alamo Zverejnené 17. Október, 2011 Autor Zverejnené 17. Október, 2011 "kompletná deštrukcia".. hm..ja som radšej za "premyslenú asanáciu"
elfant Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Xeno tu uviedol uplne konkretne priklady toho, co by mohlo nasledovat po krachu grecka, PIIGS a zopar klucovych bank eurozony. Na nestastie, moji kritici nedokazali napisat okrem teorii nic ine, len ze chcu bankroty. Takze kritiku pls. smeruj niekde inde. To nie ja sa vkuse odvolavam sustavne na teoreticke pojmy ako "moralka" :bingo: Ak je niekto cierny alebo vysoky, tiez ho nazvem pravym menom. Ak sa niekto nenamahal si zistovat rozdiel medzi zarukou a uverovym limitom...to iste. Vysvetleneho toho bolo dost, ale uznavam, ze v zaplave moralizujucich nezmyselnych prispevkov sa to tazko hlada :) Sem-tam ano, ale tato tema do toho urcite nepatri. Inymi slovami - ked zacnem pisat do temy o zahradkarstve, tak bude tvoja kritika na mieste. Pozrite - vlastne ma tesi, ze som zase ako tema :))Ale no tak, zabudas, ze si na diskusnom fore a nie na intenzivnom kurze dravej asertivity pre zacinajucich menezerov. No a to, ze moralka je pre teba len teoreticky pojem a nehovori ti v kontexte s racionalitou nic, nevydavaj za svoju vyhodu a nedostatok druhej strany. Moze to byt kludne naopak. :) Je celkom mozne, ze sa potrebujes zas presvedcovat o tom, aky je xeno dobry. Nemusis ale pri tom nutne robit z ostatnych blbov. Tazsie je to bez tejto barlicky. Do temy o zahradkarstve si este nepisal ? Sa divim. :smoking: 1
xenocide Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 No a to, ze moralka je pre teba len teoreticky pojem a nehovori ti v kontexte s racionalitou nic, nevydavaj za svoju vyhodu a nedostatok druhej strany. Moze to byt kludne naopak. Akurat ze tu "moralku" sa nikto z tych, co nou tolko narabaju neunuval definovat tak, aby za svojou definiciou dokazal aj stat. Ale kludne to mozes skusit ty... Je nemoralne poziciavat Grecku? Tak preco potom obhajcovia "moralky" nepotrestuju proti clenstvu v MMF a pomoci grecku, ktoru uz poskytujeme? Alebo zase pisu o niecom comu nerozumeju, alebo nevedia co to moralka je. Greci boli nemoralni, pretoze si zili nad pomery? Tak ale potom je rovnako nemoralne aj slovensko a slovaci, kedze si tiez zijeme nad pomery a stat si musi poziciavat. Bolo nemoralne poziciavat grecku, pretoze to teraz krachuje? To ale nikto dnesnych moralistov kedysi nevedel. Skrachovat moze aj slovensko - o skoro brnakrotu madarska pred 10 rokmi tiez nikto nevedel. Takze je nemoralne poziciavat aj slovensku? Su bankari nemoralni, pretoze ich banky mozu skrachovat? Tym chcu povedat, ze je nemoralne, ak ak firma skrachuje, alebo co? Ludia zo seba robia to, co zo seba robia. Ak sa niekto ohana moralkou - bez toho aby si vyjasnil co to je moralka a ake su dosledky, je to jeho vyber. Ale uznavam, ze pre spustu ludi su prave take nezmyselne a moralisticke prispevky hodne obdivu. Takze tak ako kdekolvek inde, prezentujem moj vlastny nazor - a ako si si vsimol, ini ludia prezentuju svoj nazor na mna. Ked sa ti to nepaci, tak mozes kritizovat vsetkych. Ale pokial nesuhlasis so mnou fakticky, tak mas presne taky isty priestor ako ktokolvek any, aby si skusil vysvetlit v com spociva "moralka" - a preco povazujes za moralne poziciavat grecku, poziciavat irskym bankam, poziciavat nezodpovednemu statu, kde si ludia ziju nad pomery. Je celkom mozne, ze sa potrebujes zas presvedcovat o tom, aky je xeno dobry. Nemusis ale pri tom nutne robit z ostatnych blbov. Tazsie je to bez tejto barlicky. Napisal som to az PO TOM ako doll a robopol pisali uplne konkretne utoky ci pokusy o urazky na moju osobu. Ako si si vsimol - som nenapisal nic typu "XY je naivny blbec co sa chova ako male decko". (ak ano, tak sa mi to len vratilo). Oproti ludom, ktori nevedia o com pisu, sa nemusim presviedcat aky som dobry. Pokial mas pocit, ze som napisal nepravdu, tak dobre - ale zase: napriek kritike som uviedol skratene ako by mohol vyzerat kolaps eurozony. Takze nie len teoriu. Cize nemusim nikoho presviedcat, akurat pripomenut, ze pokial uz raz napisem nieco konkretne - tak je velmi nespravne o mne tvrdit, ze nepisem nic konkretne a len teoriu. Ale zase - pokial mas nejake namietky ohladom temy, mas iny nazor, zaujimave fakty, vobec nejake myslienky, ktore by sa tykali tejto temy - miesta na prispevky je tu habakuk :smoking:
robopol Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Ja to vidím takto. problémy v EU vedu ku globalizácii EU. Nakoniec je to dobre vidiet ako sú štáty prepojené a problémy len jedného z nich môžu a zrejme by sposobili velké problémy ostatným krajinám. Z tohto dôvodu je pomoc grécku tak preferovaná. Dalšie akcie budu smerovať k tomu, aby únia mala ako celok väčšie možnosti, teda žiadne malé slovensko neohrozí rozhodnutie väčšiny. vlastne slovensko schvalenie nikdy neohrozovalo. To všetko su len ritualne tančeky domácich politikov. Sulik musel vedieť, že či s ním alebo bez neho dojde k schvaleniu. takže jeho politika nesúhlasu bola zbytočná, ale zrejme nechcel vyzerat ako tradicní obracaci kabatov.
D'Ady Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Ked k nám v roku 863 prišli Konštantín a Metod, tak to sme ešte nevedeli, že si po vyše 1100 rokoch Grécko vyúčtuje cestovné aj diety.... Nech sa páči, páni a dámy, pokojne zabudnite na Hedvigu Malinovú, emisie, hlas podobný Ficovi, a celú mentálnu výbavu ľudí, ktorí si nevšimli November. Slobodne si zvoľte trvalý euroval a centralizáciu EÚ v spolupráci s Ficom radšej, než spoluprácu so Sulíkom.ZDROJ: ps - zdroj sa tyka len viet v citate
robopol Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Tekéto tendencie majú len jednu slabinu, ked sa greci nepostavia na nohy, nepostavia sa aj ine problematické krajiny, tak sa RUKOJEMNICTVO EU prevedie na tie silnejšie štaty a stiahne ich so sebou.
xenocide Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Nuz, mozeme sa slobodne postavit PROTI eurovalu, vsakze? A rovnako slobodne akceptovat vysledky - ale unuval sa Hrib, alebo niekto iny, s vypocitanim dosledkov? Co sa tyka centralizacie EU - nijako z nej nechrochtam blahom. Ale na co sa ludia stazuju? Prispevok slovenska do EFSF mal byt vo vyske cca. 1% z celku - takze naozaj trpia iluziou, ze ten kto ma vkompetencii 1% bude rozhodujuci pre zvysnych 99%? Ze sa rozhodujuce krajiny budu pytat slovenska na povolenie? Vari by to iste akceptovali vramci slovenska - aby strana, ktora ziska napr. 100hlasov mohla vetovat statny rozpocet (ved demokracia,nie?)
robopol Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 cele toto divadlo o zarukach a pozickach a dlhoch je ubohe. Ked uz greci nevedia kam z konope, nech im ECB da financnu injekciu nie vo forme pozicky, vo forme daru. Nas to nemusi stat nic. Nemusime my slovaci s holymi zadkami byt vazali EU a štatov, ktorých šanca, že im pomože pôžička sa vyškrabat z dlhov je pravdepodobnost 0,00001%.
xenocide Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Ked uz greci nevedia kam z konope, nech im ECB da financnu injekciu nie vo forme pozicky, vo forme daru. Nas to nemusi stat nic. To nepomoze, pretoze grecka ekonomika je natolko deficitna, ze by hned od dalsieho dna vytvarala novy dlh - takze by ECB musela zase darovat dalsie miliony atd. az do zblbnutia. To iste by sa tykalo minimalne portugalska a irska. Zaroven by nebola nijaka kontrola, takze tieto krajiny by len poslali imaginarny ucet - a ten by bol preplateny. Taketo bezhlave tlacenie eur by viedlo k sialenej inflacii a uplne rozbilo euro ako menu. Nehovoriac o to, ze ECB nema na nieco taketo nijaky mandat. Konecne dosledky by boli pre vsetkych, vratane slovenska - takze nemozno povedat, ze by nas to "nic" nestalo. Urcita inflacia je este OK, ale zdevastovana mena je kaput. Nuz a stazovat sa na hole zadky...na jednej strane ludia nariekaju, ze su chudacikovia chudobni - a na druhej strane si namyslaju, ze budu nemcom diktovat, co budu nemci robit s nemeckymi peniazmi? Fakt, ze mame zadky menej hole ako pred 15 rokmi - je vdaka EU. Nie milosrdenstvo z ich strany, ale proste ekonomicka realita. A nie sme nijaky vazal. Sme relativne mala, relativne chudobna krajina. Nie sme nikoho vazalom, rovnako ako osada so 100 obyvatelmi na ukrajinskej hranici nie je vazalom slovenska. Trosku si treba ozrejmi pojmy a vratit sa do reality.
robopol Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Už som to písal v inej teme:1. žiadne hromadne tlacenie penazi na požiadanie.2. žiadne väčšie peniaze ako dostanu z pôžičky z eurovalu3. dar, ktorý nie je potrebne splatit a NEMA žiaden úrok je bezpodmienecne 100% vyhodnejšie riešenie ako pôžička s úrokom, ktorú treba vrátit.4. Dar je viazany na reštrukturilazáciu verejnej správy a podporu nových investícii5. kym grecko nevypracuje strategiu udržatelneho rozvoja a investicii, nedostane ani vyndru6. peniaze z daru pomôžu zo systemoveho hladiska aj na splacanie starých dlhov s výrazne menším deflačným efektom.
xenocide Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Ja viem, ze si to pisal v inej teme. To, ze tu istu vec napises este aj v tejto teme vsak nemeni nic na to, ze bezhranicne tlacenie penazi je stale velou hlupostou. Nastastie az s takymito blbostami nikto v bruseli nepocita. Nuz a je rozdiel medzi presne cielenymi zarukami eurovalu (nie len pre grecko) - a proste darovanim penazi niekomu len preto, lebo ich nema. Uz to co sa deje teraz je dost na hrane,netreba to hnat do krajnosti. Dar je dar. Viazany ako? Vynutitelny ako? Restrukturalizacia je podmienkou uz teraz, jej zopakovanie nic nemeni na tom, ze vzhladom na charakter niektorych krajin si je tazko predstavit ak sa to v realite ma urobit. Odpustenie dlhu je de facto taktiez dar. Cize to kludne mozes brat tak, ze to co by si chcel, sa planuje realizovat :smoking:
robopol Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 keby si nekecal sprostosti opakovane, tak som ticho, KDE JE TO BEZHLAVE NAPISANE U MNA? Naco to ako papagaj opakuješ dokola? Možeš aj bezhlavo požičiavať. Prečo nenazveš bezhlave požičiavanie grecku? Mna nezaujimaju tvoje dojmy a fantasmagorie. Ked ti napisem ze dar v tej istej hodnote ako by bola pozicka NEOBSAHUJE vacsiu inflaciu a je to mensia zataz ako pozicka, tak ARGUMENTUJ a nevymyslaj si tu riekanky o bezhlavom tlaceni penazi. Spomen si na svoje slova o tom bordele medzi ušami, pretože riekanky ti nepomozu.
xenocide Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Co ja ti viem?Pisal si nieco o tom, ze by ECB dala Grecku tolko penazi, kolko by krajina potrebovala. Nakolko krachuje aj Portugalsko a Irsko, mame uz tri krajiny. Vsetky tri v deficite, takze by nestacila jedna davka. Kedze tam nie je nijaka hranica, nijaka kontrola, len proste tlacenie eur - pripadnej "bezhlavosti" sa to dost blizi. A skludni hormon. Ked ta budem citovat, uvediem to ako citat. Ked to nie je uvedene ako citat, nie je to citat, takze sa nemusis tvarit ublizene, ze si prave uvedene slovo nespomenul. Vies co je to citat, a ako sa pouzivaju na fore, ze? Tak ked uvidis taky pekny ramcek, kde bude hore tvoje meno a datum - vtedy ta budem citovat. V opacnych pripadoch ide o moje vlastne slova. A tlacit peniaze na to, aby sa nimi uhradzali stare dlhy je takejto miere proste nonsens. Ekonomicka blbost. Da sa to len v malej miere a opatrne, nie takto chciet vymazat dlhy stvrtiny eurozony. To skusilo aj vymarske nemecko.
elfant Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Akurat ze tu "moralku" sa nikto z tych, co nou tolko narabaju neunuval definovat tak, aby za svojou definiciou dokazal aj stat. Ale kludne to mozes skusit ty Je nemoralne poziciavat Grecku? Tak preco potom obhajcovia "moralky" nepotrestuju proti clenstvu v MMF a pomoci grecku, ktoru uz poskytujeme? Alebo zase pisu o niecom comu nerozumeju, alebo nevedia co to moralka je... Ludia zo seba robia to, co zo seba robia. Ak sa niekto ohana moralkou - bez toho aby si vyjasnil co to je moralka a ake su dosledky, je to jeho vyber. Ale uznavam, ze pre spustu ludi su prave take nezmyselne a moralisticke prispevky hodne obdivu. Takze tak ako kdekolvek inde, prezentujem moj vlastny nazor - a ako si si vsimol, ini ludia prezentuju svoj nazor na mna. Ked sa ti to nepaci, tak mozes kritizovat vsetkychNie je nikde predpisane akym sposobom sa musi argumentovat. Mozes si to priat, ale to je asi tak vsetko. :smoking: Ale pokial nesuhlasis so mnou fakticky, tak mas presne taky isty priestor ako ktokolvek any, aby si skusil vysvetlit v com spociva "moralka" - a preco povazujes za moralne poziciavat grecku, poziciavat irskym bankam, poziciavat nezodpovednemu statu, kde si ludia ziju nad pomery. Napisal som to az PO TOM ako doll a robopol pisali uplne konkretne utoky ci pokusy o urazky na moju osobu. Ako si si vsimol - som nenapisal nic typu "XY je naivny blbec co sa chova ako male decko". (ak ano, tak sa mi to len vratilo). Oproti ludom, ktori nevedia o com pisu, sa nemusim presviedcat aky som dobry. Pokial mas pocit, ze som napisal nepravdu, tak dobre - ale zase: napriek kritike som uviedol skratene ako by mohol vyzerat kolaps eurozony. Takze nie len teoriu. Cize nemusim nikoho presviedcat, akurat pripomenut, ze pokial uz raz napisem nieco konkretne - tak je velmi nespravne o mne tvrdit, ze nepisem nic konkretne a len teoriu. Ale zase - pokial mas nejake namietky ohladom temy, mas iny nazor, zaujimave fakty, vobec nejake myslienky, ktore by sa tykali tejto temy - miesta na prispevky je tu habakuk :bingo: Tentoraz si pisal mozno "PO TOM", velakrat si naopak pisal "PRED TYM", takze mas len to, co pouzivas casto sam. To co som pisal sa netyka len tejto temy, dokonca ani len tohto fora. Podobne namietky voci tvojmu sposobu pisania si si mohol precitat uz viac krat, tak to nemusis obmedzovat len na tuto temu. BTW Pisal som niekde, ze daco namietam voci faktickej stranke toho co pises ? Ako uz viac krat predtym, pisem o tom, AKYM SPOSOBOM diskutujes. A to je dost velky rozdiel. :) Neberiem ti znalosti z v oblasti ekonomie, inde je to uz trochu ine, kazdopadne, to co pisala napriklad doll, je velmi blizko realite.
robopol Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Opakovane si vymyslas co som nikde nenapisal, žiadne bezhlave tlacenie ani bliziace sa tomu som nikde ani v naznaku nepisal. Tak ako u mna nazyvas bezhlave darovanie je rovnako bezhlave poziciavanie. A kedže si znova nedal ziaden argument, v com je horsia rovnako velká suma daru od pozicky, tak mozes skludnit hormon akurat ty. A hlavne si nevymyslaj hluposti, len preto, aby si znehodnotil myšlienku, a postavil ju do absurdity, pretože nie je z tvojej hlavy.
alamo Zverejnené 18. Október, 2011 Autor Zverejnené 18. Október, 2011 tlačenie peňazí.. morálka..ja viem len to, že stavať "Ponziho schému" a vydávať to za nejaké riešenie, ak nejaká morálka existuje, a asi existuje celá zbierka rôznych moráliek, je v rozpore s každou z nich
xenocide Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Neberiem ti znalosti z v oblasti ekonomie, inde je to uz trochu ine, kazdopadne, to co pisala napriklad doll, je velmi blizko realite. Nuz - arogancia a povysenost su mozno charakterove vady...ale ked ide o prakticke otazky, su irelevantne. Od pilota, chirurga, istalatera pozadujes co? Aby viedol prikladny rodinny zivot, bol ocarujuca osobnost - alebo aby sakra robil dobre svoju pracu a na zvysok kasles? Prevazna vacsina prispevkov nie len tu, ale tak vseobecne sa toci v kruhu, ked navinari, blogeri a politici sa cituju navzajom, odvolavaju sa jeden na druheho, ale nenamahaju sa pohnut rozumom. Pohnutie rozumom neznamena suhlas so mnou, ale rozmyslanie a pouzivanie sedivej hmoty. Pokial moje prskanie motivovalo aspon jedneho cloveka k tomu, ze prestal len papagajovat vylevy, ale sam si zistil rozdiel medzi zarukami a uverovym limitom, alebo objem expozicie europy voci PIIGS - tak je to len pozitivne a oproti 90% nevedomych mudrlantov urobil skok dopredu. Ako uz viac krat predtym, pisem o tom, AKYM SPOSOBOM diskutujes. Takze nemas namietky voci tomu CO tvrdim, len sa ti nepaci konfrontacny styl. Zaroven ti ale nevadi konfrontacny styl tych, co maju opacny nazor nez ja? Prosim ta, ved to je smiesne. Ak niekto povazuje napr. pomoc grecku za nemoralnu a ja som presveceny ze je spravna - dotycny ma oznacuje za zastancu nemoralnych veci. Co je vlastne utok na moju osobnu integritu, ale zase nebudem hnidopich - vid tvoje dva prispevky vyssie - a nebudem sa voci tomuto ohradzovat. Akurat si vypytam definiciu moralnosti a pripadne sa zatvarim posmesne, ak ten, kto sa ohana moralkou nebude uplne isty v tom, co sa moralkou mysli. Fakt, ze spochybnuje MOJU moralku neriesim. Pokial si niekto mysli, ze z inych robim blbcov, a on sa na tomto zaklade citi ako blbec - moze sa rozplakat, alebo sa zachovat ako dospely clovek. A pokial sa neciti ako blbec, tak nema nijaky problem a nie je co riesit.
alamo Zverejnené 18. Október, 2011 Autor Zverejnené 18. Október, 2011 Ak niekto povazuje napr. pomoc grecku za nemoralnu a ja som presveceny ze je spravna - dotycny ma oznacuje za zastancu nemoralnych veci. ehm.. mne len vadí že tá "pomoc" ide aj napríklad na nákup "francúzskych ponoriek, nemeckých tankov, amerických helikoptér" a gréci už problém "akože" nemajú, už sa nepomáha grékom, teraz sa pomáha bankám, ktoré držia ich dlhopisy tak prečo to nepriznať? prosím ťa, o "pomoci" grécku tu už nehovor
robopol Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Podobna je pomoc ked ECB nakupuje grecke dlhopisy. Ked to kupuju od bank. Takže vytvaraju likviditu pre zbavenie sa greckých dlhopisov bankam. Xenocide je 100% arogantny demagog, ktorý nema hlavne to medzi usami, čo by ho odlišilo a tak papuskuje, čo sa kde dozvedel od odbornikov na krizu.
robopol Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Ešte mi to neda:- Ak greci dostanu peniaze na program ozdravenia a podporu investícii priamo do svojej ekonomiky, miesto toho, aby im niekto zase požičiaval a žiadal od nich úrok a vrátenie tých penazi. Ked tu nedokaze nikto pochopit aky je v tom podstatny rozdiel, tak sa ani necudujem, že tu demagogovia typu xenocide maju podporu na svoje bludne reci. Potom tu hovoria o nevyhnutnosti evorovaloch a tvaria sa tu ako spasitelia, ktorí odvratia krizu. Tak neodvratia, ked takyto ludia tu nevedia pochopit, že s pozičkami to tu tahame už dlhu dobu, že politik volený na par rokov nema ziadnu zodpovednost za dosledky deficitov v kase, tak nie sa comu cudovat, že tato schema, ktora tu je niekolko desatroci sposobila taketo výsledky. A budu tu znova do nemoty opakovat o dalsich pozickach a dalsich a dalsich, teraz dostali do ruk zbran, ze ked nepomozu grecku a pod. tak sa to prevali. Ten dosledok je faktor vydieracstva v celej EU. To je nonsens.
xenocide Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 ehm.. mne len vadí že tá "pomoc" ide aj napríklad na nákup "francúzskych ponoriek, nemeckých tankov, amerických helikoptér" Tak TOTO konkretne je urcita nezmyselna haluz. Ale vyplyva z reality a to, ze pripadna pomoc ide Grecku ako statu - a to nie je EU, kto stanovuje grecky rozpocet. Jednoducho sa to neda urobit tak, ze my im poziciame - a zaroven im nalinkujeme rozpocet, to nejde. Preto sa konecne akceptovalo, ze ovela lepsie bude cielit pripadnu pomoc a zaruky na konkretne banky. Grecku bude odpustene viac ako polovica dlhu, pripadbe ECB alebo EFSF budu v urcitej miere nakupovat dlhopisy, ale bude to pre nich ciastocne ulava a co sa tyka zvysku, budu to musiet prezit. Vo vztahu k bankam, ktore budu potrebovat rekapitalizaciu a jedinou zachranou bude EFSF, bude vyjednavacia pozicia ina. Je mozny priamy vstup statu do firmy, personalne zmeny, specialne zmluvy, lebo zvlastne hlasovacie pravomoci. Malo by to byt cielenejsie a presnejsie. a gréci už problém "akože" nemajú, už sa nepomáha grékom, teraz sa pomáha bankám, ktoré držia ich dlhopisy Ale co, nikto netvrdi, ze problem nemaju. Akurat sa akceptovalo, ze takto pomahat nepojde. A rovnako sa akceptovalo, ze nejde o problem grecka, ale o problem celej europy. ze ked nepomozu grecku a pod. tak sa to prevali. Uz ani nie grecku, ale celej europe. A informovany clovek, ktory vie o co ide - by urcite vedel, ze sa to tyka ovela viacej krajin, ako je grecko. A napriklad by vedel, ze z EFSF cerpali ine krajiny ako grecko. Na nestastie tu mame zase priklad neinformovaneho cloveka, ktory sice pise - ale nema informacie. Ergo zo zlych a nedostatocnych informacii nemoze prist k rozumnemu vysledku a ani neprisiel.
robopol Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Aha, takže ja si myslim, že problemy ma iba grecko. To je presne vysledok tvojej chabej inteligencie. Ja ti tu ponukam ovela ucinnejsie riesenie ake vobec je v eurovale. Tu som ti to napísal, aj inde. To je jedine riesenie pre grecko. grecko je na tom tak zle, že žiadnu dalšiu pôžičku nezvladne.Píšem ti o lepšom riešeni, ktoré im pomože nastratovat ekonomiku, nie tvoje eurovaly.
xenocide Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Aha, takže ja si myslim, že problemy ma iba grecko. To je presne vysledok tvojej chabej inteligencie.Pre pozornych moderatorov - kym som ja v mojom prispevku spochybnil informovanost oponenta, on prave spochybnuje moju inteligenciu, co presne spada medzi veci, ktore by nemal podla pravidiel robit. Ono ked je take oblubene kritizovat xena za to, ze je vraj zly na inych, nech sa paci - rieste to na urovni. Nebyt elfantovych upozorneni na to kaslem, ale co ste chceli :smoking: A co sa tyka prispevku - tak pokial vies, ze ide aj o ine krajiny, pis o priklade irska napriklad. Co sa tyka "rieseni" zo sfery rozpravok alebo okopirovanych od mugabeho - patria tam, odkial pochadzaju. Ich zastanocv ospravedlnuje mozno prehnana obluba rozpravok, alebo obdiv k ekonomike zimbabwe, ktora uz ukazala, ako sa dlh riesi tlacenim penazi.
robopol Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Dobre kecalek, Pokial neposkytnes aspon jeden argument, tak si iba miesta tlchuba 1. Je dar vyhodnejsi ako pozicka? odpoved: Ano2. Nemôže poskytnut ECB z principu dar krajine? Odpoved: keby si to odsuhlasili: môže3. je 0% úrok vyssi ako akykolvek iny nenulový úrok? odpoved : nie4. je vratenie 0 eur väčšia zátaž ako vrátenie lubovolného čísla, odpoved :nie5. Ma väčší inflačný dopad rovnaká sumu daru ako rovnaká suma pozicky? odpoved: nie6. Ma vrátenie pôžičky deflačný účinok: odpoved: ano7. Má vratenie 0 eur deflacný účinok: odpoved: nie Pokial neposkytnes argumenty, možeš sa stazovat na co len chces vyssie uvedene plati.
xenocide Zverejnené 18. Október, 2011 Zverejnené 18. Október, 2011 Argument pre co mam akoze poskytnut? :smoking:
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz