Skočiť na obsah

Ako si nájsť lepšiu prácu?

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Pri prvom to bolo nejak pred vyplatou uz si to presne nepamatam ale bud som nemal peniaze alebo bolo zle pocasie. Pri tomto druhom bolo zle pocasie a dozvedel som sa to neskoro ked uz bol posledny den.

Ako si najst lepsiu pracu?[/guote] Tak ze treba zacat konecne pocuvat rady a nie konat podla seba...

Inac chodi niekto z vas na tieto akcie? Aj ked nehladate pracu ale len tak zo zvedavosti troska pochodit popozerat sa.

Zverejnené

Nie, nechodim, ani ked nehladam pracu. Radsej idem na inu vystavu.

Zle pocasie? Keby si hladny alebo mas chut, tak tipujem ze kebab ides kupit aj v skaredom pocasi, ci?

Zverejnené

Tentoraz nie. Dnes sa mi ani po kebab nechcelo ist a jedol som co som doma nasiel, tak hnusne bolo vonku ze doslova hnusne to sa ani opisat neda. Ale axel vlastne povedal ze lepsiu pracu si mlze hladat lepsi clovek. Ja mam predispozicie len k lopate tak to uz lepsie nebude. Kariera sa da robit v pripade ze nejaky vystudovany IT-kar z dediny sa po skole zamestna na pumpe aby nebol nezamestnany a pritom sa pozera po niecom lepsom. Ale aku robotu dat nechapavemu, spomalenemu, hlupakovi ako ja? Precitajte si niektore Vilmine prispevky! Ona to tam opisuje (az ju to rozculi) ze ake je to mat v praci brzdu ktory tam viac zavadzia ako pomoze.

Zverejnené

Tak nabuduce nepis ze sa tam pojdes pozriet, lebo po tom co si tu clovek precita si povie, ze ty si double brzda.

Ty sam sa tak prezentujes a este to aj zdoraznujes. Kazdy mame nejaku uchylku..

Zverejnené

Alebo sa ozvem ked sa to realne stane a dnes sa aj stalo. Zaevidoval som sa. A kamarat mi ma dohodit pomocnika na stavbe.

Zverejnené

V 2011 som tam bola, vtedy som ešte robila v ľšpitáli, ale už som vedela, že mi zmluvu nepredĺžia. Bolo to zaujímavé, dokonca sa mi vtedy ozvali z Prahy, už neviem, čo to bola za spoločnosť. Neviem, ako to je teraz, ale vtedy sme mali možnosť vyskúšať si pohovor, porozprávať čo sme robili a čo by sme chceli robiť atd, a odborníci na túto problematiku to potom pitvali, povedali nám, v čom sme boli dobrí a kde sme robili chyby a vyzbrojili nás odporučeniami, aby sme na ozajstnom pohovore potom nevybuchli.

Boli atm aj iné veci, ktoré sa môžu človeku čo hľadá prácu, zísť.

Tiež tam boli odborníci na životopisy a motivačné listy, bolo to užitočné. Aspoň človek vedel, že má dobre napísaný cv a motivačný list, alebo ako tie dokumentry vylepšiť, aby zaujali.

Zverejnené

Lepšia práca neznamená vždy len lepší plat ale aj podmienky. Príklad uvediem: Na pracovnej zmluve je rovnaká sumu (aktuálna minimálna mzda) takže vo firme A mám 400€ ako základný plat na zmluve ale ja v skutočnosti odpracujem 200 hodín, robím nočné, robím sviatky, ale na páske je to rozpísané tak že robím len 160 hodín, len cez pracovné dni po 18 hodín aby nemuseli platiť nič navyše ale gastrolístky už nedávajú podľa tej pásky! Takže vždy konajú tak ako im vyhovuje lebo odrobíme po 15 smien (obdenka) po 13 hodín a dajú len 11 gastrolístkov s tým že na víkendové smeny neni nárok na gastráč takže dajú len toľko koľko smien pripadne na pracovné dni. A ešte dochádzať treba za vlastné + vlastniť auto len kvôli tomu že SAD nemá cez víkendy spoj. Nemôžem ani čerpať dovolenku čo mi potvrdil aj nadriadený. Vo firme B je taktiež 400€ ako základný plat na zmluve ale robím reálne 20 pracovných dní po 8 hodín teda za 160 hodín mám ten plat, ak robím sviatky a víkendy či nočné tak mám príplatok, gastrolístkov dostanem 20 kusov, a doprava je zabezpečená (axel sa tomu čudoval) tak neviem ako v iných regiónoch ale tu v okolí Galanty väčšina agentúr zabezpečuje grátis odvoz na smenu vlastnými minibusmi alebo rovno tá továreň má prenajaté celé karosy na prepravu. V dvoch prípadoch čo viem (Volkswagen a Peugeot) strhávajú niečo z platu za dopravu ale vždy to je menej ako chodiť klasickou ŽSR+Električenka a viete že sa dostanete zo smeny domov bezohľadu na to aký je deň. V ostatných prípadoch sa za dopravu nič nedopláca. O čom viem ja Samsung Galanta, Samsung Voderady, DHL Galanta, DHL Senec, Metro Ivánka pri Dunaji, Jasplastik Galanta, Samil Galanta, Shin Hon Šaľa či Trnovec neviem kde to presne je, Dong Jing Dolná Streda... To sú len o čom viem ja! V týchto firmách sa dostanete do práce zadarmo a naisto. Takže nemusíte vlastniť auto čo je hneď ušetrené, a nemusíte sa nerváčiť so spojmi SAD či ŽSR že teraz je sviatok teraz neni sviatok a ešte aj platiť. A ešte v tých firmách je buď celozávodná dovolenka alebo ju treba čerpať individuálne ale máte možnosť ísť na viacdňový výlet čo u firmy A nieje možné. 

Takže logicky vyhráva Firma B! Čo sa platu týka v mojom prípade je jedno kam vandrujem lebo menej ako minimálna mzda nemôže byť takže ja keď hladám prácu pozerám na tieto výhody ktoré som písal. Takže v mojom prípade keďže niesom ani zručný, ani múdry tak robiť naďalej vrátnika ale cez normálnu SBS agentúru čo si ovšem vyžaduje papiere ktoré naposledy keď som sa informoval stáli 150€ cakompak ktoré ja nemám takže zobrať nejakú menšiu pôžičku spraviť si kurz a tam budem aj reálne len sedieť na vrátnici obchôdzkovať kontrolovať autá a nie trhať burinu, polievať záhradu, plátať cestu asfaltom, vynášať stavebnú suť po murároch, pucovať kachle, pomáhať pri opravách áut atď.

Zverejnené

Slovné spojenie "lepšia práca" je skutočne ťažko definovateľné. Pretože človek má jednak telesné potreby, ktoré sa dajú uspokojiť peniazmi, ale aj duševné potreby, ktoré sa často uspokojujú správnymi sociálnymi podmienkami.

Je podivuhodné, že najradšej spomínam na to zamestnanie, kde som pracoval za minimálnu mzdu. Dôvod je, že som sa tam mal skvelo, až na tie peniaze. Pracovnú náplň som zvládal "ľavou zadnou", žiaden stres, slušní a príjemní ľudia aj vedúci, ktorému som nikdy nedal dôvod k nespokojnosti.

Ale odišiel som odtiaľ ... kvôli peniazom... nie je možné žiť si sám pre seba skvelo, keď rodina čaká na peniaze... Teraz som vo firme, kde stále vyžadujú viac a viac. síce zaplatia, ale ten tlak úloh a "výziev" berie človeku postupne radosť z práce.

Takže je to stále o tom, dokázať nájsť rovnováhu medzi svojimi snami a realitou života.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Však áno aj téma mala byť o tom že lepšiu teda nielen platovo ale tak ceľkovo že niekomu vyhovujú len nočné smeny a radšej je cez deň doma aby vedel vybavovať. Druhému pasuje len denná zmena. Niekomu sa nedá cestovať že nejdu spoje. To je alfa-omega lebo darmo príjmu Galantčana do Veľkej Mače ak cez víkend tam nejde ani jediný spoj. Základ je aby si sa vedel dostať do práce. Potom môže byť ostatné. Moje tretie zamestnanie bol Samsung (galantská filiálka) keď to začínalo a na pohovore sedelo veľa ľudí v zasadačke a okrem čisto pracovných vecí a školení sa pýtali ľudí aj na detaily že ako by to chceli mať, čo im chýba, na čo sú zvedaví... Tak sa pýtali že či budú mať zmluvnú dopravu, aké budú možnosti stravovania sa v práci, či budú uzamykateľné skrinky v šatniach no a ja som sa prihlásil a utrúsil som ,,máte tu niekde stojan na bicykle?" všetci veľky rehot ešte aj tie personalistky sa začali smiať... No ale pre mňa to bolo dôležité lebo ja som dochádzal na bicykli a vždy som ho zamykal o dopravnú značku, o pletivo v plote a pod. Proste nemal som ho kam dať. Ale nakoniec sa tie cyklostojany spravili. Vlastne mne sa doteraz z mojich 25 zamestnaní najviac páčil Samsung všetko sa mi tam páčilo okrem roboty. Vo Volkswagene v Devínskej Novej Vsi mi strašne chutila závodná kuchyňa. Ja som sa tešil len na tie bufety keď som tam šiel. Najlepší bufet čo som nikdy v živote nikde tak dobre nejedol bol Samsung (filiálka Voderady pri Trnave) echt brutál ten bufet mi strašne chýba. Išiel by som tam na hocijakú brigádu len aby som sa mohol v tom opäť najesť.

Zverejnené

to si ešte nerobil v detskej fakultnej nemocnici na Kramároch. Tam bol teda bufet, tam okrem studenej kuchyne, t.j. chlebíčkov, koláčikov, pagáčikov a čojaviem čoho ešte aj normálne varili, fakt sa tam dalo vybrať, a varili naozaj chutne a navážili porciu dľa priania a želania a podľa toho bola aj cena, čo bolo výhodné, moje mini porcie naozaj nezruinovali našu rodinnú kasu. A tá káva, mňammm! A zákusky, no balada! Keď ma šéf nasral, tak som si šla do bufetu kúpiť čokoládový špic, a to bolo čokoládový špic, a nie nahnedo zafarbený tuk poliaty čokoládou, a to, čo bolo vnútri, bol vaječný likér ako má byť, a nie nejaká divná žbrnda!

Ale aj tak, podľa kuchyne si určite nehodno vyberať zamestnanie. ja teda toho už moc nenavyberám, ale tu máme super šéfku a je tu zopár fajn ľudí, na ktorých sa celkom teším. isteže sú tu aj veci, ktoré ma vytáčajú, ba priam serú, ale to, prečo mám tú robotu rada, je pre mňa dôležitejšie. Pre mňa je dôležitejšie, že nechodím so stiahnutým hrdlom a bruchom a zadkom do práce že čo tam zas bude, ako vyšší plat. Dúfam, že  to, čo je tu fajn, také aj ostane a že sa to nepokazí. A tiež že ešte dlho budem toho súčasťou. Howgh!

Lenže ja už som stará baba, kým ty si mladý, tak by si mal zvážiť svoje kritériá a niečo so sebou robiť, ale to ti nemusím hovoriť, to ti tu trúbime do hlavy už roky a vieš to aj sám, len sa ti moc nechce vynakladať toľkú námahu...nič nie je zadarmo, každý z nás námahu vynakladať musel, nám tiež nepadlo všetko z neba, čo to nevieš?

Zverejnené

Tak ja s platom nič nenarobím, ani kolektív si nevyberiem... tak hľadám prácu podľa takých kritérií že aké sú možnosti dochádzať, či tam môžem mať dovolenku, aký je tam bufet atď. Tak čo tam mám meniť? Aké kritérium si myslela? Lebo iné tam už na výber neni.

PS: Je tam ešte ten bufet? Ak budem v Bratislave tak tam zájdem.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

bufet tam je, lenže ja som tam už asi 3 roky nebola, veď skús, aj ten na prízemí je dobrý, ale v tom na mínus 3 aj varili čerstvé teplé jedlá, a skvelé! A čo, chceš sa tam zamestnať? Ako čo? Skúmavky sa už neumývajú, lebo sú jednorazové, rovno sa vyhadzujú, upratujú firmy, jedine ak sanitár, ale to je dosť namáhavá a zodpovedná práca, kde treba rýchlo a správne reagovať - a iné ma teraz nenapadá.

K tým kritériám:

plat nie, robota asi tak napoly, ale pre teba asi je podstatné dochádzanie, a nakoniec tá strava - zamestnávateľ je povinný s postarať o to, aby jeho zamestnanci mali možnosť teplej stravy. Tiež vedúci a kolegovia nie sú zanedbateľní. K dochádzaniu - neviem, či to ešte existuje, ale bola blízko ubytovňa pre zamestnancov, ktorí by inak museli dochádzať, neviem, koľko to stálo, ale ak by si mal možnosť na hocijakom fleku hocikde mimo svojho bydliska pracovať s možnosťou ubytovania, ber to. Aspoň sa konečne odstrihneš od rodičov a budeš samostatný a snáď aj sebestačný. 

Zverejnené

Nie pracovat ale ked sa budem tulat po Bratislave. Ved nemocnica je verejna budova takze tam mozem zajst aj z ulice. Ved casto ked sa veziem MHD tak idem okolo nemocnic neraz aj vystupujem/prestupujem v ich blizkosti. Keby som si inac nasiel pracu v Bratislave tam mam ovela lepsie spoje! Ako do okolitych dedin. Len tak pre porovnanie: Z Galanty do Bratislavy spravi rychlyk trasu 50km za cca pol hodinu. Meral som to raz na mobile z nasej stanice po hlavnu stanicu bolo 25 minut. Z Galanty do Ciernej Vody (vzdialenost cca 12km) trva autobusu tiez pol hodinu lebo prechadza tromi dedinami a uplne obklukou kym vlak ide vzdusnou ciarou a niektore nezastavia ani v Senci. Kym cez vikendy z Galanty do obcí Vahovce a Velka Maca nejde ziaden spoj, do obce ako Cierna Voda idu mozno 4 spoje za den, do Bratislavy mame spoj skoro kazdu hodinu aj cez vikendy a sviatky lebo je to hlavny tah zeleznice a cez pracovne dni ked su silne hodiny ako rano ked sa ide do skoly prace tak chodi aj v 20 minutovych intervaloch. Takze aj dochadzat za pracou do 50km vzdialenej Bratislavy je ovela jednoduchsie ako do dajme tomu 10km vzdialenej dediny.

Zverejnené

lenže to rátaš len príchod na stanicu, ďalšiu polhodinu musíš rátať ešte zo stanice na miesto činu.

Zverejnené

Na tom sme sa obvykle smiali ze ten co isiel z konca Race vstaval a cestoval zhruba rovnako ako my z okolitych miest z inych okresov... Ale ide o to ze ak skoncim nocnu a je nedela/statny sviatok rano 6:00, tak v Bratislave mi ide MHD na stanicu a nasledne aj vlak do Galanty kym zo susednej dediny ide prvy autobus niekedy poobede alebo vobec! Taxik ma vyjde viac z okolitej obce ako cela cesta z Bratislavy v ratane MHD. Takze vselijako do Bratislavy je to jednoduchsie. Nejde o vzdialenost ale o infrastrukturu!

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Tomas, po dnesku Ti odporucam skusit statnu spravu.

Doobedie som stravila s dvomi chlapikmi z Financnej spravy, konkretne Colneho uradu, a dnes prisla nova tvar (musia chodit dvaja, ten staly kolega nemohol, tak prisiel iny).

A ako tak vysvetlujem a riesime nejake problemy, pozriem na toho noveho, a vravim jeho kolegovi "vsak on nam tu drieme" :zubiska:

Kolega sa prebral a zamrmlal "no, trosku ma to zmohlo", ten druhy mavol rukou a povedal ze to je v pohode.

Preplatene 100% OCR, kazdu chvilu nejake volno na regeneraciu a relaxaciu, milion dni dovolenky, spanok pocas sluzby ... no komu je lepsie :agree:

Zverejnené

Vo Voderadoch robili dlazbu zamkovu na ulici a z busu to vychodniari komentovali ze aha pozri to je praca opiera sa o lopatu, druhy sa poskriabe jednu rylne a zase sa skriabe... To boli tiez nejaki statni stavbari co chodia na verejnoprospesne prace. Len ako vedia z toho vyzit lebo dostavaju nejakych cca 65€ co nestaci na najomne ani v garzonke...

Zverejnené

Tomas, po dnesku Ti odporucam skusit statnu spravu. ...

Tak na toto by som sa veru vôbec nespoliehala :ermm:

/aj keď sa domnievam, že toto si napísala viac-menej s iróniou/

Na každé voľné miesto sú prijímaní ľudia na základe výberového konania a je teda jasné, že každý uchádzač by mal byť znalý predpisov a zákonov, ktoré platia pre ten ktorý odbor. Veľa vecí sa dodatočne naštudovať dá, ale základ vedieť musí.

Ako si už jednotliví pracovníci potom plnia úlohy, to posúdiť nedokážem, dostať sa však "na stoličku" nie je až také jednoduché.

Ale bez urážky ... Tomáš nemá na to, aby na akejkoľvek pozícii v štátnej správe, alebo v samospráve pracovať mohol. :hmmm:

V tomto smere mu netreba dávať žiadnu nádej.

Zverejnené

Tak na toto by som sa veru vôbec nespoliehala :ermm:

/aj keď sa domnievam, že toto si napísala viac-menej s iróniou/

V tomto smere mu netreba dávať žiadnu nádej.

Ano, bola to ironia :)

Zverejnené

ale mozno ano,  tomas by sa mal byt schopny naucit predpisy a zakony.   To co mu robi problemy je naucit sa pracovat bez presnych instrukcii

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ja pocujem obcas ze tamten zaraba 800, hentamten 1000, aj vy na fore tvrdite ze zarabate dobre (teda mate viac ako minimalka) ale ako to robite lebo ja sa hocikde zamestnam vsade je minimalka. Tak potom kde su tie firmy kde robite vy?

Zverejnené

Ked vydržíš vo firme dlhšie ako pár mesiacov tak minimálku mať nebudeš 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov