Hellé Zverejnené 22. Jún, 2015 Zverejnené 22. Jún, 2015 No a preto sú už nejaký ten čas zavedené bezkontaktné karty, aby si nemusel vyťukávať PIN kvôli každému centu. Ja takto platím takmer každý deň, aj keď mám nákup za 2 eurá. A je to rýchlejšie ako hľadať v peňaženke a čakať na výdavok. presne, tiez platim kartou aj male sumy a bezkontaktne..doriti, sak ked ta moznost tu je, tak to vyuzivam, nie??..a ne jak nejaka truba predomnou, co musi aj 5 eur plati cez PIN...vyberie kartu potom sa hrabe v mobile, aby nasla PIN, potom to konecne nadube..hroza..to je to iste jak babky, ktore pocitaju centy..horsi su uz len ludia platiaci gastracmi :zubiska: 1
Sniper Zverejnené 22. Jún, 2015 Zverejnené 22. Jún, 2015 Hej, to platenie kartami kde treba zadávať PIN vytáčalo asi každého, aj mňa a presne z tohto dôvodu banky začali vydávať karty, kde za nákup do 20€ stačí priložiť kartu k tomu bazmeku. Nad 20€ síce treba zadať PIN, ale kartu stačí priložiť, je to rýchlejšie ako keď ju trebalo narvať do bazmeka, počkať na načítanie, počkať na spracovanie, potom z bazmeka vytiahnuť, atď. Ja, kde sa dá, platím kartou. Drobnými v peňaženke platím iba v stredovekých predajniach, kam ešte nedorazila priemyselná revolúcia.
Sniper Zverejnené 24. Jún, 2015 Zverejnené 24. Jún, 2015 Nastáva doba temna, v banke som sa dozvedel, že som si na kreditke vyrúbil riadnu sekeru, hneď ma smiech prešiel, no nič, budem musieť začať šetriť! :smilieee:
alarm Zverejnené 24. Jún, 2015 Zverejnené 24. Jún, 2015 Axel....Prečo je bezpečnejšia?Technicky vzato...ak prečitam kartu, ktoru maš v peňaženke a peňaženka je v zadnom vrecku a uložim si to, tak prestava byť problem tym zaplatiť.
Sniper Zverejnené 24. Jún, 2015 Zverejnené 24. Jún, 2015 Bezpečnejšia je tým, že nie je dôvod ju dávať predavačovi do rúk. Je vyššia šanca, že ti vrátia peniaze ak nahlásiš podozrivé transakcie.
Sniper Zverejnené 6. Júl, 2015 Zverejnené 6. Júl, 2015 kreditka sama je totiž úver / a dosť drahý úver / - aj keď je to "len" kreditná karta a teda splatku uveru ktory ma nizssi urok ako kreditka rozhodne nie. No však práve, na mojej kreditke mám úrok 0%. Až keď nedodržím 20 dňovú lehotu na splatenie úveru, tak mi vyrúbia 5%. Ale to sa ešte nikdy nestalo. Takže v teste som vychádzal z mojich subjektívnych názorov a skúseností. Inak to dopadnúť proste nemohlo.
tyso Zverejnené 6. Júl, 2015 Zverejnené 6. Júl, 2015 No, za prve nemas 5% , to je totiz 5% za mesiac :), uver na kreditke je uplne najdrahsi uver. A ano musis teda zaplatit dany mesiac, inak je zle. ( priznam sa ale ze 5% sa mi nezda, bezne su kreditky urocene cca 20 % na rok, 5% je predsa len trochu vela ale na rocny uropk prilis malo )A za druhe, kreditky maju svoju cielovu skupinu, ak mas dost penazi na ucte aby si nahodou nesiel do minusu, tak kreditky maju sirsie prijatie, casto obsahuju aj poistenie ci ine zlavy. pre cestujucich do zahranicia su fajn. Osobne by som na slovensku nikomu kreditku nedoporucoval, ak nepatri medzi tych co nikdy nemaju problem na ucte.
Sniper Zverejnené 7. Júl, 2015 Zverejnené 7. Júl, 2015 No, za prve nemas 5% , to je totiz 5% za mesiac :), uver na kreditke je uplne najdrahsi uver. A ano musis teda zaplatit dany mesiac, inak je zle. Ale boha ja viem, ja hovorím o výške úrokovej sadzby, a dokonca zdá sa mi, že tých 5% počítajú denne. Proste ja som vychádzal čisto len z toho, že ak dodržím pravidlá, tak mám NULA %, + k tomu na kreditke si požičiaš menšie sumy, na hypo si požičiavaš desaťtisíce, tak v konečnom dôsledku na hypo preplatíš oveľa viac, ak by sme to mali brať v absolútnych číslach. A za druhe, kreditky maju svoju cielovu skupinu, ak mas dost penazi na ucte aby si nahodou nesiel do minusu, tak kreditky maju sirsie prijatie, casto obsahuju aj poistenie ci ine zlavy. pre cestujucich do zahranicia su fajn. Osobne by som na slovensku nikomu kreditku nedoporucoval, ak nepatri medzi tych co nikdy nemaju problem na ucte. Ja si myslím, že oni to berú podľa súčtu príjmov. Podľa zostatku určite nie, môj účet každý mesiac vyzerá ako po plienení Vizigótov a napriek tomu mi ju vnútili, hoci som ju ani nechcel. Tak buď vychádzali z toho, že mi tam chodí dostatok peňazí na to, aby som dokázal uhradiť dlh alebo proste si chceli podržať klienta, ktorý má u nich účet vyše 18 rokov.
slimak Zverejnené 7. Júl, 2015 Zverejnené 7. Júl, 2015 Pri tych kreditkach - ja som platil len asi raz urok. Pozical som si auto, pozicovna si strhla zalohu 300 euro, vratila po case ak som vratil auto. Ale banka nepocitala,ze tie 300 euro som vratil ja,ale si za to ztrhla urok za mesiac,aj ked som to mal vyrovnane. Ale hlavne si treba dat bacha na na to obdobie - nieje rovnake s kalendarnym mesiacom- prikl. u nasej banky je to vzdy prva streda v mesiaci.A ak si zaplatis splatku uveru, ci uz najmu utorok 5.6. tak ta je splatna nie v july(o mesiac) ale dajme tomu 10 dni od prvej stredy teda 15.6.
slimak Zverejnené 7. Júl, 2015 Zverejnené 7. Júl, 2015 Pozicat auto sa da asi len na kreditku, mozno niekde ubytovanie. ja som prisiel, ze sa tym da aj lacnejsie(kratkodobo) sa prefinancovat. No lacnejsie, neviem(ja platim aj poistne - mozno sa to da zrusit - ale ja tam mam rocne obrat cca 2000 eur tak to neriesim). Proste ak by som potreboval na ucet 2000 euro,ktore nemam - cez stavkovu spolocnost preniest 2000 na ucet. Z kreditky na ucet stavkovej a odtial na ucet debetneho uctu. Potom to treba splatit,kym je nulovy urok.
game Zverejnené 7. Júl, 2015 Zverejnené 7. Júl, 2015 Ja si myslím, že oni to berú podľa súčtu príjmov. Podľa zostatku určite nie, môj účet každý mesiac vyzerá ako po plienení Vizigótov a napriek tomu mi ju vnútili, hoci som ju ani nechcel. Tak buď vychádzali z toho, že mi tam chodí dostatok peňazí na to, aby som dokázal uhradiť dlh alebo proste si chceli podržať klienta, ktorý má u nich účet vyše 18 rokov. to všetko, ale je ešte aj tretia možnosť a štvrtá možnosť - a skutočnosť ...: každému, kto je zamestnaný alebo živnostník a má účet v banke - kto dnes nemá, a chodia mu tam dokázateľne peniaze, aj keď nie dokonale pravidelne, systém /podľa zadaania podmienok, samozrejme/ priradí ku každému klientovi možné sumy na prečerpanie - teda kontokorent, možné sumy na bežný úver, možné sumy na Kreditné karty a ešte kdečo ... to trčí každému na účte a v profile. a každý poradca / či nech sa volajú akokoľvek / človek v kontakte s klientom - má svatú povinnosť plniť plány a ponúkať úvery a kontokorenty a termínované vklady a podielové listy a kreditné karty - čo je najdrahší úver - každému klientovi. od toho sa odvíjajú platy a benefity poradcov, a pán plán na akékoľvek úvery je alfa a omega pre dnešné banky a poisťovne. do ponúkania úverov tlačia už aj zamesntancov call centra pošty, kam bežne volajú páni cigáni, kde v pekle mešká sociálna dávka ... a kontrolujú ich odposluchom, či a ako ponúkajú. preto sa núkajú kreditky komukoľvek, šťastnému-nešťastnému, lebo im je jedno, že sa to potom nebude splácať, oni si to vyriešia.ale pán plán. a úvery sú pre každú banku alfa a omega a prvé a posledné. 1
tyso Zverejnené 7. Júl, 2015 Zverejnené 7. Júl, 2015 ok :) ale ak dokazes splacat do mesiaca, tak je snad lepsie drzat rezervu a pouzivat len debetnu kartu
D'Ady Zverejnené 7. Júl, 2015 Zverejnené 7. Júl, 2015 svata pravdamy mame nevelky kontokorent, ale skor len tak pre strycka prihodu, keby prisli nejake neocakavane vydaje
game Zverejnené 7. Júl, 2015 Zverejnené 7. Júl, 2015 kedysi bolo dobrým zvykom všetky novinky odskúšať na nás, zamestnancoch, povinne.boli časy, keď sme doma s peniazmi boli na hunte, ale ani kontokorent, ani kreditnú kartu nikdy.všetko som prijala, aj sa osvedčilo, debetnú kartu som mala medzi prvými, IB medzi prvými, tu u nás v meste som bola napríklad ja prvá, kto mal pár podielových listov mojej banky ...ale kreditke a kontokorentu som tvrdo odolala. nechcem. videla som, čo to robilo s ľuďmi, skutočne nevie každý zvodom odolať. a nestačí, a nabaľujú a ešte ňúrajú, čo by ešte mohli dostať, aké prečerpanie či čokoľvek ... ľudia sú vo všeobecnosti trubky.česť výnimkám, viem, že hospodáriť s peniazmi mnoho ľudí vie. ale mnoho neodolá. ja by som odolala, ale ani tak nechcem.viem, že niekde je treba, pri niektorých nákupoch, napríklad ... to by som riešila vtedy a tam, ale kreditku a podobné špásy neprosím.
Sniper Zverejnené 7. Júl, 2015 Zverejnené 7. Júl, 2015 ok :) ale ak dokazes splacat do mesiaca, tak je snad lepsie drzat rezervu a pouzivat len debetnu kartu Na kreditnej karte mi vracajú 2x viac ako na debetnej. To bol jeden z dôvodov, prečo som ju zobral. preto sa núkajú kreditky komukoľvek, šťastnému-nešťastnému, lebo im je jedno, že sa to potom nebude splácať, oni si to vyriešia. To preto, lebo naše banky majú dostatok peňazí a preto idú aj do viac riskantných obchodov.
member2793 Zverejnené 7. Júl, 2015 Zverejnené 7. Júl, 2015 ale kreditke a kontokorentu som tvrdo odolala. nechcem. keď som pred pár rokmi zmenil banku, tiež mi ponúkali kreditku - slušne som odmietol, a potom sa slečna ešte opýtala že akú výšku prečerpania účtu by som chcel. zostala veľmi prekvapená keď som povedal že nulovú, lebo to nepotrebujem... inak neviem či v banke niekomu vyhráva, ale pred rokom mi volali s ponukou úveru tuším 17k€ - povedal som že nemám záujem, a minule mi poslali ponuku úveru 300€ s mesačnými splákami 11€ :smilieee: pritom so zostatkom na účte som niekoľko rokov neklesol pod nejakých 800-900€. čiže keby potrebujem 300 euro tak asi zájdem k najbližšiemu bankomatu a nebudem si brať úver :doh: 1
Sniper Zverejnené 8. Júl, 2015 Zverejnené 8. Júl, 2015 Ale inak presne takýto názor som na to mal aj ja, lenže realita je predsa len trochu iná. Keď som mal iba debetnú kartu, tak bolo treba sledovať aký mám stav, aby som nááááhodou nevybral alebo nezaplatil viac a kvôli tomu mi neprešlo inkaso alebo iná platba, pri kreditke takéto obavy mať nemusím, zaplatím si čo potrebujem a o inkasá obavy nemám. Po výplate dlh dorovnám a je to vybavené.
member2793 Zverejnené 8. Júl, 2015 Zverejnené 8. Júl, 2015 iná situácia je keď viem že vždy najneskôr 12. deň v mesiaci mám výplatu na účte, a inkasá idú až po nej, a iná situácia je keď tebe ako živnostníkovi platby nemusia chodiť pravidelne, resp. môžu meškať. či?
game Zverejnené 27. Apríl, 2016 Zverejnené 27. Apríl, 2016 naša milovaná EÚ zasa strčila hlavy dokopy a vymyslela. je to niečo, čo zdôvodňujú tým, že človek by mohol existovať na jednej karte ... keď mu tú jednu skopnú či šlohnú, je nahratý úplne, ale čo už:podstata je, že Kreditky aj debetky sa majú spojiť do jednej karty /banky sa tomu bránia/ nielen banky sa tomu bránia ... k takémuto kroku treba dokonalá finančná gramotnosť, ad 1., ad 2. ochota nielen bánk, ale aj ľudí.viem si predstaviť ľudí, čo by to privítali, ale ako poznám bežných klientov bánk, nie je to dobrý nápad. fungovať by to malo takto:pri platení v obchode by zákazník musel vyťukať aj to, z ktorej karty sa mu majú stiahnuť peniaze. Platenie kartou sa má od základu zmeniť. Európska únia presadila, aby na jednej platobnej karte mohli byť značky viacerých kartových spoločností a takisto aj viaceré funkcie.Cieľom je, aby ľudia nemuseli nosiť niekoľko kariet a tiež, aby sa znížili rôzne poplatky v kartovom biznise.Nariadenie o takzvanom „co-badgingu“ začne platiť od júna. Pre banky v členských štátoch je nepovinné, preto je otázne, či ho budú akceptovať. V praxi by to znamenalo, že človek by na jednej karte mohol mať Visu aj MasterCard, debetnú aj kreditnú platobnú kartu.Až pri samotnom platení v obchode, cez internet alebo pri výbere peňazí z bankomatu by určil, ktorú kartu chce použiť. „Pre ľudí by to bolo výhodnejšie, v peňaženke by nemuseli nosiť dve či tri karty, všetko by mali na jednej. Taký je trend,“ komentuje Maroš Ovčarik z Finančného kompasu. Ľudia by sa omnoho jednoduchšie mohli rozhodnúť, ktorú službu využijú a ktorej kartovej spoločnosti dajú prednosť. No iba za predpokladu, že sú dostatočne finančne gramotní, dodáva Ovčarik. Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/20148261/kreditky-a-debetky-sa-maju-spojit-nase-banky-sa-tomu-brania.html#ixzz4715XBUbJ každá karta má svoje zľavy, svoje limity, debetná karta je niečo iné ako kreditná karta, bežne ľudia u nás majú maximum 2 až 3 karty ... a väčšina ľudí pekne podelených - to sú tí, čo sú finančne gramotní. mám skúsenosť s xy ľuďmi, čo jakživ nepochopia rozdiel medzi debetnou a kreditnou, že jedna vie byť pekne drahá, keď ju zanedbá, že nie je na vyťahovanie desaťeuroviek z bankomatu ... a keď to budú mať všetko na jednej karte, zatiaľ ani srnky netušia, ako by to zjednotili, ani samotné banky, a po skúsenosti s bežnými užívateľmi by to nem dopadlo dobre. Ako presne by celý systém fungoval, zatiaľ nie je jasné. Otázkami ostáva, či by banka sama navrhla klientom, aby si karty spojili a či by za to pýtala poplatok. Takisto sa nevie, ako by prebiehalo zrušenie vybraných funkcií na spojenej karte a tiež, či by sa na jednu kartu mohli dať aj karty viacerých bánk. Skomplikovalo by sa aj bezkontaktné platenie, nakoľko človek by musel na termináli zadať, z ktorej karty chce peniaze čerpať. viem si to predstaviť, ale tak všeobecne nie. tiež mám podelené karty, jedna chodí so mnou, jedna nie, je poruke pri pc, a má to svoje dôvody. jedna je určená na iné platby, než tá druhá. a tak je to dobre.
Ryan Giggs Zverejnené 27. Apríl, 2016 Zverejnené 27. Apríl, 2016 Tam kde sa technologie uberaju smerom k bezkontaktnym a mobilnym platbam, ktore všetko zjednodušia a urychlia, tam pridu dementi, ktori to urobia opačne.
Sniper Zverejnené 28. Apríl, 2017 Zverejnené 28. Apríl, 2017 Včera sa mi stala taká vec, o ktorej ma banka samozrejme neinformovala, ale však načo... že? Mám kreditnú kartu, ale len takú "základnú" na 300€, ktorá mi bežne stačí pre bežnej spotrebe. Mal som zaplatiť za tovar v hodnote asi 700€, tak deň predtým som si na kreditku poslal peniaze, že to zaplatím cez ňu. Dokopy som tam teda mal nejakých 800 eur. Došiel kuriér, doviezol tovar, idem zaplatiť, a terminál pípne, že platba zamietnutá. Rozmýšľam prečo, potom mi napadlo, že tam bude asi nejaký limit. No tak bežím do banky nasratý (našťastie banku mám len o ulicu ďalej), že prečo mi nechce spustiť platbu. Takže predsa to bolo kvôli tomu dennému limitu. Najprv sme riešili čo s tým, kuriér čaká v aute nasratý (ale nedal to na sebe vidieť :D ), a potom sme v IB našli možnosť, že sa na kreditke dá dočasne nastaviť denný limit vo výške zostatku, ktorý mám na karte. Tak sme to zvýšili (tak som sa ponáhľal, že som sa skoro z IB zabudol odhlásiť) a až potom som už mohol platbu realizovať. Kuriérovi som dal ešte euro na pivo za čakanie. V banke mi viac krát hovorili, že na kartu si môžem dať peňazí koľko chcem, lenže čo z toho, keď ma neinformovali, že treba aj zvýšiť limit, čo je procedúra, ktorá vyžaduje schválenie od banky. Netýka sa to toho 1-denného limitu, ktorý si môžem nastaviť sám - no len som o tom nevedel a banka ma o tom ani neinformovala. Myslel som, že ak platím vlastnými peniazmi, tak banka ma nebude obmedzovať nejakými limitmi. Fakt choré. Ešte raz ma naserú, tak im oserem celú kartu.
doll Zverejnené 29. Apríl, 2017 Zverejnené 29. Apríl, 2017 Skus sa zamysliet, ze limit moze byt nastaveny aj z ineho dovodu, nez ako nasrat zakaznika. 1
Sniper Zverejnené 22. Júl, 2018 Zverejnené 22. Júl, 2018 Teraz fungujem "na Tomáša", na debetke mám zostatok 6,98€ :D a musím vydržať do budúcej nedele. To ani neviem či som niekedy toľkoto mal na celý týždeň.
D'Ady Zverejnené 22. Júl, 2018 Zverejnené 22. Júl, 2018 a terminál pípne, že platba zamietnutá. Rozmýšľam prečo, potom mi napadlo, že tam bude asi nejaký limit. mimochodom, s tym dennym limitom je to nejake divne, ja som potreboval minule vybrat z bankomatu 500,- a nedalo mi s hlaskou, ze denny limitpustilo ma max. na 300,- pritom tam neboli v ten den ine platby - cez IB a pod.nasledne som sa pytal pri okienku v banke, aky je na tej karte limit, pani povedala 495,- (neceelych 500 - vzniklo zaokruhlenim povodneho limitu v Sk)ale preco ma pri tom vybere nepustilo, to uz nevedela ani ona...
Sniper Zverejnené 23. Júl, 2018 Zverejnené 23. Júl, 2018 Čo máš, SLSP? Pokiaľ viem, tam majú nastavený denný limit tuším na 300€ ako základné nastavenie pre všetkých klientov.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz