alamo Zverejnené 3. November, 2011 Autor Zverejnené 3. November, 2011 vidíš.. mal si sa poistiť, proti nutnosti splácať poistku :tease:
alamo Zverejnené 3. November, 2011 Autor Zverejnené 3. November, 2011 Rajtár mi hovorí z "duše" http://blog.etrend.s...ajin-spojte-sa/ Jediný naozajstný plán, o ktorý sa tu hrá, je čo najväčšia centralizácia moci a vybudovanie prostriedku na trvalé vyciciavanie občanov Európy cez splácanie nesplatiteľného dlhu, resp. len úrokov. Všimnite si, že nech sa stane čokoľvek , tak ponúknutým „riešením“ je vždy väčšia centralizácia a viac peňazí od ľudí smerom do všelijakých euroválovov. Namiesto toho potrebujeme menej politických konštrukcií a sociálneho inžinierstva a viac poctivosti a voľnosti. je tam aj toto video "Uzavieram s videom a slovami: S eurovalom na večné časy a nikdy inak! (pre titulky je treba stlačiť „CC“ dole)" http://www.youtube.com/watch?v=bhzqQ8ruDqo
informator Zverejnené 3. November, 2011 Zverejnené 3. November, 2011 Grecke referendum je o nicom a nema im ako pomoct ani v najmensom. Tak ako alamo najprv pisal - greci si mozu odhlasovat, ze nechcu "pomoc", pretoze tato so sebou nesie tvrde podmienky. Bez tejto pomoci budu na tom este horsie - a mozes si byt isty, ze oni nehlasuju ZA vacsiu skromnost, nizsie platy a vyssiu nezamestnanost. Tak to (ne)referendum nebolo o nicom, ale ukazalo pravu tvar Grekov.......velke prava, velke peniaze, velke aj ....., ale ziadna zodpovednost.......hm.......asi tak, za za vsetko mozu politici nie mi volici, mi sme ich iba volili......kto viac dal ten vyhral :( . Tak mam taky pocit, ze trba zvysit hranicu veku na pravo volit.........ba mozno este lepsie, podmienit to vlasnictvom urciteho majetku.......darmo, historia je v mnohom mudrejsia!!
xenocide Zverejnené 4. November, 2011 Zverejnené 4. November, 2011 Ked sa ale tak clovek nad tym zamysli... islo o vyhlasenie premiera, o ktorom nevedela ani cela vlada, jeho strana zcasti nesuhlasila a opozicia bola zcasti proti. Takze co sa tohto konkretneho napadu tyka, je to vysvedcenie pre Papandrea, nie cele Grecko. Ale je pekne, aka hysteria zrazu zavladla medzi niektorymi ludmi u nas, ked vo velkom zacali aplaudovat referendu. Pricom by islo o kolosalnu kravinu, okrem ineho... - dlhy su zavazok statu - pokial stat neplni svoje zavazky, je mozne sa s nim sudit - a existuje dost pripadov (napr. pre nedavnom bola CR sudena kvoli sposobenej strate jednej firmeú) - stat ma kadejaky majetok doma aj v zahranici - pokial ktokolvek nemoze splacat svoje zavazky, tak moze prist k exekucii alebo zabaveniu majetku (preto boli napr. zadrzane ceske muzejne exponaty v zahranici) - grecko ma taktiez velke majetky v zahranici, stat ma velke majetky doma, alebo aspon take, ktore sa do zahranicia mozu dostat Takze pokial by stat odmietol zmenu "splatkoveho kalendara", ktory mu ide v ustrety - a zaroven stat nemoze zaplatit svoje zavazky - moze v podstate legalne dojst k zabaveniu majetku statu, aby sa vyrovnali zavazky voci veritelom. Koniec koncov, aj v antickom grecku bolo uplne normalne, ak sa kvoli dlhom dostal niekto do otroctva. Takze ti co fandili referednu boli krasne pokrytecki - na jednej strane chvalili moznost grekov sa demokraticky vyjadrit k tomu, ci chcu splacat svoje dlhy...a vacsinou odmietali ich povinnost tieto dlhy splacat.
alamo Zverejnené 4. November, 2011 Autor Zverejnené 4. November, 2011 xeno.. zaujímavejšia je tá histéria ktorá v ten moment vypukla medzi "elitami"ak neoznačíš reakciu Šarka a Merkelky (dokonca aj Radičovej) za hysterickú, tak potom je normálne úplne všetko ale rozhodne nie je normálne to, čo si napísal o otroctve..pretože ak vytiahneš s najspodnejších základov stavby, toho "domčeka s kariet", ak vytiahneš jej základný kameň - kartu demokraciecelý ten tvoj, domček kariet sa zrúti, a budeš, prekvapený ako rýchlo
xenocide Zverejnené 4. November, 2011 Zverejnené 4. November, 2011 Tak ono ked sa konecne v celej EU dohodne nejaky multimiliardovy fond, zopar politikov kvoli tomu prakticky obetuje karieru, banky su dotlacene k 50% zruseniu dlhu a potom si jeden vystresovany politik bez dohody s vlastnou vladou vymysli nejaku haluz - necudo, ze sa nasrali. Spravne. O demokraciu sa nemusis stazovat, podla tvojich vlastnych slov si grecko k demokracii ani nepricuchlo, takze sa nemusis bat, ze o nieco pridu. A navyse by neslo o akviziciu ich prav, ale o akviziciu majetku statu, co je regulerny postup, aj ked nie moc vyuzivany. Cize nieco, s cim urcite uplne suhlasis. Predsa by si nechcel, aby dlznici neniesli nijaku zodpovednost, vsak? Pisal si nieco take :) Takze - dlznikom je grecky stat. Nesplaca dlhy. Takze v tom pripade je logicke si vynahradit nesplatene dlhy na ukor ineho majetku dlznika :) Vsak suhlasis,ze? Nebudes sa predsa zastavat nezodpovednych dlznikov , ktori nemoralne odmietaju splacat svoje dlhy, ze? Takze si si asi vedomy toho, ze to aby sme exekuovali grecke majetky po celom svete, aj ked ty s tym suhlasis, by bolo vnimane ako velmi nedemokraticky krok.
alamo Zverejnené 4. November, 2011 Autor Zverejnené 4. November, 2011 vráťme sa k tej tvojej poznámke o otroctve..strašne ma zaujalaak si to vlastne myslel?
xenocide Zverejnené 4. November, 2011 Zverejnené 4. November, 2011 Myslel som to tak, ze v antickom grecku bolo mozne sa za nesplatene dlhy dostat do otroctva. Presne tak, ako som to napisal.
alamo Zverejnené 4. November, 2011 Autor Zverejnené 4. November, 2011 ale použil si otroctvo, ako nejakú pararelu k dnešnému stavu vecí, predsačo je alternatívou k otroctvu dnes, k čomu si ho prirovnával?
xenocide Zverejnené 4. November, 2011 Zverejnené 4. November, 2011 Nepisal som ze by sa mali dostat do otroctva. Len som pisal, ze ty sam si zastaval nazor, ze dlznici maju splacat svoje dlhy. Ked grecko nemoze splacat svoje dlhy eurami, moze ich splatit celym svojim majetkom - nakolko sa im nepacil ustretovy krok EU. Cize o veci ktore su plne v zhode s tym co pises ty: 1. Dlznici maju splacat dlhy2. Ustupky a odpustenie dlhu grecku je zle a nespravne3. Grecku zostava uplne cely dlh, ktory musia splatit4. Takze dlh splatia tym co maju Priklad z antiky sluzil tomu, aby bolo jasne, ze ide o vec grekom znamu a vec beznu v nasej civilizacii uz dost dlho.
alamo Zverejnené 4. November, 2011 Autor Zverejnené 4. November, 2011 aj totálne úžernícke dlhy? totálne nesplatiteľné dlhy? nejak mám odrazu nutkanie, túžbu, odsťahovať sa na inú planétuako keby som zacítil nejaký "smrad" nekonečnej hlúposti, ktorá zničí sama seba, aj všetko čo sa k nej priblížia proti hlúposti, ani sami bohovia nič nezmôžu
xenocide Zverejnené 4. November, 2011 Zverejnené 4. November, 2011 aj totálne úžernícke dlhy? totálne nesplatiteľné dlhy? Ale no...odpustenie 50% dlhu sa ti zdalo ako nemoralny hazard a teraz by si chcel odpustat 100%? Co sa ti stalo? Si pisal, ze boli nezodpovedny a lenivy narod, vsakze? A si pisal, ze je nemoralne aby slovaci splacali grecky dlh. Ze grecky dlh maju splacat greci. Takze comu sa zrazu branis? Ved TOTO je presne co si ty chcel. Budu mat bankrot, ako si chcel. Nebudu mat odpustene dlhy, co si nechcel. Svoje dlhy zaplatia sami, ako si chcel :) Prestala sa ti pacit tvoja moralka a napady, alebo co? :)
alamo Zverejnené 4. November, 2011 Autor Zverejnené 4. November, 2011 ani zbla si nepochopil s toho, čo som to vlastne chcelmožno to neviem správne a zrozumiteľne podať, možno sa to ani nedá
xenocide Zverejnené 4. November, 2011 Zverejnené 4. November, 2011 Ale velmi dobre vies co som myslel. Grecko ma zaplatit svoj dlh samo. Grecku sa nema nic odpustat z dlhu. Grecko ma zaplatit svoj dlh tym, co ma - teda svojim majetkom. :)
informator Zverejnené 4. November, 2011 Zverejnené 4. November, 2011 Ked sa ale tak clovek nad tym zamysli... islo o vyhlasenie premiera, o ktorom nevedela ani cela vlada, jeho strana zcasti nesuhlasila a opozicia bola zcasti proti. Takze co sa tohto konkretneho napadu tyka, je to vysvedcenie pre Papandrea, nie cele Grecko. Ked sa nad tym clovek zamysli......mohlo ist aj o premysleny tah Papandrea........ponuknut obcanom (volicom) ,moznost vybrat si a tym padom niest aj zodpovednost za svoje rozhodnutie a nielen demolovat ulice v anonymite davu.
xenocide Zverejnené 7. November, 2011 Zverejnené 7. November, 2011 Ked sa nad tym clovek zamysli......mohlo ist aj o premysleny tah Papandrea........ponuknut obcanom (volicom) ,moznost vybrat si a tym padom niest aj zodpovednost za svoje rozhodnutie a nielen demolovat ulice v anonymite davu. Ano, moze to tak vyzerat :) Ale ti obcania teraz nechcu niest zodpovednost za svoje minule rozhodnutia. Ak by si vybrali trebars uplny bankrot a vystup z EU - tak isto by odmietli niest zodpovednost za toto rozhodnutie, akonahle by zistili, ze sa im to nepaci. Greci na uliciach nechci zmenu. Oni chcu mat stale tie iste peniaze a vyhody, ako mali doteraz.
informator Zverejnené 9. November, 2011 Zverejnené 9. November, 2011 Ved prave to je problem vsetkych volicov a nielen v Grecku :). Preco myslis, ze su referenda na Slovensku tak "hojme" navstevovane?
alamo Zverejnené 28. November, 2011 Autor Zverejnené 28. November, 2011 takže euroval, ako taký je už fakt pasé, rozplynul sa s iluzórnosťou "pákovania", ako para nad hrncoma akékoľvek reči o tom že SaS, má nulový koaličný potenciál, kvôli postojom k eurovalu, sú už iba prázdne drístyk niečomu čo už nikdy nevstúpi do platnosti, môže mať postoj, kto chce aký chceaj rozpad vlády kvôli eurovalu je somarina, euroval sa odhalil ako zástupný problémtieto keci, už majú iba zakryť, totálne ekonomické a zahraničnopolitické štréberstvo, a neschopnosť, čo i len z jedného promile odhadnúť vývoj ďalších vecí, spojenú s "eurohujerstvom", totiž bezchrbticovitým "do análu" lezením SMERom - "Merkozy" momentálne je sporom, spor o eurobondy, fiškálnu úniu, ručenie ECB atď..aký je postoj SR, a jednotlivých politických strán, k týmto jednotlivým riešeniam, vec neznáma
xenocide Zverejnené 29. November, 2011 Zverejnené 29. November, 2011 takže euroval, ako taký je už fakt pasé, rozplynul sa s iluzórnosťou "pákovania", ako para nad hrncom Mozes byt spokojny, nie? Si ho nechcel a zjavne ani nebude. Takze sa to deje presne tak, ako si chcel :) Takze nechapem, preco nechrochtas blahom. Ty si proste frflos. Ked sa zdalo ze bude euroval, nariekal si. Teraz ked tvrdis, ze uz je udajne pase - zase stenas. To je vlastne konzistentny postoj ku vsetkemu, ze? :) A co sa tyka eurobondov - nie som si isty, nakolko by si to vyzadovalo prepracovat Lisabonsku zmluvu, ale na tom by sme ako Slovensko mohli zatial len ziskat.
alamo Zverejnené 29. November, 2011 Autor Zverejnené 29. November, 2011 ale ako potom môže mať Sulo "nulový koaličný potenciál"?veď jeho postoj k eurovalu sa ukázal ako správnymýlili sa, čo zdvihli "labku" za eurovala ak teraz trvajú aby zmenil Sulo postoj, mýlia sa zase, lebo už nie je k čomu by ho zmenilnulový koaličný potenciál, majú potom SDKU, KDH a MOST
xenocide Zverejnené 29. November, 2011 Zverejnené 29. November, 2011 veď jeho postoj k eurovalu sa ukázal ako správny Spravny v com? To vies - za prve sa mylis, pretoze EFSF stale existuje, ale vysvetlovat ti niektore technicke detaily je ako hadzat hrach na stenu. Ale - pokial euroval podla teba uz neexistuje, tak bolo spravne hlasovat ZA, nepolozit vladu, nevyvolat dojem ze SK je kus sebestredneho praveku...proste zdvihnut tu labku. V tom pripade by euroval aj tak nakoniec nebol a neboli by nijake negativne vysledky. Cize podla tvojich vlastnych slov sa SaS prave seredne splietla :D nulový koaličný potenciál, majú potom SDKU, KDH a MOST Dumaj pred tym ako budes pisat. Koalicny potencial je potencial uzatvorit s niekym koaliciu a nie potencial ziskat pochvalu od alama.
alamo Zverejnené 29. November, 2011 Autor Zverejnené 29. November, 2011 obávam sa že už rozhodne nie získať pochvalu od xenocidehoten akosi nikoho nechváli, pretože pravdu má vždy "Len on"
xenocide Zverejnené 29. November, 2011 Zverejnené 29. November, 2011 ten akosi nikoho nechváli, pretože pravdu má vždy "Len on" Hlavne nevidim dovod, preco by som mal niekoho chvalit, ked nie je nijaky dovod na pochvalu. A pokial by sa veci mali tak ako pises, tak si SaS vyrobili akurat peknu botu, pretoze uplne zbytocne zvysovali napatie a polozili vladu - nic tym neziskali. Cize ich postoj by bol prave dokonale nespravny. A pokial berieme tvoju "analyzu stavu eurovalu", tak nie je nijaky dovod niekoho chvalit za takto hlupe rozhodnutie.
slimak Zverejnené 6. December, 2011 Zverejnené 6. December, 2011 http://www.tyzden.sk...val-finale.html Zacal som to pozerat vcera, dnes dopozeral. Niekde som zachytil ze Bato(premierkin hovorca- byvaly sefredaktor Trendu)bol pod lampou. Ja mam rad zabavu. Inak prekvapivo povedal, to co som davno linkoval(smrtelne zovretie a paradigma.sk) a nik .., proste ze uz od 70 rokoch, zacala klesat realna mzda, zivotna uroven, a vtedy nastupili hypoteky a uvery, ktore to dokazali ciastocne nahradit. Prerozdelovanie. A dnes mas vysledok 200-400% zadlzenie skoro vsetkych. A neschopnost uz co len preplacat uroky. Dalsia dobra poznamka. Bude problem. A velky. Ked zacneme a to si pis ze zacneme poukazovat kto za to moze. A vyzadovat zodpovednost. Ci to je uz Dzurinda, ci hrusovsky,Fico ci baroso, ci Greci ci Nemci. Co chcete integrovat? Ake dobrovolne procesy? Ani cesi, ani anglicania, ani svedi , ani poliaci neprijmu euro preto vedia co je to za spolok. Ani nori nevstupia, ci svajciari do EU,lebo vedia co je to za spolok. Rok co rok si radsej zaplatia nieco navyse, aby mali vyhody,ale tam nevstupia lebo vedia ake to ma nevyhody.
alamo Zverejnené 7. December, 2011 Autor Zverejnené 7. December, 2011 čo to vlastne znamená "prísne automatické sankcie", pre členov neplniacich rozpočtové kritériá?ak to znamená nejakú "finančnú pokutu", odkiaľ na ňu vezmú, keď nemajú peniaze ani na to aby naplnili vlastný rozpočet?požičajú si ešte viac? od koho?to už môžu z EU, alebo eurozóny rovno vypadnúť, lebo je jasné že na členstvo jednoducho nemajúa týka sa to aj slovenska, pretože náš štátny deficit prekročí 5%.. a že by potom nejakým zázrakom klesol, to sa čakať nedá.. (má nádej sa len zvyšovať) a ak tie "automatické sankcie", neznamenajú "pokutu", čo teda znamenajú?znie to dobreale čo to vlastne znamená?nič?
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz