boss123 Zverejnené 26. Január, 2018 Zverejnené 26. Január, 2018 Výplata sám o sebe nie je všetko tam musíš hlavne rátať so zodpovednosťou. Poznám takého śoféra že je na podmienke ledva ledva sa vyhol z vezeniu, kvoly nehode, teraz robí u nás v sklade a hovorí že za žiadne peniaze by nešiel znova šoférovať. Ale prial by som Ti to vyskúšať lebo ako teba vidím vždycky a všade si vybereieš najlahšiu cestu bez zodpovednosti a bez všetkého mal by si raz vyskúšať že ozaj čo to je mať zodpovedať za volačo a čeliť sa problémom , a nie vždy sa zdrhnúť pred problémamy o tom je život. A potom vyplakávať že aký je ten svet voči tebe nespravodlivý. 1
Sniper Zverejnené 26. Január, 2018 Zverejnené 26. Január, 2018 Nie kazdy zamestnanec fabriky je dement ako ja tak preco tam robia za almuznu No lebo sú takí pohodlní ako ty, radšej zvolia jednoduchú prácu, pri ktorej sa nemusia namáhať rozmýšľať a robia všetko automaticky, ako keby sa mali začať vzdelávať, trénovať, skúšať, experimentovať. Jediné čo vedia je to, že nadávajú ako málo im platia. Ale nič nespravia pre to, aby si sami zarobili viac. Moj nazor je ten, ze praca za pasom je daleko pohodlnejsia a menej stresova, ako praca vodica autobusu, v prepchatom meste uz nehovoriac. Aj práca za pásom môže byť stresová (viď Tomáša, kvôli ktorému museli odstaviť celú linku, za čo mu potom vykrúcali bradavky), ale kto je manuálne zručný a vie rýchlo reagovať, tak problém mať nebude a mozgové závity menej ponamáha. Tomáš má skreslené predstavy, lebo on ešte nikde poriadne nerobil, vždy to boli len pomocné práce.
Tomáš Zverejnené 26. Január, 2018 Autor Zverejnené 26. Január, 2018 Ale ja nehovorim o sebe ale o tych co su zrucni a ako tak normalni ze nameju zaznam o tom ze boli lieceni na psychiatrii (kvoli comu by ma ani nepustili dalej v dopravnom podniku) tak co robia? Preco tam robia? Oni by mali na to aby robili nieco lepsie. Tak si myslite ze to je o tej pohodlnosti? Co sa samotneho soferovania tyka tak ja autista som nemal ani jednu nehodu a viem aj zacuvat atd. Co nevie vela mentalne zdravych ludi. Samotne soferovanie ma bavi vsak v odbobi randevyletov som precestoval polovucu slovenska a nie vzdy to bolo verejnou dopravou takych 60% zeleznica, 10% autobus a 30% bolo osobne auto ktore som soferoval ja a v pohode a aj ma to bavilo. Tak z toho som usudil ze by ma soferina bavila. Ale jasne ze ak mam v papieroch zaznamy z psychiatrie tak neprejdem ani vstupnou lekarskou...
game Zverejnené 26. Január, 2018 Zverejnené 26. Január, 2018 ... nehovoriac o tom, že sedieť v buse ako cestujúci a šoférovať autobus plný cestujúcich sú dve nesmierne rozdielne veci.nehovoriac o tom, že cestujúci sú kdejakí, voziť na konečnú opitých ľudí a jazdiť prvými rannými či poslednými nočnými spojmi nie je práve zábava, zaplatená zodpovednosť za ľudí nie je, harmonogram je alfa a omega, viac nastupujúcich znamená, že šofér musí doháňať minúty, a v meste v zápche je to určite balada...ísť na wecko uprostred jazdy tiež nie je len tak, obedná prestávka so super bufetom nie je presne na obed v každej dedine či na každej ulici... odchádzajú im chrbtice, v Bratislave nervy...preto sa tam na pozíciu šoféra MHD netlačia davy to, že ťa kolegovia nahovárajú na kdečo, že sleduješ propagáciu MHD, tlačia ťa do Amazonu, odhovárajú od Amazonu....znamená to to, čo si myslím, že nová práca je v divnej či akej vlastne fáze? už sa obzeráš po novej práci?
chlapeczjuhu Zverejnené 26. Január, 2018 Zverejnené 26. Január, 2018 a viem aj zacuvatJaj, tak potom pardon. Urcite to spomen ako prvu vec na pohovore, dvere budes mat otvorene v momente. UZ SI A CUVAL NIEKEDY S AUTOBUSOM???!!!!
Tomáš Zverejnené 26. Január, 2018 Autor Zverejnené 26. Január, 2018 Nie ale to nikto z tych nivuch ved nik sa nenaeodil ako sofer. Fyzicky by som riadit velke vozidlo naucil ako sa to v Rotterdame naucila aj utla zena. Ale ja asi neprejdem lekarsku kedze mam v zaznamoch to co mam. Mohol som aj rusnovodica ist robit ale tam bola poziadavka prisne psychologicke vysetrenie a tam by odhalili ze niesom normalny. Zatial sa neobzeram po praci a vysvetlim ako to je. Kolegovia teraz vo automobilke ma nieze priamo nahovaraju ale ako sa rozpravame tak medzi recou spomenu ze co som nesiel do amazonu ked byvam kusok od neho? Oni to mysleli v dobrom ze preco sa clovek z mesta ktore vedie v rebrickoch nezamestnanosti a je tam pomaly viac firiem ako domov trepe do bratislavy kde robia zahoraci, blavaci proste ti co to maju kusok. Maju pravdu lebo niesom este v situacii ze v nasom meste ma uz nikde nezoberu lebo ma poznaju... Tu Bratislavu som si fakt mohol nechat na taketo situacie. Kludne by som mohol ist do shin honu v Šali, Amazon aj IDC holding v Seredi... Galantská a Senecká DHL by ma zobrala aj pozajtra... Samsung je tiež voľný či ten galantský alebo voderadský... Nikto ma nenútil trepať sa na začiatok záhoria... A o tom amazone mi hovorili viacerí že tam je zlé. Jediná kto si to pochvaluje je Saša čo tam robí a tí čo tam nikdy ani nerobili majú kopu rečí aký tam je teror na ludí že s nimo zaobchádzajú ako otroci že tomu starému z busu tam robí žena a klamú s výplatami iné slúbia iné dajú a keď som aj googlil že anazon tak samé zlé veci píše.
chlapeczjuhu Zverejnené 26. Január, 2018 Zverejnené 26. Január, 2018 Nie ale to nikto z tych nivuch ved nik sa nenaeodil ako sofer. Fyzicky by som riadit velke vozidlo naucil ako sa to v Rotterdame naucila aj utla zena.Ja sa vzdavam, na toto uz nic nemozem napisat :-)))))
game Zverejnené 26. Január, 2018 Zverejnené 26. Január, 2018 spústy ľudí sa prevážajú zadarmo autobusmi do fabrík kdekade, z GA do VW je to hodina a štvrť?prepravujú sa aj z Vlčian a Nededu a z celého Záhoria a odvšelikadiaľ do VW, to je už iná štreka.a vo VW majú aj skvelý bufet... takže to, že zasa premýšľaš nad iným zamestnaním, bude mať zrejme inú príčinu, nie len to, že ti rozprávajú, prečo nie okolo Galanty.už pracuješ? už je po školeniach? a nepremýšľaj nad šoférovaním, aspoň ušetríš... viesť autobus plný ľudí a obrovský kamión sa možno naučíš, ale kto ťa pustí za volant? aj keď vieš cúvať - osobným autom. 1
Tomáš Zverejnené 26. Január, 2018 Autor Zverejnené 26. Január, 2018 Nič sa nedeje zatial. Už druhý týžden pracujem. Len tu kladú dôraz na to aby nováčikovia mali priestor poriadne sa naučiť. A také dlhé školenie som nemal nikde až týždeň. A aj na linkách je pri mne profík a najprv robím len polovicu roboty aby som došiel do toho, potom pomaličky pridajú ďalšiu, ten nezvyk je že v samsungoch aj smp (kde sme robili tie dvere) hneď šupnú na linku a stíhaj ako vieš. Hučia či už majstri alebo ostatní kolegovia že pome pome rýchlo davaj davaj a len stresy robia. Tu jasne povedal aj majster že nestresuj, rob ako vieš a prídeš do toho. S týmto prístupom mi to aj ide a už som sa naučil dve pozìcie plnou rýchlosťou že už robím sám... A je to tu akurát ide v telke že v Nitre zamestnali vodičov z Ukrajiny lebo ich je tam tiež nedostatok. Ako chápem že do fabrík za 400 dávajú takých lebo normálny už tú robotu nechce robiť ale šoféri aj dobre zarobia je to čistá robota atď... Tak sa divím že slováci čo robia noekde za 500 v supermarkete a fabrikách tak čo neprejdú?
game Zverejnené 26. Január, 2018 Zverejnené 26. Január, 2018 už si sa na to pýtal, Tomáš, a odpoveď tu už na tvoju otázku bola, čiastkovo dnes už aj viackrát, ale dnešná najrozsiahlejšia je tu: Moj nazor je ten, ze praca za pasom je daleko pohodlnejsia a menej stresova, ako praca vodica autobusu, v prepchatom meste uz nehovoriac. Clovek pride do fabriky, odrobi si svoju smenu, v podstate za nic nie je zodpovedny, o nic a nikoho sa viac-menej nemusi starat.Vodic MHD sa musi 20T hebedom plnom ludi, za ktorych ma zodpovednost, predierat ulicami prepchateho mesta, kde vodici nejazdia zrovna priatelsky. Na jednej strane nanho tlaci dopravna situacia a pohodlie cestujucich, na strane druhej nanho tlaci grafikon, dodrziavanie ktoreho je zaznamenavane na palubnom pocitaci. Ono je to este veselsie, ak vyfasoval nejaky starsi bus, zrovna je leto a teda ma v kabine najmenej 40 stupnov... Co sa tyka fyzickej narocnosti, tak si asi este nesoferoval dlhu dobu... Ale to sme zase pritom, ze ty vidis len ten plat a to, ze vodic, akoze, cely den sedi (a teda to musi byt fyzicky nenarocne)... a nic to vsetko okolo, kvoli comu ma lepsi plat ako robotnik za pasom, a kvoli comu je vlastne aj problem zohnat ludi. Pre teba je lepsia praca ta, v ktorej ti daju viac... nic ine ta nezaujima.
game Zverejnené 26. Január, 2018 Zverejnené 26. Január, 2018 aby to nebolo také jednoduché, ako len tak prestupovať z práce do práce a gratulovať si, že sa niekto narodil na dobrom mieste... pred pár rokmi s krízou roku 2008 niečo podobné a masívne prebehlo vo vyhlásenom priemyselnom parku pri Lozorne.vtedy sa tam mala stavať aj tzv. švédska dedina, a kdečo.... polovica fabrík zatvorila prevádzky, polovica prepúšťala masívne ľudí - a ani odvtedy priveľmi neprijímala, len po troške. teraz sa ide vypomstiť zvyšovanie miezd na jednej strane, na druhej ukončenie čerpania štátnych dotácií pre nové zahraničné podniky.toto nemusí byť jediný podnik, tie dotácie raz prestanú dostávať aj ďalšie firmy, a Samsung zatvorí fabriku vo Voderadoch, na ktorú už nečerpá žiadne štátne dotácie, a teda mu v jej zatvorení nič nebráni. Stať by sa tak malo pravdepodobne v apríli.Dôvodom zmien je to, že firme chýbajú výrobní pracovníci.V závodoch má výrobu s nízkou pridanou hodnotou, vlastne ide len o montážne dielne. Nových pracovníkov preto nevie lákať na ešte vyššie platy, pretože zvyšovanie miezd sa jej pri takejto výroby nevyplatí.Čítajte viac: https://ekonomika.sme.sk/c/20747023/samsung-potvrdil-ze-zavrie-jeden-zo-slovenskych-zavodov-2008.html#ixzz55JYOXNeo
Darkman Zverejnené 26. Január, 2018 Zverejnené 26. Január, 2018 To je skoda vysvetlovat. Tak ako ma predstavu, ze ludia v kancloch si len skrabaju organy a popijaju kavicku, tak ma rovnako predstavu, ze soferovat 20T vozidlo v premavke je rovnake, ako ist s rozheganym favoritom na vylet po slovensku. To tazko vysvetlis. Rovnako tazko vysvetlit co je to zodpovednost za desiatky zivotov, ked v podstate nema zodpovednost ani za ten svoj. 1
Sniper Zverejnené 26. Január, 2018 Zverejnené 26. Január, 2018 Ten Tomáš je tak jednoduchý človek, že by mali po ňom pomenovať nejakú elementárnu časticu. Tu jasne povedal aj majster že nestresuj, rob ako vieš a prídeš do toho. S týmto prístupom mi to aj ide a už som sa naučil dve pozìcie plnou rýchlosťou že už robím sám... Takže si sa predsa dostal do tvojej vytúženej chránenej dielne? Lebo podľa popisu mi to tak pripadá.
chlapeczjuhu Zverejnené 26. Január, 2018 Zverejnené 26. Január, 2018 Mam divny pocit ze o tri tyzdne max. tu budeme citat ako odtial odchadza a podlozi to 1000 dovodmi preco je to tak.Je to obycajny spekulant.už som sa naučil dve pozìcie plnou rýchlosťou... ale šoféri aj dobre zarobia je to čistá robota atď...No zacinam byt presvedceny o tom ze tvoj problem je inde... Tebe sa jednoducho nechce makat priatelu, zrazu vidis ze to zvladas, v plnom tempe- nech je to tempo akekolvek- a to asi nie je moc ruzova predstava, ze?? Ale taky sofer, cista praca, sedi na riti...to je ina, co? Tak sa zacneme rychlo pozerat po niecom kde to az tak pracou nesmrdi a uz to nejako zdovodnime, ze ano.... Takze tam bude pes zakopany.
Tomáš Zverejnené 27. Január, 2018 Autor Zverejnené 27. Január, 2018 Neodchadza sa. Automobilky zatial neodchadzaju a konkretne tato neberie ziadne dotacie. Stale sa rozsiruje, ma vizie do buducnosti. Hovorim vseobecne o ludoch ze hladaju napr. vodicov lebo chybaju, lakaju roznymi benefitmi a ludia co makaju vo fabrikach za par supov by to mali ist robit a nejdu. Ako aj Fico raz spomenul ze banikov z hornej nitry treba prekvalifikovat do landroveru. Bane zavru, automobilku otvoria a prejdu tam. V tom voderadskom som pracoval teda naposledy kedze to zavru, bolo to aj v spravach. Ale zase je rozduel ked zavru jedinu fabriku na vychode ktora zivilu polovicu mesta a u nas kde ti ludia prejdu vedla a pokracuju... Mame tolko volnych miest ze maju kam ist. Prikladom je brat. Ma len trojrocnu ucnovku, remeslo nevie ziadne na takej urovni aby sa nim zivil, robil aj za pasom za minimalku, SBS-kara, v sklade a tiez za drobne... Spravil si papiere na kamion aj autobus a odkedy robi sofera si to chvali, bavi ho to, vravel ze ine by ani nerobil, zaraba ako ludia s vysokou skolou na menezerskej pozicii. Tym som chcel povedat ako si najde lepsiu pracu jednoduchy clovek? Takto! Nepotrebuje ani maturitu, ani vediet cudzie jazyky, ovladat grafy, ci pracu s PC on nevie ani tolko co ja ohladne smartfonov a pc nezaujima ho to skorej motory a take tie ovlada dobre... Kupil byt, prerobil dom, stale ma peniaze. Je to "len vodic" ktori tak strasne chybaju a okrem vodicaku a psychotestu niesu ziadne ine poziadavky. Co sa mna tyka pracujem vo firme ktora nema v plane prepustat ani sa odstahivat do rumunska v najblizssich rokoch. Normu stiham, s kolegami nieje problem, s nadriadenymi tiez nie. Mzdu mam o nieco lepsiu ako hocikedy pred tym, mame vlastnu dopravu takze zmenovy autobus ma zoberie az pred vratnicu. Tak je vsetko v poriadku. Ja len vseobecne nadvazujem na nazov tejto temy ze hladaju vodicov a jednoduchy clovek s nizssim vzdelanim moze mat takuto pracu. V nazve temy nieje pisane ako viac zarobit ale ako najst lepsiu pracu takze okrem mzdy sa za lepsiu pracu povazuje vselico pre niekoho je to spoj do prace na ktorom je zavisly, pre niejoho dobri kolegovia ze sa tesi na tych ludi, pre niekoho dobry bufet, pre niekoho klimatizacia ze sa nemusi v lete potit... Pre kazdeho je dobra praca nieco ine. A kto hladi na dlhodobost tak prave zamestnania ako su obchody, soferi, logistocke centra, nemocnice, pošta, technicke sluzby atd. To su miesta co tu vzdy budu levo su potrebne vsade. Montazne haly sa presunu do lacnejsich krajin casom lebo potrebuju efektivne vyrabat teda za malo penazi vela produkovat. Take intenretove obchody co je vkastne aj amazon, logisticke centrum lidl atd. Tie tu budu stabilne vzdy.
doll Zverejnené 27. Január, 2018 Zverejnené 27. Január, 2018 Dajme len tak z haluze že kto koľko rokov najviac vydržal v jednom zamestnaní fyzicky. Tým myslím zmena názvu firmy a tým pádom nové zmluvy nerátame.Prvá práca, 11rokov. Mám chuť dať výpoveď, ale čochvíľa snáď materská, tak to ešte vydržím. 1
Tomáš Zverejnené 27. Január, 2018 Autor Zverejnené 27. Január, 2018 Super. Už 10 rokov je výkon byť na jednom mieste. 1
D'Ady Zverejnené 27. Január, 2018 Zverejnené 27. Január, 2018 pche, tento rok budem 30 rokov na jednom mieste
chlapeczjuhu Zverejnené 28. Január, 2018 Zverejnené 28. Január, 2018 Neodchadza sa. Automobilky zatial neodchadzajuNie oni. Ty.
iskra Zverejnené 28. Január, 2018 Zverejnené 28. Január, 2018 pche, tento rok budem 30 rokov na jednom miestepekne :) ja, ak v zdraví dožijem, tak tento rok budem 21 rokov na jednom mieste, čo sa práce týka
doll Zverejnené 28. Január, 2018 Zverejnené 28. Január, 2018 Super. Už 10 rokov je výkon byť na jednom mieste.A to si predstav že nemáme bufet :D Ty by si bol ochotný za akých podmienok ostať niekde 10rokov?
Tomáš Zverejnené 28. Január, 2018 Autor Zverejnené 28. Január, 2018 Možno bych si zvykol že každé ráno by som sa zastavil v jednote ako som to robil v pw logistiku maličká firma v areáli bývalej komunistickej fabriky kde mali budovy prenajaté rôzne menšie firmy tak tam ani nebola dohoda prevádzkovať kantínu a tak som si cestou kupovával. Bola to len práca na dohodu, TPP nechceli dať a dlhodobo to neni dobré lebo vtedy si sám treba uhrádzať časť odvodov, tým pádom zase len vybavovačky po úradoch. Lepšiu prácu som si našiel lebo moje požiadavky sú splnené: kolegovia ma nešikanujú, dobre varia, robotu stíham... Iné ja ako nízkokvalifikovaná pracovná sila ani nemôžem očakávať. Takže ja som vybavený čo sa tejto témy týka.
game Zverejnené 2. Február, 2018 Zverejnené 2. Február, 2018 Amazon zatvára jedno zo svojich centier pri Prahe a prenáša ho do Serede... „S našim pôsobením na Slovensku sme veľmi spokojní. Slovensko má šikovných a vzdelaných ľudí. Aj to je jedným z dôvodov, prečo naše pôsobenie v tejto krajine rozvíjame,“ vysvetlila Remenárová.Nespresnila, aký objem práce sa z Čiech presunuie a ani to, koľko pracovných miest vďaka tomu vznikne.Čítajte viac: https://ekonomika.sme.sk/c/20752024/amazon-pri-prahe-zavrie-jedno-centrum-cast-prace-presunu-do-serede.html#ixzz55y1NtyhL zrejme tým šikovným vzdelaným robotom na Slovensku stačia menšie platy? už to tu niekoľkokrát bolo, ale pripomeňme, čo je Amazon, okrem toho, že sa vypracoval na najväčší e-shop na svete: Amazon, ktorý funguje od roku 1996 a dnes je najväčším e-shopom na svete, sa často spomína v súvislosti s ťažkými pracovnými podmienkami.V roku 2015 americký denník New York Times na základe rozhovorov so stovkou bývalých i súčasných zamestnancov napísal, že vedenie Amazonu požaduje od pracovníkoch „bezdôvodne vysoký“ štandard.Patrí k nemu vraj napríklad vybavovanie pracovných e-mailov po polnoci, po ktorých mnohokrát nasleduje textová správa s otázkou, prečo zamestnanec na elektronickú poštu nezareagoval. Týkalo sa to však prevažne administratívnych pracovníkov Amazonu.Po zverejnení článku sa na sociálnych sieťach rozpútala ostrá výmena názorov, niektorí praktiky popierali, väčšina sa však podľa televízie CNN ku kritike pridala. Riaditeľ Amazonu Jeff Bezos v reakcii na článok odmietol, že by v Amazone panovala drsná pracovná atmosféra. Firma čelila aj štrajku či tlakom zamestnancov, ktorí požadovali vyššie platy a lepšie pracovné podmienky.V decembri v roku 2016 štrajkovali zamestnanci v Nemecku. Firma tvrdí, že ponúka svojim zamestnancom mnoho benefitov, a to v podobe atraktívnych platových podmienok, zamestnaneckých výhod či možnosti kariérneho rastu.Distribučné sklady Amazonu sú zas známe prísnými bezpečnostnými opatreniami a tlakom na enormný výkon pracovníkov.Čítajte viac: https://ekonomika.sme.sk/c/20752024/amazon-pri-prahe-zavrie-jedno-centrum-cast-prace-presunu-do-serede.html#ixzz55yYQyjJ6 za pol roka zamestnávajú už tisíc ľudí, chystajú sa na tritisíc, najlepší zamestnávateľ to ale zrejme nebude.
lopata555 Zverejnené 2. Február, 2018 Zverejnené 2. Február, 2018 Tomáš, stále uvažuješ nad tým Amazonom ... ? https://www.aktuality.sk/clanok/560930/amazon-si-patentoval-naramky-sledujuce-pohyby-zamestnancov/ Už len patentovať náhubky a bude dokonané ... 2
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz