Skočiť na obsah

Ako si nájsť lepšiu prácu?

Odporúčané príspevky

Zverejnené

aha, no ja ti neviem .. asi sa lubili tej zenskej na mojom tretom pohovore moje brcate vlasy, kedze skusenosti predosle ziadne, prave som koncila bakalarsku pracu, cize v podstate ani studium ukoncene...tak ja ti neviem

a mozno to bolo to, ze som si verila, ze som sa snazila na maximum, bola som pol roka v UK kde som sa namakala v anglictine a studovala som obor, v ktorom som chcela nasledne aj pracovat

z tohto vsetkeho im vyslo, ze daju prilezitost mlademu cloveku, ktory sa da formovat, je flexibilny, ucenlivy, so spravnou davkou sebavedomia

popri praci som dva roky chodila na dialkove studium do ciech, a zvladala som v pohode

Wááááu ty si frajer! Obyčajný žebráci ako my nemáme šancu také niečo zažiť. Že ja a UK? Veď nemám ani na letenku a nieto ešte žiť tam keď viem slovensky a maďarsky s gramatickými chybami.

Vy, mladí ľudia máte ešte viac možností vzdelávania, ako sme mali niekedy my. Pre nás mnohých by bola veľká česť, radosť vzdelávať sa, ísť si za svojim snom, no nedalo sa.

Taká perlička: Túžila som študovať na ..... . Riaditeľ školy povedal, že to nepôjde, lebo rodičia nie sú v KSČ, brat sa výborne učil a nedostal sa na školu akú chcel. .. a mnohé podobné prípady z vtedajších čias.

Ale, predsa sme sa nevzdali v živote a kráčali sme za svojimi snami ..

... a poznám naozaj dosť ľudí, ktorí sme sa vypracovali od nuly a dnes máme postavenia, aké si zaslúžime, len netreba sa vzdávať. Človek sa učí celý život a pre nás starších je to ešte o niečo náročnejšie, (či už hýbanie rozumom a aj ten výzor nepridá na kráse ...)

Ja by som stebou hneď menil! Práveže v tom minulom režime nebolo takéto otrokárske zaobchádzanie s ľuďmi ako teraz. Mňa vyhodili z troch firiem za to že som nechodil cez víkend (čo má byť voľno) na smenu, lebo som si robil školu. Za komančov to umožnili aspoň a nevyhodili by ma za to že nechcem odpracovať 200hodín mesačne. Neboli žiadni bezdomovci, nebola chudoba. Každý bol v istote, a teraz? Zo dňa na deň povedia že máš výpoveď a si bez príjmu, nemáš na školu a môžeš ísť na ulicu. To sú tie super možnosti. Zlatý komunisti tí po ľuďoch nič nechceli.

edit.

• Odobrať bod 2
Zverejnené

Ale prosim ta, bol by si rovnaky chudak, ako si teraz, len by si sa mohol uspokojovat v tom, ze aj ti schopnejsi su na tom rovnako ako ty.

Zlatý komunisti tí po ľuďoch nič nechceli.

No ak ma byt toto tvoje moto, tak nicomu nemozno cudovat. :innocent:
  • Pridať bod 2
Zverejnené

Wááááu ty si frajer! Obyčajný žebráci ako my nemáme šancu také niečo zažiť. Že ja a UK? Veď nemám ani na letenku a nieto ešte žiť tam keď viem slovensky a maďarsky s gramatickými chybami.

toto bola podla teba podstata prispevku? ak si myslis ze ano, tak si to citaj dookola, az pokym na nu neprides omg

Zverejnené

Tomáš

Netrep tu bludy, že ako super bolo za minulého režimu (o tej chudobe by som tiež pomlčal, lebo chudoba vtedy tiež bola a šikovní ľudia boli diskriminovaní)...ty asi čakáš, že štát alebo niekto ti dá všetko do huby? tak to nechodí...aj ja mám problémy(a chodím aj za odborníkom), no takisto viem, že v prvom rade ja na sebe musím zapracovať a nie hľadať výhovorky...nie som práve možno ten, ktorý by ti mal dávať rady, no toto je už na mňa moc

• Pridať bod 4
Zverejnené

Tomáš poznám veľa ľudí čo išli fakt z holou riťou do zahraničia aby si zarobil, mali fakt len na tú letenku, anglicky vedeli len veľmi veľmi chabo, Robili tam fakt obyčajných poskokou zo začiatku ale dačo zarobili, postupne si našli aj lepšie platenú prácu a dosť si zarobili, a aj sa anglicky pekne naučil ... dakedy stačí len chcieť ....

Alebo zmeň lokalitu na Slovensku .... kludne aj k nám do Pn okresu ... roboty je tu už celkom dosť ...

Ja by som stebou hneď menil! Práveže v tom minulom režime nebolo takéto otrokárske zaobchádzanie s ľuďmi ako teraz. Mňa vyhodili z troch firiem za to že som nechodil cez víkend (čo má byť voľno) na smenu, lebo som si robil školu. Za komančov to umožnili aspoň a nevyhodili by ma za to že nechcem odpracovať 200hodín mesačne. Neboli žiadni bezdomovci, nebola chudoba. Každý bol v istote, a teraz? Zo dňa na deň povedia že máš výpoveď a si bez príjmu, nemáš na školu a môžeš ísť na ulicu.

K tomuto ... ja si myslím že ty by si nadával aj vtedy že nemôžeš to a hento ... to novodobé otrokárstvo stým by som suhlásil / hlavne v kórejských firmách / .... ten zvyšok už patrí do inej témy :innocent:

Zverejnené

Volačo bolo volačo bude. Ako hovoríte. Nikdy nieje tak zle aby nemohlo byť ešte horšie. Budem na sociálke keď iné neni. Na internet už nebudem mať ale hlavné že mám kde prespať a mám čo do úst. Musím sa s chudobou a beznádejou zmieriť a hotovo. To s tým kórejským otrokárstvom sa pohlo lebo dnes som bol na fuške robiť pomocného robotníka na stavbe a bolo super, nikto nenaháňal, vždy sme sa mohli občas opreť, občas zvoľniť tempo, pokecať si a také. Pre mňa sú to úplne neprirodzené veci lebo v tých kórea firmách bol len tvrdý režim. Tam nieže sme sa nesmeli rozprávať ale ani muknúť. Vedúci sledoval ľudí a jakmile niekto povedal jedno jediné slovo išiel mu vynadať. Stačilo že spomalil (že normálne robil ďalej iba sa nehýbal dosť rýchlo) a už zase kričali. Od lágrov sa to líši iba akurát s tým že môžeš kedykoľvek odísť a dostávaš plat.

Tak budem robiť práce na aké mám. Napríklad technické služby. Tam je tiež volnejšie tempo. Pošlú na námestie vyzbierať špačky a menší plat ako tých 250€ netto už hádam mať nebudem takže môžem ísť len do lepšieho aj keď to budú technické služby, pomocný robotník na stavbe atď.

Zverejnené

Tiborco ti dobre povedal...vie ze ma problemy, prizna si ich a hlavne nieco na nich robi, nekeca len jak ty

...

ty si plna huba reci a skutek utek...kym budes len kecat a nezacnes s tym nieco robit, budes na socialke cely zivot

Zverejnené

:innocent: tak podme si to zrekapitulovat:

- ja som prisla do UK za peniaze od nasich (low cost letenka za cca 15 evri do Londyna, odtial 10 GBP do Manchesteru busom)

- anglictina bola na urovni stredo-skolskej vyucby, to znamena zvacsa gramatika a takmer ziadna konverzacia (takze v podstate nic)

- dva mesiace (!) sme boli s kamoskou bez prace, hrozilo nam ze nas kamoska z bytu vyhodi, kedze sme nemali na najom

- dva mesiace nam vraveli v restikach, ze sa mame zastavit neskor, ked sa viac okukame a budeme lepsie v anglictine

- len sem tam nam agentura sprostredkovala pracu na den v hoteli ako chyzne

- az neskor, ked sme denne obehali desiatky restik a agentur, sa usmialo stastie, clovek nuteny sa naucit jazyk, aj ked nedokonale, rukami nohami

- z UK som si neodniesla takmer ziadny peniaz...len kopec habov (:))...ale hlavne, skusenost a jazyk

ide o to chciet, risknut..ty sa bojis takychto veci, sa necudujem, ze potom lofis furt tam kde si a nic nemas

niekedy treba riskovat, ak chceme dosiahnut nieco nove - a toto plati pre vseky oblasti v nasom zivote

ak nevyjde, tos holt, budes tam kde si bol, a mozes skusat znova

Zverejnené

Však áno tak to je. Napríklad v téme problémy so ženami Axel spomínal že som sa zasekol niekde v 16-ich rokoch a odvtedy som sa nepohol. To je podobný efekt. Nič som nezažil, nikde som nebol, furt som na úrovni pubertiaka a tak pre mňa je to také veľké že fúúúú išli do UK. Ja som takmer ani z mesta nevyšiel za celý život. Keďže bývame v okresnom a všetky úrady, zdravotné zariadenia, pracovisko máme v meste tak vo mne ostal ten kamenný zvyk že tu žijem, tu existujem a keď som opustil mesto bolo to len kvôli výletu, rande, ale aj to už bolo také že fúúú ja som bol až tam a tam. Niekto druhý tú cestu absolvuje bežne. Ja som bol (aj som) v takých podmienkách že nemusím výjsť ani z okresu nie to ešte dakam do UK. Žijem úplne iný štýl života ako väčšina z vás (vy: internáty, vysoká škola, brigády v zahraničí) a preto sa aj vo veľa veciach nezhodneme. Ja som nič také nezažil. Mám to isté čo som mal v 15-ich. Ísť dole pred bytovku, tuningovať si bicykel, zájsť na zákusok do cukrárne, do práce 10 minút pešo, k lekárovi 10 minút pešo, kino, obchod všetko 5-10 minút pešo a koniec. Playstation, vyrobiť si v pivnici klubovni nejaké reprobedne zo starých dosák, fotit sa s rúčkou od metly a v Photoshope z toho urobiť svetelný meč zo star warsu. Proste život na aký mám, žiť v možnostiach aké mám. S tým rozpočtom čo mám sa iné ani nedá.

Zverejnené

tak sa nestazuj ze sa ti v praci nepaci, zvykni si a drz usta (slusne povedane)

my vsetci ktori sme isli na vysku, internat alebo do zahranicia na brigadu sme kedysi tiez boli usmrkane deti, ktore sa bali toho, co je za rohom, ale to sme mali 10 rokov

rozpocet? :) ty absolutne necitas co ti hore piseme...ty vidis len to ako je tebe, nedavas do suvisu nic, co vsetko sa moze prihodit, ked clovek chce...staci len to "chciet"..naozaj

ty chces byt na piedestaloch, ospevovany, s velkym platom, s mnozstvom zien...ale bez prace nie su kolace

takze si zvykni na to kde si, viac nedosiahnes, na viac nemas

Zverejnené

viete, za co ma tomas u mna plus? za tu neskutocnu uprimnost... asi by som nikdy o sebe nenapisala tak desivu pravdu, ale ocenujem, ze mu aspon dopina, ze svet je aj iny ako ten jeho a pozera sa sam na seba kriticky... co takto zapisat sa napriklad na anglictinu? trochu si zvysit vzdelanie, mozno sa ti zadari a budes sa moct uchadzat aj o iny job a mozno na anglictine stretnes nejaku utiahnutu devecku, ktora tiez nevie, ako by nasla toho praveho a bude z toho vztah..

Zverejnené

pink...anglictina a ine kurzy, kde sa moze v comkolvek zdokonalit mu boli radene hned na zaciatku a vlastne na oboch stranach tejto temy by si o tom nieco nasla

a jeho odpoved? NEMAM PENIAZE, NEMAM NA TO,...

Zverejnené

Keby len v oboch stranach tejto temy, ale aj pred siestimi rokmi na post fore. Nic sa za ten cas nezmenilo.

Zverejnené

Nazdarte. Počul som dačo o zákonníku práce že sa ide meniť. Budú rušiť aj minimálnu mzdu? Tak by mohli platiť ešte menej ako platia teraz. A pružnejší zákonník práce že ľahšie vyhodia ľudí takže ak by bola v sobotu smena a ja by som nešiel lebo by som chodil na externé štúdium vyhodili by ma hneď bez mihnutia oka. Po starom to taký mesiac dva tolerovali. Na professia days som sa pýtal odborníkov že ako vyriešiť toto že by som chcel externe študovať ale žiadna firma nemá voľné soboty. Cez víkend sa ťahajú nadčasy a že nemajú radi ak ľudia v sobotu nechodia do práce. A oni že treba si spýtať na pohovore či firme záleží na vzdelávaní zamestnancov. Keď som však šiel na pohovor a povedal som že sa chystám na vysokú externe a potreboval by som potom voľné soboty tak mi povedali že v tom prípade mám skúsiť inde. Páčilo sa tomu personalistovi že mám ambície ísť na školu ale u nich sú bohužiaľ smeny aj v sobotu. Lenže nieje to len u nich ale všade kde som doteraz bol, sa robilo cez víkendy.

Zverejnené

a to akoze mas problem si s niekym smeny menit? pripadne byt v skole len cast dna? po nejakej dohode so skolou?

ako vidno, znova hladas dovody, ako z toho vykorculovat, a ako v konecneom dosledku nevyzerat ako neschopak

mimochodom, typicke, ze ked sa premiela nieco neprijemne o Tomasovi, zmeni temu :)

Zverejnené

Keď som však šiel na pohovor a povedal som že sa chystám na vysokú externe a potreboval by som potom voľné soboty tak mi povedali že v tom prípade mám skúsiť inde. Páčilo sa tomu personalistovi že mám ambície ísť na školu ale u nich sú bohužiaľ smeny aj v sobotu.

Keď vidím aký máš ku všetkému prístup, tak ja si ťa neviem predstaviť ako vysokoškoláka. Zase si nemysli, že výška je liek na všetko. Svoje skúsenosti zo školy musíš vedieť aj zúročiť, a to je to čo nevieš.
Zverejnené

Nehovoriac o tom, ze na vyske ta nikto nevodi za rucicku, ale pekne musis sam na vsetkom robit, sam si zhanat materialy, sam sa rozhodnut co konzultovat. Rovnako ta na vyske nikto nebude pretlacat do dalsieho semestra.

Zverejnené
Len ho nechajte ísť ... a ak odíde po pár mesiacoch určite to nebude jeho chyba ale zlých profesorov ...
  • Pridať bod 1
Zverejnené

Tak som sa tu prekúsala takmer všetkým a čo na to povedať?

Že som si nikde nevšimla, či sa ti chce pracovať. Ako HR si pred pohovorom síce mrknem životopis, ale podstatné je, ako na mňa pôsobí potenciálny uchádzač, keď ho požiadam, aby mi niečo porozprával o svojich pracovných skúsenostiach. Žiadna práca nie je podradná a v každej sa dá niečo naučiť. Ale ak niekto hovorí s dešpektom o každej dovtedajšej práci, tak ma ako personalistu nikdy neosloví. Nadšenie a pozitívny prístup je to čo sa cení, bez ohľadu na "bumažku". Ak ťa práca nebaví, vidno to na tebe a nikto sa nebude snažiť, aby ťa bavila. To musíš ty sám...

To čo niektorí zamestnávatelia robia so zamestnancami je len obrazom toho, že si to necháme. Ale toto je na inú tému.

Zverejnené

Ako HR si pred pohovorom síce mrknem životopis, ale podstatné je, ako na mňa pôsobí potenciálny uchádzač, keď ho požiadam, aby mi niečo porozprával o svojich pracovných skúsenostiach.

Už len pozvanie na pohovor býva úspechom. Čo najčastejšie zaváži na tom, že na žiadosť personalista ani nezareaguje?
Zverejnené

Už len pozvanie na pohovor býva úspechom. Čo najčastejšie zaváži na tom, že na žiadosť personalista ani nezareaguje?

Veľa vecí, napríklad pravopisné chyby v životopise :detektiv:

Prípadne nehorázne kvantum životopisov, ktoré potom môže len "preletieť" a vtedy tie, kde je málo informácii idú bokom. A nejde o to, kto mal koľko zamestnaní, ale aby sa vedel predať. Uprednostňujú sa motivačné listy pred "suchými" životopismi. Ale ako vravím, je tam veľa vecí, ktoré hrajú úlohu...

A slušnosť káže odpovedať, ja som to teda vždy robila, ale viem si aj predstaviť, ak má niekto na stole 500 životopisov, že sa na to vykašle. Slušné to nie je, ale stáva sa...

Zverejnené

. Páčilo sa tomu personalistovi že mám ambície ísť na školu ale u nich sú bohužiaľ smeny aj v sobotu. Lenže nieje to len u nich ale všade kde som doteraz bol, sa robilo cez víkendy.

No treba teda hladať ďalej ... veľa firiem pracuje tak že majú víkendy voľné ... aj u nás :detektiv: na niektorých linkách

Zverejnené

A slušnosť káže odpovedať, ja som to teda vždy robila

Jeden môj známy robí v jednej firme a potrebovali tam obsadiť jednu pozíciu, hneď prvý deň im vraj prišlo okolo 200 životopisov, pozreli prvých 10, vraj im niekto vyhovoval a preto zvyšných 190 rovno vyhodili.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov