David Zverejnené 30. December, 2010 Zverejnené 30. December, 2010 Keď som bol u svätyne Božieho milosrdenstva v Krakove-Łagiewniki, navštívil aj kaplnka Panny Márie Bolestné, ktorý sa nachádza v suteréne Sanctuary. Kaplnka je zasvätená cez prezidenta biskupov Slovenska, biskupa Františka Tondra a vladyku Jana Babjaka, arcibiskupa grécko-katolícký cirkvi v Prešove a metropolitu krakovskeho, kardinála Stanislava DziwiszaVenovanie sa konalo počas Slovenského národného púťi - 19. apríla 2008r.Na stenách kaplnky sú napísané zlatým písmom pasáže z Biblie v slovenskom jazyku.Vyzývam vás k návšteve. :lol: Viac na odkazehttp://www.milosierdzie.pl/kapliczki_3.php
David Zverejnené 8. Január, 2011 Autor Zverejnené 8. Január, 2011 Páčilo sa žiaden z účastníkov tejto národnej púti nebude zdieľať svoje skúsenosti, ktoré zažili počas tejto oslavu ?
game Zverejnené 8. Január, 2011 Zverejnené 8. Január, 2011 určite by niekto napísal, keby na tej púti bol ...je možné, že nikto odtiaľto na tejto púti nebol ... neviem, koľko je tu členov zo severných okresov, Poľsko je, aj s takýmto Slovákom známym pútnym miestom, trochu mimo, je bližšie severnému SLovensku ...do Krakowa, Wroclawi a mnohých ďalších miest sa cestuje aj za poznaním, moji rodičia boli pred rokmi, a boli nadšení, Poľsko je krásne, od Wawelu po všetky pamiatky cez Mazurské jazerá až po Balt ... ale neboli tam nikdy na púti. odtiaľto, z južných a západných oblastí Slovenska veriaci bežne oraganizujú cesty a púte do Lúrd, do Fatimy, zvyčajne do Medžugorja alebo Jeruzalemu, Vatikánu ... alebo na Slovensku na mariánske púte do Marianky pri Bratislave, prípadne do tuším cirkvou neuznaného pútnického miesta v Litmanovej, alebo do pútnych miest v Rakúsku, napríklad Mariazell ... v posledných rokoch pešia púť do Santiago de Compostela ... myslím, že pre bežného zaujímajúceho sa Slováka je známa Częstochowa a Čierna Madona ... tam čo viem, sa orginizujú púte zo Slovenska ... odtiaľto do Poľska neviem, tu u nás je dosť silná miestna komunita, ktorá púte dosť často poriada, ale neviem, či boli už aj v Krakowe.keď budem mať možnosť, skúsim to zistiť
David Zverejnené 8. Január, 2011 Autor Zverejnené 8. Január, 2011 určite by niekto napísal, keby na tej púti bol ... je možné, že nikto odtiaľto na tejto púti nebol ...Možno, že tí, ktorí boli na tejto púti, nemajú prístup k internetu. neviem, koľko je tu členov zo severných okresov, Poľsko je, aj s takýmto Slovákom známym pútnym miestom, trochu mimo, je bližšie severnému SLovensku ... Ja mám z Velkopolsky väčšiu vzdialenosť do Krakova (ďalej), než mnohí Slováci napríklad, z Trenčína alebo z Piešťany do Krakowa, Wroclawi a mnohých ďalších miest sa cestuje aj za Poznaním, moji rodičia boli pred rokmi, a boli nadšení, Poľsko je krásne, od Wawelu po všetky pamiatky cez Mazurské jazerá až po Balt ... ale neboli tam nikdy na púti. Som rád, že rodičiam sa to páčilo. odtiaľto, z južných a západných oblastí Slovenska veriaci bežne oraganizujú cesty a púte do Lúrd, do Fatimy, zvyčajne do Medžugorja alebo Jeruzalemu, Vatikánu ... alebo na Slovensku na mariánske púte do Marianky pri Bratislave, prípadne do tuším cirkvou neuznaného pútnického miesta v Litmanovej, alebo do pútnych miest v Rakúsku, napríklad Mariazell ... v posledných rokoch pešia púť do Santiago de Compostela ... myslím, že pre bežného zaujímajúceho sa Slováka je známa Częstochowa a Čierna Madona ... tam čo viem, sa orginizujú púte zo Slovenska ... odtiaľto do Poľska neviem, tu u nás je dosť silná miestna komunita, ktorá púte dosť často poriada, ale neviem, či boli už aj v Krakowe. keď budem mať možnosť, skúsim to zistiť :cem: Mnohí Slováci púťuju do Częstochowy (Čenstochovej), často počujem modlitbu v slovenskom jazyku na Jasnej Górze (Jasný Hore) 1
game Zverejnené 8. Január, 2011 Zverejnené 8. Január, 2011 Možno, že tí, ktorí boli na tejto púti, nemajú prístup k internetu. Ja mám z Velkopolsky väčšiu vzdialenosť do Krakova (ďalej), než mnohí Slováci napríklad, z Trenčína alebo z Piešťany Mnohí Slováci púťuju do Częstochowy (Čenstochovej), často počujem modlitbu v slovenskom jazyku na Jasnej Górze (Jasný Hore) a keď nemajú internet, alebo zrovna nie sú práve tu, nemôžu sem napísať svoje dojmy ... :) Poľsko je veľké, a je to hlavne poľské pútne miesto, a pre pútnikov nič nie je ďaleko :) ale nie to som tým chcela povedať ... skôr to, že keď chodia kdekade po svete na púte, určite chodia aj zo Slovenska do Krakowa, len ja o tom neviem ... keď chodia do Čenstochovej, a je tam veriacich počuť, budú aj v Krakowe, len som napísala, ako to vidím, a ako viem, podľa toho, kam viem, že sa chodí na púte odtiaľto ... ale zasa je isté aj to, že neviem o všetkých organizovaných púťach, spomenula som len tie, ktoré viem, že sa tu vykonali ^_^
David Zverejnené 8. Január, 2011 Autor Zverejnené 8. Január, 2011 Mohol by som tiež zdieľať svoje skúsenosti na púti na Slovensko.Počas mojej dovolenky, keď som šiel do Podhajska (geotermálne kúpalisko).Cestou som šiel cez Nitru. Oslavil som tam krížovou cestu, na vrchole, ktorý nahradil Golgote!David
David Zverejnené 9. Január, 2011 Autor Zverejnené 9. Január, 2011 game Obávam sa, že nie dorozumelisma sa. V mojom príspevku # 4 napísal som "Ja mám z Velkopolsky ..." , prečo nie sa chváliť o veľkosti Poľska, lebo napisal som ako názov 'województwa - wielkopolskie' - ako provincie (hlavné mesto - Poznań) kde bývam. Podobne názov 'województwo małopolskie' (hlavné mesto - Kraków) neznamená, že Poľsko je malý ! Vy o tomto že ste nemuseli vedieť. :cem: Prepačte ma!
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz