Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ahojte,
rada by som sa informovala, ci by mi niekto nemohol odporucit kvalitnu knihu o dejinach umenia. Na internete je toho velmi vela a zaroven velmi malo. Hladam knihu, ktora by bolo pekne chronologicky zoradena, ku kazdemu obdobiu, ci stylu by boli priradeni vyznamni autori a ich diela. Nieco bez zbytocnych omacok. Nieco sikovne.
Ale potesim sa akemukolvek tipu na dobru knihu tohto zanru. :lol: Dakujem.

Zverejnené

reika,

dejiny umenia v jednej knihe ? : )

keď to chceš v jednej knihe, vlastne vždy mať poruke, najlepšie je zájsť si do veľkého, ale skutočne veľkého kníhkupectva, kde majú zvyčajne aj z tých drahších publikácií jednu vybalenú z igelitu, aby si človek mohol prelistovať - a nekupoval za drahé peniaze mačku vo vreci ...

jedna z posledných dobrých je táto Dejiny umenia, A.Graham-Dixon, v jednej knihe takmer všetko, po troške, ináč to veľmi ani nejde : )

potom už len skvelý, obrovský, rozsiahly 12 dielny Pijoan ... ale tam je všetko

Pijoan, Dejiny umenia 1 - 12

Zverejnené

To Umenie od Graham-Dixona odporúčam aj ja. Akurát pred pár dňami som strávila v kníhkupectve hodnú chvíľu jej prezeraním a bolo to veľmi dobre spracované. :lol:

Zverejnené

Dakujem pekne za odpovede.

O Pijoane som uz pocula, dokonca som si par dielov pozicala z kniznice... Ale to Umenie od Dixona si hodlam v najblizsej dobe kupit, naozaj je to velmi dobre spracovane. Dakujem za tip :lol:

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Pijoan je dobry, ale jeho problemom je ze niektore veci su uz stare a chybne hlavne co sa tyka antiky. :thumbsup:

Reika - nieco bez zbytocnych omacok ? ved prave tie tam musia byt :D

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

ja som vacsinou cerpal z Pijoana. mozno su niektore veci v nom zastarale, ale ako velmi slusny zaklad ho vrelo odporucam. nejde totiz ani tak o to, poznat iba autorov a ich diela, ale skor o pochopenie kontextu umeleckych diel v dobe ich vzniku a zaroven ich vplyv na dalsie obdobia, takze tie "omacky" nie su az tak odveci. skor naopak.

Zverejnené

určite niekoľkokrát spomínaný pijoan ako základ ujde, ja si ním pomáham na skúšky, a na pochopenie celkového obrazu je dobrý, tiež sa mi páči množstvo kvalitných obrázkov, viem, že pri knihách o umení by to mal byť základ, no veľa ľudí si potrpí na kvantá textu a zabúda pri umeleckých a im blízkych oboroch aj na vizuálnu stránku

treba však ďalšiu literatúru popriňom, ako spomínal phersu, veľa diel sa už interpretuje inak, teda ostatné diely až tak dobre nepoznám, ale v antike má dosť chýb (ale aj tým sa mi dobre učí, keď si ich opravujem :) )

(tiež neviem, či to tu nepíšem zbytočne :) )

• Pridať bod 1
Zverejnené

teraz som prišla celkom na chuť takým menším knižkám zo série minisprievodcov umením, každá je o jednom konkrétnom umelcovi, má taký menší štvorcový formát a je tam v skratke popísaný jeho život a dielo samozrejme s množstvom obrazov, mám doma tri a momentálne si čítam o monetovi, pomaličky si prechádzam jednotlivými časťami jeho života a sledujem popísané javy v dielach. neuveriteľne sa mi tie knižky páčia :vystraseny: (a boli len po dve eurá !!! :)) okrem moneta mám da vinciho a picassa, phersu má michelangela a viem že boli ešte o dalim a van goghovi, len keby sa mi ešte aj tie dve podarili zohnať

• Pred 3 rokmi...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov