Skočiť na obsah

Ako si nájsť lepšiu prácu?

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Tomas, pokial nevies anglicky, tak na IT zabudni. Aj najjednoduchsie HTML je rozsiahle a neda sa nijakym sposobom pokryt v nejakom rekvalifikacnom kurze. Mozu ti ukazat par zakladnych tagov a principov, ale vsetko ostatne si musis najst sam.

Rovnako riesenie problemov si vyzaduje prehrabovanie sa v dokumentaciach, materialoch a prikladoch, ktore su v drvivej vacsine v anglictine. Okrem toho sa technologie v IT strasne rychlo menia a to co sa pouzivalo pred rokom je uz zastarale, takze sa clovek musi furt ucit novym veciam. A vacsina materialov je opat v anglictine.

A hlavne, na HTML nepotrebujes nejaky kurz... je to problematika, ktora je milionkrat preprana na roznych weboch, napr http://www.jakpsatweb.cz/

A na webdizaj uz duplom nepotrebujes nejaky kurz, kedze to je v prvom rade o estetickom citeni a mozes sa drvit ako chces, ale pokial nevies na papieri navhrnut dobry dizajn, tak na to nemas. A ani najsamlepsia znalost technologii na tomto nic nezmeni. Skor plati, ze cim je clovek technologickejsie zbehnuty, tak tym tragickejsi web-dizaj vypoti (a to plati aj v mojom pripade :))

Prečitaj si čo ponukaju jednotlive UP. Potom sa môžeš čudovať.

Prave preto sa pytam. Kedze som to tak zbezne pozrel, a nic pokrocile som v tom nenasiel. Ja som studoval sietarinu 3 roky na vyske a o pokrocile (v mojom chapani) som ledva zakopol a rozhodne by som si na poziciu pokrocileho sietara netrufal.

edit: A este

Dá do životopisu všetky tieto spomenuté veci a hneď vás čo napadne? Šikovný chalan

Ze nema jasnu predstavu o svojom uplatneni a ze za pol roka moze byt niekde uplne inde. Z toho dovodu je vhodny len na pozicie s vysokou fluktuaciou zamestnancov, na pozicie do ktorych je mozne sa zaskolit za pol dna. A nie na pozicie, pri ktorych trva dlhsie kym sa pracovnik v problematike zorientuje. Takze k tomu co si povedal moze robit tak este poslicka na pizzu, alebo s dodavkou roznasat zasielky.
Zverejnené

Nezisťujem kto má na úrade aký titul, ale čoraz častejšie sa stretávam s tým faktom, že na úradoch robia iba tí čo majú Bc. minimálne. Na akom úrade robí?

Na úrade práce. To je zhruba na takej istej úrovni ako mestský úrad, alebo dáka sociálna poisťovňa... To na banky a také veci treba vysokú nie?

Šoférovanie nemôžeš porovnávať s programovaním, to si kde na to prišiel? Šoférovať som vedel dávno predtým ako som vôbec začal vodičský kurz, a programovať neviem doteraz hoci s PC robím dlhé roky

To bol len ako príklad. Chcel som povedať že nikto učený z neba nespadol. Robiť s PC sa tiež dá naučiť. Tak programovanie má toľko smerov že jeden človek neovláda celú informatiku ale jeden grafiku, druhý html, tretí robí hry atď. Sú špecializácie. Ja nechcem napríklad nastavovať procesy vo výrobe, kalibrovať senzory a pod. Mne stačí toľko čo robia s PC v administratíve na úradoch alebo firmách všeobecne.

No tak keď je podľa teba dobrý flek jazdiť s vysokozdvižným vozíkom tak prečo si nespravíš kurz a nejazdíš na ňom tiež? Tam nepotrebuješ ani tú maturitu. Teraz už fakt neviem čo vlastne chceš. Chceš robiť v kancelárii, ale na to nemáš školu, hovoríš že jazdiť na VZV je dobrý flek, ale o tom len hovoríš, nerobíš nič pre to.

....

to je práca hlavne o zodpovednosti a šikovnosti, jeden bývalý kolega frajeril a zosypali sa mu lišty za 1500€, na to by si musel dlho šetriť pri tvojom aktuálnom stave.

Nechcem robiť na VZV to som dal len príklad že ako si spomínal aj ty sám. Si personalista: Prídu ti na pohovor dvaja chalani, majú tú istú učňovku ale jeden z nich má aj maturitu. Spýtaš sa ich čo robili. Jeden ti povie že VZV teda z toho vyplýva že robil na mieste kde je zodpovednosť a opatrnosť a hlavne aj tá šikovnosť rozhodujúca... Druhý ti povie že montoval pri linke (čo dokáže pomaly aj cvičená opica)... Ktorého by si podľa svojho úsudku prijal? O tom len hovorím.

Tomas, pokial nevies anglicky, tak na IT zabudni. Aj najjednoduchsie HTML je rozsiahle a neda sa nijakym sposobom pokryt v nejakom rekvalifikacnom kurze. Mozu ti ukazat par zakladnych tagov a principov, ale vsetko ostatne si musis najst sam.

Rovnako riesenie problemov si vyzaduje prehrabovanie sa v dokumentaciach, materialoch a prikladoch, ktore su v drvivej vacsine v anglictine. Okrem toho sa technologie v IT strasne rychlo menia a to co sa pouzivalo pred rokom je uz zastarale, takze sa clovek musi furt ucit novym veciam. A vacsina materialov je opat v anglictine.

....

Takze k tomu co si povedal moze robit tak este poslicka na pizzu, alebo s dodavkou roznasat zasielky.

V tomto máš pravdu ale tým nekončí táto téma. Bavíme sa o tom čo by ma mohlo posunúť na lepší flek. Stále píšu že ekonómom a informatikom je najlepšie, sú najžiadanejší a majú najväčšie platy... Ale ako spomínam ja sa nehrabem k snobom. Chcem len lepšiu prácu v lepších podmienkach aj keby peniaze zostali tie isté. Toho poslíčka by som ceľkom rád robil aj ja. Oproti tomu čo robím teraz je to vyššia pozícia. Ty sa musíš na to z môjho pohľadu pozerať. Nie zo svojho čo už máš vysokú, vieš anglicky atď. Ja na teba z ďaleka nemám.
Zverejnené

Na úrade práce. To je zhruba na takej istej úrovni ako mestský úrad, alebo dáka sociálna poisťovňa... To na banky a také veci treba vysokú nie?

Ak si dobre spomínam, tak aj na ÚP platí pravidlo, že kto tam chce pracovať tak musí byť minimálne Bc., odporúča sa Mgr./Ing. Inak si neviem vysvetliť prečo si tie panie v pokročilom veku čo tam pracujú robia externe vysoké školy. Do banky myslím že vysokú nepotrebuješ, nie je to štátna ani verejná správa a tie sa riadia internými predpisami. Máme tu na fóre jedného uja, ktorý robil roky vedúceho na živnostenskom, a keď prišli čistky tak pozerali kto nemá VŠ a tí išli medzi prvými.

Si personalista: Prídu ti na pohovor dvaja chalani, majú tú istú učňovku ale jeden z nich má aj maturitu. Spýtaš sa ich čo robili. Jeden ti povie že VZV teda z toho vyplýva že robil na mieste kde je zodpovednosť a opatrnosť a hlavne aj tá šikovnosť rozhodujúca... Druhý ti povie že montoval pri linke (čo dokáže pomaly aj cvičená opica)... Ktorého by si podľa svojho úsudku prijal? O tom len hovorím.

Ak by sa pýtali na pozíciu kde sa vyžaduje práca na VZV, tak samozrejme ten s praxou by bol vo veľkej výhode, pretože jeho zaradenie do výrobného procesu by nevyžadovalo zaškolenie a to sú ušetrené financie pre firmu, takže zrejme by som sa rozhodol pre neho. Maturita v tomto prípade by nehrala rolu, samozrejme ten bez nej by nemohol byť nejaký lafo čo si nevie ani životopis napísať.

Bavíme sa o tom čo by ma mohlo posunúť na lepší flek. Stále píšu že ekonómom a informatikom je najlepšie, sú najžiadanejší a majú najväčšie platy...

A ja čítam, že píšu že trh s ekonómami je presýtený. Najväčšie šance sú v IT, ale to sa nedá len tak naučiť. Minule jeden môj kamarát chcel aby som jednej jeho známej vysvetlil ako sa robia webové stránky. Na to som mu odpovedal, nech mi behom desiatich minút vysvetlí ako kompletne rozobrať a zložiť motor (je automechanik). Takže dúfam že chápeš čo chcem tým povedať.

Toho poslíčka by som ceľkom rád robil aj ja.

V tom prípade ja ti môžem akurát v Galante vybaviť nejakú občasnú brigádu za nejakých 40€ na deň a aj to ešte musím pozisťovať či váš región je v tej oblasti keď pôsobí spoločnosť môjho známeho.
Zverejnené

Axel nemozem s tebou suhlasit ohladom tej matury ale ok, kazdy mame iny nazor...moj pocit z pohovorov je ten, ze na pozicie ktore sa okolo mna suchnu o ludi bez matury ani nezakopnu, matura je minimalna podmienka, az potom pozru co ma chalan za prax....je totiz dost malo pravdepodobne aby chalan co ma ucnovku automechanika bol dobry v nejakej IT oblasti...ano nahoda moze byt, ale pravidlom to nie je...

Tomas ty uz splietas piate cez deviate...ser na kurzy, na skolu....UC SA SAM....ale kedze vidim ze by si len kurzy a cakas ze ti naleju vedomosti do hlavy tak na to zabudni...pocitac mas uz niekolko rokov, za ten cas ak by si na tom mal hlavu a chut po vedomostiach, sam by si sa naucil kopec veci...internet je obrovska studna vedomosti, odbornici poradia ak mas konkretny problem vo vselicom...ale kedze mas problem sa nieco naucit sam (co poznam kazdeho ITckara dobreho a ze ich poznam dost, tak kazdy sa od mala ucil stylom pokus omyl, ziadne kurzy atd...az tie neskor im pomohli zvysit kvalifikaciu) tak kurz ti nepomoze v nicom...bud na to mas hlavu alebo nemas...neuraz sa, ale podla mna nemas...nauc sa zakladne veci ako robit s excelom, wordom aby si mal aspon ako taku sancu robit nejaku administrativnu robotu...zabudni ze budes ITckar...cim skor si to uvedomis, tym vacsia sanca ze sa uplatnis inde rozumne

Zverejnené

Prave preto sa pytam. Kedze som to tak zbezne pozrel, a nic pokrocile som v tom nenasiel. Ja som studoval sietarinu 3 roky na vyske a o pokrocile (v mojom chapani) som ledva zakopol a rozhodne by som si na poziciu pokrocileho sietara netrufal.

Je jasne, že slovo pokročile sa da vyložiť rôzne. Tak to však bolo nazvane. Každopadne ten CISCO kurz (cca 2 roky späť, neviem ako teraz) pozostaval z 2 časti. Zakladnej a Pokročilej (je to nazov, preto P). Každa z nich pozostavala z 5-6 faz (už neviem presne), prčom jedna faza kurzu trvala niekoľko tyždňov (tušim sa "vyučovalo" 3x do tyždňa). Teda summa summarum, cely kurz (obe časti) trval vyše roka.
Zverejnené

Axel nemozem s tebou suhlasit ohladom tej matury ale ok, kazdy mame iny nazor...moj pocit z pohovorov je ten, ze na pozicie ktore sa okolo mna suchnu o ludi bez matury ani nezakopnu, matura je minimalna podmienka, az potom pozru co ma chalan za prax....

Nie, my hovoríme o tom istom, ale z druhého konca. Ja samozrejmé, že človek bez maturity má minimálne šance, ale ani ten s maturitou nemôže očakaváť zázraky. To je všetko. Akurát ty hovoríš o tom, aké šance má na trhu práce človek bez maturity a ja hovorím o tom, aké možnosti majú zamestnanci bez a s maturitou v pracovnom procese.
  • Pridať bod 1
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

trochu som nad tým premýšľala, Tomáš síce napísal, že tu má každý pravdu, dobre.

okrem toho v jednej veci sa už prekonal, urobil si maturitu, s tým sa už dá niečo začať.

je tu jedna vec, ktorá tu trochu zapadla ... nedostatok remesiel a odborníkov, dobrých odborníkov, zohnať dobrého technika, opravára, inštalatéra je obrovský problém

podľa mojej skúsenosti takúto a podobnú prácu, v spojení napríklad s oprávneniami na revízie a kontroly a školenia ... to všetko sa dá v odboroch ďalším učením a školeniami a preskúšaniami získať - robia aj inžinieri, ako živnostníci, a sú svojimi pánmi.

rovnako žiadaní sú aj neinžinieri a dobrí odborníci, ako živnostníci, a sú svojimi pánmi ...

a popri nich je obrovské množstvo hochštaplerov, ktorí odovzdávajú prácu, ktorú musí po nich opravovať niekto iný, a nemajú hanby vypýtať peniaze za prácu, ktorá nestojí za nič ...

chcem tým povedať, že byť manuálne šikovný nemusí byť človek len pri páse, keď si urobíš vysokú školu, nič nepokazíš, ale riešení je viac ...

z toho mi napadá, že moja spolužiačka, ktorá má vš prírodovedného smeru, nikdy nerobila vo svojom odbore, je to obchodníčka, a pri tom, keď sa raz strašne najedovala na služby kaderníkov, sa najedovala tak, že si ako dospelá, vysokoškolsky vzdelaná takmer tridsaťročná žena svojho času spravila kadernícku učňovku a vlastní výučný list ...

aj to je možnosť ... : )

Zverejnené

Ďaľšia vec ako uspieť na pohovore?

Odvtedy ako som zmaturoval hľadám si lepšiu prácu. Aj v priemysle sú také firmy kde sa to oplatí. Napríklad u nás funguje jedna talianska firma kde sa pracuje na smeny, takže problém s chodením k lekárovi je vyriešený, zarába sa tam 600€ čo je dvojnásobok mojej doterajšej výplaty a nieje tam taký hnusný vojenský režim ako v kórei. Ale problém bol v tom že som neprešiel testy. Tak isto ako som skúšal do ďaľšej firmy, zas som nespravil testy. Proste tam kam zoberú človeka aj bez testov tak to sú práve tie s prísnym režimom za pár babiek. Do hocijakej lepšej firmy treba absolvovať vstupné testy či pohovory a zatiaľ som nikde neuspel. Takže ako sa dá zvládnuť pohovor úspešne?

Zverejnené

Tomas zaklad ako uspiet na pohovore je sa nan pripravit

ked si tu nenapisal o com bol pohovor, aka to bola pozicia, co to bolo za firmu (ake ma zameranie podnikania) atd..tak ti nik neporadi...

zaklad uspesneho pohovoru je vediet spravne odpovedat na otazky...ale zaklad tohto je vediet sa najprv spravne pytat, aby si tie odpovede dostal

Zverejnené

Keď už je neskoro už darmo napíšem ale nabudúce keby niečo tak dám vedieť. Boli tam otázky zo strojáriny a v tom sa ja nevyznám. Potom samé čísla na ktoré som nevedel ako ísť resp. čo odo mňa chcú. Ja som ich zrátaval dokopy teda matematicky a oni potrebovali niečo iné. Určiť dáku hornú a dolnú hranicu tolerancie atď. Ale aj uprednostňovali ľudí čo mali strednú strojársku. Na inom pohovore kde stačila len maturita (predávať dáke T-Mobile produkty) tam sa len čisto vypytovali, ja som im odpovedal. Pýtali sa iba kde všade som robil a akú prácu som robil. Povedal som a oni OK to je všetko, zavoláme vám. A nezavolali. V automobilke som zase celý deň tam trčal (najdlhší pohovor čo som zažil), robili sa IQ testy ale presne také aké robia aj bežní psychológovia že také tvary nájsť, čo kde pasuje, nakresliť, postavu, potom sa zhovárali, všeličo sa pýtali že aké mám záľuby, kde som všade robil atď. A nakoniec prečítali mená ktorí prešli (že tí tam majú zostať) a ostatní môžu odísť. Ale nepovedali nám že naša tlupa čo má ísť preč že prečo to nespravila...

Zverejnené

ono mozno v tomto pripade ani nie je dolezite co sa pytali, ale ako Tomas odpovedal :detektiv: (nemyslim to ci spravne alebo nespravne, ale sposobom, akym sa vyjadroval, uz len samotnym vyjadrovanim clovek sprostredkuva informaciu o tom aky je, kto je, etc..)

a urcite je rozdiel v pohovore na poziciu robotnika a na poziciu cloveka, ktory je v denno-dennom styku s ludmi a musi (vediet) komunikovat

ono by bolo fajn, keby si si mohol skusat taky kvazi pohovor pred niekym, kto by ta vypocul, kto by ti kladol jednoduche otazky...jednoducho pred niekym, kto by ti vedel poradit, usmernit .. nemas nejakeho kamarata, znameho?

je to komplikovane holt takto "na dialku" hovorit, radit, kedze dovodov preco nemas stastie na pohovoroch moze byt xy

Zverejnené

1/ Napisat si fakt dobry zivotopis. AK ces mozem ti poslat moj a mozes pouzit aj jeho strukturu len tam pomenis veci na svoje. Mne s nim radil brat a prebral som tu osnovu z jeho zivotopisu. By som povedal ze to je jeden zo zakladov mat dost dobre napisany zivotopis, ktory o tebe dost vela napovie uz to ako je napisany uz tam vie clovek z HR zistit aka si osobnost.

2/ CO citam z tvojich prispevkov tak mam pocit ze hend druhy dolezity bod pre teba je si zajst k psychologicke a spravit si nejake testy na zistenie tovjich pracovnych moznosti. Sam som na dacom takom bol.

3/ Dalsi dost zakladny bod je skusit popremyslat niekde v klude co by si chcel robit. Lebo raz tu pises o IT, raz o VZV, raz o poslickovi, raz o administrative. Priznam sa tiez som bol dost dlho nerozhodny, ze co chcem robit lebo som chcel robit vsetko co sa dalo (hlavne sofera pre GLS alebo UPC alebo viest elektrickuy pre MHD))

Ale fakt sadni si niekde na kludne miesto a popremyslaj co ta v detstve bavilo a robil si to rad?

4/V jednom tvojem prispevku si protirecis. Najprv napises ze na 98% by si nemal na skolu, ktoru studoval Nokia a hned o riadok nizsie pises, ze vsetko sa da naucit ked sa chce. Tak preco sa hned demotivujes, ked sam pises ze vsetko sa da ked sa chce a mozno by si i tu skolu zvladol.

5/Ak vies anglinu tak urcite by ti pomohla. Dokonca urcite to bola podmienka aj v tej talianskej firme co pises, ze je u vas v meste.

6/Nechces sa prestahovat niekam do ineho mesta kde je vacsia sanca na ziskanie prace ??? Alebo aspon dochadzat co viem tak aj UP poskytuje dotaciu na listky pre ludi co dochadzaju kazdy den do prace z ineho mesta.

Tot vse zatial.

Fakt najprv si asi poriadne premysli co by si vlastne chcel robit, skus is fakt vybavit co ta bavilo v mladosti, co ta naplnovalo? Bolo to opravovanie aut, bicyklov ? Tak mozno uz mas mensi hint, kde sa obzerat.

Potom fakt by som skusil tu psychologicku a spravit si tam testy.

A ten zivotopis prerobit. Fakt som tomu neveril ale co som kecal s par ludmi z HR tak fakt uz CVcko o tebe dost napovie ze aky si charakter.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Po anglicky neviem. Su vraj take kurzy kde ludi naucia ako fungovat na pohovore. To je daco podobne ako hento čo spomímaš, ale ani tie testy u psychologičky niesu zly nápad. Dať si určiť povahu a dla toho sa zariadiť. Taký životopis mám aj ja od kamarátov a z stiahnutý z internetu. Na školu idem tiež, no zatiaľ na ňu šetrím a rozmýšlam aký odbor. To je ako s tou prácou že v klude porozmýšlať čo ma baví. O školách mám tému tiež, takže tu fiešime naďalej tú prácu a že ako ju získať.

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Ináč novinka: Je u nás ďalšia veľká firma zahraničná a otvárajú novú halu a budú brať plno ľudí. Poslal som životopis podľa vzorov na internete (tak hádam som v štylistike nič nepokazil) ale nakoniec som dodal ako poznámku že na terajšom pracovisku máme zakázané mobily a keby sa mi nedovolali ohľadne termínu na pohovor, tak majú nechať odkaz mame. Nebude to blbo vyzerať že ha čo tento chce? A po druhé si povedia že tento prácu má tak zoberú takého čo ju nemá lebo sú tie všelijaké európske dotácie že aby zamestnali v prvom rade tých čo prácu nemajú, že za to dostanú volačo bonusy a také.

Nedávno bola o tom aj v TV relácia že často si ľudia nevedia nájsť prácu aj preto že si nevedia napísať dobrý životopis. Na internete je o tom veľa. Aj keď som robil v každej firme tú poslednú cigánsku robotu, aj to sa dá vycackať a zvelebiť. Robili sa kurzy také že ako podať žiadosti, čo napísať, ako sa chovať pred personalistami a tí ľudia aj uspeli.

Zverejnené

Je u nás ďalšia veľká firma zahraničná a otvárajú novú halu a budú brať plno ľudí. Poslal som životopis podľa vzorov na internete (tak hádam som v štylistike nič nepokazil)

ale okrem životopisu skús si to miesto aj vytelefonovať ... aby videli že máš o tú prácu naozaj záujem ...

Zverejnené

tak osobne si myslim ze to ze pracujes inde si vobec nemal uvadzat

a uz vobec nie ze kontakt na mamu - ked tak, tak iba uviest druhy kontakt, proste dva mobily, a oboznamit mamu, ze ak budu volat, nech povie, ze si momentalne nedostupny, ale ze odovzda odkaz

ach :rolleyes:

ale okrem životopisu skús si to miesto aj vytelefonovať ... aby videli že máš o tú prácu naozaj záujem ...

no to urcite, hlavne ked budu brat do nejakej vyroby, desiatky, stovku zamestnancov

taketo veci sa robia pri inych poziciach, skor THP pracovnici

Zverejnené

doll

no to urcite, hlavne ked budu brat do nejakej vyroby, desiatky, stovku zamestnancov

takéto veci sa robia už aj pri obyčajných pozíciach, kedže uchádzačov o pracovné miesto je viacej ako ony môžu prijať, tak treba ukázať že má o tu pozíciu aj záujem, aj ked je to len pozícia do výroby.

jedine žeby chceli prijať 1000 zamestnancov a hlási sa 10 v tom prípade volať nemusí

Zverejnené

Suhlasim s Lopatom urcite tam skus brnknut. Aj keby tam mali brat 1000 ludi ale uvidia ze mas zaujem. S tou pracou si tam nemusel uvadzat to hej to je trosku blbe ale mozno to prehlaidnu. A mobil na mamu no stacilo iba napisat druhe cislo ak by sa nedovolali netrebalo tam psiat ze kontakt na maminu. Ale drzim palce nech to dobre dopadne.

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

tak osobne si myslim ze to ze pracujes inde si vobec nemal uvadzat

a uz vobec nie ze kontakt na mamu - ked tak, tak iba uviest druhy kontakt, proste dva mobily, a oboznamit mamu, ze ak budu volat, nech povie, ze si momentalne nedostupny, ale ze odovzda odkaz

- Len tu je ten problém že ak som denne v robote a nemôžem mať mobil tak fakt ako sa mi majú dovolať? Tak skúsia raz-dvakrát a keď nedvíham tak ma vynechajú. A to že robím inde zase mám im klamať? To som tak myslel že by zohladnili že chodím do práce a dali by mi taký termín pohovoru aby som sa stihol spýtať vedúceho či mi dá dovolenku. Nemôžem byť na dvoch miestach naraz, buď som na pohovore alebo v práci.

takéto veci sa robia už aj pri obyčajných pozíciach, kedže uchádzačov o pracovné miesto je viacej ako ony môžu prijať, tak treba ukázať že má o tu pozíciu aj záujem, aj ked je to len pozícia do výroby.

- Veď keď mám prestávku tak im vždy volávam a jednoducho nechcú, furt len slubujú alebo mi dajú termín pohovoru ktorý je hneď o deň dva a keď si pýtam dovolenku vedúci mi povie že to musím skôr nahlásiť. Začarovaný kruh.

Zverejnené

tomáš

- Len tu je ten problém že ak som denne v robote a nemôžem mať mobil tak fakt ako sa mi majú dovolať? Tak skúsia raz-dvakrát a keď nedvíham tak ma vynechajú.

to vás kontrolujú či ho máš alebo nie ? jednoducho si ho vezmi, pichni do vačku a ked budú volať chod na wc a basta :D ...

furt len slubujú alebo mi dajú termín pohovoru ktorý je hneď o deň dva a keď si pýtam dovolenku vedúci mi povie že to musím skôr nahlásiť

nahlás si priepustku či neschopenku ... šak je to pre tvoje dobro ...

Zverejnené

s takymto pristupom k tomu vsetkemu si ani lepsiu pracu nenajdes

ja vidim stale len pesimizmus, negativizmus...vsade vidis len problem...

cakas na uplne banalne rady, ktore by mali byt samozrejmostou pri zmyslani cloveka planujuceho zmenu

Zverejnené

Ale ako to mám potom spraviť? Robím pri bežiacom páse takže mimo prestávok som nonstop zamestnaný a mobil môžem mať vo vačku ale nemôžem to dvíhať, z linky nemôžem odbiehať len tak na WC musím vypýtať stredačku a tak. Takže kým to vybavím mobil dozvoní. Ak dvihnem mobil pri linke hneď na mňa zakričí vedúci a kolegovia by tiež frflali lebo práca na linke je stále sa hýbať. Nemôžeme sa ani na sekundu zastaviť, ani opierať, nos fúkať nič... Stoja nad nami kričia poďme poďme poďme a aj hýbať sa musíme rýchlo. Ak spomalíme pohyb už kričia. Takže to je problém č.1 s tým mobilom.

U nás sa nedá zo dňa na deň vypýtať, musí sa to nahlásiť vopred a musia to schváliť šéfovia. Takže dovolenka je dlhý proces. Jedine paragraf ale aj to frflú lebo ak mám termín u zubára na budúci utorok hneď to viem nahlásiť. Ale nemôžem si povedať odrazu zo dňa na deň že musím volačo vybaviť tak nepustia. Ak neveríte nájdite si články ako zaobchádzajú s ľudmi tieto kórejské firmy (napr. ten incident yura hnúšťa) a potom sa nebudete čudovať prečo vyzerám tak pesimisticky. Niesom pesimista ale toto je naozaj pravda. Keby to bolo ináč tak sa nad tým nepozastavujem.

Ale aj tak. Neviem Anglicky, nemám vysokú takže aj tak sa na moc extra dobrem fleku neumiestnim ale dáke typy ako spraviť životopis, ako zaujať personalistu viac ako tí druhí atď. Lebo aj čo som bol na pohovoroch mňa nikdy nevybrali, ale napríklad vybrali spolužiaka čo má to isté vzdelanie ako ja a tiež nevie jazyky a zobrali ho. Alebo holku ktorá má tiež len strednú a zobrali ju, takisto nevie anglicky... Takže neviem čo tam všetko zvažujú.

Zverejnené

tomáš to viem ako zaobchádzajú ... tiež som v jednej podobnej robil :D a naučil som sa tam syčať :D napríklad u nás bolo to že som mal ísť v sobotu do roboty a povedal mi to piatok a ja som povedal že nejdem :D a on že či som si nahlásil dovolenku :D ja že nie ale aj tak neprídem :D a bolo :D ... ja som to skôr myslel tak ráno zavoláš že je ti zle ... hádam by ti doktor dal razítko na 3 dni ... ak by si mu vysvetlil čo je vo veci

nemusíš vedieť anglicky ... čo tak skúsiť zmeniť lokalitu? ...

Zverejnené

Alebo holku ktorá má tiež len strednú a zobrali ju, takisto nevie anglicky... Takže neviem čo tam všetko zvažujú.

Vystupovanie, prejav...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov