xenocide Zverejnené 31. Október, 2011 Zverejnené 31. Október, 2011 Veru. Za prve, aby francuzsku nespadol rating. Za druhe, aby ked nastane potreba pomahat jednotlivym bankam, bola reakcia rychla a jasna. Za tretie, aby okrem Portugalska uz nikto dalsi neprehupol cez hranicu bankrotu...
tyso Zverejnené 31. Október, 2011 Zverejnené 31. Október, 2011 k "setreniu", vidim ze vam clovek nevyhovie. Tak grecku nepoziciame z eurovalu . To bola cela kauza nie ? Ale zase poziciame viac inym.Tak pokial bol ciel hlavne sa nepodielat, tak to bol neuspech. Ak bol ciel snazit sa smerovat peniaze tam kde to ma zmysel, tak to je uspech. Ale kedze to bola Radicova a nie Sulik, tak to nestoji za zmienku
xenocide Zverejnené 31. Október, 2011 Zverejnené 31. Október, 2011 Grecko mozno nieco dostane, ale hysteria proste zije vlastnym zivotom :) Ono aj keby euroval fungoval, tak frflosi mozu stale tvrdit, ze bez europavalu by bolo lepsie - pretoze by vsetko skrachovalo a tak to aj ma byt. A ked fungovat nebude, budu moct tvrdit, ze ved oni to vraveli. Cela tato debata nie je o ekonomike a rozume, no len o obycajnych emociach, takze logicke argumenty su uz z principu v nevyhode.
alamo Zverejnené 31. Október, 2011 Autor Zverejnené 31. Október, 2011 xenocide..ja si iba myslím, že "polovičaté riešenia", ak majú nejakú šancu zapôsobiť, jedine zapôsobia tak, že situáciu ešte viac zhoršiaa zhodneme sa snáď na tom že toto "riešenie", je iba nástrojom na kúpenie si času aké konkrétne kroky sa v tom "nastavenom čase", plánujú podniknúť?rozumiem len jednému s toho, ešte viac centralizácie = ešte viac byrokracie neviem, čo čakáš ty, ale ja nečakám nič.. nič pozitívne..
xenocide Zverejnené 31. Október, 2011 Zverejnené 31. Október, 2011 Tak dobre - polovicate riesenia su na nic, OK. Ale to by znamenalo ovela vacsi EFSF s ovela vacsimi pravomocami a pripadne moznost zapojenia ECB. Nie sa stazovat, ze sa nieco robi - ale chciet, aby sa robilo viacej a rychlejsie. Konkretne kroky znamenaju, ze postihnute banky musia zhanat tych zopar desiatok ci stoviek miliard euro.
alamo Zverejnené 31. Október, 2011 Autor Zverejnené 31. Október, 2011 občan.. vypadá to ako keby ste hľadal cestu, k určitému "turniketu"tamto je.. tým SMERom :)pozor na vec, "turniket" je vec osudová, kdekomu sa z neho tak zatočí hlava, že doslova "o hlavu príde"a keď už sa tu hrám na "bývalého regenschoriho", nebolo by za tú "dobrú radu" na "frťana", na "vyprosťováka"? :unaveny: a odkiaľ tie postihnuté banky tých "pár šušňov" naberú?
xenocide Zverejnené 31. Október, 2011 Zverejnené 31. Október, 2011 a odkiaľ tie postihnuté banky tých "pár šušňov" naberú? Tak ako sa to pise snad vsade. Alebo nieco predaju ako KBC ked predala KBL, alebo zozenu vlastnych investorov, alebo sa prinajhorsom o pomoc budu musiet obratit na vladu - a ta v pripade nutnosti na EFSF.
alamo Zverejnené 31. Október, 2011 Autor Zverejnené 31. Október, 2011 vau.. mám v kapse jeden frank jsem nejbohatší s bank nad Seinou bonsoir, mademoiselle Paris :)
xenocide Zverejnené 31. Október, 2011 Zverejnené 31. Október, 2011 Ehm. Dobre rano? A do dnes si si myslel, ze ked nejaka krajina vyhlasi bankrot - tak tie peniaze nebudu nikomu chybat, alebo co? :)
alamo Zverejnené 1. November, 2011 Autor Zverejnené 1. November, 2011 ale vedeliba sa mi zdá "nemravné", že tú bilónovú dieru, chcú zalepiť tým "jedným frankom" z môjho vreckas toho "páku" nespravia, aj keby sa inak.. mám chuť, povedať ti čosi poriadne "jedovaté"hm??? už viem čo! REFERENDUM :trava:
xenocide Zverejnené 1. November, 2011 Zverejnené 1. November, 2011 iba sa mi zdá "nemravné", že tú bilónovú dieru, chcú zalepiť tým "jedným frankom" z môjho vrecka Ale keby si kvoli tomu nezaplatenemu franku mal prist o pracu - to bude moralnejsie, alebo co? A ake referendum? Naco referendum? A com chces referendovat? Co tak chciet referendum, aby slovensky rozpocet nemal schodok, takze aby sa planovane vydavky znizili o zopar miliard...a v referende si budes moct vybrat, ci zoberies skolstvu, zdravotnictvu, alebo socialnej sfere. Nech sa paci. Pretoze inac to vytvara dlh, vieme? A dlh predsa nechces. Potom si este dajme referendum o vyske dani. Ktorejkolvek, ved sa nas to tiez tyka.
alamo Zverejnené 1. November, 2011 Autor Zverejnené 1. November, 2011 v zásade si totiž myslím, že tý čo toto spôsobili, prešustrujú ešte aj ten "jeden posledný frank", a potom sa tá "katastrofa" ktorej sa ty bojíš stane tak či takmyslím si, že ja by som ho vedel využiť lepšieuž im proste vôbec neverím čo tak referendum o "vyrovnanom - neschodkovom rozpočte"?to ti odhlasujem hneď
xenocide Zverejnené 1. November, 2011 Zverejnené 1. November, 2011 čo tak referendum o "vyrovnanom - neschodkovom rozpočte"? Nie. Musis sa rozhodnut, ci tych zopar miliard zoberies skolstvu, zdravotnictvu, dochodcom, nepostavis vodovody na dedine, nedas podporu nezamestnanym, nedas podporu kulturnemu spolku hluchonemych deti, vyhodis 1000 ludi co musia zivit rodiny.... na to by ta bolo takto lacno utekat pred zodpovednostou :) Alebo mozes odhlasovat, ze si chces zvysit dane o 30% a odvody o 25%, umoznit okamzite vypovede...hm? Kdeze, take lahke to nie je - ako pizza na objednavku. V referende si odhlasujes, ze nechces deficit a chces byt bohaty a ono sa ti to splni? Kto si myslis, ze to referendum organizuje, Santa Claus? :)
alamo Zverejnené 1. November, 2011 Autor Zverejnené 1. November, 2011 v zásade by som najprv nedal "tunelárom"potom by pre "hluchonemé deti" zostalo dosťoháňaš sa tou najsprostejšou demagógiou človeče
xenocide Zverejnené 1. November, 2011 Zverejnené 1. November, 2011 Kdezeeee, akurat vacsina ludi je natolko naivnych, ze nad tym nepremysla. Preto napriklad napisu aj to co ty - nepochybne bez toho, aby si si vypocital kolko "tunelari" dostavaju a aky je schodok, vsak? Ved si mozes skusit ten genialny tah - zober si nas rozpocet a proste skrtaj po stovkach milionov. Najjednoduchsia praca na svete, nie?
alamo Zverejnené 1. November, 2011 Autor Zverejnené 1. November, 2011 no áno.. máš pravdu, tak sa to "akože nedá"a práve preto že sa to "akože nedá" dopracujeme sa k momentu, keď už nič iného nezostane
xenocide Zverejnené 1. November, 2011 Zverejnené 1. November, 2011 Nevravim ze sa to neda :) Ale je hlupe na to ist ako Hurvinek. Rovnako hlupe je si mysliet, ze prosperitu si clovek jednoduch odhlasuje v referende. Pretoze ak sa niekto citi a tu zodpovednost, tak potom nech pred nou neuteka. Ked si niekto v kutiku duse mysli, ze ON je dostatocne kvalifikovany, aby o tom rozhodoval v referende, tak nech sa paci... http://cenastatu.sme.sk/2010/Eur/ Rok 2010 mame ukonceny, takze pouzitelny ako priklad. Rozdiel medzi prijmami a vydavkami je vyse 8 miliard euro. Takze musis vydavky o tuto sumu znizit, asi o 30%. Mas to pekne rozpolozkovane, takze si mozes vybrat, komu nedas. To vies - tvarit sa, ze pripadny vyrovnany rozpocet bude bezbolestny, je nebezpecne pokrytectvo.
xenocide Zverejnené 1. November, 2011 Zverejnené 1. November, 2011 Ty si dobry :)Keby bol na to taky jednoduchy recept, aby sa to dalo napisat do jedneho prispevku a este pre vsetkych zrozumitelne - asi by som mal inu robotu. Dokazes vari takto jednoducho opisat vyrobu umeleho srdca a transplantaciu? Dokazes takto jednoducho opisat vyrobu sondy a jej vyslanie k jupiteru?Kdeze... pri technickych veciach si zrejme uvedomujes, ze su dost komplikovane, ze? Ale z nejakeho dovodu si ludia myslia, ze na riadenie statu staci hocijaky idiot. Ono potom tie staty aj riadia slobodne zvoleni idioti :) A v podstate zakladnu odpoved mas vyssie - menej minas tak, ze budes menej minat. Teda v principe sa urcite najdu skupiny ludi, ktori bez ohladu na ich nazor dostanu odpoved NIE.
alamo Zverejnené 1. November, 2011 Autor Zverejnené 1. November, 2011 tak ešte ľuďom vysvetli prosím ťa, čo sú to "CDS" - credit default swapsa čo sa stane, keď ich bude treba "pár" preplatiť
xenocide Zverejnené 1. November, 2011 Zverejnené 1. November, 2011 Preplatit CDS tusim nie je zasadny problem, nie? Institucie ktore ich vydali sice mozu mat problemy, ale v podstate ide o objemy zlomkove oproti celkovemu dlhu. CDS sluzia skor ako indikator bezpecnosti investicie, nejde o problemy s ich preplacanim. Aj ked, ani ako indikator napokon za vela nestoja, kedze vo vela pripadoch isli presne PROTI trendu vynosov z dlhopisov. Inac - same o sebe logiku maju, kedze su nastavene (nechapem preco) tak, ze ich drzanie nie je podmienene drzbou dlhopisu, stracaju svoj povodny zmysel a z ekonomickeho pohladu su niekedy kontraproduktivne. Cize kritiku tymto smerom uplne chapem. (ale zase, to by som si musel nastudovat trosku viacej detailov...)
informator Zverejnené 1. November, 2011 Zverejnené 1. November, 2011 Obavam sa, ze trhy a burzy su momentalne ako maniodepresivny pacient. Chvilky euforie a depresia sa striedaju nebezpecne rychlo a vacsinou nie su uplne opodstatnene tym, co sa deje v okoli. Momentalne to vyzera OK, ale vzhladom na skody v poslednych mesiacoch sa stale bojim, ze postaci nejaka negativnejsia sprava - a zase ako stado pojde vsetko dolu. Postaci na to aj grecke referedum?? TAK POVEDZ AKO SA TO DÁ? Spytaj sa Finov, alebo nasich lekarov :)
xenocide Zverejnené 2. November, 2011 Zverejnené 2. November, 2011 Postaci na to aj grecke referedum?? Grecke referendum je o nicom a nema im ako pomoct ani v najmensom. Tak ako alamo najprv pisal - greci si mozu odhlasovat, ze nechcu "pomoc", pretoze tato so sebou nesie tvrde podmienky. Bez tejto pomoci budu na tom este horsie - a mozes si byt isty, ze oni nehlasuju ZA vacsiu skromnost, nizsie platy a vyssiu nezamestnanost. A v zasade ano, presne toto je jedna z veci, ktore som myslel, ze by sa "nemuseli" udiat.... vazne ma nenapadlo, ze to nevydrzi ani 24 hodin :-/
alamo Zverejnené 2. November, 2011 Autor Zverejnené 2. November, 2011 xenocide.. rob to ako ja.. radšej sa na to dívaj, ako na komédiu..
xenocide Zverejnené 3. November, 2011 Zverejnené 3. November, 2011 rob to ako ja.. radšej sa na to dívaj, ako na komédiu.. Ak by islo o uruguayjsky krach, kludne... Ale kedze ide o priamo pracovne veci, je to asi ako ked sa poistovak pozera ako hori fabrika, ktoru prave poistil :P
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz