Darkman Zverejnené 7. Jún, 2011 Zverejnené 7. Jún, 2011 Podla NATO sa v Libyi nepouzivaju strely z ochudobneho uranu ...Vies mi hodit link? Pretoze NATO sa pred tym (Pustna Burka, Allied Force,Afganistan, Irak) nikdy nejako netajilo tym, ze DU pouziva, ak ho pouziva. Ono je zas celkom realne, ze ho nepouziva. Kedze DU sa pouziva len ako penetrator pre palubny kanon, a to tiez len v par lietadlach (A-10 napr), a ziadne z tych co v Lybii lietalo v zaciatku konfliktu DU petratormi vyzbrojene nebyvaju. Potom nasadili aj A-10, ale netusim ake maju ROE, a ci moze klesnut tak nizko, ze je utok s kanonom mozny. Je dost realne mozne, ze lietaju v +20000ft a ciele nicia len za pomoci GBU municie. Situacia sa ale asi meni s nasadenim Apache, ktore byvaju DU penetratormi vybavene. Explicitne tvrdit, ze NATO DU pouziva pretoze stanica A tvrdi ze ano, je rovnako naivne ako tvrdit, ze NATO DU nepouziva, pretoze stanica B tvrdi, ze nie. Ako prve v kazdom konflikte umiera pravda...na oboch stranach.
CREEPER Zverejnené 7. Jún, 2011 Zverejnené 7. Jún, 2011 ok, presvedcil si ma, ze britske, americke a francuzske media vojnu v Libyii pokryvaju korektne, su doveryhodne, nezavisle, nedeformovane, investigativne, kriticke a nestranne, nehaja ziadne zaujmy, ide im o pravdu, nestrania povstalcom a nie su hlasnou trubou NATO a vlastnych vlad :confused:
xenocide Zverejnené 7. Jún, 2011 Zverejnené 7. Jún, 2011 No, minimalne nie su submisivne z dovodov, ktore si uviedol :confused: A na druhej strane - tie iste media boli hlasnou trubou proti spojeneckym vladam v tunisku a egypte, ktore s nami velmi vyrazne obchodovali a politicky spolupracovali. Tie iste media boli hlasnou trubou v prospech libyjskeho diktatora, ked sa tento rozhodol umoznit investicie a nakupovat nase zbrane. A tie iste media sa postavili na stranu povstalcov v tunisku a egypte, aj ked neslo o nijakych anjelov. Pricom rezim v tunisku a egypte bol predsa len o nieco slobodnejsi, ako ten libyjsky. Tak preco to zrazu vadi, ked media vlastne robili celu dobu to iste? Podporovat egyptsku opoziciu volajucu po demokracii je OK...podporovat libyjsku opoziciu volajucu po tom istom uz OK nie je? Volat aby Mubarak odstupil a nezasiahnut, ked nas dlhorocny spojenec ma byt sudeny je OK...a volat po odstraneni a sudeni Kaddafiho uz OK nie je? Vtipne je, ze v tomto media vcelku drzia lajnu a nezacali s cenzurou a prekrucanim faktov len preto, lebo je libya vyhodny obchodny partner. Ale tak vseobecne sa zda, ze cele tieto revolucie idu niekam do stratena. V Tunisku nijake prevratne zmeny. V egypte vladne armada a co z toho bude ani srnka netusi. V Bahrajne urobili saudi poriadok. Proti Assadovi nikto nezasiahne, takze ma zjane volne pole posobnosti si urobit poriadok sam - a uz vie, ze nemoze vahat ako Kaddafi. V Jemene je bordel, kmenova vojna a nech vyhra ktokolvek, krajina zostane stale len pod minimalnou kontrolou vlady. V Irane ani tuk, a to uz pred 3 rokmi ludia prorokovali, ze uz rezim pada. V SA sice brblu, ale nic poriadne sa nedeje. V Jordansku sa to po ciastocnych ustupkoch ukludnilo, ale tam je monarchia este nastastie vcelku relativne normalna. Cize...polrok je sice kratka doba, ale zatial nijake prevratne vysledky. Hm
CREEPER Zverejnené 7. Jún, 2011 Zverejnené 7. Jún, 2011 Ale tak vseobecne sa zda, ze cele tieto revolucie idu niekam do stratena. V Tunisku nijake prevratne zmeny. V egypte vladne armada a co z toho bude ani srnka netusi. V Bahrajne urobili saudi poriadok. Proti Assadovi nikto nezasiahne pretoze nikto z politikov na Zapade nechce verejne priznat, ze dovodom k revoluciam nebola uprimna tuzba po slobode a demokracii, ale islo o spontanne a neskor o organizovane vybuchy nespokojnosti sposobene predovsetkym zlou hospodarskou, demografickou a spolocenskou situaciou. Vid to, o com sme sa bavili v teme o demografii :( Proste pre privrzencov tamojsich autokratov (generali, ministri, diplomati atd.) stacilo len prebehnut na druhu stranu a dnes su respektovanymi a Zapadom uznanymi vodcami revolucii. Na rozdiel od lojalnych ludi to budu prave oni, kto bol pri moci doteraz a zostanu aj nadalej. To je v skratke tzv. arabska jar :confused:
xenocide Zverejnené 7. Jún, 2011 Zverejnené 7. Jún, 2011 pretoze nikto z politikov na Zapade nechce verejne priznat, ze dovodom k revoluciam nebola uprimna tuzba po slobode a demokracii, ale islo o spontanne a neskor o organizovane vybuchy nespokojnosti sposobene predovsetkym zlou hospodarskou, demografickou a spolocenskou situaciou. Vid to, o com sme sa bavili v teme o demografii :confused: No to je pravda. Sice clankov na tuto temu je habakuk, ale oficialne to niekto nepovie. A kedze ani tie alternativy po zmene velke nadeje nedavaju, ani sa im nedivim. Vysli by dost blbo. Na druhej strane, ked sa uz zacina strielat do ludi, nie je upln ekoser sa tvarit, ze sa nic nedeje. Cize v podstate neprijemna situacia, kde ani jedna moznost nevyzera ako dokonala vyhra. Tak zahodili za hlavu pragmaticke rozmyslanie a vsetko vsadili na "demokraticku" kartu.
CREEPER Zverejnené 7. Jún, 2011 Zverejnené 7. Jún, 2011 Inak vsetko najlepsie k narodeninam, Kaddafi dnes slavil 69. Su to asi jeho posledne, kedze sedemdesiatky sa zrejme nedozije :confused:
xenocide Zverejnené 8. Jún, 2011 Zverejnené 8. Jún, 2011 Myslis, ze sa dalsich nedozije?...Ja mam stale taky pocit, ze alebo skonci v nejakom nie-az-tak-strasnom exile odkial bude hartusit. :confused: A na druhej strane, pokial sa napriklad v Libyi udrzi este do konca roku - co potom? Na zemi moze pat kludne pretrvat a pokial sa ho nerozhodnu pozemnou akciou odstranit, kludne moze dalej sefovat "svojej" casti libye.
Sniper Zverejnené 13. Jún, 2011 Autor Zverejnené 13. Jún, 2011 POZOR, Slovensku hrozí vojenský zásah NATO! Po Slovensku sa fláka Kaddáfiho syn a keďže Kaddáfi a jeho rodina sú legitímnymi cieľmi, tak nám reálne hrozí nálet NATO! :ax: http://www.mojevideo.sk/v/6e7b3d433d4141413a4338
xenocide Zverejnené 13. Jún, 2011 Zverejnené 13. Jún, 2011 POZOR, Slovensku hrozí vojenský zásah NATO! Po Slovensku sa fláka Kaddáfiho syn a keďže Kaddáfi a jeho rodina sú legitímnymi cieľmi, tak nám reálne hrozí nálet NATO! :D :( :ax: :ax: :ax:
alamo Zverejnené 13. Jún, 2011 Zverejnené 13. Jún, 2011 kým naňho nevypíšu odmenu, ja ho naháňať nebudem..
CREEPER Zverejnené 13. Jún, 2011 Zverejnené 13. Jún, 2011 ja som hovoril uz od zaciatku, este ked bol v tej reality show, ze vyzera ako Kaddafiho syn :ax:
xenocide Zverejnené 12. Júl, 2011 Zverejnené 12. Júl, 2011 Tak v Syrii nic nove, ale predsa len.. http://zpravy.idnes.cz/asad-neni-nepostradatelny-zostrily-usa-retoriku-po-utoku-na-ambasadu-1kv-/zahranicni.aspx?c=A110712_134537_zahranicni_ipl Ale ked USA sprdli Asada, ten sa ohradil nasledovne: "Tato prohlášení jsou dalším důkazem zjevné americké intervence do syrských vnitřních záležitostí. Legitimita vedení Sýrie není založena na USA a dalších, stojí na vůli syrského lidu." Co prirodzene, vzhladom na situacie vyznieva vlastne komicky :) Protesty proti dlouholetému režimu prezidenta Asada trvají už čtyři měsíce. Humanitární organizace tvrdí, že při nich bylo zabito nejméně 1 400 civilistů. Inymi slovami - pokial legitimita syrskej vlady stoji na voli ludu - a tento lud sa proti vlade buri a vlada do ludu striela, ta legitimita za vela nestoji.
alamo Zverejnené 31. Júl, 2011 Zverejnené 31. Júl, 2011 zajtra.. teda už dnes, sa vo všetkých moslimských krajinách začína posvätný "pôstny" mesiac ramadánkaždý pravoverný veriaci musí držať prísny pôst, od východu do západu slnkaproblémy sa začnú každý večer, keď zákaz jedenia prestane platiť, a začne sa veľkolepá doslova "žranica" na oslavu tohto sviatkua spolu s ňou sa minie aj omnoho viac potravín, ako po iné obyčajné nesväté dnizvýšená spotreba má dopad na zvyšujúcu sa cenupri potravinách, ktoré od začiatku nepokojov postihol narástla ceny infláciou 19 % (egypt), to bude nápor na peňaženku, a cez ňu aj na nervi veriacich asi sa horúca "arabská jar" premení na priam ohnivé "arabské leto" a zase sa vráti do médiía na nejakého šibnutého nóra, si už o týždeň v novinách nikto ani nespomenie
xenocide Zverejnené 1. August, 2011 Zverejnené 1. August, 2011 Kedze som zopar ramadanov zazil, a kedze im to teraz vyslo na najteplejsie obdobie, tusim ze to bude veselica. Tak za tyzden bude polovicka krajiny v prdeli, nebude poriadne fungovat ani to, co by bezne islo - poziarnici, policia, nemocnice. Spotreba ako taka sa mozno nijak prehnane nezvysi, ale ludia budu nervozni a vystresovani - a taky vojak v uniforme, ktoremu bude cely den prazit na helmu, bude mat okrem rozhaseneho vnimania plne zuby kohokolvek na dostrel. A kedze to bude svaty mesiac, len pribudne kadejakych nabozenskych vyhlaseni, z ktorych minimalne niektore budu proti Assadovi.
xenocide Zverejnené 3. August, 2011 Zverejnené 3. August, 2011 Ked tak pozeram na to, co sa deje v Syrii, zistujem, co mi chyba... Zabitych, alebo aspon "nezvestnych" ludi je porovnatelne mnozstvo ako bolo v konflikte Izrael vs. Libanon/Hizballah v 2006. Ale hlasy oznacujude Assadov rezim za nezludsky a jeho stat za nelegitmny (za na zaklade zabijania civilistov) su dost tiche, hlavne co sa tyka rozlicnych NGO alebo OSN. Chyba mi ich nezavisly hlas, ktory by znel s rovnakou razanciou. V Hama, ani inych miestach v Syrii, stoja proti vladnej armade jednoznacne civilisti. Nie polovojensky Hamas alebo Hizballah, nemaju vacsinou nijake samopaly, nie to este rakety. Na nikoho priamo nestrielaju, nebombarduju. Chyba mi odsudenie vlady, ktora utlaca, zatvara, unasa, zranuje a zabija civilistov vo velkom. Ach a ano - USA ich kritizuju, ale myslel som kritiku z inych stran. V Syrii zomieraju moslimovia. Ano, nie su to nijake brutalne velke cisla, ved aj tak ich je dost, ale predsa len. Niekto zabija arabov, zabija moslimov, upiera im ich prava. A moslimom to nevadi. Chybaju mi konvoje snaziace sa dopravit odporcom rezimu humanitarne zasoby potravin a liekov. Chyba mi, ze sa nesnazia prerazit blokadu vladnych vojsk a tym dokazat spravnost svojej veci, aj keby tym riskovali zatknutie (alebo smrt). Dost casto sa ozyvaju hlasy, ze ludia maju pravo si vybrat sami co chcu - ale chyba mi upresnenie, ze to prave Assadova diktatura presne toto neumoznuje. Je to diktatura, ludia si nevyberaju, aku vladu chcu. Aby si mohli slobodne vybrat, museli by mat demokraciu - a pokial ju niekto v Syrii pozaduje, tak su to prave povstalci. Uz len pre uplnost mi chyba spresnenie, ze Assadov tatulda bol velky kamarat socbloku a verny (aj ked nie prilis platiaci) odberatel zbrojnej produkcie, vratane ceskoslovenskej. Tusim nejake dlzoby voci Syrii z tych dob mame dodnes. Znie to blbo, ale prave tento rezim, ktory je pokracovanim predchadzajuceho, sme vyzbrojovali aj my (CSSR bola druhym najvacsim dodavatelom zbrani po ZSSR). Nechybaju mi bombardery nad Damaskom. Postacilo by len konzistentne oznacenie Assada za zmrda - a nasledne nech krajina uz dopadne akokolvek.
CREEPER Zverejnené 3. August, 2011 Zverejnené 3. August, 2011 klidek Liga arabskych statov vyjadrila Asadovi podporu :)
xenocide Zverejnené 3. August, 2011 Zverejnené 3. August, 2011 Aha. Liga arabskych statov asi zistila, ze zabijanie arabskych jednotlivcov predsa len nebude az taky zly cin :)Teda - oni to tusim vedeli uz davno.
CREEPER Zverejnené 3. August, 2011 Zverejnené 3. August, 2011 ktovie, v pripade Libye vsak mali s renegatom Kaddafim nevybavene ucty. Preto nastala situacia, ked absolutisticke monarchie ako Katar a SAE aj vojensky a dovozom vojenskeho materialu vratane tazkej techniky podporuju ozbrojeny boj za slobodu a demokraciu :)
xenocide Zverejnené 3. August, 2011 Zverejnené 3. August, 2011 Kaddafi bol asi az privelky exot, prilis sa navazal do ostatnych a celkovo bol nedolezity. A okrem ineho, asi tiez cakali, ze padne rychlejsie a lahsie, takze nikto nepredpokladal to trapne preslapovanie na mieste. Koniec koncov, sami sa donho tiez nepustili, bol potrebne aby ich "zapad" tak decentne upozornil, ze prave v tomto konkretnom pripade zabijania moslimov a arabov s tym idu nieco robit. Inac by na to zrejme prdeli tak ako vo vsetkych ostatnych pripadoch. :)
game Zverejnené 5. August, 2011 Zverejnené 5. August, 2011 na Sýriu sa trochu zabudlo ... v roku 1982 si mesto Hamá užilo svoj krst ohňom, užíva si ho zasa, Sýria sa hýbe už celé mesiace, ale dnes bolo akosi čítanie dosť desivé: V rieke pri sýrskom meste Hamá plávajú telá V sýrskom meste vypli vodu, elektrinu i telefóny a strieľajú na ľudí. Sýrske vojská robia poriadok v meste Hamá, asi 200 kilometrov od hlavného mesta Damasku, už od nedele. To, čo sa z mesta, v ktorom vypli telefóny a obmedzili dodávky vody aj elektriny, podarí dostať do sveta, je hrozivé. Ľudia opisujú, že obyvateľov mesta ostreľujú muži v civile, po meste jazdia tanky. „Ľudí zabíjajú ako ovce na jatkách. Videl som mladého chlapca na motorke. Viezol zeleninu. Prešiel po ňom tank,“ opísal situáciu v meste pre AP jeden z tých, ktorým sa im podarilo utiecť. ... Ľudia sa boja podľa Reuters pochovávať príbuzných na cintoríne, aby sa nedostali do paľby a tak ich pochovávajú v záhradách pri domoch. Od nedele malo v meste zahynúť viac ako dvesto ľudí, ľudskoprávne organizácie však hovoria, že obetí bude viac. Pomoc nedostávajú ani zranení. ... Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/6005444/v-rieke-pri-syrskom-meste-hama-plavaju-tela.html#ixzz1UBa73ODW mesto Hamá je aj vo svojom svete výnimočné, kedysi som odtiaľ poznala kopu ľudí. ktovie kde im je koniec.
xenocide Zverejnené 6. August, 2011 Zverejnené 6. August, 2011 Ved to som tym aj myslel... ze sice nemozeme nic robit, ale ani obycajnym slovom akoby skoro nikto nedokazal toto oznacit za brutalne :rolleyes:
starsi Zverejnené 8. August, 2011 Zverejnené 8. August, 2011 Neviem nad čím sa pozastavujete? Všetky médiá informujú tak, ako to chce ich majiteľ. Robia to čo chce on, či je to v súlade so zákonom alebo nie a len dúfajú, že v tom druhom prípade sa to neprevalí.
xenocide Zverejnené 9. August, 2011 Zverejnené 9. August, 2011 Media informuju, v tom nie je problem. Na tom som sa predsa ani nestazoval. Islo mi len o neexistujucu, alebo velmi slabu reakciu tych, ktori sa bezne zastavaju slabych, utlacanych, chudobnych a moslimov - okrem pripadov, ked tymto skupinam ublizuju ini moslimovia. Vramci nepokojov v Hama sa pripomenul masaker, ktory mal na svedomi este stary Assad (vtedy kamarat socbloku). Niektore odhady zabitych isli k 20,000 - co je cislo porovnatelne s mnozstvom arabov zabitych Izraelom za niekolko desatroci. Nie je nijake lepsie a horsie zabijanie, ale proti tomuto sa nejak nezdvihol nijaky velky odpor... A rovnako ani teraz, aj ked Asad junior ma skore zatial horsie ako tatuldo.
starsi Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 Takže pripúšťaš, že ten meter nie je rovnaký, čo sa informovanosti týka.
xenocide Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 Takže pripúšťaš, že ten meter nie je rovnaký, čo sa informovanosti týka. No jasnacka - v Syrii je dokonale informacne embargo. Internet sa im moc nedari blokovat, ale snazia sa. Ale nijaki novinari, cerveny kriz, HRW, AI, stovky aktivistov...nic. Moja vycitka ale smerovala inam. Pretoze informacie v zasade mame aj sme mali. Pri tom co staty konaju ani neocakavam, ze budu mat "rovnaky" meter, pretoze ich ulohou by nemalo byt hrat sa na nestranneho arbitra. Je logicke, ze to co "dovolia" jednemu, u druheho to uz neprejde. Vycitka bola smerom k tym, ktori sa vyhranuju voci pragmatickemu pristupu statov - a udajne presadzuju"hodnoty", namiesto "zaujmov". Ide o to, ze pokial by naozaj niekto nestranne a nezaujato a bez ohladu na politiku mal presadzovat "hodnoty" ako ludske zivoty, demokracia, sloboda, ochrana arabov, ochrana moslimov - Syria, Asad aj jeho tatko by boli velmi kritizovani. Ale nie su. Konstatovanie - to, ktori tvrdia, ze su nestranni a nepouzivaju dvojaky meter, su presne tak isto zaujati ako ktokolvek iny a sleduju taktiez hlavne urcite zaujmy, nie abstraktne idey. 1
Odporúčané príspevky