Skočiť na obsah

Nepokoje v arabských krajinách

Odporúčané príspevky

Zverejnené

dokonalá "filozofická" odpoveď:

""Vlezte mi na záda, zabránili jsme v Bengází masakru," odmítá Bernard-Henri Lévy kritiky..

http://www.blisty.cz/art/57926.html

teda "šarkan" mal pre svoj postup "filozofickú" podporu, to je mi novinka :o

.............................................................................................................................................

http://www.blisty.cz/art/57927.html

Britský konzervativní ministr obrany Liam Fox zaútočil na šéfa libyjského státu. Označil ho za "brutálního" diktátora, který "už dávno ztratil smysl pro realitu". Fox dodal, že bombardování přestane teprve tehdy, až "lidé budou moci pokojně doma spát a budou vědět, že se nestanou terčem zlovolného režimu." Fox varoval, že útoky budou pokračovat, dokud bude Kaddáfí dál střílet na civilní obyvatelstvo ve "školách, v domovech a v mešitách". Podle Foxe existuje jednoduché řešení jak konflikt ukončit. "Skončíme to, až splníme rezoluci OSN, což znamená, až budou libyjští občané v bezpečí," zdůraznil. "Pokud libyjský režim přestane útočit na civilisty, uzná, že to nepovede pro něj k vojenskému úspěchu, pak by to mohlo skončit relativně rychle."

:o

to rozhodne neznie "krátkodobo".. lebo len čo tam odpália "červeného", začnú tam šarapatiť radikálny islamisti..

Zverejnené

len čo tam odpália "červeného", začnú tam šarapatiť radikálny islamisti..

ano, ja mam podobnu obavu. Je zaujimave, ze ked zacali protesty v Egypte, media, komentatori a analytici upozornovali na Moslimske bratstvo a potencial k radikalizmu a extremizmu. Rovnako aj v pripade Jemenu sa obavaju rozpadu krajiny, kmenovej rivality, navratu k obcianskej vojne, al-Kajdy ...

Len u Libye je akosi ticho. Pocujeme len zlom diktatorovi a dobrych rebeloch. Libyjska opozicia vsak nie je jednotna, ani politicky ani geograficky. Na jej cele stoji par anglicky hovoriacich disidentov a byvali vysoko postaveni predstavitelia rezimu. Tito zastresuju siroke spektrum nazorov a cielov. Musime pamatat, ze kym v Egypte a inde je ako tak fungujuci stranicky system (vladna strana a zakazane, ale predsa aspon ilegalne fungujuce opozicne strany), v Libyi nic take nie je. Kaddafi Libyu riadil bez politickych stran, vsetku moc odovzdal "ludu", ktory sa na diani v krajine zucastnuje skrz ludovych vyborov. Tak som to aspon pochopil ja. Takze som zvedavy, ako sa bude dalsi politicky vyvoj v Libyi vyvijat.

A zacinam pochybovat, ci vsetky prebiehajuce demonstracie su naozaj take mierumilovne a pokojne, ako sa tvrdi. Vsetky totiz prebiehaju podla rovnakeho scenara: Prva demonstracia - jeden mrtvy. Druha demostracia - par mrtvych. Tretia demonstracia - 15 mrtvych. Su naozaj arabski autokrati taki hlupi, aby po tom vsetkom, co sa stalo v Tunisku a Egypte, nechali svojich vojakov ci policajtov strielat po demonstrantoch, ak by to nebolo nebyhnutne pre sebaobranu? Taktiez dalsia pozoruhodna zhoda - V Jemene obvinuju vladu, ze umiestnila snajprov na strechy, odkial strielali do ludi. A teraz uz aj v Syrii demonstranti obvinuju vladu z rovnakeho podivneho kroku :o

Zverejnené

Len u Libye je akosi ticho. Pocujeme len zlom diktatorovi a dobrych rebeloch.

nechajme sa prekvapiť, ako dlho to médiám aj politikom vydrží, trochu to pripomína podporu mudžahedínov v afganistane, "prekvapenie" s toho koho to podporovali prišlo až o dosť neskôr

Postup libyjských povstalců: od rána už dobyli čtvrté město

inak ten môj predpoklad, že akonáhle príde "červený" o ťažkú techniku, pôjde to s ním dolu vodou sa zatiaľ potvrdzuje

už by ich radšej mali začať "brzdiť", a nechať tam "červeného" ako "zlého psa" na reťazi

Zverejnené

Este by som sa netesil. Bregu, Ras Lanuf a dalsie mestecka povstalci obsadili bez jedineho vystrelu, ked im cestu od vsetkych prekazok vycistili Spojenci. Ale teraz ich caka Sirta, Kaddafiho rodisko, kde ma silnu podporu, kde ziadne demostracie neboli a kde ziadne civilne obyvatelstvo nie je ohrozene. Az tu uvidime, ako silni su povstalci a ako daleko su Spojenci ochotni zajst v ich ocividnej podpore :o

Libyan rebels have said they plan to start exporting oil from fields in their territory "in less than a week", and said the Gulf nation of Qatar will market the crude: "We contacted the oil company of Qatar and they agreed to take all the oil we export and market that oil for us"

(Al Jazeera English Live Blog)

Moment, nie je to ten Katar, ktory sa zatial ako jedina arabska krajina zucastnuje operacie? Da sa ocakavat, ze aj dalsie spriatelene krajiny coskoro dostanu odmenu. Predpokladam, ze za tie peniaze ako prve nakupia zbrane, ktore im uz slubili Spojenci :o

Zverejnené

Tiez ma zaujima co spravi zapad, ked zacnu rebeli utocit na mesta loajalne Kadafimu. Podla rezolucie by mali, kvoli ochrane civilneho obyvatelstva, zautocit na rebelov.

Zverejnené

Nuz, myslim ze typicky arabska bojova moralka zafungovala....Kaddafiho armada pred rebelmi uz uteka, len co ich uvideli. Myslel som, ze budu mat vyraznejsi pud sebezachovy. Asi sa spamataju az v uliciach Tripolisu ked im dojde, ze prehrat nebude pre nich az taka malina.

V Jordansku ze by nakoniec dokoda a klud?

V Syrii ani srnka netusi, ale zda sa, ze sa schyluje k ich vlastnej obcianskej vojne.

V Bahrajne ma opozicia "smolu", ze ide o siitov napojenych na Iran - a zatial je vidiet, ze Iran ma daleko od toho byt milovany aj u inych moslimov (sunitov), takze sa zda, ze tam naozaj nikomu moc nevadi, ked sa proti nim zakrocuje silou. Pre nas blba volba.

Mubaraka chcu tusim postavit pred sud. Tak isto blbe. Logicky - ktory vladca bude nadsene spojencom zapadu, ak ho zapad pri prvych vacsich problemoch odkopne, zmrazi mu ucty a necha ho posadit do vazenia?

V samotnom Irane ze by ticho?

Zverejnené

Nuz, myslim ze typicky arabska bojova moralka zafungovala....

Hej, tiez sa mi zda :o

Presne ako v Iraku. Po prvej porazke sa armada jednoducho vypari, zmizne bez stopy, doslova.

Je az neuveritelne, ze rebeli ovladli, ci aspon presli Sirtou, Kaddafiho rodiskom, kde ma silnu podporu a kde ziadne demostrancie neboli, bez vystrelu. Az mi to nejde do hlavy. Kaddafi sa dva tyzdne umorne snazi ovladnut Misratu, ale necha si padnut Sirtu, t.j. posledne mesto, ktore deli rebelov od Misraty, a ta od Tripolisu? Nakoniec sa predsa len tych 1000 rebelov dostane z Benghazi az do Tripolisu bez jedinej straty :o

Zverejnené

Problem bude asi v pojme "podpora" :o

Na zaciatku bola jeho armada cela vyburana a utekali, stacilo len aby sa nejaky rebel ukazal na obzore. Vtedy to vyzeralo, ze do dvoch tyzdnov je s nimi amen. Potom ich Kaddafi a jeho juniori dali trosku dohromady, ale posledne pripady neohrozeneho a statocneho boja mali arabske vojska snad za kriziackych vyprav. Nie ze by nemali sancu, predsa len rebeli nie su nijaka jednotna a dobre vyzbrojena armada - ale jednoducho proste pustili do gati. Hm.

Zverejnené

hej, davno pres su casy Saladina :o

A pritom s rebelmi sa da bojovat aj bez tankov. Staci jedna dobre mierena RPG z okna ci strechy a cela Toyota a 5 rebelov je vyriesena.

Zverejnené

A to bol Saladin este tusim kurd :o

Nuz a pravda, ved preto - ze keby chceli, rebelom porazit mozu. Anoooo, nebolo by to zadarmo, ale je to mozne. No neva, pre EU len dobra sprava - takto sa to mozno vazne podari ukoncit v dohladnej dobe.

Zverejnené

Konecne nejaka normalna

z frontovej linie :o

Je to strasna chatra. Najlepsie je to modlenie uprostred svistiacich guliek :o

Zverejnené

Co si cakal, navonanych rambov, alebo criedu kapitanov Dabacov, co sa ovesani granatmi s vykrikom "za stranu a za ludi" budu hadzat pod tanky ?

Nie su to jednotky regulernej armady, ostatne ani tie Muamarove nevyzeraju o nic lepsie. O nic lepsie nevyzeraju ziadne povstalecke jednotky a chatrou sa dali kludne nazvat aj niektori povstalecki partizani.

• Pridať bod 1
  • Odobrať bod 1
Zverejnené

Líbya začína pripomínať, boje v severnej afrike cez druhú svetovú, keď sa tam naháňali africa korps, taliani a briti z jednej strany na druhú..

keby to nebola vojna, bola by to groteska, ak niekto zase bude písať pokračovanie "encyklopédie vojenských omylov" táto vojna tam bude mať čestné miesto

to čo zažívajú obyvatelia ostrova Lampedusa, je síce "etnicko africké" ale rozhodne to nie je "bunga-bunga", musel to uznať aj Berlusconi

a to sú zatiaľ iba ekonomický migranti z jednej jedinej krajiny, tej najmenšej.. čo s nimi?

Asad vyhlásil že Sýria je obeťou "konšpirácie"

hm.. ak za "konšpiráciu" budeme pokladať polstoročnú vládu jednej mafiánskej famílie, a odovzdávanie moci s otca na syna.. tak by som s ním aj súhlasil..

inak tá "konšpirácia" údajne náboženská je dosť čudná, konšpirátormi majú byť náboženský fanatici, ktorých horlivo (vlastne ešte minulí "týždeň") štedro dotoval, aby bojovali proti Izraelu

Zverejnené

Veru, s tou Syriou to este bude zaujimave. Ale ked uz, tak by som sa fakt potesil, ak by padol aj Asad - ked sme "my" prisli o Aliho a Mubaraka, tak nech aj Ahmi pride o jedneho pusipajtasa :)

A v tomto pripade rezim o moc nepriatelskejsi Izraelu a statu quo nehrozi.

Zverejnené

Dnes som si kupil tyzden, mal cas na citanie a butora pise, ked zvrhnutie v Libyi ci syrii, preco nie aj v Saudskej arabii? Ci bahrajne,kde domacich povstalcov potlacaju cudzie vojska? On to aj popisal, ale vy to viete.

Zverejnené

... ked zvrhnutie v Libyi ci syrii, preco nie aj v Saudskej arabii? Ci bahrajne,kde domacich povstalcov potlacaju cudzie vojska?

konkrétne u "Saudou" sa "našťastie" nič nedeje, lebo majú "policajné" šrauby utiahnuté fakt na plno, a tiež dosť ropných prašulí na "podplatenie" väčšiny obyvateľstva

teda ak by sa tam, drali k moci nejaký extrémisti, museli by byť fakt "ultra a extra", "pápežskejší ako pápež", lebo režim čo tam je, funguje vyslovene na náboženskom základe už teraz,

šaríja, náboženská polícia (doslova fungujúca ako inkvizícia), ženy majú vlastne nulové práva (menšie ako v Iráne), čo sa toho týka, tak asi aj irán je viac.. ako to povedať.. laickejší? sympatickejší?

myslím že keby sa niečo (taká hmlistá nádej skôr) že keby sa prejavil "arabský pohyb" u "Saudou", išiel by skôr smerom k naozajstný demokratickým reformám, pretože viac vyšraubovanú náboženskú "absurditu" si neviem predstaviť..

ale čo by ten "pohyb" (potencionálne násilný) spravil dočasne s cenami ropy a energií, o tom sa mi uvažovať nechce..

Bahrajn je prípad sám osebe, ide tam vlastne o konflikt dvoch foriem islamu, vládnuca vrstva sú sunniti je ich menšina a inklinujú k saudskej arábii, búriaca sa väčšina obyvateľstva sú šiiti a láka ich Iránsky "izmus".. dalo by sa povedať, že je to tlejúci konflikt dvoch "kalifátov"..

a každý zásah zvonku, hrozí odštartovať náboženskú vojnu medzi Saudskou arábiou a Iránom, do ktorej by bol zatiahnutý celý perzský záliv, zase s hnusným dopadom na ropný priemysel

podľa toho čo viem, majú navyše všetky tie bohaté islamské ropné krajiny, jeden spoločný sociálny problém, zatiaľ čo vlastných občanov ich štáty korumpujú, peniazmi za ropu, väčšinu manuálnej práce tam vykonávajú gastarbeitri, čo tam prišli z vonku (napríklad z Malajzie a Indie), je ich tam naozaj halda, nemajú žiadne práva, dostávajú mizernú mzdu, ich postavenie v spoločnosti sa prakticky rovná polootroctvu, čosi ako "peoni" v latinskej amerike.. ak by sa "pohli" oni, tak to už nebude "fotogenické" vôbec

...........................................................................................................................................................

inak "červenému škorpiónovi" Kadáfimu, zdrhla jeho "ľavá ruka" (človek pre "špinavú prácu".. arabi si vytierajú zadok, zásadne ľavou rukou..) volá sa Músa Kúsa (fakt dobré meno..) dlhoročný šéf diplomacie a tajnej služby..

čosi ako Napoleonov minister polície Fouché, keď ten od "Napa" odskočil, "Napo" dobačoval

http://aktualne.cent...phtml?id=695773

povedal by som, to znamená, že napriek vojenským úspechom sa mu režim rozpadá, už ani tý čo sú v tom až po uši, nechcú zostať

je veľmi pravdepodbné že okolo "červeného" musí byť riadne dusno, tieto "stredoveké" nátury, majú zvyk paranoidne upodozrievať zo zrady každého akosi "preventívne", a všetkých tým riadne otravovať

Zverejnené

Dnes som si kupil tyzden, mal cas na citanie a butora pise, ked zvrhnutie v Libyi ci syrii, preco nie aj v Saudskej arabii? Ci bahrajne,kde domacich povstalcov potlacaju cudzie vojska? On to aj popisal, ale vy to viete.

V zasade som to uz pisal vyssie:

1. Nemozeme bojovat s celym svetom. Ak Bahrajn, tak aj Cina, KLDR, Rusko atd.

2. V SA zatial vlada nestriela do demonstracii. Asi si si vsimol, ze o zasahu v Tunisku a Egypte sa neuvazovalo. Preco? Pretoze tam vlady ustupili vcas.

3. V Bahrajne su to siiti vs. sunniti. Je dost velky problem sa postavit ZA frakciu, ktora je jednak proti vlade, ale zaroven de facto poslucha Iran. V Lybii sa aspon vacsinou tvaria, ze ide o demokraciu a nie o nabozensky stat.

4. Syria je moc dobre vyzbrojena, prilis dobre vztahy s Iranom, moc komplikovany teren. Zasah tam by vychadzal 100x nakladnejsi ako v Lybii a efekt ovela mensi.

5. Zase si netreba robit nadeje - "zapad" de facto ZVRHOL rezimy v Tunisku a Egypte, aj ked islo o prozapadne a vcelku moderne vlady, ktore boli spojenci a zarukou mieru. Tym ze sa nic pre nich nerobilo sa prispelo k ich padu. Je teda dost mozne, ze pokial by v SA vznikla silna demokraticka opozicia, ktora by ziskala moc - zapad by sa zase zachoval pokrytecky a akceptoval by ju.

Zverejnené

A este na jednu vec si zabudol - v pripade inych krajin neexistuje nijaka rezolucia OSN, ani stanovisko LAŠ, bez ohladu na to, ako vagne.

Zverejnené

Po prve, Bahrajn je maly, ale verny a strategicky spojenec. Tvrdenie, ze tamojsi siiti posluchaju Iran, je vladna, teda sunitska propaganda. Aj keby, stale to nie je dovod ich diskriminovat, upierat im prava, vaznit a zabijat.

Po druhe, Syria je ludnatejsia, mensia, hustejsie obyvana a lepsie vyzbrojena ako Libya. Ma dolezitu polohu, kedze je len na skok od Izraela a ma obavancyh spojencov - Hizballah a Iran. A okrem toho tam zije pol miliona palestinskych a milion irackych utecencov. A nakoniec, nema ropu. Takze preto nie je ochota zasiahnut aj tam, ak sa tam situacia zvrtne.

Po tretie, sami zapadni predstavitelia na cele s Obamom dali Assadovi volnu ruku, ked povedali, ze vojensky urcite nezasiahnu. Pekne si pockal, co povie Obama v pondelok a ako skonci medzinarodne rokovanie o Libyi v utorok.

Inak prebehnutie Kusy by som neprecenoval. Libyu riadi Kaddafi a jeho rodina. A ze usiel do GB, je naozaj zvlastne. Mimochodom, Briti povedia, ze nema imunitu pred trestnym stihanim a hned potom vyzvu aj dalsich Kaddafiho ludi k odchodu. Podobne mudre vyhlasenie ako ked chcu, aby Kaddafi odisiel a zaroven, aby skoncil v Haagu. Dolezite vsak je, ako sa vyvija situacia na bojisku. A Spojenci ani rebeli zatial nie su v pozicii, aby mu kladli podmienky.

Zverejnené

Si zabudol,ze Mubarak a Kadafi boli tiez spojenci - a poslali sme ich vies kam. Mubarak bol strategicky spojenec.

Za druhe, propagande ze v Lybii bojuje Al Kaida veris, propagande o napojeni sitov na Iran neveris. Podla akeho kluca to rozdelujes?

Za tretie, zo samotnej nabozenskejpodstaty su siti podriadeni ajatolahom.A aj sa tak vacsinou spravaju.

Za stvrte, neviem preco do toho pleties stale ropu? V Lybii sa nebojuje kvoli rope, to uz sme si snad vysvetlili. A taky suezsky prieplav je pre ropu (jej transport) hovadsky dolezitejsi ako Lybia. Tunis a Egypt tiez nemaju ropu a ich vlady, nasi spojenci, boli odkopnuti.

Nuz a ked ostatne moslimske a arabske krajiny nemaju zaujem v Bahrajne a Syrii proti vladam zasahovat - preco sa nestazujes aj na nich? V pripade Lybie aspon existuje nejaky zaklad, aby sa nepindalo, ze to je opakovanie "nelegalnej" vojny v Iraku. V Syrii nic take nie je. Bodka, vybavene. Az sa objavi podobna rezolucia OSN, az ju niekto navrhne - potom to bude na diskusiu.

Zverejnené

V Libyi islamski extremisti su. To je fakt, a opatrne to pripustaju aj na Zapade. A prave tieto obavy, ze zbrane skoncia v rukach Al-Kajdy, su momentalne najvacsou prekazkou, aby ich zacali libyjskej opozicii dodavat.

Nepovedal som, ze neverim. Je prirodzene, ze Iran ma zaujem, aby podporoval siitov v Bahrajne, ktorych je tam mimochodom viac ako sunitov. Rovnako podporuje aj siitov v Iraku, ktorych je aj tam viac ako sunitov. To iste plati pre Hizballah. Ale presne rovnaky zaujem ma SA, aby podporovala sunitov, a nielen v Bahrajne, ale kdekolvek na svete, a vdaka svojim petrodolarom sirila svoj wahhabizmus od Londyna cez Bosnu, Kaukaz az kamsi po Cinu. Prave preto osobne za vacsiu hrozbu a zdroj nestability povazujem SA nez Iran

Ty si si to vysvetlil, ze o ropu nejde. Ja o tom nic neviem. To naozaj veris tomu, ze Cameron a Sarkozy isli do Libye chranit Arabov? Moslimov? :)

Ropa = $$$. A za vela $$$ moze Libya ziskat cokolvek, od zakaziek, cez investicie az po zbrane. Ak niekto v post-kaddafiovskej Libyi, ktore bola doteraz domenou Talianov, nieco ziska, bude to prave F a GB. Tzv. demokraticki predstavitelia z vdacnosti uprednostnia firmy prave z tychto krajin. Co ziskaju z post-assadovskej Syrii? 30% nezamestnanost? :D

Co bude potom na diskusiu? Syria?

Zverejnené

Jasnacka ze extremisti su v Lybii. Aj v Tunisku, aj v Egypte. Len nechapem, preco ak som napisal, ze siti su napojeni na Iran si reagoval, ze to je len propaganda...

Tak isto mas potom otazku, ci je v nasom zaujme aby sa z Bahrajnu stal pripadne satelit Iranu - alebo bol uplne anektovany, kedze Iran ma sem-tam tusim problemy s jeho uznanim.

A s Lybijskou ropou - teda okrem nestastneho nariekania, ze vzdy ide o ropu niekto zatial rozumne nevysvetlil ako "zapad" ziska ropu - ked odstrani vladu, ktora im ropu predava, dala kontraktny na tazbu ropy a kupovala zbrane - a tuto vladu si znepriateli a nema nijaku istotu,ze ti co ju nahradia budu este lepsi. Lybijska ropa ako dovod je nonsens. Lybijska ropa je dovod chranit Kadafiho, nie naopak.

A si prilis fixovany na ropu. Co ziska zapad za to, ze odvrhol Aliho - tuniskeho spojenca? Co ziska zapad za to, ze odvrhol Mubaraka - egyptskeho spojenca. Co ziskaju, ked nemaju zaruku, ze zakazky nezadaju tieto krajiny Cine, alebo tam nevyhraju extremisti?

Ak chces argumentovat peniazmi - tak na jednu stranu si spocitaj vsetky "prinosy" Lybie. Na stranu druhu daj mozne prinosy buducej vlady, parametrizuj o moznost neuspechu, odpocitaj naklady na vojnu.

PLUS zapocitaj mozne naklady sposobene zhorsenym postavenim v moslimskom svete, PLUS naklady sposobene zvysenim ceny ropy.

Furt sa spusta ludi drzi iluzie, ze kazda vojna je ziskovy biznis :)

Ak si si totiz taky isty, ze v Lybii vyhra demokraticka prozapadna vlada - tak vlastne to by si mal byt spokojny. My budeme mat ropu, oni navyse aj demokraciu. A ak si myslis, ze tam mozu vyhrat extremisti - tak neviem preco si myslis, ze tito extremisti nam budu davat ropu a zbrojne zakazky (=preco si potom myslis, ze tam ide o zisk, ked sam neveris, ze to bude ziskove?)

Zverejnené

..presne rovnaky zaujem ma SA, aby podporovala sunitov, a nielen v Bahrajne, ale kdekolvek na svete, a vdaka svojim petrodolarom sirila svoj wahhabizmus od Londyna cez Bosnu, Kaukaz az kamsi po Cinu. Prave preto osobne za vacsiu hrozbu a zdroj nestability povazujem SA nez Iran

s týmto musím súhlasiť

treba aj pripomenúť, že nás "priateľ" SA, je aj v reále omnoho väčší exportér terorizmu než Irán

Usámom počnúc (rodákom z SA), väčšina teroristov z útoku na "dvojičky" boli práve občania SA, bohatým dotovaním teroristov peniazmi končiac, podmienka pre ich podporu je skutočne jediná, musia vyznávať sunnu

Ty si si to vysvetlil, ze o ropu nejde. Ja o tom nic neviem. To naozaj veris tomu, ze Cameron a Sarkozy isli do Libye chranit Arabov? Moslimov? :)

Ropa = $$. A za vela $$ moze Libya ziskat cokolvek, od zakaziek, cez investicie az po zbrane.

ano.. "nejde o ropu".. ide o peniaze za ňu., a načo tieto peniaze, a u koho ich Líbya alebo ten kto jej vládne minie

francúzsky "sarkan" Sarkozy , sa k "červenému škorpiónovi" Kadáfimu začal obracať chrbtom, hneď ako tento zrušil zbrojné zákazky, pre francúzsky zbrojný priemysel

Zverejnené

francúzsky "sarkan" Sarkozy , sa k "červenému škorpiónovi" Kadáfimu začal obracať chrbtom, hneď ako tento zrušil zbrojné zákazky, pre francúzsky zbrojný priemysel

Je krasne ked si predstavujete politiku ako deti na ihrisku. Ty sa so mnou nebudes hrat, tak ti rozkopem hrad z piesku. No, nedivim sa, ze potom sa tu potom ludia len pytaju...a preco tamto, a preco hento? :)

Ale nikto sa nenamahate najst si nejake cisla, ze?

Zverejnené

Je krasne ked si predstavujete politiku ako deti na ihrisku. Ty sa so mnou nebudes hrat, tak ti rozkopem hrad z piesku.

excelentný popis, reálneho stavu veci :)

Ale nikto sa nenamahate najst si nejake cisla, ze?

furt sa tu oháňaš nejakou tajomnou "numerológiou", ale žiadne "numerá" sem sám nedáš

ak o nejakých číslach vieš, daj sem aspoň odkaz na ne

žijeme v ére hypertextu, tak sem s nimi, s tými tvojimi tajomnými "numerami" :D

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov