Darkman Zverejnené 1. September, 2011 Zverejnené 1. September, 2011 (počula som neraz sa baviť ľudí, čo robia napríklad v oblasti IT, ako polovicu pracovného času hrajú karty na počítači, a zarobia 1000 a viac EUR) Ale ved nech idu teda do IT. Ludi je tu chronicky nedostatok, platy su dobre, tak v com je problem? :smilieee: Mame sa dobre, lebo je nas nedostatok, co vie tuto pracu kvalifikovane robit. Ale to skutocne nieje moj problem, kedze IT nema zabrany ako napr. medicina, alebo pravo, ale je pristupne pre kazdeh. Vsetko co clovek potrebuje na vyuku je na webe, a jediny nastroj, ktory potrebuje je PC a vlastne kreativne myslenie....a v tom poslednom bude asi problem. ps. rovnako isto sa ti flaka asi kazdy, ked ma moznost, nielen it.
elfant Zverejnené 1. September, 2011 Zverejnené 1. September, 2011 Syn robi v IT, zaraba podstatne viac ako 1000 EUR, ale pokial viem,tak na karty v praci vela casu nema, domov chodi v noci a cez sviatky byva casto v praci. Tiez casto hovori, ze hladaju dalsich, lebo maju podstav. Tiez mi je divne preco nejdu ludia za tie peniaze hrat karty na PC. BTW Tiez zarabam viac ako 1000 len to som musel pri svojom veku na sebe zamakat, aby som si mal za co tie peniaze vypytat.
Nokia Zverejnené 1. September, 2011 Zverejnené 1. September, 2011 Problém je ten, že Jovzinovi v práci nikto nič ešte nepovedal, ale už rozmýšľa nad tým ako sa zbaviť toho, čo mu nový zákoník práce môže naložiť. Nepripomína ti v tomto Horrora? Mne veľmi. Chvíľami som mal pocit, že to píše práve on. neviem, u Jovzina vidim riadny pokrok za posledne roky oproti Hororovi...tiez ak sa mi ma nieco pohorsit tak vopred myslim co s tym ako nez cakat ked to na mna padne :smilieee: ale nemal som az tak pocit z toho ze by moc vymyslal...ale mozno som len detailne neprecital vsetky jeho prispevky Ale ved nech idu teda do IT. Ludi je tu chronicky nedostatok, platy su dobre, tak v com je problem? :D Mame sa dobre, lebo je nas nedostatok, co vie tuto pracu kvalifikovane robit. Ale to skutocne nieje moj problem, kedze IT nema zabrany ako napr. medicina, alebo pravo, ale je pristupne pre kazdeh. Vsetko co clovek potrebuje na vyuku je na webe, a jediny nastroj, ktory potrebuje je PC a vlastne kreativne myslenie....a v tom poslednom bude asi problem. ps. rovnako isto sa ti flaka asi kazdy, ked ma moznost, nielen it. nenazval by som to vzdy flakanie...to ze urcity cas v praci stravim citanim novin, relaxovanim na kafe s kolegami, ci inymi vecami je o tom, ze nie som plateny od toho, kolko na tom projekte odsedim, ale ci ho za dany termin stihnem spravit...radsej budem 3 hodiny relaxovat a potom 5 hodin zamakam, ako 8 hodin robit jemnejsim tempom...kazdemu to vyhovuje inac...a casto ked si oddychnem dojdem na take riesenie, ktore mi usetri niekolko dni roboty.. ale suhlasim, je nedostatok, ked si Vilma mysli ze to je take lahke, nik jej nebrani, vsetky velke IT spolocnosti v BA neustale beru ludi
Sniper Zverejnené 1. September, 2011 Zverejnené 1. September, 2011 neviem, u Jovzina vidim riadny pokrok za posledne roky oproti Hororovi...tiez ak sa mi ma nieco pohorsit tak vopred myslim co s tym ako nez cakat ked to na mna padne :D ale nemal som az tak pocit z toho ze by moc vymyslal...ale mozno som len detailne neprecital vsetky jeho prispevky Pokrok robí aj Horror, pred vyše mesiacom mi písal, že ruší net a ide niečo so sebou robiť a veru odvtedy som ho nevidel :smilieee:
Sniper Zverejnené 8. September, 2011 Zverejnené 8. September, 2011 Nájdete sa? Haha, podľa mena mám šancu, že si ma vyberú za top manažéra :kvet:
Vilma Flinstonova Zverejnené 30. November, 2011 Zverejnené 30. November, 2011 nechcem kvôli tomu zakladať novú tému, ale vystrelila motyka...avšak ako?!!! Po poslaní asi tak 150 životopisov so žiadnou odpoveďou, alebo tak nanajvýš "Prijali sme iného uchádzača", "Vážime si Vaše skúsenosti, avšak nezodpovedajú úplne podmienkam a požiadavkam nášho klienta" a podobne - klasika - sa mi včera ozval na mobil anglicky hovoriaci človek. Skoro mi mobil vypadol z ruky, ani som sa nevedela sústrediť na to, čo mi ten človek tam hovorí, no, pýtal sa ma, či som zručná v štatistických analýzach dát, a či som ešte furt bez práce, a výsledok bol, že som si na ich webovej stránke, na ktorú mi poslal link, našla nejaké informácie o nich. A ouvej, je to v oblasti bankovníctva, ekonomických ukazovateľov, poisťovníctva a pod. - presne to, čomu sa ja vôbec nerozumiem. Ale zas som si pohľadala modely, aké riešia, a môže to byť zaujímavé. Tož som mu popravde napísala, ešte furt vykoľajená z toho, netušiac, kde vytiahol a akoto, že akurát moje cévéčko ho zaujíma, niečo o tom, čo viem robiť a v čom som dobrá, a tiež, že o bankovníctve...atd nemám ani potuchy. Myslela som, že sa mi už neozve, ale zasa som sa mýlila a ešte dnes večer mi zasa volal, a tak sme si podiškurovali. Pýtal sa ma, ako je to možné, že si s takou kvalifikáciou nemôžem nájsť job - nuž prekážkou je asi vek; a tiež prečo ma prepustili, tak som mu povedala dvomi vetami pravdu. A veci sa majú tak, že zakladá tu v BA pobočku spoločnosti so sídlom vo Viedni, a vraj ho zaujalo to moje cévéčko a to, v čom všetkom mám skúsenosti...vraj by potrebovali niekoho, kto vie práve to, čo ja neviem, napriek tomu by mi rád dal šancu, ale musela by som sa veľmi veľa učiť a tvrdo makať. On je hlavne biznisman, to mi zopakoval 2x.... No, mne robota nevadí, keď viem, čo a ako mám robiť.A tak mám dilemu: Na jednej strane, rada by som to skúsila, lebo kebyže sa to naozaj naučím, tak by to mohlo byť naozaj niečo náramne zaujímavé...ale zas čo ak nesplním jeho očakávania, budem tam za debila...nie je to priveľa, učiť sa od začiatku niečo, čo sa absolventi Ekonomickej univerzity učili 5 rokov, a ešte k tomu aj programovanie? Kedysi som vedela celkom dobre programovať vo Fortrane, a vedela by som zasa do toho prísť, ale tie súčasné programovacie jazyky sú pre mňa španielska dedina. A ešte k tomu o tom, čoho sa tie programy majú týkať, viem veľký prdd. Obávam sa, že sa to nedokážem dostatočne rýchlo naučiť.V podstate som rozhodnutá aj tak pustiť sa do toho a aj za cenu byť za debila to skúsiť, ale keď si pomyslím, že ekonomike a podobným vedám nerozumiem ani v slovenčine, nieto ešte v angličtine, tak mi je nefajn...Ak ma aj po osobnom rozhovore, na ktorý ma pozval a o termíne mi ešte má napísať, bude chcieť, tak to skúsim. Veď keď som nastupovala do špitálu, o cukrovke som vedela veľké guľové, a teraz mi chodia ohlasy na moje články, pozvánky na všelijaké konferenice do všetkých kútov sveta, a dostala som aj požiadavku na napísanie kapitoly do knihy od nejakého zahraničného výskumníka, čo čítal môj posledný článok...tak si vravím, že keď som toto zvládla a bola som úspešná, tak prečo by som nezvládla aj tamto, ale zas som o 10 rokov staršia ako vtedy a určite aj pomalšia ako vtedy...čo si o tom myslíte?Myslíte si, že aj keď starší človek nevie o problematike ničové nič, keď dostane šancu, má to skúsiť a riskovať neúspech, alebo má s poďakovaním sklopiť uši a nechať to tak?
xenocide Zverejnené 1. December, 2011 Zverejnené 1. December, 2011 Myslíte si, že aj keď starší človek nevie o problematike ničové nič, keď dostane šancu, má to skúsiť a riskovať neúspech, Ono ani nejde o vek predsa. Pokial clovek nema pokrocileho alzheimera, vek ako taky nie je prekazkou (ale moze napriklad vadit, pokial ma clovek rodinu, ktorej sa bude chciet venovat - ale to je o inom). Takze odpoved je urcite "ano". Na to je jeden citat, akurat uz neviem od koho... "Ak ti ponuknu pracu s otazkou, ci nieco zvladnes za sedem dni, tak existuje len jedna odpoved - ANO. Aj ked o tom nic nevies. Nasledne stravis sest dni bez spanku, budes makat ako hovado a snazit sa prist na to, ako to dokelu vlastne urobit." :)
elfant Zverejnené 1. December, 2011 Zverejnené 1. December, 2011 čo si o tom myslíte? Myslíte si, že aj keď starší človek nevie o problematike ničové nič, keď dostane šancu, má to skúsiť a riskovať neúspech, alebo má s poďakovaním sklopiť uši a nechať to tak? Samozrejme, ze to ma skusit, pokial ma predstavu ako sa do danej problematiky dostane a trufne si na to aj v reale. Pripadny neuspech je nutne riziko a staci si spravit len jednoduchouctovnicke porovnanie co sa da ziskat a co stratit.
doll Zverejnené 1. December, 2011 Zverejnené 1. December, 2011 ...ale zas čo ak nesplním jeho očakávania, budem tam za debila...nie je to priveľa, učiť sa od začiatku niečo, čo sa absolventi Ekonomickej univerzity učili 5 rokov, a ešte k tomu aj programovanie? ver, ze nie jeden absolvent 5 rocneho studia na ekonomickej univerzite vie v dnesnej dobe celkom prt :) takze hor sa do toho ;) hlavne nech je pre teba vsetko vyzvou..pri najhorsom iba sklames, ale co, zivot ide dalej a pred tebou sa moze vyskytnut nova vyzva len si este treba poriadne checknut o co ide, lebo pan posobi trochu podozrivo
slimak Zverejnené 1. December, 2011 Zverejnené 1. December, 2011 Mna by zaujimal vilmim zivotopis. Co pana zaujalo(mam o 10-12-20-rokov menej a neviem ci by som niekoho zaujal). Inak rspekt. A co mi nesedi. Sikovny clovek,aspon mlady byva velmi sebavedomy. Mozno ma Vilma v niecom problem ale ..
iskra Zverejnené 2. December, 2011 Zverejnené 2. December, 2011 výzvy v živote treba prijímať, ale treba byť aj opatrný, kúzlo osobnosti sa vekom nestráca, duchom človek môže byť mladý, skúsenosti sú na nezaplatenie. len naozaj treba mať aj šťastie na tých pravých ľudí. osobne by som sa nepúšťala do niečoho, o čom nemám ani šajnu, prijala by som oblasť ktorej sa rozumiem, čo ma zaujíma, aby práca bola aj mojim koníčkom anglicky hovoriaci človek, biznisman, by ma takou ponukou ešte nepresvedčil, osobne by som sa s ním stretla a overila s kým mám dočinenia, papiere by som si dôkladne prečítala, a nič nepodpisovala, čo by mi nebolo celkom jasné. tiež by som si overila, či biznisman v tejto oblasti naozaj pracuje.. A ouvej, je to v oblasti bankovníctva, ekonomických ukazovateľov, poisťovníctva a pod. - presne to, čomu sa ja vôbec nerozumiem. nemám ani potuchy. Myslela som, že sa mi už neozve, ale zasa som sa mýlila a ešte dnes večer mi zasa volal, a tak sme si podiškurovali. Pýtal sa ma, ako je to možné, že si s takou kvalifikáciou nemôžem nájsť job - nuž prekážkou je asi vek; a tiež prečo ma prepustili, tak som mu povedala dvomi vetami pravdu. A veci sa majú tak, že zakladá tu v BA pobočku spoločnosti so sídlom vo Viedni, a vraj ho zaujalo to moje cévéčko a to, v čom všetkom mám skúsenosti...vraj by potrebovali niekoho, kto vie práve to, čo ja neviem, napriek tomu by mi rád dal šancu, ale musela by som sa veľmi veľa učiť a tvrdo makať. On je hlavne biznisman, to mi zopakoval 2x.... V podstate som rozhodnutá aj tak pustiť sa do toho a aj za cenu byť za debila to skúsiť, ale keď si pomyslím, že ekonomike a podobným vedám nerozumiem ani v slovenčine, nieto ešte v angličtine, tak mi je nefajn... zdá sa mi podozrivý, ale možno sa mýlim. vilma, dôveruj, ale preveruj... veľa šťastia :)
Vilma Flinstonova Zverejnené 2. December, 2011 Zverejnené 2. December, 2011 neviem co mas proti ITckarom...vsak ked to je take lahke pol dna hrat karticky, co to nejdes aj ty robit? urcite vies hrat vyborne solitaire, to je skvela kvalifikacia ;) vôbec nič, majú môj hlboký obdiv za to, čo vedia, to nemal byť útok na ITčkárov, ale na túto spoločnosť. A tiež si nemyslím, že by to platilo paušálne. takže to neber osobne. A mimochodom, naozaj som v kartách celkom dobrá. :smile3: Tiež sa mi vidí zlé, že pri niektorých povolaniach je človek pod obrovským psychickým tlakom, a ešte aj doma musí ustavične študovať a niečo pripravovať, ale ocenenie - almužna, a k tomu na prídavok znevažovanie a ataky ...teraz nemyslím na lekárov, lebo tí napriek tomu, že dosiahli ...ale to by už bolo OT.
Vilma Flinstonova Zverejnené 7. December, 2011 Zverejnené 7. December, 2011 no tak netuším, aký zázrak to...ale po hodinovom rozhovore má ten človek stále záujem od Nového roka zamestnať moju maličkosť, zatiaľ na dobu určitú na pol roka, kedy sa budem učiť za pochodu...vie, že o ekonomike neviem ani ťuk, vie, že naposledy som programovala vo Fortrane pred 30 rokmi, ale vie aj to, že som robila v X oblastiach a že ma bavia štatistické analýzy a dokážem sa naučiť ich robiť v rôznych programoch...dokonca mi povedal, že moje cv študoval aj doma a aj so svojou 1/2, ktorá je lekárka, to konzultoval...a tak ak si to nerozmyslí, tak v najbližšom období ma čakajú krušné chvíle...dal mi 3 knihy, všetky v angličtine (Božíčku milený, veď pre mňa sú tie pojmy španielskou dedinou aj v slovenčine!), a tak som sa tým začala prehrýzať. Zatiaľ len cez základy nástrojov finančného trhu. Pararelne v slovenčine a v angličtine, celý deň mi trvalo len kým som si našla zodpovedajúce slovenské texty, aby som mala páru, o čo vlastne ide. A potom ma čakajú tie dve zvyšné, kde už je matematické modelovanie. Chlapík mi dal pol roka na to, aby som dobehla ostatných...a ak budem pomalá, tak zas budem tam, kde som bola. A ešte aj ostudu utŕžim. No, pripadám si rpesne ako pred 10 rokmi, keď som ako odborník na plasty pracujúci predtým 10 rokov v odbore riadenia kvality výroby nastúpila do špitálu do výskumu cukrovky, o ktorej som vedela veľké guľové, a vtedy, keď mi povedala prednostka (Najvyššia), že je to podmienené mijím doktorandským štúdiom, tak som jej nasľubovala hory doly, aj keď som ani nevedela, čo to je a o nejakom publikovaní sa mi ani nesnívalo. A tiež keď som si čítala odborné články v angline, tak mi trvalo prvýkrát tak 3 týždne, než som rpeložila jeden asi tak 6 stranový, lebo odborným výrazom som nerozumela a nepoznala som ani ich význam v slovenčine. Nuž, zaťala som zuby a sedela nad tým koľko sa dalo. pamätám sa, ako som otvorila učebnicu biochémie, a práve na rovniciach glykolýzy (rozklad glukózy), a hneď ju aj zatvorila, že toto sa ja nikdy nenaučím...ale po týždni som ju zasa otvorila a sedela som nad tým, kým mi to nedocvaklo, že o čo tam vlastne ide, a pomaly som sa tým prehrýzla. A na konci tejto kariéry dostávam ešte aj teraz listy, kde chcú, aby som napísala kapitolu do knihy, lebo čítali odo mňa to či ono, alebo aby som urobila prednášku na takej či onakej konferencii, a má sa týkať toho či onoho, o čom čítali v takej či onakej mojej práci...ale v tejto branži už nebudem robiť, už som sa s tým zmierila a musím zas ísť ďalej. A toto - tie začiatky (kiež by ma aj tie konce a post-konce čakali aj tu) - ma teraz čaká zasa, ale v inej oblasti, vtedy som mala tam osobu, ktorá by mi isto poradila, keby som sa jej spýtala (no, bála som sa ukázať, že to neviem, čo keby náhodou...?), a teraz je to o to ťažšie, že sú tam samí Rakušáci a ja tým veciam nerozumiem ani v slovenčine....mám desný strach, že mi to nepôjde, :bezradny: ale aj sa teším, lebo ak ešte motyka vystrelí a šibne čarovný prútik a ja tomu porozumiem, a pôjde mi to, tak to môže byť super robota. No, smola, teraz je chorý a tak je doma, a možno že si to nakoniec rozmyslí a nepodpíšeme pracovnú zmluvu, ale vyzeralo to inak. V každom prípade, aj keby hneď odstúpil, na škodu mi nebude, keď budem mať aspoň prehľad aj v tejto oblasti... Tak zatiaľ takto, a idem si vytlačiť učebné texty a idem študovať, porovnávať, atd... :reading: tak mi, lidičky, pls, držte palce. Vďaka.
doll Zverejnené 7. December, 2011 Zverejnené 7. December, 2011 a teda co to vlastne budes robit? ked mas za ulohu zacat so studovanim troch knih v ENG jazyku?
Vilma Flinstonova Zverejnené 8. December, 2011 Zverejnené 8. December, 2011 matematické stochastické modely (t.j. v čase)...ale tam som sa ešte nedostala. len zbežne som pozerala na nete, o čo ide. Ak pochopím základy ekonomiky, financovania atd, a budem presne vedieť, čo čo znamená a ako sa to či ono kedy mení, tak budem mať polovicu výhry vo vačku. Nie sú štatistiky ako štatistiky, ale k tým mám pozitívny vzťah.Ujo je ešte furt chorý, aspoň sa mi neozval, tak možno že to bola len bublina :(a nakoniec si to rozmyslel a z toho nebude nič. :thumbdown: ...a pomaly už som začala veriť na zázraky :magic:myslím, že sa tam pôjdem dnes pozrieť...ďalšie 2 hodiny, čo som mohla študovať, a nebudem. Ale ak tam budú tí chalani, môžu mi dať na USB ten ich program, nech si aj s tým môžem skúšať, keď budem mať z ekonomiky hlavu jak melón.
doll Zverejnené 8. December, 2011 Zverejnené 8. December, 2011 a tieto modely bude na co vyuzivat? kde prezentovat, publikovat, resp. co s nimi?
Vilma Flinstonova Zverejnené 13. December, 2011 Zverejnené 13. December, 2011 doll: na to reč neprišla, ale čo som pozerala na internete, tak ten chlapík pôsobí na viedenskej ekonomickej univerzite a tam má rozbehnutých 7 projektov. Čím viac čučím do tých jeho knižiek, tým lepšie vidím, ako málo viem a tým viac mám pochybností o sebe, či to dokážem. Klesajúca krivka...a navyše, jazyk. medicínska anglina už mi dávno nerobí problém a ani terminológia, akou sú robené medicínske odborné články, ale toto je zas niečo celkom iné a tie matematické termíny a ekonimické, sú pre mňa španielska dedina, tie ekonomické aj v slovenčine - guláš v hlave. Ak sa dnes dohodneme, musím si zakúpiť aj nejaké slovenské skriptá alebo čo na to modelovanie. zabudla som sa ich opýtať, čo za programovací jazyk používajú. Dnes ak nezabudnem, sa spýtam. slimak: to ti môžem povedať, lebo mi to aj sám povedal: skúsenosti v rôznych oblastiach na rôznych pozíciách, z ktorých vyplýva schopnosť učiť sa (asi áno, keď som sa všade udržala až do rozpadu firmy, či zmeny vedenia ako to bolo naposledy), a štatistické analýzy, aj keď inakšie ako práve on potrebuje...práve dnes máme o 14h pracovné rande, kde chce vidieť tie moje analýzy. Musím podotknúť, že oproti tým stochastickým modelom sú tie moje brnkačka (a vlastne pre mňa tie moje sú brnkačka, keď človek niečo vie, tak je to brnkačka a keď nie, tak je to horor). Počula som, ako hovoril do telefónu so zástupcom agentúry pre nábor zamestnancov, že chce asistentku, ale nie decko ani mladú babu, ale ženskú v rokoch so skúsenosťami. takže u neho vek nehrá úlohu. A možno tomu, že si všimol akurát môjho cv, napomohlo aj to, že som 10 rokov robila výskum v oblasti, v ktorej robí jeho žena (ako mi tiež povedal). Takže to, čo asi odstrašilo iných, u neho malo opačný účinok.
Vilma Flinstonova Zverejnené 6. Január, 2012 Zverejnené 6. Január, 2012 Nájdete sa? Haha, podľa mena mám šancu, že si ma vyberú za top manažéra :zubiska: veru nie, a ja že prečo tak dlho trvalo, než si môjho cévéčka niekto vôbec všimol... :detektiv:
Vilma Flinstonova Zverejnené 5. Február, 2012 Zverejnené 5. Február, 2012 hmm...tak to je úchvatné. 8 mesiacov po človeku ani pes neštekne, a keď sa konečne zamestná, tak zrazu 2 ďalšie ponuky...mňa z toho klepne. Veľká škoda, že jedna z nich neprišla hneď ako prišli o človeka, ktorý na tej pozícii bol, bola by som uprednostnila tú prácu, možno menej peňazí, ale známejšie prostredie, známejšia práca, blízko do práce, lepšia pracovná doba, a tiež viac istôt do budúcnosti, predpokladám, že tá firma tu bude ešte dlho, tá, kde som teraz, je nová a nikto nevie, ako sa jej bude dariť...asi by som to dostala, lebo sa obrátili na moju bývalú šéfku kvôli referenciám, a vyjadrila sa pozitívne...aj vám sa stáva, že nejakú dobu nič, nič, nula, a zrazu sa akoby vrece roztrhne s ponukami? Ostali ste tam, kde už ste boli, alebo ste sa rozhodli pre niektorú z novších ponúk?
littlewitch Zverejnené 12. Február, 2012 Zverejnené 12. Február, 2012 Vilmus, ak bola ponuka silnejsia v argumentoch konkretne u mna to v tej dobe bolo lepsie financne ohodnotenie a omnoho atraktivnejsia praca, tak som nevahala a dala som hodinovu vypoved u predosleho zamestnavatela. Nebala som sa riskovat a privykat na nove prostredie. Viem, ze by som to urobila znova...ale prediskutovala som to so sefkou, od ktorej som odchadzala ( proste som chcela, aby vedela moje pohnutky a vzala to odo mna velmi ferovo.)A nebolo to sice okamzite po nastupeni, ale prisla ta ponuka dost necakane a skoro od mojho posledneho zamestnania. :) tak asi takto u mna :)
Vilma Flinstonova Zverejnené 20. Apríl, 2012 Zverejnené 20. Apríl, 2012 littlewitch, tak ta ponuka akosi ostala stat, neozvali sa mi odvtedy, ale ani tam nikoho nemaju na ten flek, a ostala som tam, kde som nastupila. Sak ked budu chciet, vedia, kde ma najdu. Robota je zaujimava, len by som bola rada, keby nam sef pekne sam vysvetlil po ludsky a zrozumitelne, co po nas chce, ale to nie, on nas odkaze na jedneho kolegu, ktory to tiez poriadne nevie, ze co sa po nas chce, uz parkrat nam povedal zle informacie, my sne tam cosi vytvorili, a bolo to naprd a potom sa sef tvaril akoze my sme tie blbe. sak ked si jeho zavola k sbee a vysvetluje mu, co chce, tak neviem, preco u toho nemozeme byt aj my, co na danom projekte mame pracovat. Mna to az tak netankovalo, nevsimala som si tych jeho poznamiok, ale kolegynu to riadne rozladilo. cele mi to pride take akesi neusporiadane, rozhodnutia sa menia velmi rychlo. cely zivot som bola zvyknuta, ze som vedela, co, kedy a ako, a toto ma ubija. Snazim sa si zvyknut na to, ale stareho psa novym kuskom nenaucis... na druhej strane som rada, ze nejaku pracu mam a ze nie som nezamestnana. A dufam, ze o rok takto si to budem pochvalovat, ze sa to nejako utrasie a ze nebudeme potrebovat oneho kolegove vysvetlenia. Inak aj tak pozeram pracobvne ponuky, ktore nukaju pracu mne blizsiu ako je toto, ak by sa nieco trafilo, urobila by som to tak isto, ale az keby som uz mala istotu, ze ma tam zoberu, by som sla za sefom a povedala mu, ako sa veci maju.
slimak Zverejnené 6. September, 2012 Zverejnené 6. September, 2012 Hm tema ako najst lepsiu pracu. Praca netreba staci o######a.. Prípad šičiek z vranovskej textilky Slotex, ktorým taliansky zamestnávateľ tri mesiace neplatil mzdy a napokon ich poslal na dlažbu, znovu ukázal, ako slabo sú v skutočnosti na Slovensku chránení zamestnanci. Čítajte viac: http://spravy.pravda...9#ixzz25hozXrHA Kto tomu veri, nech zodvihne ruku. Firma si záväzky neplnila roky, no štátne inštitúcie aj trestnoprávne orgány to ignorovali. Dôsledky teraz znáša 180 poškodených pracovníčok, z ktorých väčšina robila len za minimálne mzdy. A tento prípad nie je v slovenských podmienkach zďaleka ojedinelý. Čítajte viac: http://spravy.pravda...9#ixzz25hqcjQaE Aha a ? co tie zamestnankine bez vyplaty robili v robote a preco tam boli? keby neboli garantovane mzdy so SP by tam boli? Ja myslim ze nie,ale teda co aj oni mali dat firmu na vysetrovanie za nezaplatenie mzdy. Dali? A kedy? Napriek tomu, že obe štátne inštitúcie mohli rovnako, ako každý iný veriteľ, zasiahnuť a podať návrh na začatie konkurzu voči zamestnávateľovi, ktorý sa ocitol v platobnej neschopnosti. Ten však doteraz nepodal nikto. A nikto ani zamestnanci a teraz sa chcu dohodnut s talianom aby im dal doklad kolko im celkovo dlzi aby mohli ho dat na sud aby si mohli dostat so socialnej poistovn peniaze za pracu. "Tento prípad je typickou ukážkou, ako funguje náš štátny systém. Je predsa nemysliteľné, aby naše zákony komukoľvek umožňovali podnikať a zároveň neplatiť. Veď zamestnávateľ sa nezodpovedne správal už od roku 2008, keď na Slovensko prišiel. Mzdy meškali pravidelne, odvody a dane neplatil. Keby tie ženy konečne nezačali kričať - dokedy by sa štát ďalej iba prizeral?" pýta sa Jozef Balica, predstaviteľ odborového zväzu KOVO, ktorý momentálne šičky zastupuje. Čítajte viac: http://spravy.pravda...9#ixzz25hrOBZXL takto tie odbory boli do teraz kde? nase zakony to neumoznovali. nase urady nefungovali, ani konatel ani zamestnanci, a na ich nefunkcnost uradov(ktorym nechabalo 800 000)doplacame my vsetci. Ano preto mate take dane a odvody. Preto som ochotny platit do systemu kolko som. A toto ma uz dorazilo Balica však zdôrazňuje, že jediný naozaj efektívny krok, teda spomínané podanie na začatie konkurzu, Sociálna poisťovňa neurobila. "Výsledkom exekúcií bolo, že poisťovňa cez svojho exekútora predala majetok Slotexu spoločnosti Mapier, ktorej konateľom je bývalý riaditeľ Slotexu Antonio Maggio. Zo 600-tisíc eur dlhu tak získala späť ani nie tretinu - a hoci Slotexu zostal nulový majetok, veselo podnikal ďalej. Teraz mu už niet čo zobrať a Sociálna poisťovňa dobre vie, že k ďalším peniazom sa už nedostane, nech by podala koľkokoľvek trestných oznámení," tvrdí. Čítajte viac: http://spravy.pravda...9#ixzz25hryq7fw Čítajte viac: http://spravy.pravda...9#ixzz25ho1kJv4
game Zverejnené 18. August, 2013 Zverejnené 18. August, 2013 téma, o ktorej sa tu pred časom popísalo, zjavne rezonuje stále :Šokujúce výpovede zamestnancov / a pripomína mi to jeden rozhovor spred cca 8 -9 rokov, kolegyňa mala každoročnú návštevu - pána z rodiny,( veľmi rada som s ním hovorila, vzdelaný a rozhľadený pán, ktorý nikdy nezabudol, odkiaľ vyšiel, kam prišiel, a nezabudol sa okolo seba hlavne pozerať ),ktorý dlhé roky žije v USA, jeho história je pekne dlhá a bohatá a veľmi úspešná, ale istým veciam za veľkou mlákou nikdy starý pán, majiteľ mnohých patentov a vzdelaný, rozhľadený človek, nevedel prísť na chuť ... jedna z nich bola vtedy práve vec, ktorá rezonovala v amerických médiách, udiala sa v podobnej pásovej výrobe, a znela rovnako ako meštruujúce ženy v samsungu, a ešte o kúsok horšie: namiesto jednej prestávky na záchod za smenu zamestnancov v jednej výrobni nútili nosiť papierové plienky /
Vilma Flinstonova Zverejnené 12. Január, 2014 Zverejnené 12. Január, 2014 A potom že Odbory sú prežitok. Ba prd makový, keby nie Odborov, robili by si podnikatelia so zamestnancami už úplne čo sa im zachce. pravdaže to tak chodí, ako je to v tých článkoch. Už som to kdesi spomínala, Flinstone robil vo firme, kde nielenže s radovými zamestnancami jednali horšie ako so psami, ale tiež im dlhovali za niekoľko mesiacov platy. nestačilo im, že X-krát pobudili celú rodinu nočným telefonátom, nech Flinstone (po 12-ke a pred ďalšou 12-kou) nakluše, lebo tam čosi nejde, namiesto aby pokryli všetky zmeny elektrikármi a mechanikmi - na nočnú by možno stačilo 1 elektrikár a 1 mechanik - (F. nemal v zmluve nič o pohotovosti ani nič podobné), nestačilo, že na nich revali horšie jak na zver, nemali ani stravu a pitný režim zabezpečený (na prevádzke bolo asi tak 60°C v zime, nechcem ani vedieť, koľko tam bolo v lete, klíma samozrejme len u konateľky) a ožranov, ktorí mali len plnú hubu rečí, ale robotu za nich robili somári ako Flonstone a zopár ďalších kolegov, si chránili viac ako prírodnú rezerváciu; ešte si dovolili im nezaplatiť za niekoľko mesiacov. Potom šli do konkurzu a otvorili si pobočku dakde na Záhorí s tou istou výrobou, len pod iným názvom. tak sa to predsa robí! Kedy už takým podnikateľom klepnú po pazúroch? Vždy ma to pobúri, keď si na to zmyslím.Nakoniec sa Flinstone a zopár zamestnancov, ktorí odtiaľ tiež odišli, s nimi súdili a tuším za 3 mesiace im zaplatili. Aj to môžeme ešte byť radi, je to lepšie ako nič. Ten článok je hrozný. Čítala som - teraz to neviem nájsť, môžu to byť tak 2 roky - že kórejskí podnikatelia sa dokonca pýtali, či naše zákony povoľujú telesné tresty.A my ešte máme takýmto haj*lom nielen umožňovať u nás podnikať a ponúkať sa im ako lacná pracovná sila, umožniť im daňuvé prázdniny a čoja viem čo ešte, ale ešte im za také pracovné podmienky máme ruky bozkávať a ďakovať za zamestnanie? krostepane, to je ako pred Máriou Teréziou, ako v stredoveku!
Tomáš Zverejnené 27. Apríl, 2016 Autor Zverejnené 27. Apríl, 2016 Ako si nájsť lepšiu prácu?No predsa na tom Job Expo v Nitre alebo Profesia Days v Bratislave na ktorých som tento rok nebol...
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz