doll Zverejnené 5. Máj, 2011 Zverejnené 5. Máj, 2011 ak ma clovek zaujem o pracu v kancelarii, nebude udavat ze brigadoval v kuchyni a podobnetakze do CV uvadzat iba brigady suvisiace s tou sucasnou poziciouak bol clovek v zahranici v kuchyni, za pasom, etc, pomoze ked uvedie nieco na styl "jazykovy pobyt v zahranici...." a urcite prilozit motivacny list, ten dokaze o zaujemcovi povedat viac
Sniper Zverejnené 6. Máj, 2011 Zverejnené 6. Máj, 2011 logicke je podla pozicie sit na mieru aj cv, vyzdvihnut tie brigady a prace, ktore su relevantne k pozicii, Takto som to myslel, len sa mi to nechcelo vypisovať. Ja mám asi 3 verzie životopisov :)
Sniper Zverejnené 21. Máj, 2011 Zverejnené 21. Máj, 2011 Baví ma spoločnosť, ľudia, mestá regióny takže nejaké spoločenské vedy ale nemám konkrétne odbor. To si vyzistím čo by mi sedelo atď. V dnešnej dobe sa cení keď človek dostane príležitosť. Keďže som si prečítal čo ho baví, tak som mu tú príležitosť dal. Vytvoril som mu stránku s databázou o Galante, však nech teda ukáže čo vie a čoho je schopný keď ho to baví, nech sa nejako prezentuje. Nech vytvorí stránku o Galante, kde ľudia nájdu všetky informácie o tomto meste, keby ich potrebovali. Chcel aj založiť diskusné fórum, niečo s autami, že či mu neposkytnem subdoménu, nenainštalujem fórum a on si ho rozbehne. OK, žiadny problém. Dnes mu píšem, čo a ako to chce a on mi odpíše, že končí s netom, ruší ho, takže už nič nechce. K tomu sa už nedá nič povedať. Tomáš ty si iné ako byť sockou nezaslúžiš. Sťažuješ sa, ako ti celý svet ubližuje, ako musíš robiť ako otrok za minimálnu mzdu, píšeš čo by ťa bavilo, ale keď dostaneš príležitosť, nevieš a ani nechceš sa jej chopiť. Si lenivý, pohodlný, rady a príležitosti nepočúvaš a nechceš a fakt ani nemá význam o tom s tebou diskutovať. Postav sa za pás a otroč za minimálnu mzdu, na nič iné sa nehodíš ;) A keď máš takýto prístup k ženám ako aj k práci, tak sa nediv prečo ťa žiadna nechce. Howgh.
doll Zverejnené 21. Máj, 2011 Zverejnené 21. Máj, 2011 ocuj, ale ved on cakal ze mu za to ponuknes tisic evri ;)
Sniper Zverejnené 21. Máj, 2011 Zverejnené 21. Máj, 2011 Možno to čakal, ale s takýmto prístupom aký má by som mu nedal ani vedro slanej vody. Však toto už nie je normálne s ním. A nebolo to prvý krát čo som mu chcel pomôcť.
Jovzin Zverejnené 16. August, 2011 Zverejnené 16. August, 2011 Nechem si nasjt lepsiu pracu zatial :thumbsup: ALe cem sa opytat jednu vec: Kedze mam podpisany dodatok k zmluve, ze za kalendarny rok odpracujem do 250 hodin nadcasov. ten kalendarny rok sa bere celych 12 mesiacov ? A inak ak by ma zamestnavatel tlacil aby som robil viac nadcasov ako som s nim podpsial icze tych 250 hodin rocne tak mozem to odmietnut pripadne to je pravne postihnutelne ne ? A posledna otazka je mozne, ze ak necem podpisat so zamestnavatelom ze odpracujem az 350 hodin nadcasov rocne, moze ma na zaklade toho vyhodit ? Ze proste vidim zo zdravotneho hladiska ze mi uplne staci tych 250 hodin co mam s nim podpisane.
Sniper Zverejnené 16. August, 2011 Zverejnené 16. August, 2011 Od septembra sa mení zákonník práce, kde stojí, že zamestnávateľ ti bude môcť naložiť viac nadčasov.
Jovzin Zverejnené 16. August, 2011 Zverejnené 16. August, 2011 Ale iba po vzajomnej dohode ne ? EDIT: http://www.employment.gov.sk/index.php?SMC=1&mod=news&nid=738&lg=sk Nadčasy bežným zamestnancom nový Zákonník práce nezvyšuje 15.7.2011 Informácie, ktoré sa objavujú v médiách, že novela Zákonníka práce zvyšuje maximálny možný počet nadčasov pre bežných zamestnancov sú nepravdivé. Naďalej ostáva zachovaný stav, kedy maximálny priemerný týždenný pracovný čas vrátane nadčasov nesmie prekročiť 48 hodín. Pozmeňovací návrh obsiahnutý v bode 21 spoločnej správy výborov NR SR, aby sa maximálny pracovný čas pre všetkých zvýšil na 56 hodín, poslanci Národnej rady SR neschválili! Zmena, ktorá súvisí s nadčasmi je, že maximálny možný rozsah nadčasov 550 hodín za rok, ktorý sa dnes týka zdravotníckych pracovníkov (tí jediní majú dnes povolený maximálny priemerný týždenný pracovný čas vrátane nadčasov 56 hodín max. po dobu 4 mesiacov), sa po novom môže týkať aj vrcholového manažmentu podnikov, pokiaľ s tým bude vrcholový manažér súhlasiť. Pre všetkých ostatných ostáva povolené maximum nadčasov 400 hodín ročne presne tak, ako je to dnes. Pričom zásada, že priemerný týždenný pracovný čas vrátane práce nadčas nesmie prekročiť 48 hodín, ostáva stále zachovaná. Okrem toho v súčasnosti platí, že zamestnávateľ môže zamestnancovi nariadiť prácu nadčas najviac 150 hodín ročne. Viac hodín, najviac však 250 do roka, môže odpracovať len na základe vzájomnej dohody. Tento stav sa nemení a ostáva zachovaný aj v novele pracovného práva, ktorá nadobudne účinnosť 1. septembra 2011, ak ju podpíše prezident SR. Naopak, pozitívnou zmenou, ktorú obsahuje novela Zákonníka práce ohľadom nadčasov je, že zamestnancovi, ktorý vykonáva zdravotnícke povolanie podľa osobitného predpisu a ktorý dovŕšil vek 50 rokov, nemožno nariadiť prácu nadčas. Práca nadčas je prípustná len po dohode s týmto zamestnancom.
Vilma Flinstonova Zverejnené 16. August, 2011 Zverejnené 16. August, 2011 ešte jeden dotaz: tie nadčasy budú aj zaplatené, alebo to bude "za modré oko"? :happyroll:
Sniper Zverejnené 17. August, 2011 Zverejnené 17. August, 2011 Jovzin, aby som to upresnil, ide skôr o to, aby tie pridané nadčasy nekolidovali so zákonmi. Často sa stáva, že ľudia potrebujú robiť naviac, ale limit im to nedovoľuje. Z praxe poznám ľudí, čo si chcú privyrobiť a nadčasy radi zoberú. Preto úprava, že zamestnávateľ ti môže dať viac nadčasov je výhodná práve pre zamestnancov. To, že sa bojíš, že zamestnávateľ ti bude môcť naložiť viac nadčasov je preto, lebo si lenivá voš, čo sa bojí roboty :happyroll: Vilma štandardne je to príplatok 25% z hodinovej mzdy alebo si nadčasy vyberieš, detaily upravuje kolektívna zmluva, v ktorej môže stáť aj to, že firma ti môže naložiť určitý počet hodín nadčasov za rok, bez nároku na vyrovnanie. Týka sa to najmä v prípade fixných platov.
Jovzin Zverejnené 18. August, 2011 Zverejnené 18. August, 2011 Leniva vos :happyroll: By som nepovedal, z ludi co tu sedia okolo mna, asi pracujem najviac pocas 8 hodin denne. Preto nemam naladu este mat aj nadcasy v podobe poondanej Hotline.
Jovzin Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Kua tak ako pzoeram tak za pracu nadcas sa v tom salenom Tcku bere iba vtedy ak pracujem pocas on call duty. To ked mam cely tyzden ten blby hotline(on call duty) mobil a trpnem kedy nejaky blbec z mlajzie alebo amsterdame zavoal to sa pocita iba ako pohotovost. SOm to chceckol na vyplatnej paske. Cize tych 250 hodin nadcasov neprekrocim za rok len tak lahko. NAhodou neviete ze aky je lmit hodinovy rocny na pohotovost byt na telefone ? Kua lebo kedby sa pocital aj ten cas co mam ten mobil pri sebe tak by som mla max 2 On call duty do roka. Aj ked si myslim ze cez weekend by sa to malo pocitat to drzanie toho mobilu ako rpaca za nadcas. Vsak ja davam svoj sukromny cas firme cez weekend. Tka preco to je iba ako pohotovst a ne ako nadcas kua...
Sniper Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Pred odoslaním príspevku po sebe skontroluj text, gramatiku a štylistiku, lebo lúštiť to po tebe je hotová adventúraTieto veci rieš so svojim zamestnávateľom keď sa ťa budú týkať lebo mám pocit, že ty si zamestnaný nie preto aby si zarábal, ale aby si sa vyhýbal svojim povinnostiamA nenadávaj tu do riti! :D
Jovzin Zverejnené 23. August, 2011 Zverejnené 23. August, 2011 Hmm ok nejako v poslednom case mam vela preklepov hmmm Inak nehovorim ze si nerobim svoju pracu. Praveze si ju plnim svedomito. Ale ten oncall fakt nemusim. Ked by si tu robil a mal ho tiez kazdy druhy mesiac tiez by si ho neznasal. Hele Axel nejako si neviem editovat ten prispevok aby som ho upravil. Zase nejake vymozensot novej verzie ?
game Zverejnené 23. August, 2011 Zverejnené 23. August, 2011 editovať svoj príspevok môžeš dve hodiny. už veľmi veľmi dávno, roky ... už to tak zostane ... vnúčatám budeš ukazovať, vidíte, deti, takto písal dedo ... ;) 1
Sniper Zverejnené 23. August, 2011 Zverejnené 23. August, 2011 Ale ten oncall fakt nemusim. Nie je všetko med lízať. Urči si čo chceš a čo nechceš a podľa toho sa rozhodni či ti to za stojí. vnúčatám budeš ukazovať, vidíte, deti, takto písal dedo ... ;) :)
lopata555 Zverejnené 23. August, 2011 Zverejnené 23. August, 2011 Jovzin treba byť rád že dajakú prácu máš v dnešnej dobe ;)
Jovzin Zverejnené 24. August, 2011 Zverejnené 24. August, 2011 OK tak to skusim pravdivo... Za 1/ Asi si myslite ze sa mi nece robit ale je to naopak ja som rad (Lopata) som rad ze mam job hlavne ze sa mi tu na vychode podarilo ziskat job. Som rad ze mozem pracovat. Za 2/ Zial ked som podpisoval v prvy den pracovnu zmluvu a este k tomu ten dodatok na Pracovnu pohotovost 150 hodin mesacne, netusil som vobec co to je ten dodatok. A hlavne vobec nam ani nikto nedal ziadne informacie alebo vysvetlenie k tomu dodatku ze o com je, proste iba tu to podpiste a ahoj. A kedze som bol happy ze som si nasiel pracu a ze ma prijali tak som to ani velmi neriesil v tej euforii. Zistil som to as po 3 mesiacoch v praci co je to ta hotline a pracovna pohotovost. Za 3/ Zistil som, ze moj zdravotny stav co sa tyka zraku, sa prave kvoli tej hotline raz do mesiaca, zhorsil. Kedze mojim ociam staci uplne tych 8-9 hodin denne co presedim za PC v robote a ne este robit dalsich 8-9 hodin doma za notasom do 2-3 rana lebo buzeranti v Malajzii stale nieco poseru a nejde im nieco. A potom rano vstavat o 6tej aby som stihal byt do 8:00 v robote. To fakt neni pre moje v mladosti operovane oci. Uz par krat mi povedala ocna ze max 8-9 hodin denne s pauzami mozem presediet za telkou alebo PC a ze mi hlavne v neskorych nocnych hodinach nedoporucuje sediet za PC. Za 4/ Preto by som chcel odvolat alebo zrusit ten dodatok o pracovnej pohotovosti, kedze citim, ze sa mi za poslednych par mesiacov zhorsil zrak a necem prist v 40tke o zrak kvoli tej blbej hotline alias on-call duty. Za 5/ Ked napisem ziadost do Tcka o zrusenie tohto dodatku + ked tam prilozim aj vyhlasenie od obvodneho lekara kde sa bude pisat, ze mi nedoporucuje z dlhdobeho lekarskeho hladiska pracovat 150 hodin mesacne na pracovnu pohotovost, avsak napise ze mi odporuca Pracovnu pohotovost podla default nastavenia Zakonnika prace co je max 100 hodin do roka ci: a/ Tcko to musi akceptovat alebo ako to je? b/ moze mi na zaklade tejto ziadosti dat vypoved ?
Sniper Zverejnené 24. August, 2011 Zverejnené 24. August, 2011 Za 2/ Zial ked som podpisoval v prvy den pracovnu zmluvu a este k tomu ten dodatok na Pracovnu pohotovost 150 hodin mesacne, netusil som vobec co to je ten dodatok. ... proste iba tu to podpiste a ahoj. To je chyba, pretože práve tie dodatky často skrývajú tie úlisnosti, ktorými ťa zamestnávateľ môže vydierať. Preto si to treba vždy prečítať a na všetko sa povypytovať. Podľa ostatných bodov usudzujem, že chceš sa uliať z nadčasov kvôli tomu, že máš problém s očami. Lekár ti na to môže dať potvrdenie, ktorým sa pred nadčasmi môžeš obhájiť, ale zamestnávateľ môže prehodnotiť tvoju pracovnú pozíciu. Môže to dospieť aj do takého štádia, že sa zistí, že nie si spôsobilý na vykonávanie zadanej pracovnej činnosti a na základe tejto nespôsobilosti ťa môže prepustiť alebo preradiť na inú pracovnú pozíciu, detaily upresňuje kolektívna zmluva. Príliš sa nespoliehaj na to, že to môže dopadnúť dobre, pretože ak si na pracovnom mieste, ktoré ťaží vysoká fluktuácia a pracuješ v regióne s vysokým percentom nezamestnanosti, tak tvoje miesto možno bude rýchlo obsadené záujemcom, ktorý môže podávať 100%-tné pracovné výkony.
Jovzin Zverejnené 25. August, 2011 Zverejnené 25. August, 2011 Axel tu nejde o ulievanie z nadcasov. Na to mam dalsi dodatok na 250 hodin v kalendarnom roku, ktory hovori o nadcasoch a ten necem zrusit. Ale tu pracovnu pohotovost chem but dat zrusit alebo zmenit jej znenie z tych 150 hodin mesacne alebo 7 po sebe iducich dni v mesiaci na max 200 hodin v kalendarnom roku. A sorry ale zdravie mi je prednejsie ako par chechtakov naviac na vyplatnej paske.
Vilma Flinstonova Zverejnené 31. August, 2011 Zverejnené 31. August, 2011 no nemôžem si pomôcť, ale je smutné, že je kopa ľudí, ktorí na to, aby uživili rodinu - a to nemajú nijaký luxus, ale sotva bežný štandard - potrebujú viac ako jedno zamestnanie. Do pr--ele, čo to je za spoločnosť, čo jedným dáva za pár hodín doslova nadbytok (počula som neraz sa baviť ľudí, čo robia napríklad v oblasti IT, ako polovicu pracovného času hrajú karty na počítači, a zarobia 1000 a viac EUR), a iní drú jak hov--dá podstatne dlhší čas a dostanú almužnu, ktorá im nevystačí a aby vyžili, musia mať ešte ďalšie zamestnanie. A tak makajú od nevidím do nevidím a o nejakom luxuse môžu akurát tak snívať. Mne sa to vidí zlé. Náramne zlé. Každý pracujúci človek by mal mať taký zárobok, aby vyžil bez problémov z jedného platu a neprichádzal pritom o zdravie a nemusel chodiť domov v takom stave, že akurát tak si ľahnúť spať, lebo na nič mu už neostávajú sily a ani čas. Každý pracujúci by mal mať aj čas na oddych, na svoju rodinu a na to, čo ho baví. A nie len drieť od svitu do mrku a nepoznať nič iné len tú lopotu. Dostávame sa zasa na úroveň spred 100 rokov. za chvíľu zavedú ešte aj telesné tresty a bude nad robotníkmi pri strojoch (alebo kde už) stáť nejaký dozorca, pardon, manažér, a poháňať ich bičíkom. A zasa sa zavedie práca pre deti a zrušia sa všetky bezpečnostné opatrenia, a pracovné úrazy a choroby z povolania sa budú brať ako síce nepríjemné, ale prijateľné riziko bez následkov pre zamestnávateľa. K tomu to celé speje. :)
lopata555 Zverejnené 31. August, 2011 Zverejnené 31. August, 2011 No veru v Kórejských firmách to dajako tak funguje. Mal som aj podobnú skúsenosť síce nie z fyzickým trestom / to by len raz na mňa siahol / ale skôr z ich kričaním, robilo sa v neľudských podmienkach, Proste novodobé otrokárstvo. Ale teraz pracujem v Nemeckej firme, celkom dobre sa tam zarobí / celkom dobre znamená na to že je to výroba / a nikto mi tam neráta koľko krát idem na záchod, či som bol na prestávke o 5 stotín dlhšie a podobne ... nie je to žiadna háveď ...
secretka Zverejnené 1. September, 2011 Zverejnené 1. September, 2011 Dostávame sa zasa na úroveň spred 100 rokov. za chvíľu zavedú ešte aj telesné tresty a bude nad robotníkmi pri strojoch (alebo kde už) stáť nejaký dozorca, pardon, manažér, a poháňať ich bičíkom. A zasa sa zavedie práca pre deti a zrušia sa všetky bezpečnostné opatrenia, a pracovné úrazy a choroby z povolania sa budú brať ako síce nepríjemné, ale prijateľné riziko bez následkov pre zamestnávateľa. Ale, no tak, toto je aj pri tom najväčšom rozhorčení "kapánek" prehnané, nemyslíš?! :smilieee: Nechcem tvrdiť, že by človek pre slušný život mal mať viac zamestnaní, ale aj "vízia budúcnosti" ... odtiaľ – potiaľ, všetko má svoje hranice.
Nokia Zverejnené 1. September, 2011 Zverejnené 1. September, 2011 To je chyba, pretože práve tie dodatky často skrývajú tie úlisnosti, ktorými ťa zamestnávateľ môže vydierať. Preto si to treba vždy prečítať a na všetko sa povypytovať. Podľa ostatných bodov usudzujem, že chceš sa uliať z nadčasov kvôli tomu, že máš problém s očami. neviem preco stale obvinujes Jovzina ze sa chce z niecoho uliat...nepaci sa mi ta moralka ludi, ze bud rad ze mas pracu...ano moze byt rad, ale to neznamena ze ked sa mu nieco nepaci ma si nechat skakat po hlave, ale normalne sa ozvat...nie vsetci zamestnavatelia funguju stylom ze ked sa zamestnancovi nieco nepaci tak ze ho nahradia...a vela zahranicnych firiem (europske, ci americke, nie korejske) si dava dost pozor na zdravie zamestnancov no nemôžem si pomôcť, ale je smutné, že je kopa ľudí, ktorí na to, aby uživili rodinu - a to nemajú nijaký luxus, ale sotva bežný štandard - potrebujú viac ako jedno zamestnanie. Do pr--ele, čo to je za spoločnosť, čo jedným dáva za pár hodín doslova nadbytok (počula som neraz sa baviť ľudí, čo robia napríklad v oblasti IT, ako polovicu pracovného času hrajú karty na počítači, a zarobia 1000 a viac EUR), a iní drú jak hov--dá podstatne dlhší čas a dostanú almužnu, ktorá im nevystačí a aby vyžili, musia mať ešte ďalšie zamestnanie. neviem co mas proti ITckarom...vsak ked to je take lahke pol dna hrat karticky, co to nejdes aj ty robit? urcite vies hrat vyborne solitaire, to je skvela kvalifikacia :smilieee: 1
Sniper Zverejnené 1. September, 2011 Zverejnené 1. September, 2011 Problém je ten, že Jovzinovi v práci nikto nič ešte nepovedal, ale už rozmýšľa nad tým ako sa zbaviť toho, čo mu nový zákoník práce môže naložiť. Nepripomína ti v tomto Horrora? Mne veľmi. Chvíľami som mal pocit, že to píše práve on.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz