Skočiť na obsah

Ako si nájsť lepšiu prácu?

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Vďaka.

Mimochodom teraz som na maródke čo nemajú radi a ešte keďže cez agentúru pravdepodobne ma vyhodia. Tak sa aspon dám na úrad práce a môžem chodiť na pohovory. Takže už sa niečo risuje. Ale to ma musia vyhodiť najprv. Aspoň doteraz každý kto aspon týždeň maródoval toho sa zbavili. Akurát kmeňoví sú v ochrannej lehote tých dajú na inú linku a fičia ďalej.

Zverejnené

bolo by fajn, keby si urobis zvukovu aj video nahravku, dajme tomu tvojho vystupovania pri potencionalnom pohovore, a potom by sa dalo pohnut

ty mozes mat rovnake vzdelanie, rovnake jazykove (ne)schopnosti ako tvoji kamarati ci spoluziaci, ak sa raz nevies poriadne vyjadrovat, nezachrani ta ani vysoka skola

ty si myslis ze to je take jednoduche, ze my ti tu nahadzeme tipy a rady ako uspiet, a tebe to vyjde?

Zverejnené

Teraz si to vystihla. Takže ak ja nemám takú povahu že presvedčiť ľudí nepomôže mi ani vysoká škola tak je? V tomto bude najskôr háčik. Niesom priebojný. Konkurencia ma vždy udupe do zeme. Ja si robím kvantum kurzov, raz sa mi aj tá vysoká podarí ale to čo máme geneticky v sebe to nezmením. To je povahový základ, volakto to má vsebe ako talent že čoho sa dotkne to premení na zlato. Ja som skôr ten smoliar že čoho sa dotknem to pokazím. A to sa na mne odzrkadluje aj na pohovore, aj na rande aj vlastne všade...

Bol som na takom podujatí v Inchebe že Professia Days, ale iba prvý deň lebo vtedy sme nemali zakázky a boli sme doma na 60% akurát v teň deň volali že zajtra sa robí. Prvý deň boli skôr predstavovanie firiem atď. a druhý bol zameraný skôr na prednášky a testy z oblasti psychológie. Je neuveriteľné čo dá nejaký blbý test. Bol tam stánok kde som si vyplnil test a potom sadol ku stolu na vyhodnotenie. Povedali mi že som skôr že som povaha na prácu niekde v štátnej správe, že cez víkendy dom, odrobiť si v kľude len toľko musím atď. Chýba mi asertivita.

Ale tým že ma nikto nezamestná a furt budem trčať len na posledných miestach kam už nikto nechce ísť ani nezískam prax a potom čo im poviem na pohovore? Mám pomaly 30 a čo som robil? Cvičenú opicu pri výrobnej linke, a keď nie tam tak som vynášal odpadky z tlačiarne, drhol handrou linky v automobilke ako upratovač, pomocný robotník na stavbe a také posledné roboty. Už len umývanie riadu v hoteli tam chýba. To som dosiahol to je moje maximum.

Nehovorím že dajte návod ako uspieť na pohovore ale povedzte nejaké osobné skúsenosti alebo názor, pohľad... Všetko čo usmerní. Na aký kurz sa dať alebo ako? Na prednáške professia days to vyriešili jednoducho. Mladí psychológovia a personalisti čo v živote lopatu v ruke nedržali, nevedia čo je to zarábať minimálnu mzdu, idú mudrovať že ľudia choďte na rekvalifikačné kurzy. Len kurz asertivity na akadémii vzdelávania stojí 330€ čo ani nezarobím za mesiac.

• Pridať bod 1
  • Odobrať bod 1
Zverejnené

Keby si aspon polovicu energie, ktoru venujes sebalutovaniu venoval na sebazdokonlovanie, tak si niekde uplne inde. Len ty roky nariekas, namiesto toho, aby si nieco urobil. Nepotrebujes VS, na to, aby si sa v zivote presadil.

Ty do vsetkeho vstupujes s tym, ze si prehral... to sa potom tazko vyhrava.

Zverejnené

Povedala by som to sice krajsie, ale suhlas s Darkmanom.

Tomas, chlape... Ale ved nie si invalid. Nie si retardovany... Ruky, nohy, usta mas, hovorit vies, tak dupni nohou a proste s tym nieco sprav. Nech sa ti predtym akokolvek nedarilo, ta tvoja rezignacia fakt zavana riadnou davkou seba-lutosti a martyrstva... Na tvojom mieste zacnem odznova. Zabudit sa do rana s myslienkou, ze odteraz na to pojdem inak... Ved toto je hruza.

Zverejnené

- Len tu je ten problém že ak som denne v robote a nemôžem mať mobil tak fakt ako sa mi majú dovolať? Tak skúsia raz-dvakrát a keď nedvíham tak ma vynechajú.

Preto si treba vopred povedať kedy ťa majú kontaktovať. Mne tiež keď mi má niekto volať, tak poviem kedy.

Robím pri bežiacom páse takže mimo prestávok som nonstop zamestnaný a mobil môžem mať vo vačku ale nemôžem to dvíhať, z linky nemôžem odbiehať len tak na WC musím vypýtať stredačku a tak. Takže kým to vybavím mobil dozvoní. Ak dvihnem mobil pri linke hneď na mňa zakričí vedúci a kolegovia by tiež frflali lebo práca na linke je stále sa hýbať. Nemôžeme sa ani na sekundu zastaviť, ani opierať, nos fúkať nič... Stoja nad nami kričia poďme poďme poďme a aj hýbať sa musíme rýchlo. Ak spomalíme pohyb už kričia. Takže to je problém č.1 s tým mobilom.

Nerobíš náhodou v Samsungu? Akurát nedávno bol niekde na sme.sk článok o správaní sa týchto nadnárodných korporácií k zamestnancom. Samsung odmietol na niektoré otázky vôbec reagovať.

bolo by fajn, keby si urobis zvukovu aj video nahravku, dajme tomu tvojho vystupovania pri potencionalnom pohovore, a potom by sa dalo pohnut

No však mal vystúpenie v Srdcových záležitostiach. Tam veľa napovedalo :D
Zverejnené

a kde je problem dat 330 EUR za taky kurz, ked viem, ze mi ta dana schopnost chyba a moze mi vyrazne pomoct??? (ja viem ze to nie je mozno pre teba malo, ale da sa splacat kvazi pozicka od rodicov, da sa to riesit x sposobmi)

ved to su investicie do seba, do rozvoja, to sa ti potom okamzite vrati

ak nerozumies takymto jednoduchym "poctom", potom budes vzdy len na tych ako si to ty nazval, poslednych miestach

mne stacilo, ked povies, ze mobil na mamu.. ja ako zamestnavatel by som sa ti uz asi neozvala..

ja ked som bola na pohovore, ani sa ma nepytali ako kedy ozvat, ja sama som povedala, ze budem mimo SVK, keby mi v pripade zaujmu poslali SMS

na dovolenke som nasledne oslavovala aj prijatie do mojho prveho zamestnania

ja sa obavam, ze ty si schopny na pohovore sa tak neuveritelne zhovadit (nechcem ta urazit), ale ked vidim, co vsetko tu riesis, co vsetko nevies, tak naozaj mam pocit, ze ty potrebujes kurz hlavne na zakladne veci

to nie je o tom, ze vystudujes vysku a zrazu budes ziadany ... ta je v tvojom pripade a v tomto momente uplne zbytocna

Zverejnené

Tak čo vlastne mám robiť/nerobiť?

Áno v Samsungu. Nieže len neodpovedali ale už boli veľa krát nahlasení na inšpektoráty práci či do médií a nejak to vždy ututlali. Ale s tým my nič nespravíme lebo vláde vyhovuje že takéto firmy tu máme. Tie ťahajú slovenskú ekonomiku. Zaujímavé že majú najvyššie obraty a najnižšie platy.

Zverejnené

No to je aj u nás s Optronicsom. Najprv veľké HALÓÓÓ, že tam budú priemerné platy 840 €, nakoniec vysvitlo, že to bude pre management a zvyšok (teda asi 90% zamestnancov) dostane nejakých 350 €. Tá fabrika by teoreticky vynulovala nezamestnanosť v celom meste, ale pochybujem, že si každý nezamestnaný pôjde nohy dolámať len aby tam robil. Ale výroba sa len rozbieha a na plný chod má ísť až za 2 roky, tak ktovie či sa tam niečo medzitým možno zmení.

Zverejnené

Viem o tom. Ešte ani poriadne nezačali a už verbujú ľudí aj z nášho okolia. Konkrétne v Šaľi je tá agentúra čo má v ponuke Opteron, Samsung, PSA Trnava, Panasonic Plzeň... Takže Trenčania tam už teraz ísť nechcú. Teda keď berú zo šale tak hľadajú určite aj na východe. Nadrbe sa do Trenčína kopa východniarov tak ako aj k nám keď bol Samsung v rozkvete. Boli tu rumuni, vietnamci, hlavne východniari, bulhari a všelikto. Teraz to už upadá.

Zverejnené

a sme znova na zaciatku...NO COMMENT

Zverejnené

Ešte ani poriadne nezačali a už verbujú ľudí aj z nášho okolia. Konkrétne v Šaľi je tá agentúra čo má v ponuke Opteron

No Opteron asi ťažko, keďže to je čosi iné, ale nemyslím, si že by sa ľudia z iných častí Slovenska hrnuli do Optronicsu. Tá firma dá prácu ľuďom, ale podľa mňa veľa z nich to bude brať ako z núdze cnosť a keď sa vyskytne čosi lepšie, tak pôjdu inde.
Zverejnené

ako ta citam tak ti mozem dat len jednu radu...zmier sa s tym ze vzdy budes len ten pikolik za pasom, pretoze nemas osobnostne predpoklady na to rast..nemas na to nie vedomostami, ale celkovo aby si robil nejaku vyssiu poziciu ako za pasom nieco montoval...nejde o vedomosti, nemas schopnost sa predat...a ty by si potreboval pomoc psychologa nech ta niekam nasmeruje, ale ako vidim, tymito recami by si sa tam nikdy nedostal...

takze zmier sa s tym ze budes jeden z tych pikolikov cely zivot, co manualne mukluju kazdy rok v inej fabrike a dufaj ze tak skoro do ciny neodidu

• Pridať bod 1
Zverejnené

Tomas, skutocne existuju agentury, ktore ta naucia vsetko od zakladu, ako sa spravat na pohovore, ako si napisat sam, alebo s ich pomocou zivotopis, tiez motivacny list , ako vystupovat, co urobit, co neurobit...ale vsetko zacina a konci u teba...pohovor je o prvych sekundach. Ak nesadnes niekomu hned, je velmi, velmi tazke zmenit jeho postoj. Proste je to moment sice dost klamlivy, ale je to raz prvy dojem....a to si pis, ze ludia na pohovore to maju uz dobre pod palcom, prezru ta tak, ze ani si nestacis uvedomit a si zaradeny.

Zverejnené

No Opteron asi ťažko, keďže to je čosi iné, ale nemyslím, si že by sa ľudia z iných častí Slovenska hrnuli do Optronicsu. Tá firma dá prácu ľuďom, ale podľa mňa veľa z nich to bude brať ako z núdze cnosť a keď sa vyskytne čosi lepšie, tak pôjdu inde.

Oprava: Optronics som myslel len sa mi poplietli tie názvy, sú také podobné. Presne takto funguje aj Samsung. Idú tam len ludia ktorých už nikde nezamestnajú alebo len ako dočasné riešenie a jakmile dačo majú odídu. Preto nosia stále z východu. Aj Panasonic má každý štvrťrok ponuky na prácu. Tá fabrika ale nieje studňa bez dna že stále iba berú a berú. Z tohto vyplýva že v takom počte aj vkuse odchádzajú a to niesu práve najlepšie fleky ak ludia zdŕhajú. Napríklad malé firmičky ako pneuservis, cukráreň, pekáreň nehľadajú vkuse ľudí. Tí čo sú tam sa držia a keď náhodou niekto ide na dôchodok alebo prestupuje inam už má aj piatich čo čakajú na jeho flek v rámci známostí. Takže firma čo inzeruje alebo dáva ponuky na úrad práce je len taká...
  • Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Hmm preco mi tento pan stale tak velmi pripomina kedysi moje spravanie? Premyslam co robim po nociach ci nahodou moje stare ja, nepise tu na forum pod inym nickom....

Hele Tomas, GOOGLE.SK existuje tak si tam pohladaj rozne kurzy. Je dost vela firiem/agentur co robi kurzy. Takteiz si kazdy den na profesia.sk a praca.sk a topjobs.sk a ja neveim este ake ina stranky s ponukou prace ?

Ako som uz hovoril odpisuj na: 1/ Inzeraty na ktore si veris, ze by si mal tam mat sancu,

2/ Inzeraty kde mozno taku az sancu nemas ale skusit to ( motyka mozno raz vystreli)

Za dalsie kazde rano ked vstanes a prides k zrkadlu si povedz: Dneska bude super den a nebudem mysliet na ziadne negativa.

Za dalsie: Co pozeram tie pohovory: TY uz ked ides na pohovor tak uz z teba to asi vyzaruje, ze to nezrobis a ze ta neprijmu. Potom sa necuduj ze to ludkovia z HR vycitia/ zbadaju abo daco a potom beru inych ludi. Preco? Lebo ty este mozno iba doma si a uz si hovoris z toho nic nebude, nezoberu ma.

Kurna vsak trosku zivota do toho umierania. Musis proste si povedat dobre to dopadne a zvlandem to. Proste aby si si po pohovore mohol povedat urobil som preto vsetko aby ma prijali. A ne ty hned este iba vojdes cez dvere a uz si hovoris to nebude dobre. PRoste ist tam s maximom a verit si ano dneska to dam.

Hmm ja som si myslel ze moje sebavedomie je na nule ale tvoje je fakt sorry ale pod nulou niekde... A to ti mozu aj tu ludkovia z fora povedat ake bolo kedysi moje sebavedomie. Nastastie sa uz odvtedy dost zlepsilo...

Tebe by v provom rade trebalo par uspechov v zivote nech sa ti to sebavedomie dvihne...

Zverejnené

Ale furt zabúdate na dôležitý detail že na začiatku to tak nebolo. Idem na základe toho čo som prežil. Keď sa mi stále a furt nedarí tak jasné že si myslím že na to nemám lebo keď to nevyjde ani raz tak čo iné mám myslieť. Iba by som sa klamal. No ale keď som šiel prvý, druhý, tretí-krát na pohovor nemyslel som na nič také že to nezvládnem a tak. Však na Panasonic som si požičal od brata peniaze na vlak a povedal som mu že keď tam budem, dobre zarobím, potiahnem nadčasy a budeme tuningovať autá atď. Ešte som ani nenastúpil na vlak a dušou som už bol v tej fabrike. Veril som si na 100% a prd mi to pomohlo. Tak isto aj na Volkwagen, som si povedal aké to bude pecka zarábať toľko peňazí (na moje pomery) ako budem vymetať bordely a zase nič z toho. Tým že som nikdy nič nedosiahol, nemám čo tej firme ponúknuť a automaticky zlyhám. To je úplne logické. Ja sa nemám ako pohnúť dopredu. Nemám žiadne skúsenosti ale ani mi nikto nedá šancu ich získať a tak sa hýbem v začarovanom kruhu v rozpätí niekde medzi smetiarom a robotníkom na linke.

Tebe by v provom rade trebalo par uspechov v zivote nech sa ti to sebavedomie dvihne...

Prééésne si to vystihol. Potrebujem aj dôvod na to sebavedomie. Ako mám mať človek sebavedomie keď sa mu nikdy nič nedarí? Že čoho sa dotkne to pokazí, nechcú ho ženy, všade je odmietnutý atď.
  • Odobrať bod 2
Zverejnené

Tak isto aj na Volkwagen, som si povedal aké to bude pecka zarábať toľko peňazí (na moje pomery) ako budem vymetať bordely a zase nič z toho.

Ak je tvojou víziou vymetanie bordelov, tak je vlastne dobre že ťa nikam nechcú zobrať. Chlap, ktorému ťahá na 30, by sa mal zamyslieť nad tým ako si bude budovať život spojený s vytváraním vlastného domova a nie nad tým, ktoré bordely pôjdem pri najbližšej príležitosti povymetať.

Ja sa nemám ako pohnúť dopredu.

A myslíš, že s návštevami bordelov sa kam dopredu pohneš? Ty akurát tak na infekčné, keď chytíš nejakú pliagu.

Po tomto tvojom príspevku sa už vôbec nečudujem tomu, že si tam kde si.

Zverejnené

Potrebujem aj dôvod na to sebavedomie. Ako mám mať človek sebavedomie keď sa mu nikdy nič nedarí? Že čoho sa dotkne to pokazí, nechcú ho ženy, všade je odmietnutý atď.

ale no tak nepreháňaj ... a či život je vari malý dôvod ? Ty si naozaj neuvedomuješ čo máš, že ráno vstaneš po svojich, vidíš, počuješ, rozprávaš, že máš dve zdravé ruky a práce je dosť pre toho, kto chce naozaj pracovať , nemusí to hneď byť niečo extra ... každá práca má niečo do seba a je prospešná ak sa robí s láskou ..a o ženách už toľko tiež netrep.

O tom ako si zvýšiť sebavedomie si môžeš prečítať aj na nete, aj viacerí na fore ti dobre radili, ale ty si ako malé tvrdohlavé, trucovité decko, ale s ****** odchýlkami.

Asi musíš "až riadne padnúť dole", aby si pochopil mnohé vecí, vážil si viac seba, život .. potom sa možno spamätáš ... ak pravda, už nebude príliš neskoro.

Zverejnené

Potrebujem aj dôvod na to sebavedomie. Ako mám mať človek sebavedomie keď sa mu nikdy nič nedarí?

Všetci ten dôvod na upevnenie, či zvýšenie svojho sebavedomia potrebujeme.

Ver mi, doslova všetci!

Nikto nie je taký macher, že by mal chuť celé dni sa utápať v depresiách, pretešovať sa z neúspechov, ale asi ani tí, o ktorých sa hovorí, že sú deťmi šťasteny, asi ani tí neplávajú cele dni len na obláčiku šťastia a úspechov. Každý jeden pre to, aby určitý pocit uspokojenia dosiahol, niečo aj urobiť musí.

Je však veľký rozdiel na ten dôvod čakať ťukaním do počítača, sebaľútosťou, čakaním kedy sa niečo, či niekto kto ťa poteší nájde. Všetko, nielen chcenie, ale hlavne snaženie musí vychádzať od teba, musí to vychádzať z tvojho presvedčenia, ale hlavne to musí vychádzať z tvojej hlavy.

Ale ako čítam tvoje príspevky na fóre, všetky rady, všetky návody sú LEN hádzaním hrachu na stenu. Ty síce chceš, aspoň stále o tom píšeš, že chceš, neurobíš však nič čo by ťa niekam posunulo, stále iba čakáš kto to už konečne za teba vyrieši. Všetci okolo majú chyby, aspoň tie sú viditeľné aj pre teba, ale skús ten pohľad aspoň raz obrátiť do svojho vnútra a pozri sa na seba očami cudzieho nestranného človeka.

Vieš čo by si poradil kamarátovi, keby prišiel za tebou s prosbou, aby si mu pomohol vyriešiť problém, ktorý tu ty riešiš už niekoľko rokov ?! Vedel by si sa pozrieť na ten problém nestranne ?

Zverejnené

Nikto nie je taký macher, že by mal chuť celé dni sa utápať v depresiách, pretešovať sa z neúspechov, ale asi ani tí, o ktorých sa hovorí, že sú deťmi šťasteny, asi ani tí neplávajú cele dni len na obláčiku šťastia a úspechov. Každý jeden pre to, aby určitý pocit uspokojenia dosiahol, niečo aj urobiť musí.

Veru, život máme a záleží od nás, ako s ním naložíme. Bez námahy sa proste nedá dôjsť k tým veciam, ktoré sú v živote podstatné. Čím väčší "poklad", tým väčšia námaha. Udržať si vnútornú harmoniu, to je občas riadna fuška.

Zverejnené

Tým že som nikdy nič nedosiahol, nemám čo tej firme ponúknuť a automaticky zlyhám. To je úplne logické. Ja sa nemám ako pohnúť dopredu. Nemám žiadne skúsenosti ale ani mi nikto nedá šancu ich získať a tak sa hýbem v začarovanom kruhu v rozpätí niekde medzi smetiarom a robotníkom na linke.

aha, no ja ti neviem .. asi sa lubili tej zenskej na mojom tretom pohovore moje brcate vlasy, kedze skusenosti predosle ziadne, prave som koncila bakalarsku pracu, cize v podstate ani studium ukoncene...tak ja ti neviem

a mozno to bolo to, ze som si verila, ze som sa snazila na maximum, bola som pol roka v UK kde som sa namakala v anglictine a studovala som obor, v ktorom som chcela nasledne aj pracovat

z tohto vsetkeho im vyslo, ze daju prilezitost mlademu cloveku, ktory sa da formovat, je flexibilny, ucenlivy, so spravnou davkou sebavedomia

popri praci som dva roky chodila na dialkove studium do ciech, a zvladala som v pohode

ty to pripisujes tomu ze nemas skusenosti, ze ini su lepsi...vies kde je pravda? Ano, ini su lepsi, ty si v porovnani s niektorymi proste nula, ktora si neveri a nerobi nic preto aby sa niekam pohla

ty budes vecne len nariekat, az prepasnes moment, kedy uz nebude mozne si vyberat z takych a onakych moznosti

si uvedom, ze ani zeny nejdu po inych pre to, ze maju prachy a neviem co...ver ze take by si tvojich kamosov ani len nevsimli..TY SI NA VINE, SAM SEBE MOZES BYT PANOM, ALE LAMES PALICOU ESTE SKOR NEZ SA NAD CIMKOLVEK ZAMYSLIS...ty si uz tak naprogramovany, a obavam sa, ze pokial to nezacnes riesit cez odbornika, budes loooserom do konca zivota!

prestan tu uz pisat tie sebalutostne zvasty, lebo to je stale o tom istom, ludia ti tu radia, zpociatku uprimne, teraz ti uz niektori ani neveria, a ty si z toho nic neberies

prestan travit cas na forami a chod radsej na skolenia, kurzy, vzdelavaj sa a nefnukaj

Zverejnené

Doll to napisla velmi dobre, nieco taek som prave siel napisat....

Zverejnené

ja si myslim, ze prvym krokom, ktory by mal spravit ak chce nieco so svojim zivotom robit je navsteva psychologa

• Pridať bod 3
Zverejnené

Sú to len naše názory :innocent:

My, to tak vidíme, ale ako je to s Tomášom naozaj ....?:) On najlepšie vie o čo sa tu jedná ... aký vlastne je, ako sa cíti, na čo má, čo prežíva ... Jeho názor o sebe je dôležitý. Človek by sa mal sám cítiť vyrovnaný, spokojný so svojim životom, mať vieru v seba.

Ak viera v seba chýba a človek si sám nevie poradiť, trápi sa .. nemal by vtedy váhať a mal by vyhľadať pomoc.

Ako si nájsť lepšiu prácu?

Dá sa aj tak, že človek začne trebárs robotníkom, ak má odbornú školu.

Snaží sa k nej svedomito a s láskou pristupovať. Zo začiatku zarába menej, časom získava stále viac zručností, chce stále viac a viac vedieť , baví ho tá práca a túži niečo viac dokázať.

Časom zistí, že prácu ktorú robí, ovláda bez problémov , verí si, že má aj naviac, urobí si živnosť, priberie pracovitých, spoľahlivých ľudí k sebe a snaží sa čo NAJ pracovať. Je to zodpovedné, nie vždy ľahké, ale každý nový úspech v práci, prináša radosť, uspokojenie .. aj patričné ohodnotenie.

Všetko sa dá, ak sa chce, treba si len vytýčiť cieľ, vedieť čo chcem a snažiť sa zo všetkých síl, aby sa ten "sen" splnil, priniesol spokojnosť, radosť ... čestnou prácou na sebe .. aj na sebavedomí trošku pribudne.

Vy, mladí ľudia máte ešte viac možností vzdelávania, ako sme mali niekedy my. Pre nás mnohých by bola veľká česť, radosť vzdelávať sa, ísť si za svojim snom, no nedalo sa.

Taká perlička: Túžila som študovať na ..... . Riaditeľ školy povedal, že to nepôjde, lebo rodičia nie sú v KSČ, brat sa výborne učil a nedostal sa na školu akú chcel. .. a mnohé podobné prípady z vtedajších čias.

Ale, predsa sme sa nevzdali v živote a kráčali sme za svojimi snami ..

... a poznám naozaj dosť ľudí, ktorí sme sa vypracovali od nuly a dnes máme postavenia, aké si zaslúžime, len netreba sa vzdávať. Človek sa učí celý život a pre nás starších je to ešte o niečo náročnejšie, (či už hýbanie rozumom a aj ten výzor nepridá na kráse ...) :zubiska:

Proste človek ak je zdravý, verí si a má okolo seba aspoň jedného človeka, ktorý je oporou, tak to zvládne "ľavou zadnou".:)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov