Skočiť na obsah

Ako si nájsť lepšiu prácu?

Odporúčané príspevky

Zverejnené

A ja som zas presne narazal na to "ze ho to zaujima", ale zjavne nic viac.

Zverejnené

No však o tom hovorím, nestačí mať len záujem. Všetko čo sa týka EÚ, to sú niekedy tak desne zamotané veci, že v tom sa vyznať.. no čistá byrokracia :detektiv: Nehovoriac o tom, koľko z toho sa raz za čas zmení.

Takže čo sa týka Tomáša, skôr by som mu radil niečo praktickejšie, v čom už má nejaké skúsenosti a to sa snažiť rozvinúť.

Zverejnené

onedlho uz sa bude tato tema, resp. skor ako si najst vobec daku pracu tykat aj mna :detektiv:

Zverejnené

Ako tak pozerám, Tomáš má skúsenosti s vyfňukávaním, ale to by som na jeho mieste veru viac nerozvíjala... :detektiv:

Zverejnené

secretka

mňa už prevalcovala tá 130 menza. Empatia už nemá šancu :detektiv:

Axel

Ja mám zase prudké podozrenie, že na milého Tomáška je takýto rozbor kladov a záporov možného budúceho povolania príliš zložitý. Skôr by som to tipovala a na hint znenia: Choď študovať regionálnu politiku, to je totálna flákareň.

Teda nie že by daný odbor nezvládol. O tom nikto ani na sekundu nepochybuje.

Tu je skôr otázka, či by v danej oblasti bolo dosť škaredých báb aby si mal vedľa koho sadať.

Zverejnené

A ja zasa stále neviem, čo ten človek robiť chce, či v škole, či v práci...

Zverejnené

Skôr by som to tipovala a na hint znenia: Choď študovať regionálnu politiku, to je totálna flákareň.

To potom tak aj vypadá.

Tu je skôr otázka, či by v danej oblasti bolo dosť škaredých báb aby si mal vedľa koho sadať.

:detektiv: tak tu je problém!
Zverejnené

Však neviem. Baví ma spoločnosť, ľudia, mestá regióny takže nejaké spoločenské vedy ale nemám konkrétne odbor. To si vyzistím čo by mi sedelo atď.

teba? spolocnost? ludia? ved s nimi vobec nevies komunikovat, ak ta niekto nastve, tak sa mu pomstis, nesympatickym ludom hovoris ohavy a aj sa tak k nim spravas, nechas so sebou mavat..

ty by si mal byt zavrety, izolovany v nejakej miestnosti, kancelarii a nekomunikovat

ako si chces vyzistit co by ti sedelo? x rokov hovoris o vyske, a to stale nevies?

Zverejnené

Vela ludi nevie kam chce ist. Kamosky su na odboroch kde netreba jazyk ani PC. Takze nieco sa uz najde. Hlavne aby bol papier - titul. Potom sa uz da ist do kanclu robit a tak.

Zverejnené

Drbte na to už bavte sa medzi sebou. Majd volačo bude. Volajak bolo, volajak bude. Keď budú peňáze, možnosti atď. Dáka zmena tak sa ozvem a štúdium detailne patrí do sekcie škola. Tu sa bavíme o práci a škola je spomenutá okrajovo ako praktický doplnok k nájdeniu si lepšej práce.

Zverejnené

Chalan, nechces titul. Titulovany ludia maju povacsinou zodpovednost, aj trestnopravnu, za svoju pracu. A ta praca byva daleko zlozitejsia ako skladanie lega pri pase. A ver tomu, ze zamestnavatel caka od titulovanych ludi aj trosku iny standard prace.

Zverejnené

trochu som nad tým premýšľala, Tomáš síce napísal, že tu má každý pravdu, dobre.

okrem toho v jednej veci sa už prekonal, urobil si maturitu, s tým sa už dá niečo začať.

je tu jedna vec, ktorá tu trochu zapadla ... nedostatok remesiel a odborníkov, dobrých odborníkov, zohnať dobrého technika, opravára, inštalatéra je obrovský problém

podľa mojej skúsenosti takúto a podobnú prácu, v spojení napríklad s oprávneniami na revízie a kontroly a školenia ... to všetko sa dá v odboroch ďalším učením a školeniami a preskúšaniami získať - robia aj inžinieri, ako živnostníci, a sú svojimi pánmi.

rovnako žiadaní sú aj neinžinieri a dobrí odborníci, ako živnostníci, a sú svojimi pánmi ...

a popri nich je obrovské množstvo hochštaplerov, ktorí odovzdávajú prácu, ktorú musí po nich opravovať niekto iný, a nemajú hanby vypýtať peniaze za prácu, ktorá nestojí za nič ...

chcem tým povedať, že byť manuálne šikovný nemusí byť človek len pri páse, keď si urobíš vysokú školu, nič nepokazíš, ale riešení je viac ...

z toho mi napadá, že moja spolužiačka, ktorá má vš prírodovedného smeru, nikdy nerobila vo svojom odbore, je to obchodníčka, a pri tom, keď sa raz strašne najedovala na služby kaderníkov, sa najedovala tak, že si ako dospelá, vysokoškolsky vzdelaná takmer tridsaťročná žena svojho času spravila kadernícku učňovku a vlastní výučný list ...

Podľa tohto by si mohol študovať politológiu alebo sociológiu, s konkrétnym zameraním na regionálne alebo sociálne politiky EÚ. Ale v tomto prípade musíš mať výborný všeobecný prehľad o danej problematike, ovládať angličtinu a bez problémov ovládať prácu s PC. A keďže som ťa za tých pár rokov stihol spoznať tak ti to moc neodporúčam, pretože podľa mňa ty ten výborný všeobecný prehľad o danej problematike nemáš, anglicky nevieš a z PC si za posledných 10 rokov nevieš odstrániť vírusy. Skôr by som ti odporúčal sa zamerať na nejakú odbornú školu, neviem z čoho si si robil maturitu, ale nebolo by odveci napr. sa vyučiť za automechanika, keďže ťa zaujímajú autá, a vermi, že tam by si sa so svojimi možnosťami a schopnosťami viac uplatnil ako v nejakej humanitnej vede.

nerada citujem seba - ale tentokrát to robím, lebo je to na prvej strane tejto témy - a chcem pripomenúť celý ten príspevok.

plus niečo, čo dnes napísal Axel.

plus kopu vecí, ktoré tu popísal už kdekto.

na ten môj príspevok si Tomáš vôbec nereagoval, lebo máš namyslené, že VŠ, tak VŠ, lebo VŠ je samospasiteľná, lebo každý, kto má VŠ, je automaticky pámboh a kutre sa v ponukách zamestnávateľov, každému je sveta žiť, VŠ sa urobí sama od seba, a s VŠ budeš niekto.

skutočne je to jediná a pravdivá cesta ? ja si myslím, že ten môj pôvodný príspevok si ani neprečítal, lebo sa ti nehodil do krámu.

lebo VŠ, to sa nejako zmákne, a potom sedieť v kancli a ťukať do počítača do konca života.

nefunguje to takto.

bavia ťa biky, bavia ťa autá, poznám ľudí s VŠ, ktorí sú živnostníci, jeden má predaj a opravu bicyklov, jeden má revízie a opravy kotlov, jeden opravuje doma PC / ale vie to ! /, jeden má revízie a opravy elektrospotrebičov, a okrem toho celú kopu remeselníkov živnostníkov so strednými školami a učňovkami, ktorí majú toľko objednávok, že nevedia, čo skôr.

a poznám celú kopu čerstvých inteligentných talentovaných absolventov VŠ, ktorí majú posledné dva roky sakra problém zháňať si prácu - kríza je ešte furt, a zamestnávatelia to vedia zneužiť.

ty si tak zameraný na VŠ, že to, čo vieš, ti uteká medzi prstami.

postavil si si nejakú métu, volá sa že VŠ, a to je odpoveď na všetko. nie je.

za desať rokov z teba mohol byť vyhľadávaný odborník na niečo, čoho je nedostatok, dať si to zaplatiť, a nedať sa komandovať pri páse.

ani VŠ nemôže ani nikdy nebude mať každý, presne ako si nemôžeme všetci navzájom predávať zmrzlinu.

• Pridať bod 2
Zverejnené

Hlavne aby bol papier - titul. Potom sa uz da ist do kanclu robit a tak.

A potom prečo máme také masy ľudí na VŠ, čo prechádzajú na 2-3 pokus s D-E alebo študujú bakalára 5-6 rokov :detektiv:

Keď chceš titul, tak by si mal mať aj niečo v hlave. Lebo takých "inženýrov" čo si predstavujú svoju prácu tak, že si vyložia nohy na stôl a za dve hodiny pôjdu na obed, ti tu každý naloží za vlečku.

Zverejnené

:detektiv:

Ak Tomáš sa dostane na VŠ, úspešne ju vyštuduje a preukáže sa diplomom, tak prisamvačku, že ak sa dovtedy dožijem, tak spravím všetko preto, aby som sa stala ministerkou práce, sociálnych vecí a rodiny. :blink:

Zverejnené

Staci ked sa stanes ministerkou Tomasovej prace, socialnych veci a rodiny. Budes vytazena tak akurat.

Zverejnené

:detektiv: Spokojná som so svojou prácou ...., ale nebránim sa prípadným ďalším vzostupom, úspechom. Človek nemá stagnovať, energia to je to, čo uvádza všetko do pohybu.

Dôležité je správne sa motivovať, sústrediť na cieľ a dať do toho všetko. Človek ako na sebe pracuje, aký je, tak potom aj tak žije.

Zverejnené

tiež som sa chcela naučiť niečo nové, chcela som sa prihlásiť do kurzu IT, na mail mi prišlo X ponúk na tieto kurzy, a keď som o to prejavila záujem, tak mi odpovedali, že sa im nehodím, a to pritom deklarujú, že na ten kurz môžu aj počítačoví analfabeti! A teda génius v tomto smere nie som, ale som docela učenlivá napriek kmeťskému veku. Čo i myslia, že keď niekto nie je čerstvo vylezený zo školy, tak to musí byť úplný truľo? Takže tak som pochodila v mojich snahách niečo sa naučiť.

:) :)

A tak dopadám i v snahách si nájsť prácu, lebo už som mesiac doma, vraj nemali pre mňa adekvátnu pracovnú náplň, a tak mi nemôžu predĺžiť zmluvu. Aj včera - dozvedela som sa, že som skvelý basketbalista, ale oni potrebujú futbalistov...Skrátka super! No čo, leto doma zas nemusí byť žiadna tragédia!

• Pridať bod 1
Zverejnené

o mesiac (snad) skoncim skolu a pomaly uz by som mal zacat daco zhanat, takze sa chcem spytat:

kolko "zamestanani" (vratane dlhodobejsich brigad a dohod) mam uviest v zivotopise?

preferuju sa zivotopisy vo worde alebo v pdf? (ja posielam v pdf)

mam pri tych pracach kde som robil udavat aj ich napln, alebo staci iba nazov pozicie?

mam tam uvadzat zaujmy? ake nerobia dobry dojem? (ja tam mam len 3)

Zverejnené

Uveď všetko kde si robil, prax počas školy sa počíta, životopisy doc, pdf, to je jedno, udávaj aj náplň, keď napíšeš že si bol manager, to je tak veľavravné, že sa nič o tebe nedozvedia, záujmy uveď len tie, ktoré môžeš v zamestnaní uplatniť alebo spojiť s prácou.

Zverejnené

nesuhlasim. do zivotopisu treba napisat vhodne pozicie, ktore by mohli byt plusom pre tvoje prijatie. napisat tam rozdielnych 10 brigad a mat zivotopis na 3 strany znamena, ze pravdepodobne poleti do kosa.

• Pridať bod 3
Zverejnené

suhlasim s weirdom..

zivotopis ma byt lahko citatelny, ma o tebe vypovedat co najviac na co najmensej ploche...

vsak mi ho posli a mozem ti ho skritizovat

Zverejnené

logicke je podla pozicie sit na mieru aj cv, vyzdvihnut tie brigady a prace, ktore su relevantne k pozicii, nielen nazov pozicie, ale aj kratky heslovity popis prace, spravit viac variacii na tie ktore pozicie a obmienat, rozhodne sa do tohto oplati viac investovat nez posielat jeden uniformny

zo zaujmov napr. cestovanie na vlastnu past rovna sa predpoklady na samostatnost, schopnost dohovorit sa, riesit problemy za pochodu, tri aj stacia

a drzat sa jednej strany

Zverejnené

o mesiac (snad) skoncim skolu a pomaly uz by som mal zacat daco zhanat, takze sa chcem spytat:

kolko "zamestanani" (vratane dlhodobejsich brigad a dohod) mam uviest v zivotopise?

preferuju sa zivotopisy vo worde alebo v pdf? (ja posielam v pdf)

mam pri tych pracach kde som robil udavat aj ich napln, alebo staci iba nazov pozicie?

mam tam uvadzat zaujmy? ake nerobia dobry dojem? (ja tam mam len 3)

Životopis má byť vraj stručný a výstižný. A že ako má byť štylisticky upravený o tom boli prednášky na professia days, poprosil som prednášajúceho nech mi to pošle cez bluetooth na mobil, preniesol som si to domov a zase cez bluetooth poslal na notebook. Mal som aj z netu stiahnuté vzory, a ja som z nich spravil taký svoj remix. Z každého som čerpal dáku inšpiráciu. Môžem dať vzor keď chcete...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov