xenocide Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 Zazrak nie - ale potrebna sanacia zlych dlhov. Nasledne vytvorenie snad rozumnejsieho systemu.
alamo Zverejnené 12. Október, 2011 Autor Zverejnené 12. Október, 2011 a kurňa..sanácia starých dlhov, novými a ešte viac nesplatiteľnými dlhmi..teda xenocide, to sa ti fakt podariloak bude po tvojom"čínoval".. jedného dňa tu budeš ľuďom vysvetľovať, že musia stavať "čínoval"
xenocide Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 Ak je to jedina moznost - sanovat zle dlhy pomocou europskych zaruk rozlozenych na dlhsie obdobie - tak ano. Urcite lepsie riesenie, nez nechat skolabovat ekonomiku. A neviem aky cinoval myslis. Bolo by lepsie, keby sa basnicke prejavy drzali for, ktore su na tento ucel priamo vytvorene.
alamo Zverejnené 12. Október, 2011 Autor Zverejnené 12. Október, 2011 čínoval - jest budúca obdoba eurovalutaký "euroval na tretiu"jeho úlohou bude, pomocou poskytovania neobmedzených pôžičiek pre čínsku komunistickú vládu, aby sa v číne zrútil komunistický režimpretože v momente keď by sa zrútil.. :Dtak tak xenocidetoto tu budeš obhajovať
CREEPER Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 uz po volbach sa hovorilo, ze najslabsim clankom vlady bude SaS a OKS. Udalosti ukazuju, ze to tak aj naozaj je. Sulik bol a stale je idiot, nech si on a dalsi, co ho brania, hovoria co chcu :D
xenocide Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 Pozri - ty sa mozes trapit cinovalom, ok? Nemusis sem pliest scifi. Prirodzene - dalsi prispevok dokazujuci, ze odporcovia eurovalu su odrthnuti od reality. Aky objem cinskych dlhopisov vlastnia europske vlady? No tak...povedz to cislo? Je take obrovske, ze sa da porovnat s objemom od PIIGS? Nie, kdeze. Vcera ci predvcerom vysiel clanok, kde sa "cinoval" objavil vramci kritiku eurovalu. A ty si to prevzal ako pismo svate, bez rozmyslania. Pretoze inac by si vedel, ze nijake cinske dlhopisy v objemoch, ktore by ohrozovali EU neexistuju. Teda ako priklad to je uplna blbost.
alamo Zverejnené 12. Október, 2011 Autor Zverejnené 12. Október, 2011 daj sem adresu na ten článokmal som za to že slovo "čínoval" som si práve vymyslel ja sámto je tristnéčlovek nech sa snaží ako chce, hneď si to zaregistrujú ďalší traja ľudia na raz
Sniper Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 Sulik bol a stale je idiot, nech si on a dalsi, co ho brania, hovoria co chcu :D Ja si skôr myslím, že až čas ukáže, že idioti boli tí, ktorí Euroval podporili. OK, zoberme, že Euroval možno nie je riešenie, ale je možno najlepšia alternatíva. OK, ale čo ak nie? Čo ak sa europolitici mýlia a tých ďalších 400 miliárd príde a odíde? Zvládne Eurozóna ďalšiu 400 miliardovú sekeru? A kvôli komu ho treba vlastne navýšiť?? Kvôli Írsku? Zdá sa, že Írsko je z najhoršieho vonku, Íri ďalšiu pôžičku nepotrebujú. Kvôli Portugalsku? Portugalsko ak sa zatne, tak to tiež zvládnu, zatiaľ sa zdá, že im to ide. Pomaly, ale iste. Kvôli Španielsku? Ak nepadne Portugalsko, tak zrejme nepadne ani Španielsko, okrem toho na záchranu Španielska by nestačil ani dvojnásobný Euroval. Kvôli Taliansku? Tak to potom Euroval navýšte rovno na 2 bilióny eúr, toľko budete potrebovať na jeho záchranu. Kvôli Grécku? Grécko nemá žiadne prostriedky na to aby splatilo svoje dlhy, situácia v krajine sa nezlepšuje, ale naopak, stále zhoršuje. Peniaze, ktoré pošlú do Grécka môžu poslať rovno do krematória. Gréci proste na to nemajú. Ak by aj Gréci boli solidárni, tak by povedali, "OK uskromníme sa, znížime si výdavky, platy, budeme pracovať za menej". Ale čo vidím v Grécku? NIČ! Iba ľudí pred gréckym parlamentom ako sa búria a mávajú vlajkami. Mávaním vlajok dlhy nesplatia. Gréci si žili nad pomery, pomery, ktoré im ich slabá ekonomika nemohla pokryť. A tu je výsledok. Euroval by mal moju plnú podporu keby som videl, že tie peniaze idú na správne miesto. Ale Grécko momentálne ním nie je. Gréci môžu čakať na zázrak.
xenocide Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 alamo, nuz si to nevymyslel :D Ale bud rad, pretoze je to stale hlupy priklad - nikto nedrzi cinske dlhopisy v takom objeme, je to proste nezmyselne. Euroval by mal moju plnú podporu keby som videl, že tie peniaze idú na správne miesto. Ale Grécko momentálne ním nie je. Gréci môžu čakať na zázrak. Este tu mame porugalsko a irsko. Spanielsko a taliansko su na hrane. Dexiu zrachanuju staty, Erste hodila rucnik do ringu. Cast francuzskych bank odrezali usa a azia od intradayovych obchodov. To su uz lepsie miesta? Grecko moze zbankrotovat - ale to znamena, ze ze vsetky desiatky ci stovky mld dlhu (nejde o ten od ECB a MMF) prestanu existovat. Niekde zmizne obrovsky objem penazi - a preto chcu francuzi, aby sa EFSF preorientoval aj na zachranu financneho sektora. To uz bude lepsi ciel? Ale sucasne rozhodnutie slovenska znemoznilo aj toto.
Sniper Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 Takže zase ideme zachraňovať banky ako pred tromi rokmi? O čom bolo potom to nalievanie stoviek miliárd dolárov a eúr do bánk? Kam zmizli TIE peniaze?
xenocide Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 Myslis tie americke banky a firmy? Velka cast prostriedkov sa uz vratila aj s urokmi. Nefungovalo to dokonale, ale vcelku to uslo... Mensie stale sem-tam krachuju, ale nijaka velka a podstatna. Ale pravda je, ze obycajne "naliatie" proste nestaci. Dexia je toho prikladom. Ci uz pojde o rozdelenie bank, transfer casti zlych uverov, priamo vstup statu, alebo len statne garancie - to by sa asi riesilo pripad od pripadu, ale v kazdom pade rozumnejsie a systematickejsie. V roku 2008 amikom de facto zmrzol financny system. Europa je na tom niekolkonasobne horsie. Nechat si skrachovat zopar dolezitych bank by mohlo uplne odpisat financny system na niekolko rokov. Hladanie vinnikov je druhorade, to by prislo na radu az potom (ale bankari to aj tak velmi nebudu).
alamo Zverejnené 12. Október, 2011 Autor Zverejnené 12. Október, 2011 Axel Wers neboj saxenocide ti zdôvodní, aj predaj vlastnej matky do bordelu 1
slimak Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 Takže zase ideme zachraňovať banky ako pred tromi rokmi? O čom bolo potom to nalievanie stoviek miliárd dolárov a eúr do bánk? Kam zmizli TIE peniaze? Axel,axel. My sme este do francuzskych ,belgickych nemeckych,anglickych,spanielskych,talianskych bank nenalievali nic. Lebo euroval nebol. Teraz je a nato je. A nas to nebude stat 1%HDP, lebo my nemame 780 miliard eur HDP,ale slabych 70 miliard, Takze to bude 12%HDP - navysenie nasho zadlzenia, ked odpadnu dalsi skrachovanci, este viac. Do trvaleho eurovalu(po roku 2012) budeme davat rocne 660 milionov cash, co je zhruba necele 1% HDP. To sa malo ratifikovat v parlamente do konca roka 2012. Fico tvrdil, ze sa to posunie zrejme skor a podpori to. Ale do volieb to asi nebude.
CREEPER Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 tie peniaze beriete moc vazne - skor ci neskor sa tento system zruti :D co vlastne dokazal Sulik? Rozbil koaliciu, sposobil pad vlady, nezabranil schvaleniu eurovalu, a pripravi stat o miliony eur na nove volby. Svojim obycajnym ludom a poslancom z OKS zrejme zobral realnu sancu dostat sa do parlamentu ^_^ S cim chce ist do volieb? Ze sa postavil proti eurovalu, spolu so SNS, a drzal sa svojho programu? Obavam sa, ze tymito temami uz o par mesiacov vela ludi neoslovi. Populizmus ho dostal do parlamentu pred rokom, dnes sa vsak realne nema cim chvalit. Jeho koalicny potencial je mizerny :)
alamo Zverejnené 12. Október, 2011 Autor Zverejnené 12. Október, 2011 co vlastne dokazal Sulik? Rozbil koaliciu, sposobil pad vlady, nazabranil schvaleniu eurovalu, a pripravi stat o miliony eur na nove volby. Svojim obycajnym ludom a poslancom z OKS zrejme zobral realnu sancu dostat sa do parlamentu :D dostane sa do parlamentu, a podľa všetkého bude mať ešte viac hlasov ako teraz.. ja ho voliť budem.. som presvedčený že nie som sám..
CREEPER Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 dnes je dnes, a marec je tak o pol roka .. ja som nepovedal, ze sa nedostane do parlamentu, ale len to, ze sucasne emocie opadnu. Napr. podla ankety na SME by SaS volilo 36% citatelov :D ak by to bola v marci aspon polovica, uz vtedy SaS prestane byt stranou liberalov, a zacne byt populistickou stranou euroskeptikov s urcitymi tendenciami, ktorymi bude mat blizsie k stranam konzervativnej a nacionalistickej pravice. Plno reci, ale riesenia ziadne.
alarm Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 xeno, asi tomu rozumieš, ja sa priznám že moc nie, takže ak môžeš odpovedz mi na otázky:treba naliať peniaze do bánk....prečo?, kam dali tie ,ktoré mali....?ak ich požičali, a požičali ich zle,, prečo mám prispieť?, lebo tie banky ,keď ich požičali mne, a za dobrý úrok, tak vtedy nevykrikovali, vtedy boli spokojníJe to investícia, ak ak sa nepodarí, no..majú smolu, alebo môžem aj ja vo firme ,ak mi nevýjde nejaký podnikatelský zámer otrčiť ruku a chcieť, aby sa mi na to niekto zložil?Mám v tom guláš, ale ak je pravda to, čo som napísal, tak nech idú všetci do.....
alamo Zverejnené 12. Október, 2011 Autor Zverejnené 12. Október, 2011 alarm, keď už xenocide mlčí odpoveď nájdeš tu http://kollar.blog.s...ntnej-noci.html Čo nebolo dopovedané počas parlamentnej noci . . . Zástancovia eurovalu tvrdia, že chránia peniaze a úspory slovenských občanov. Ak bude trvalý euroval schválený (očakávam leto 2012), zo Slovenska okamžite odíde 659 miliónov eur v hotovosti. Pozor, aj na toto už dala premiérka politický záväzok. Táto suma by postačovala na vyplácanie vianočných dôchodkov v doterajšej výške na 10 rokov! A súčasne vystavíme záruky na ďalších 5,1 miliardu eur. Minister financií príde do parlamentu so žiadosťou o navýšenie špecifických štátnych záruk. Ešte tento týždeň v parlamente prejde navýšenie zo 4,4 mld. na 7,7 mld. (s hlasmi koaličných partnerov a Smeru) a v lete budúci rok nový minister financií opäť požiada o navýšenie, tentokrát na 12,8 mld. eur. A ľubovoľná časť tejto sumy môže ísť tiež v hotovosti, ak sa na tom dohodnú v jednom z konferenčných nočných telefonátov ministri financií eurozóny. O hrozbe hyperinflácie som písal tu. Je len otázkou času, kedy o peniaze z eurovalu požiada Francúzsko na záchranu svojich domácich bánk. Nedávno skončené stress-testy bánk dopadli s upokojením, že budú na posilnenie svojho kapitálu potrebovať sumu 2,5 mld. eur. Podľa najnovších zistení už to je 200 mld. eur. Čítate správne, je to osemdesiatnásobok. Desivé? Vedia dnes zástancovia eurovalu vôbec povedať, kde a kedy sa táto špirála zastaví? a je tam toho ešte oveľa viac..
Sniper Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 Axel,axel. My sme este do francuzskych ,belgickych nemeckych,anglickych,spanielskych,talianskych bank nenalievali nic. Ja píšem o europolitikoch a ich činoch keď zúfalo zachraňovali banky. Čo myslíš, prečo verejné dlhy štátov začali rásť? A áno, Slovensko nemuselo nalievať do bánk peniaze, pretože naše banky nepotrebovali zachraňovať. Eurovalom ideme zachraňovať tie francúzske, belgické, nemecké, anglické(???) a talianské banky, ale nie slovenské. alamo Táto suma by postačovala na vyplácanie vianočných dôchodkov v doterajšej výške na 10 rokov!Sorry, ale keď toto takto napísal Kollár, tak z jeho strany ide o čistý populizmus a týmto SaS u mňa stratila pár bodov. Keby tie peniaze porovnal s výstavbou infraštruktúry, to beriem hneď. Ale týmto výrokom si tu niekto prihrieva polievočku pred predčasnými voľbami u stabilnej voličskej základne - teda dôchodcov.
tyso Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 alamo, skusim sa vratit do minulosti a pripomenut ako to bolo na slovensku. Bankovy sektor bol v stave ked s vynimkou dvoch bank mohli skrachovat vsteky banky. Hlavne VUB a Sporitelna, vysledok by bol ale mohutny prepad vyroby a zivotnej urovne, podniky by prestali vyrabat zo dna na den kedze by nemali hotovost, ludia by stratili celozivotne uspory. Jedna vec je ze "spravodlivost", druha je ze nasledky by viedli zrejme k nepokojom, navratu meciara a mozno k nejakej forme prevratu. Cena za to ze to nestalo bola 100 mld Sk. A nasledne prislo 10 rokov vysokeho rastu a tieto naklady boli viac ako vyvazene ziskami. Krach banky je totiz hlavne o nasledkoch, nie je problem nechat skrachovat banku ale dolezite je zabranit kolapsu finacneho systemu.
slimak Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 Jedna vec je ze "spravodlivost", druha je ze nasledky by viedli zrejme k nepokojom, navratu meciara a mozno k nejakej forme prevratu. Cena za to ze to nestalo bola 100 mld Sk. A nasledne prislo 10 rokov vysokeho rastu a tieto naklady boli viac ako vyvazene ziskami. Tyso ale to dopovedz. Niekto nejaku sumu ziskal vsak(nejaky majetok) a nejak ta suma sa musela najst.Teda zaplatit. Teda vtedy 100 miliard korun bolo 10% HDP. Bud nieco sprivatizovali, ci sa zadlzili ak im niekto pozical. Nebolo to len tak. Vidim, ze rast minimalizoval relativne dlh. mozno ano, mame predsebou ale inu dekadu a pokles bude posobit opacne. Teraz je to tak isto, niekto ziska(istinu aj uroky) a niekto to zaplati. Vtedy sa to platilo v ramci krajiny, kradlo sa tiez nejaku dobu a teraz zaplatime za nejaku dobu kradnutia niekomu s cim nic nemame spolocne. Keby nebol euroval neplatili by sme to. Platili by to ako v roku 2008-2010 materske krajiny. Povodny teraz platny euroval je vyuzitelny pre krajiny. Iri davali kapital do svojich bank ale dlh maju oni(predtym mali dlhe roky zisky a dane). Zvysila sa im zadlzenost. Irsku. Ale Francuzi si ten dlh na seba nezoberu,preto vymysleli to nacom padla vcera vlada a z eurovalu sa budu financovat banky,ale to zadlzenie uz bude na Slovensku v pomere menej ako na Francuzsku. Dlh sa rozleje. Dlhy(istina) sa normalne nesplati nikdy. Mozno ano inflaciou. Ale mi mame vyssie uroky ako francuzi a tie sa platia (to je to zvysenie dani - deficitu). krajinam ako grecko to moze byt jedno. Dal som dalsie cisla. grekom sme bilateralne nepozicali. Su zadlzeni po usi. Ale ich danove prijmy v tomto roku mozno narastu o 0,8%. My co im mame v dalsej varke pozicat sme pri konsolidacii navysili danove prijmy o 800 milionov eur co je 10%. Co je 12,5 krat viac. A buduci rok tam mate navyse 660 milionov co je cca dalsich 10% narastu dani(ak chcete byt rovnako zadlzeny - co Mikos chcel este znizovat - deficit). Smiesne je to ze greci a cela europa ma Grekov p..,laduje do nich ,ale niekto to musi zaplatit. Cena je dana - vcera nepadla vlada len tak. Grek ak ma prijem 12 000 euro na dani z prijmov tohto roku neplati nic,ale slovak 1 600 eur. Axel. Ja len ze vsetky tie cisla som uz daval vcera a skor. Vcera si bol nahnevany na SaS, ze su nezodpovedni, ze rozbijaju koaliciu a podla teba "matovicovsky" to malo stat 10(krat) eurovalov a dnes si nahnevany na zvysok koalicie, ze sa spolcila so Smerom.
xenocide Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 treba naliať peniaze do bánk....prečo?, kam dali tie ,ktoré mali....? Nejde o naliatie, ale o sanovanie dlhov, alebo zaruky. A pokial bolo nieco urobene zle, ma sa to urobit lepsie. http://en.wikipedia.org/wiki/Troubled_Asset_Relief_Program Takze este raz, kedze si ludia zjavne nekuknu o co sa jedna - z velkej casti boli peniaze VRATENE. Za menej ako tri roky. Eurovalom ideme zachraňovať tie francúzske, belgické, nemecké, anglické(???) a talianské banky, ale nie slovenské. Tymi slovenskymi myslis ktore? Tie co patria nemcom, francuzom, talianom a tak? Oni su asi tak slovenske, ako je VW Bratislava cisto slovenska automobilka, ktora nema nic spolocne s nejakymi fabrikami v cechach a nejakymi majitelmi v nemecku. Ak skrachuju banky v zahranici - su to banky ludi a firiem, co kupuju nase vyrobky. Teda nebudu kupovat nase vyrobky. Teda slovenske firmy nebudu produkovat zisk. Teda slovenske firmy nebudu do slovenskeho rozpoctu odvadzat dostatok dani. To "zahranicie" ma sice nazov, ale sme s "nimi" absolutne prepojeni. Nie je ONI a MY. Keby nebol euroval neplatili by sme to. Platili by to ako v roku 2008-2010 materske krajiny. Materske krajiny na to proste nemaju. Europske banky su ovela viac prepakovane a ovela vacsie nez americke. A v EFSF sa jedna o zaruky - vysledok sa dotyka vsetkych. Preto je logicke, aby sa vsetci toho aj zucastnovali. Ale momentalne asi zistili, ze chyba je v hlasovani. Ak sa vsetky europske krajiny k niecomu rozhodnu, nebude im nejake slovensko urcovat, co mozu so svojiim peniazmi robit. Riesenie - zmenit hlasovanie tak, aby male chudobne krajiny nemohli zasahovat do rozhodovania velkych. Prirodzene, stale sa nas to bude tykat, ale prave sme sa diskvalifikovali z rozhodovania o tom.
tyso Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 a vacsinu budu platit materske krajiny, to je presne ta technicka stranka o ktorej sa bavime. A euroval umoznuje v pripade problemov zasiahnut ako docasny zdroj. Ked sme sanovali banky, tak sme si pozicali a mali sme stastie ze bolo obdobie ked sa dalo pozicat.Ale rovnako ako MMF su situacie ked sa neda pozicat na trhu a nie je to len pripad ako grecko. A uvaha ze nech si kazdy plati sam ? Lenze na nakladoch sa podielame v eurozone vsetci, napriklad na nakladoch nasich dlhov. Predstava ze sa mozeme izolovat je chybna.
xenocide Zverejnené 12. Október, 2011 Zverejnené 12. Október, 2011 http://articles.latimes.com/2010/jun/12/business/la-fi-tarp-repayment-20100612 Banks have returned $194 billion, topping the $190 billion in TARP funds still outstanding. The news is hailed as a milestone for the controversial program. Cim len chcem povedat - ze ano, bankam sa dali peniaze a zaruky. Ano, banky tieto peniaze vratili. Aj s urokmi. Takze o com to nariekaju ludia? Ze sa bankam pozicalo a tie vratili viacej?? Alebo maju pocit, ze to americania urobili lepsie nez europania...tak potom vieme, ze sa to da urobit lepsie a mozeme sa ucit. Ale nie nariekat, ze sa peniaze nikdy nevratia, ked existuju lahko zistitelne udaje o tom, ze vratene boli. Ved nemusite vo vsetkom kopirovat nasich zadubenych politikov :D
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz