David Zverejnené 13. Február, 2011 Zverejnené 13. Február, 2011 V kinách poľský bol zobrazeny film pt. "Quo Vadis", založený na románe Henryka Sienkiewicza s rovnakým názvom, (réžia Jerzy Kawalerowicz). Film je o prenasledovaní prvých kresťanov, ale tiež obsahuje milostný príbeh. Od roku 2002 bol vysielany ako mini-sérial šiestich epizód v televízii TVP, Či tiež bolo vysielanie tohoto filmu v Slovenskom televízii (alebo v kinách)? Už ste počuli niečo o tomto filme?
game Zverejnené 20. Február, 2011 Zverejnené 20. Február, 2011 Sienkiewicz bol kedysi, ešte za môjho detstva dosť čítaný autor. neviem, ako je to teraz, ale jeho knihy boli v domácich knižniciach dosť bežné, my sme mali doma Quo Vadis, a tuším Potopu ... a kedysi dávno som Quo Vadis čítala, alebo to bola Potopa, z detstva si to už nepamätám, a knihy skončili neviem kde. patrili otcovi. tento nový Quo Vadis film nepoznám. Sienkewicza okrem jeho dobrých kníh spropagovali vtedy u nás vysielané a úspešné filmové spracovania z roku 1969 historickej trilógie a veľmi úspešný poľský seriál z roku 1969 vysielaný v tv, u nás išiel tuším pod názvom Pán Wolodyjowski, ten seriál tu mal vtedy skutočne úspech. http://pl.wikipedia.org/wiki/Przygody_pana_Micha%C5%82a
phersu Zverejnené 20. Február, 2011 Zverejnené 20. Február, 2011 poznám len jeho knihy, ktoré mám aj doma film nepoznám, radšej si to prečítam a potom pozriem, bo keď vidím film tak ma už knihy moc nelákajú čítať no nie je to pravidlo :smilieee:. Jedine potom čo game dávala odkaz tak z tej ságy som videl Potopu ale mama vravela, že to nie je zlé, ale že charakter postáv by mohol byť lepšie vykreslený bo ona si celú ságu prečítala a kedysi dávnejšie som ho totálne nemohol zohnať v antikoch a zrazu v poslednej dobre je ho tam ako húb po vydatnom daždi
David Zverejnené 20. Február, 2011 Autor Zverejnené 20. Február, 2011 poznám len jeho knihy, ktoré mám aj doma film nepoznám, radšej si to prečítam a potom pozriem, bo keď vidím film tak ma už knihy moc nelákajú čítať no nie je to pravidlo To je naozaj lepší. Po prvé, čítať knihu a potom sledovať film. Ako sa chcete pozerať na tento film: video, v kine alebo v televízii ? Jedine potom čo game dávala odkaz tak z tej ságy som videl Potopu ale mama vravela, že to nie je zlé, ale že charakter postáv by mohol byť lepšie vykreslený bo ona si celú ságu prečítala.Som rád, že vo vás tiež znama je tvorba H. Sienkiewicza. :smilieee:
David Zverejnené 20. Február, 2011 Autor Zverejnené 20. Február, 2011 game Vďaka za odkaz na trilógiu! Čítal som sam so záujmom te rozsiahle a zaujímave komentáre. :smilieee:
phersu Zverejnené 21. Február, 2011 Zverejnené 21. Február, 2011 Ako sa chcete pozerať na tento film: video, v kine alebo v televízii ? keby to chcem vidieť tak najlepšie v kine samozrejme :smilieee:, ale neviem či by som na to išiel, možno v rámci nejakého filmového festivalu kde by to premietali ale myslím že by tam skôr dali ten starší Quo Vadis čo režíroval Mervyn LeRoy. Ale neviem najskôr si to prečítam a potom uvidím či pozriem, zatiaľ ma to neláka z polských filmov keby si mám pozrieť tak siahnem skôr po filmoch Kieslowského alebo Wajdu čo sú ozaj kvalitky, aspoň väčšina, ale to už patrí do inej témy :)
monca1987 Zverejnené 6. August, 2012 Zverejnené 6. August, 2012 Ja som si tento film pozrela na dovolenke s partiou. Mysleli sme si, že sa budeme nudiť, čo sa však nestalo :D odporúčam pozrieť, hlavne keď večer nemáte kam vyraziť :)
David Zverejnené 11. August, 2012 Autor Zverejnené 11. August, 2012 Ja som si tento film pozrela na dovolenke s partiou. Mysleli sme si, že sa budeme nudiť, čo sa však nestalo :D odporúčam pozrieť, hlavne keď večer nemáte kam vyraziť :) A v akom réži - J. Kawalerowicza ?
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz