Skočiť na obsah

Blog na dnešný deň


pink

Odporúčané príspevky

stále aktuálny blog. akosi stále aktuálnejší. bludy o sexuálnej výchove sa preplietajú aj novinami a rozhorčenými rodičovskými odozvami, ktoré už na prvé prečítanie znejú značne pochybne ...
/ spomeňte si na dokonale pofidérny článok spred pár dní, kde nejakí rozhorčení rodičia pustili do sveta v košickom Korzári, že ich deti boli nútené predvádzať sexuálne pohyby v škole  - tí rodičia, čo to pustili do sveta, potrebujú minimálne gumenú izbu ... vypustili tú kravinu v ospravedlnení otázky v referende, just.

mimochodom, práve som našla dementi: http://www.omediach.com/tlac/item/5534-skola-clanok-o-tom-ze-deti-znazor%C5%88ovali-v-skole-sex-je-nepravdivy /

 

prečítať by ho mali / ale nemyslím, že prečítajú / práve do kazajky vhodní rodičia.

všetci, ktorí rozhodujú, či ich dieťa z nevedomosti, zvedavosti a bez zakazovanej ochrany spraví raz nejakú hlúposť skôr, než dozreje. a to spraví.

päť megabludov o sexuálnej výchove

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na Projekte N o Slobodnom vysielaci

https://projektn.sk/7866/slobodny-vysielac-neschopnost-alebo-cielene-sirenie-nezmyslov-2/?ref=blog
 

a co si o tom myslim ja ?
-------------------------------
Slobodny vysielac som prestal pocuvat velmi skoro, kedze "v zaujme slobody vyjadrovania" zacal poskytovat priestor nielen konspiratorom, ale aj prekrucacom dejin od Slovanov az po SNP, Tisovym pohrobkom a podobnym typom...
Je len skoda, ze dobry zamer a start SV dokazali prave takito "slobodni siritelia pravdy" okamzite vyuzit a zneuzit. Vacsia skoda, ze ti, ktori by mohli aj pomocou ne-mainstreamoveho media obcanom - ovcanom poskytnut seriozne informacie na to nemaju cas alebo chut alebo priestor alebo ...

Ako hovori autor blogu v diskusii pod clankom:
"Mal som možnosť počuť široké spektrum relácií tohto rádia, v článku som to však nespomenul. Napr. som zažil ako si pri rozprávaní pána
Švičkého o Slovanoch ťukali na čelo a nechápavo krútili hlavami
archeológovia a historici. Je to znôžka mytologizujúcich blábolov.
Ďalšiu reláciu má napr. pán Emil Páleš – jeho angeológia dejín nie je
niečo, čo by racionálne zmýšľajúceho človeka mohlo zaujať. Ale prečo
nie, nech len pokojne dávajú priestor okrajovým osobnostiam našej
spoločnosti. Neviem podľa čoho si ich vyberajú. Možno je ich skladba
spôsobená tým, že nik “normálny” s nimi nechce nič mať. Ale môžem sa mýliť.
A prepáčte, ale osobne nemám záujem o médium, pri ktorého cca
polovici a viac príspevkoch je očividné, že sú nezmyslami a
nedôveryhodné. To automaticky tvorí pochybnosti o zvyšku obsahu a tieto pochybnosti sa nedajú prekonať. Toť môj vysoko subjektívny pohľad."

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

dve postavy blogovej scény, ktoré sa zišli v primeranom blogu a príspevku ...

 

Jožko Kuric bloger o knihe v istých kruhoch nežiadúceho teológa Hansa Künga :  nechajte ženy stáť po mojom boku ...

 

a Pjotr, ktorého netreba predstavovať tým, čo čítajú jeho pamätné komentáre : http://blog.sme.sk/diskusie/dpl/22649737/Nechajte-zeny-stat-po-mojom-boku-povedal-mozno-Kristus.html

 

:klobuk:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Manželská láska je síce považovaná za dôležitú, nie je však podmienkou manželstva. Láska je emócia, ktorá nepodlieha našej vôli a preto nemôže byť predmetom manželskej zmluvy a nemôže zohrávať rozhodujúcu úlohu. Cirkev priznáva, že manželstvá môžu byť aj nešťastné, napriek tomu ich však považuje za platné a nerozlučiteľné. V tomto kontexte môže pohlavný styk nadobudnúť akúsi mechanickú úlohu majúcu za cieľ plodenie detí a zachovanie ľudského rodu. Ďaleko sa tak odkláňa od predstáv osobného naplnenia, sebarealizácie a šťastia, ktoré sa stali dominantnými hodnotami západnej civilizácie. Patrik Daniška vo svojich prednáškach upozorňuje, že ak umožníme homosexuálnym párom vstúpiť do právneho zväzku, zmeníme podstatu manželstva na obyčajné citové puto. Obáva sa toho, že z filozofického vnímania sa vytratí aj posledný náboženský ideál.

 

nemám silu ten hnedý bold komentovať.

 

http://lucan.blog.sme.sk/c/372227/preco-vobec-diskutujeme-o-manzelstve-odpoved-prinasa-katolicka-cirkev.html

 

koment autora hovorí jasne:

Aliancia za rodinu je kresťanská fundamentalistická organizácia, ktorá radikalizuje uplatnenie náboženských ideálov a snaží sa ich pretlačiť do štátneho práva. Aliancia evidentne nemá záujem diskutovať a nájsť vzájomný konsenzus s opozíciou, čoho dôkazom je množstvo nepravdivých a zavádzajúcich informácií, poplašných správ (HOAX) a nelogických súvislostí na ktorých stavia svoju agendu. V diskusiách, akou bola napríklad Pod lampou o referende, vychádza vždy na javo náboženský základ argumentácie. Na tom by v kultivovanej a otvorenej diskusii nebolo nič zlé. Aliancia však náboženské ideály presadzuje v spoločnosti aj za cenu klamania a porušenia etických princípov. A s týmto nepríjemným faktom sa musíme vedieť vysporiadať.

:klobuk:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://jakubsimek.blog.sme.sk/c/372568/aliancia-za-rodinu-alebo-za-pohanstvo.html?ref=tit

 

Z konzervatívneho pohľadu, je nevyhnutnou podmienkou dobrej rodiny prirodzená biológia muža a ženy. Z vyššie uvedeného príkladu je ale jasné, že táto podmienka je nepostačujúca. Preto by bolo férovejšie, ak by sa aktivisti za referendum premenovali na „Alianciu proti homosexuálnym zväzkom“. Treba im uznať, že liberáli sa z konzervatívneho pohľadu nemôžu tváriť, že ak by sa nanovo definovalo manželstvo, tak sa nič podstatné nestane. V zmysle, že nejde len o administratívnu nápravu a zrovnoprávnenie istej menšiny v post-politickom diskurze. Ide v ich očiach o (badiouskú) Udalosť, ktorá „všetko zmení“.  Na webe Aliancie za rodinu je aj malá sekcia s „pozitívnym obsahom“ nazvaná Ako chrániť manželstvo. Ide podľa mňa o veľmi nekvalitný a nepostačujúci text, ktorý nepriamo prezrádza, že poslaním Aliancie je boj proti „homoloby“ a zlepšovaním situácie rodín a manželstiev sa budú zapodievať až keď „ohrozenie tradičnej rodiny“ pominie. Bolo by jednoduché namietať, že „tradičná“ nukleárna rodina je moderný koncept a vytvorenie „alternatívnej minulosti“, keďže iba nedávno sa rodina chápala ako trojgeneračná a po tisíce rokov sme žili v tlupách, klanoch a rôznych polyandrických vzťahoch. Tradičná rodina je v tomto zmysle len funkciou ekonomického rozvoja, urbanizácie a modernity. Z tohto pohľadu sa dá tvrdiť, že kultúrna vojna dnes je len náhradným (ersatz) politickým bojom, ktorý zakrýva hlbšie sociálne a ekonomické antagonizmy.
Ako príklad „blížiacej sa novej totality“ dávajú aktivisti Aliancie „prenasledovanie“ odporcov homosexuálnych zväzkov – šéfa Mozilly, alebo slovenského zamestnanca zahraničnej IT spoločnosti, ktorí boli prepustení zo zamestnania. Anton Chromík je povolaním právnik a špecializuje sa na zastupovanie zamestnancov. Skúsme si pripomenúť globálny, a teda výsostne „kresťansky univerzálny“, kontext – v mnohých chudobnejších krajinách je percento populácie so stabilnými pracovnými úväzkami vo formálnej ekonomike rovnaké, ako často uvádzané štyri percentá homosexuálov. Opakujem, to čo my chápeme ako práca a chodenie do práce, je vo svete anomáliou, nedosiahnuteľným snom pre väčšinu ľudí. Skutočnou „Udalosťou“ v tomto zmysle, by boli pochody a referendá za ukončenie hladu, násilia a dlhoročného drancovania krajín ako Kongo, bez ktorého by sme nemali notebooky, na ktorých ohnivo blogujeme o „kultúre smrti“.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

blog a preklad pochádzajú ešte z minulého roka, dnes viac aktuálne, než vtedy ... vtedy ešte nikto netušil, aký smer a hystériu naberie láska k blížnemu v kresťanských kruhoch ... :(
 

 

  1. Byť gayom nie je prirodzené. Slušní ľudia sú vždy zásadne proti neprirodzeným veciam, ako sú napríklad okuliare, polyester alebo klimatizácia.
  2. Homosexuálne manželstvá budú ľudí navádzať na homosexualitu. Podobne ako keď sa často stýkate s vysokými ľuďmi tak narastiete do výšky.
  3. Zlegalizovanie homosexuálnych manželstiev otvorí dvere mnohým iným bláznivým požiadavkám. Ľudia sa napríklad môžu chcieť dožadovať manželstva s domácimi zvieratami pretože pes má ústavou dané postavenie v spoločnosti a vie labkou podpísať sobášny list.
  4. Heterosexuálne manželstvá majú oporu v histórii, existujú stáročia a nikdy sa nezmenili, stále stoja na rovnakých princípoch ako v dávnej minulosti. Ženy sú stále majetkom muža, ľudia rozdielnej farby pleti sa nemôžu sobášiť a rozvod je zakázaný.
  5. Ak povolíme homosexuálne manželstvá, heterosexuálne stratia svoju úctu. Nikto predsa nechce riskovať poškvrnenie posvätnosti 55 hodín trvajúceho manželstva Britney Spears.
  6. Manželstvo, ktoré nedokáže splodiť deti, nemá význam. Homosexuáli, neplodné páry ale aj starí ľudia by mali mať zakázané sobášiť sa, pretože detské domovy zívajú prázdnotou a svet jednoducho potrebuje viac detí.
  7. Z detí vychovávaných homosexuálmi sa sami stanú homosexuáli. Heterosexuálne manželstvá, naopak, produkujú výhradne heterosexuálnych jedincov.
  8. Homosexuálne manželstvo nemá podporu v náboženstve. V našom teokratickom systéme sa náboženské hodnoty aplikujú do každej oblasti života. Aj preto máme na Slovensku povolené len jedno náboženstvo. Vyznávame ho, samozrejme, úplne všetci.
  9. Pri výchove dieťaťa je nevyhnutné mať mužský a ženský vzor. Preto majú slobodní rodičia zákázané vychovávať deti.
  10. Povolenie homosexuálnych manželstiev úplne zmení model spoločnosti. Z histórie vieme že zavádzanie nových sociálnych noriem bol vždy problém. Dodnes si nevieme zvyknúť na zrušenie otrokárstva, kancelársku prácu alebo predĺženie veku života.

 

 http://lachky.blog.sme.sk/c/357984/10-argumentov-proti-homosexualnym-manzelstvam.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jeden z najlepších príspevkov, ktorý zhrnul celý cirkus na kolečkách.

jediné, čo tam možno chýba, je prirovnanie: skutočný cirkus aj so šelmami ... vlastne, šelmy tam sú.

a skutočný chlieb a hry - odvedenie pozornosti spoločnosti od skutočne veľkých problémov.

 

http://blog.sme.sk/diskusie/dpl/22730874/10-dovodov-preco-sa-nezucastnim-referenda.html

 

Kým nevznikol cirkus okolo podpisov za referendum a aj samotného referenda, kde z homosexuálov tebe podobní spravili škodnú, nikdy som sa o tému nezaujímal. Otázky potreby ochrany rodiny a jej práv cez zákon som považoval za vyriešené. Podobne sexuálnu výchovu cez pár hodín, kde sa podali základné informácie o sexualite a rizík s tým súvisiacich.
Ani som sa v mojom blízkom a vzdialenejšom okolí nikdy nestretol s prípadom, kde by nejakí homo požadovali osvojenie, adopciu. Homosexuáli v podstate len chceli legitimizovať svoje čiste ľudské a osobné potreby a problémy, s čím sa dá bez výhrady súhlasiť. Ten ich celý dúhový pochod, kde sa výstredne obliekli a chceli na svoj problém upozorniť, som považoval za úsmevný výročný jarmok. S účasťou pár sto, maximálne do 2000 účastníkov, nepredstavovali pre tradičné rodiny žiadnu hrozbu.
Nemali žiadne požiadavky, program, cez ktorý by chceli heterorodiny oslabiť, likvidovať.
Až kým niekoľko pošahaným neskrsol v prázdnej makovici nápad, urobme si pre seba reklamu, vyhlásme ich za nepriateľa. A začali rituálne tančeky okolo termínov, kultúra smrti, hrozba pre tradičné hodnoty a podobné pakoviny. A ešte podoprené pseudoargumentami aj ojedinelými skutočnými príkladmi, ktoré zinscenovali podobne vyšinutí mantinelári z opačného tábora.
A začala ideologická masáž mozgov, pridali sa cirkvi, vyvolávajúc pocit ohrozenia. Celý ten nezmyselný mišmaš ešte prešpikovali svojim svetonázorom, desatorom. Z počiatku možno pomýlenej, ale občianskej iniciatívy sa stala čiste náboženská záležitosť. Miesto diskusie, dialógu sa stal nevyberavý nátlak.
Samozrejme mne aj mnohým iným je akýkoľvek ideologický a nesekulárny nátlak proti srsti. Hlavne, keď je to nátlak proti menšine a tiež z dôvodu, že na vlastné chyby, zlyhania, farármi a aktivistami zmanipulovaní veriaci sa zo svojich vlastných zlyhaní chceli vykúpiť. Cez pomenovaného obetného baránka.
Stanovila sa tým deliaca čiara a vznikli tábory. So stále ťažšou, chvalabohu zatiaľ slovnou artilériou. Tu už sú akési zásady, riešenie reálnych problémov úplne mimo misu. Ide už iba o to, kto z koho.
Staré príslovie hovorí, ako sa do hory volá..... A preto musím povedať.
Ak niekto robí iným to, čo nechce, aby sa robilo jemu, nie je kresťanom.
Ak niekto ubližuje maličkým, a je veriaci, nájde si v evanjeliu, čo ho čaká.
Ak niekto namiesto lásky šíri pohoršenie a nenávisť, nedodržuje desatoro.
Tá spústa kameňujúcich, vraj odporných zvrhlých hriešnikov, sa vôbec nezamyslí nad čistotou vlastného života. Kto je bez viny?
Mohol by som tu použiť stovky citátov, ale načo? Manipulácia nasadila klapky, nedovolí nájsť brvno vo vlastnom oku. A keby ste aspoň povrchne chápali psychologické aspekty, pochopili by ste, ako kontraproduktívne si počínate. Nielenže ste upozornili na existujúci problém nevyváženosti práv ľudí s inou sexuálnou orientáciou.
Ale dokonca ženiete tých ľudí do aktívnej obrany. Čím viac pseudoargumentov, úderov pod pás, tým aktívnejšie sa budú brániť a žiadať legislatívnu ochranu.
Klipy, plagáty, denne minimálne tri štyri blogy od akože "neúčastníkov", ktorí predsa len sa referenda zúčastnia. Vyhrážky súdmi, nadávanie na cenzúru, veď vy si v tom pekle, ktoré ste si v hlavách vymysleli, sami pekne podkladáte drevo pod kotly. Čítať niektoré komické tvrdenia o tom, že každý, kto je proti referendum je homolobby a že tá hrozná lobby je stále viac nervózna, len potvrdzuje absurdnosť vašich argumentov.
Je vám totiž jasné, že homosexuáli nemôžu prehrať, ani nič stratiť. Platné referendum len potvrdí status quo. Vy však môžete stratiť všetko, tak vám stíska.

 
:klobuk:
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

blog, kde je len pár odfotených čriepkov z masívnej mozgovej masáže ... čohosi, čo volajú referendom za rodinu ... za neskutočné peniaze propaganda, na každom možnom aj nemožnom fronte, takýto letákovo billboardový cirkus nevyprodukoval nikto iný, za neskutočné peniaze úplne zbytočné referendum.

 

Kde je tá homolobby?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 4 týždňami...

fuha.

 

to, že jeho manželka je super mama, lebo študuje najnovšie top metódy výchovy detí, ma dostalo do kolien :doh:

 

po 33, 43, 53 rokoch v manželstve by som rada čítala tie postrehy, vážne :agree:  kýble na sirup pod počítače, rýchlo :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 "Číta veľa literatúry, aby zistila, čo ho môže urobiť šťastným a potom to aplikuje do života."  To sú keci 

 

Nobelovu cenu mu dáme, za desať rokov ju nepodviedol. Ako statočne odoláva chudák. To je proste aspoň na článok, ak to bude dvadsať rokov to napíše aspoň knihu. Po tridsiatich rokoch vernosti, ságu. atď.   

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podla mna to az take hlupe nieje. 6 bodov nieze platia aj pre mna ale vedel by som vymysliet aj pravdive a vam by sa zdali asi blbe.

 

Preco ja nepodvediem - lebo mam nejakych podobnych 6 bodov.

Mame spolu deti. A je nam vcelku dobre. Ci milujem zenu? - si ju vazim - velmi rad snou spim - je to pre mna dolezitejsie mozno ako pre moje deti. 

 

A mozno najdolezitejsie - mna ine zeny nezaujimaju a ich nepritahujem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nikto netvrdi ze je to hlupe. Hlupy je len sposob akym je to napisane.Take kvetnate reci v normalnom zivote nenajdes. To je aj na Rosamunde moc.

Keby si ty dal tych 6 bodov, urcite by si to napisal normalne ako clovek a nie takto presladene a s tolkymi debilnymi kecami.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Nikto netvrdi ze je to hlupe. Hlupy je len sposob akym je to napisane.Take kvetnate reci v normalnom zivote nenajdes. To je aj na Rosamunde moc.

Keby si ty dal tych 6 bodov, urcite by si to napisal normalne ako clovek a nie takto presladene a s tolkymi debilnymi kecami.

Ale 6.bodov je tych nieze by som ich napisal aj ja - ale je to neviem ci dovod- ale podobne je to aj u mna. Teda tych 6 bodov plati aj pre mna.

 

 

 

http://habara.blog.sme.sk/c/377336/preco-som-ostal-na-slovensku.html?ref=tit

 

Je tento blog lepsi? Tiez tu spokojne zijem - ale moj dovod preco to tak je - nieje ani jeden bod spomenuty v blogu.

Ja som spokojny. Urady ani zdravotnictvo, sudnictvo, policiu a ine nenastevujeme. Nepotrebujeme.  Ale na ten stavebny urad by som sa, ci sa asi dostavim. A tomu chujovi rozbijem tlamu(realne zlepsim Slovensko). Chcem toho chuja spoznat. Co to je za kok.... pre mna vacsi odpad ako posledny z poslednych - mna situacia este uplne nesere - vyhovuje - nemusim sa stahovat - ale .. ,vec co ma vybavenu za 10 minut - riesi vyse 3 tyzdnov? Caka uplatok? To by som bol inak padli na hlavu aby som mu dal -- si ho pojdem pozriet este raz - urobi to predo mnou hned - ci odobri ci zamietne - ani neviem co on ma urobit - ale ak to hned neurobi dostane na tlamu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov