejnené 11. Október, 2011 Potrebujem taky mensi summary ze ake budu plusy a minusy ak sa prijme a ak sa neprijme. Vie ho niekto napisat pls ? Dikes Nejako som sa o to velmi nezaujimal az tak. Ale vyzera ze bude z toho problem pre cele SR ak to neprijmeme.
Sniper Zverejnené 11. Október, 2011 Zverejnené 11. Október, 2011 Potrebujem taky mensi summary ze ake budu plusy a minusy ak sa prijme a ak sa neprijme. Vie ho niekto napisat pls ? Dikes V téme je to už niekoľkokrát spomenuté, tak si ju prelistuj. Nepovažujem za potrebné sa opakovať.
game Zverejnené 11. Október, 2011 Zverejnené 11. Október, 2011 SaS rozbíja koalíciu uprostred zúriacej krízy. Hoci sa chvíľu zdalo, že Richard Sulík nemusí byť typom samovraha, ktorý svoj čin dokoná, ukázal sa pravý opak, píše Lukáš Fila Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1aV20Wb6f minúta po minúte, Sulík zopakoval nie, média na nete už píšu články o tom, aká bola éra vlády Radičovej, zatiaľ sa mi to nechce ani komentovať. Na slovenské hlasovanie čaká Európa aj Japonsko Na hlasovanie o budúcnosti eurovalu čakajú v parlamente svetové denníky ako The Washington Post, The Guardian, The New York Times, i zahraniční diplomati z celého sveta. Hlasovanie o budúcnosti eurovalu v našom parlamente si nenechajú ujsť diplomati a novinári z celého sveta. Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1aV4yagvZ tak, a sme svetoví : )
Nokia Zverejnené 11. Október, 2011 Zverejnené 11. Október, 2011 robia z toho halo, jak keby po pade vlady nebol chlieb v predajnach zajtra...nech padnu, aj tak su nahovno rovnako ako fico..nech sme bez vlady aj par rokov, nikto si ten rozdiel ani nevsimne... 1
alarm Zverejnené 11. Október, 2011 Zverejnené 11. Október, 2011 Ako neekonom, nevidím do toho profesionálne, ale skutočne nedokážem pochopiť, prečo si mám zobrať pôžičku, ktorú budem musieť splatiť, a ktorej viem, že ak ju susedovi požičiam, nikdy ju neuvidím, najmä ak ja sa vozím v 10 ročnom aute a žijem od výplaty k výplate a sused má meďáka a bavoráka a hýri a robí mejdany každý večer.
alamo Zverejnené 11. Október, 2011 Autor Zverejnené 11. Október, 2011 Potrebujem taky mensi summary ze ake budu plusy a minusy ak sa prijme a ak sa neprijme. Vie ho niekto napisat pls ? Dikes Nejako som sa o to velmi nezaujimal az tak. Ale vyzera ze bude z toho problem pre cele SR ak to neprijmeme. neviem ako xenocide, ale ja to vidím takto ak euroval odkývneme, vydrží to ešte tak dva maximálne tri roky, potom This is the end Beautiful friend This is the end http://www.youtube.com/watch?v=JSUIQgEVDM4 ono je tu totiž, aj úplne neekonomické spravodajstvo http://wattsupwithth...little-ice-age/ a to vraví, že počasie proste nebude pekné ak ho neodkývneme, tak sa na nás budú asi tak tri roky pozerať ako na čiernu ovcu, aj sa po nás "voziť" a nejaký náhradkový mechanizmus si nájdu aj sami ale budeme si môcť povedať "zachovali sme sa správne" pretože nakoniec to praskne, tak či tak a možnosť povedať si "my sme mali pravdu, a zachovali sme sa správne" to dáva človeku v krízových časoch, neobyčajnú morálnu vzpruhu treba len presne vedieť, v čom tá kríza presne spočíva
CREEPER Zverejnené 11. Október, 2011 Zverejnené 11. Október, 2011 moc to nesledujem, ale zacina to byt sranda :D
game Zverejnené 11. Október, 2011 Zverejnené 11. Október, 2011 menší summary je aj tu : Dôsledky nášho NIE by tentoraz boli citeľné. „Buď Slovensko odsúhlasí euroval na druhý raz, alebo ho Nemecko s ďalšími krajinami eurozóny obíde,“ myslí si Miguel Otero-Iglesias z parížskej ESSCA School of Business. „Podpíšu nový kontrakt bez Slovenska. Do budúcnosti to znamená, že v prípade akýchkoľvek problémov bude Slovensko osamotené pri ich riešení,“ dodáva analytik, ktorý v minulosti pôsobil na katedre medzinárodných vzťahov oxfordskej Brookes University. To, že by Európa škrtla Slovensko z textu o eurovale, by bolo symbolické. Prišli by sme o vplyv pri politických rozhodnutiach. Brusel bojuje o záchranu eura, ale aj Európskej únie. Slovenské NIE by ukázalo, že do toho s Bruselom nejdeme. Euroval pritom nezastavíme. Podľa odborníkov prejde so Slovenskom, či bez neho. Náš podiel nie je taký veľký, aby si ho k svojej sume neprikleplo Nemecko bez toho, aby o tom museli parlamenty ešte raz hlasovať. „Potom môžeme Slovensku len želať, aby nikdy samo nepotrebovalo pomoc alebo solidaritu iných,“ povedal rakúsky novinár Otmar Lahodynsky, ktorý píše v týždenníku Profil o Európskej únii. Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1aVEJ2aPc
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz