lopata555 Zverejnené 11. Október, 2017 Zverejnené 11. Október, 2017 Boh ochraňuj ľudí od toho, aby si sa ty Tomáš stal vodičom autobusu .... 1
Tomáš Zverejnené 11. Október, 2017 Autor Zverejnené 11. Október, 2017 Nebojte sa, lekárom ešte nepreskočilo a neudobrili by mi vlastniť vodičák na bus. Keď mi neudobrili ZVS tak neudobria ani to. Zo začiatku mi nechceli ani na auto dať, takí sú nedôverčiví kvôli minulosti. Ale zase keď ma niekto pozná 5 minút, tak ako ste videli to video z pivnice a väčšina sa zhodla na tom že normálny chalan, tak si aj ľudia myslia že však teba je škoda za pásom vo fabrike čo si nejdeš zarobiť ako šofér veď je ich málo a hlavne mladých potrebujú... Ale kto ma pozná celý život, vie že som nekompletný a tam je zádrhel. Duševne postihnutí ľudia ak sa niekam vypracujú tak jedine štúdiom. Môj druh postihnutia nebráni tomu aby človek riadne ukončil školu, vyštudoval výšku, robil niečo v kancli. Ale autobus, zbraň, lietadlo atď. nikto takému do ruky nedá!
game Zverejnené 27. Október, 2017 Zverejnené 27. Október, 2017 mimochodom, dnes sa objavil článok o tom, čo sme tu, a hlavne tuším Axel viackrát zdôrazňoval: ako je to v skutočnosti s tými vyššími propagovanými platmi v automobilkách a firmách, ktoré pre nich pracujú. Plat v Jaguari môže byť skutočne o hodne nižší, než ľudia čakali do propagovaných platov zarátavajú pri lapaní zamestnancov tradične všetko: je to hrubá mzda so všetkými dosiahnuteľnými príplatkami, prípadným trinástym platom, bonusmi za výkonnosť, príplatky za dopravu, za zručnosti... Jaguar spomínal na tlačovej konferencii začiatkom roka, kde hovoril o mzde 900 až 1800 eur v hrubom, v závislosti od pracovnej pozície a skúseností....Plat, ktorý dostanú ľudia pri nástupe do automobilky Jaguar Land Rover, môže byť nižší, ako sa hovorilo. V hrubom by mohli zamestnanci mesačne zarábať 650 eur. Takúto správu priniesol podpredseda hnutia Sme rodina Milan Krajniak.Informácie má mať Krajniak z ponuky od úradov práce, ktoré momentálne pre automobilky zháňajú pracovníkov. Inzeráty má spoločnosť aj na webe Profesie, plat sa v nich však nespomína.
Tomáš Zverejnené 27. Október, 2017 Autor Zverejnené 27. Október, 2017 Všimol som si že sem linkujete stále len články ktoré sa nedajú čítať celé (vyžadujú si predplatenie) pričom je kopa stránok kde sú články písané celé to mi pripadá že podprahovo propagujete tie stránky. Lebo ja bežný príležitostný čitateľ čo z toho mám že si prečítam polovicu? Ináč berú aj do IDC holdingu. Marcel tam robí a veľmi si to chváli a že tých šesť sedem kilečiek v čistom tam má.
Sniper Zverejnené 27. Október, 2017 Zverejnené 27. Október, 2017 Prečo by tu mal niekto podprahovo podsúvať nejaké články? Tak si tie ostatné vygúgli, keď chceš viac informácií. A nechápem, čo ty tu zas riešiš nejakú robotu v nejakom IDC holdingu so siedmimi kilečkami v čistom, keď ty lajdák všade len zastavuješ linky. Ešte ťa nevyhodili odtiaľ kde si práve teraz? Ja mať takéto zamestnanca ako ty, tak tebou vyrazím závodnú bránu, všade kam prídeš, len škody narobíš a ešte máš drzosť pozerať v prvom rade len na to, kde koľko platia. Ty buď rád, že sa tu nájde nejaký debil, čo ti platí aspoň minimálnu mzdu! Ty zmrd!
game Zverejnené 27. Október, 2017 Zverejnené 27. Október, 2017 táto informácia bude celkom iste aj v médiách, ktoré netreba predplatiť, podľa kľúčových slov si to ľahko nájdeš na google. nie, nepodsúvam podprahovo, ani mi to doteraz nenapadlo, linkujem z množstva médií, ktoré čítam.nepochopila som, prečo by som ti mala podsúvať podprahovo platené články, a zrovna tebe, Tomáš, kúpiš si na moje "podprahové" núkanie prístup k tým článkom?je jasné že nie, to vieš aj ty aj my všetci ostatní. normálne si ma vytočil - nemáš zvyčajne na to, aby si vyžil týždeň pred výplatou, a ja ti mám podsúvať predplatné noviny podprahovo? to, čo je v článku podstatné, som precitovala, je to tam v Quote, to je dôležité - ostatok je tam len balast, nepotrebujem ti podsúvať podprahovo nejaké noviny, preboha.venuj sa tomu, čo je z toho článku podstatné, to sa ťa týka, v každom zamestnaní. už zasa sa zberáš do ďalšej firmy?
Tomáš Zverejnené 27. Október, 2017 Autor Zverejnené 27. Október, 2017 Nehovorím len o tomto SME ale aj neraz citujete z denníka N čo je detto to isté. Nejde len o mňa ale všeobecne. Neraz som si klikol na link a bum článok v polovici končí s hláškou že sa mám prihlásiť a predplatiť... Nepoberám sa nikde. To zastavenie linky bolo len kvôli popleteným zakázkam nie kvôli pomalosti že nestíham. Našťastie zastavujú občas aj z iných príčin a vtedy si viem nadrobiť. Odkedy som tam sa mi len 3x stalo že som nestíhal držať krok a vtedy mi pridali človeka na výpomoc. Nie všade sa za to vyhadzuje. Berú to tak že som nový tak to tolerujú. Preto ma obvykle vyhodia po troch mesiacoch na konci skúšobnej doby. Totižto môj problém je ceľkovo takýto: Logické že žiaden nový človek nebude hneď vedieť vyrábať požadovanou rýchlosťou, takže obvykle robia tú pozíciu dvaja že pridajú človeka k starému zamestnancovi sa zaúčať, prvý, druhý mesiac to ešte berú tak že je to na nového prirýchle a musí sa do toho dostať. Ale väčšina normálnych ľudí sa do toho aj dostane ale ja keďže mám nejaký neznámy druh retardácie zostanem na rovnakom výkone stále. Takže obvykle v treťom mesiaci uvidia že mi to furt nejde, kým iným to už ide tak nevidia dôvod si ma tam naďalej nechávať a skúšobná doba je práve o tom že mi na fajront poďakujú za spoluprácu a ukážu dvere. Riešenie? Otázkou je že prečo si horor hľadá stále pozíciu výrobný operátor keď sme sa X krát presvedčili že na to nemá? Logické že za chodu života keď človek zistí že mu nejaká oblasť nejde snaží sa hľadať v inej. Lenže. Problém je tam že kde stále sústavne hľadajú ľudí sú práve tie pozície kde treba makať pri páse od úmoru do úmoru za pomerne málo peňazí a preto odtiaľ každý uteká, nikto to nechce robiť a hľadajú ľudí. Taký kvalitár alebo informatik neodíde ani zo samsungu len tak skoro. Lebo nemá dôvod. Ale keď som skúsil pozície ktoré som stíhal teda vynášanie odpadu, ošetrovanie, SBS tak tam zase boli problémy s kolektívom. Obvykle kde sa ľudia nenarobia a niesu vyčerpaní od tempa práce, sa nudia a začínajú klebetiť, uťahovať si z druhých, šikanovať atď. Alebo strašne malé platy z ktorých sa nedá vyžiť. Zatiaľ ma nevyhadzuje nikto ale už mi dvaja naznačili že moje tempo nestačí a že oni to stíhajú lepšie. Ale vlastne keď sa vykašlem na tie inzeráty na teletexte a na stĺpoch verejného osvetlenia či zastávok tak pôjdem na úrad práce a oni ma ajtak niekam pošlú robiť lebo sa robia nábory neustále. Pozerávam tie debatné relácie s kandidátmi do VUC a furt je trenčiansky a košický kraj, trenčiansky som videl dvakrát, bol aj nitriansky ale ten trnavský akosi neviem vychytiť. Som zvedavý čo budú riešiť v trnavskom lebo v každom omielajú zamestnanosť a cesty. My v TTSK máme všetko z toho...
Sniper Zverejnené 27. Október, 2017 Zverejnené 27. Október, 2017 Za to nikto nemôže, že si pomalý a nevieš robiť v požadovanom tempe. Čo sa týka platov, ty všade dostávaš výrazne viac, ako by si si zaslúžil, pretože jedna z vecí čo tebe chýba je sebareflexia. Každý kto ťa pozná, sa ťa chce zbaviť, lebo nič nevieš robiť poriadne a všade len spôsobuješ škody. A keď pomaly v každom druhom kolektíve máš problém vychádzať s ľuďmi, tak sa zamysli nad sebou a nad svojim správaním.
Sniper Zverejnené 14. November, 2017 Zverejnené 14. November, 2017 Dnes v správach hovorili o Amazone, že už začali zarezávať naplno a pri tej príležitosti spomínali, že budú potrebovať ešte stovky ľudí, ale bude to zložité, lebo je tam nezamestnanosť pod 3%. Jeden z manažérov spomínal, že pracovití a šikovní ľudia u nich sú veľmi potrební. No takže nič pre Tomáša :D
Tomáš Zverejnené 17. November, 2017 Autor Zverejnené 17. November, 2017 Presne tak, pre Tomáša to bude len ďalšie zamestnanie kde sa ohreje pár týždňov kým ho nevyhodia... Tomáš má proste také šťastie že keď ho odtialto kde je teraz vyrazia, tak úrad práce alebo agentúra ho do týždňa zamestná... No ale názov témy je trocha nezmyselný a zle položený, možno by bol čas ho sformulovať nejako ináč lebo pojem "ako si nájsť lepšie prácu" je rovnaká blbosť ako pojem "ako zbaliť ženu" keďže nejde o recept na hrachovú polievku, ale je to individuálne. Odpoveď je by mohla byť taká že rozošli si životopisy a nájdi si inú prácu, alebo si porob kurzy a pôjdeš inam kde sa to vyžaduje a hneď bude mať inší plat. Čím viac vecí vieš tým si cennejší na trhu práce. Ale je to individuálne. Každý človek si pod pojmom dobrá práca predstavuje niečo iné, záleží v akom je regióne, aké má možnosti... Niekto má také rodinné zázemie že vyštuduje vysokú školu aj popri deťoch, niekto na to má hlavu ale má krachujúcu rodinu. Takže na toto návod neexistuje. Ani univerzálna rada,
Sniper Zverejnené 17. November, 2017 Zverejnené 17. November, 2017 Názov témy si si vymyslel ty, tak čo sa sťažuješ? A to, že ty si nevieš nájsť vhodné zamestnanie, je dôsledok tvojich schopností, tak prečo by téma mala byť blbosť?
Tomáš Zverejnené 17. November, 2017 Autor Zverejnené 17. November, 2017 To že som to ja vymyslel neznamená že to platí. Aj doll mi raz napísala že prečo citujem jej príspevok z pred desiatich rokov... Ide o to že téma je dobrá len názov by mal byť viac výstižnejší lebo každý predsa vieme ako si nájsť lepšiu prácu. Tam nieje čo radiť. Buď treba študovať, osobný rozvoj, do zahraničia ísť veď to sú obecne známe veci... Skôr by to mala byť téma o hľadaní si práce kde ľudia napíšu svoje skúsenosti. Napríklad ako amazon oklamával a teraz saša mala prvú výplatu 600€ za 17 dní takže aj keby 20 dní odrobila 900 by to nebolo... Lebo to je 600 deleno 17 je 35,29 na deň takže krát 20 je 705,88 takže oklamali rovnako ako Land Rover že vraj budú dávať 1200 a že reálne je 650 nástupný v hrubom čo zarobia aj v galante tam kde som bol pred tým tak načo by sa trepali autobusom do Nitry? Ale tam ide o tú stratégiu že všetko na západ od Nitry je situáciu ktorú som opísal že v Galante a Seredi to nikoho neohúri lebo to majú aj doma... Ale všetko na sever/východ/juh od Nitry také Zlaté Moravce, Levice, Topoľčany žiadne významné veľké fabriky nemajú tak sú určite také 20% nezamestnanosti tí budú radi že môžu ísť zmenovým autobusom do Nitry si zarobiť tých 560 v čistom... Tí nemajú na výber ale v Galante nikoho neohúrili a ešte aj nadávali na to lebo sa tešili na tisíceurové platy že tam prejdú ale keď vyšlo najavo že 650 v hrubom tak povedali čo im hrabe? Veď v Sládkovičove v Bekaerte majú 700 nástupný. Ale pýtal sa aj reportér že prečo sem idú kde je malá nezamestnanosť a oni že ich zaujímajú cesty a blízkosť čiech a rakúska... Ale jasné že nemá logiku mať 3 automobilky 50km od seba. Kľudne ich mohli rozhodiť do Zvolena a Košíc. Však majú R1-ku až po zvolen za hoďku pól sú na západe mám to odmerané. Na tej rovine medzi sliačom a bystricou by v pohode vošla tá amazon hala a tam je veľa okolitých dedín je to husto obývaná dolina ludé by im chodili. Kotleba nelúbi američanov a už hotový sú z neho šecci.
Sniper Zverejnené 17. November, 2017 Zverejnené 17. November, 2017 A zas... furt len pozeráš kde koľko platia, ale čím ty môžeš prispieť, keď všade len linky zastavuješ?? Nie je ani trochu hanby podávať takéto "výkony" a ešte si za to pýtať peniaze? Však ty by si mal platiť im, že ti aspoň zdravotné poistenie platia. Somár.
Tomáš Zverejnené 17. November, 2017 Autor Zverejnené 17. November, 2017 Už sa stalo. Jedna firma kde som robil na dohodu počas prechodu z jednej práce do druhej mi nezaplatili odvody na niektoré dni a musel som doplatiť za vlastné... A druhá vec že nehovorím o sebe ale vo všeobecnosti... Ten chlapík čo spomínal bekaert v sládkovičove je skúsený skladník 7 rokov behá na vysokozdvižnom vozíku a keď hocikde doma zarobí 600-700 načo by cestoval do Nitry? O to ide. Čo ten Landrover vyviedol. Tak nech povedia pravdu a nosia si ľudí z Levíc a Žarnovice. Koho v Galante ohúria so 650 eurovým hrubým platom? Však už aj v Samsungu na lepších pozíciách toto zarobia.
Sniper Zverejnené 17. November, 2017 Zverejnené 17. November, 2017 No teba by isto ohúrili, lebo ty zastavovač liniek si nezaslúžiš ani minimálnu mzdu. Ty v prvom rade buď rád, že sa tu stále nájdu somári, čo sú ochotní ťa zamestnať. Ty pre každú firmu si len príťažou a bremenom.
lopata555 Zverejnené 20. November, 2017 Zverejnené 20. November, 2017 Dačo pre Tomáša. Inšpiroval si sa dačím?
Darkman Zverejnené 7. December, 2017 Zverejnené 7. December, 2017 Tak, som v novej praci mesiac, a zatial je super. Kolektiv je dobry, navzajom sa podporuje, nikto nikoho nesikanuje, kavu mame zadarmo. Zatial sa nepozeram po novej praci... Len skoda ze klimatizacia v niektorych miestnostiach nefunguje dobre, to nas, kancelarskych povalacov z apolla, vie vytocit. :)
Vilma Flinstonova Zverejnené 7. December, 2017 Zverejnené 7. December, 2017 my klimatizáciu nemáme žiadnu a v lete je to peklo, ešteže existuje aj dovolenka :) ktorýsi rok sme obednú prestávku využívali nie na obed v reštaurácii, ale na omočenie sa v neďalekom jazere...vyšli sme z ústavu ako chcípnuté muchy a nazad sme sa vracali opäť ako tak čerstvé a pri sile :)ale v ostatných ročných obdobiach to že sme bez klímy nevadí. u nás je klíma len v riaditeľni.zato ak je nad 30°C pár dní po sebe, tak máme skrátenú pracovnú dobu, čo sa ale nedá vždy využiť, ak príde nejaká nárazovka, treba to spraviť, horko - nehorko...teraz je u nás veselo. Robíme viac roboty ako keĎ NáS BOLO 5 (vtedy sme v bežnom období, tj okrem hlavného spracovania, stíhali cez normálnu pracovnú dobu porobiť čo bolo treba), a teraz sme 3 (odišla nám zasa kolegyňa), a tak je u nás ozaj veselo...a keď aj niekoho nového zoberieme, zasa potrvá, kým ho zaškolíme (čo znamená aj pre nás menej času na našu prácu)...momentálne mám dovolenku, lebo niekedy si ju každý zobrať musíme, keďže u nás sa nevybratá dovolenka neprepláca, ale od bud. týždňa až do sviatkov zasa budú fofry. To nie je sťažnosť. Iba popis situácie.
Darkman Zverejnené 25. Január, 2018 Zverejnené 25. Január, 2018 Tak mne momentalne konci skusobne obdobie, pokec s leadrom dopadol na vybornu. Feedback na mna je len pozitivny. Vidia vo mne velky priestor na rast ( a s tym suvisiace zvysovanie platui :P... to pre tomaska ). Na rekord to este nevyzera, kedze v predchadzajucom zamestnanit som vydrzal 12 rokov :D 2
Tomáš Zverejnené 25. Január, 2018 Autor Zverejnené 25. Január, 2018 Dajme len tak z haluze že kto koľko rokov najviac vydržal v jednom zamestnaní fyzicky. Tým myslím zmena názvu firmy a tým pádom nové zmluvy nerátame. Volal som do dopravného podniku. Keďže v terajšej dobe často som v Bratislave tak som zazrel priamo vo vozidle MHD inzerát s kontaktom na personálne... Tak zúfalo hľadajú vodičov že ma až podprahovo prehovárala tá personalistka nech tam idem. Ja som sa len pýtal čo to obnáša ako to je s formalitami ona vysvetlila a po jaždej tretej vete dodala že prídite, to len podáte, my len spravíme, my vybavíme... A aj tú na fóre niekto spomenul že tá istá situácia je v košiciach a kolega z maďarska (čo sú na stáži v rámci koncernu) vravel že aj v Győri... Takže každé mesto v okolí nad 100.000 obyv má tie isté peoblémy zohnať vodičov... Predstavte si že sami kolegovia ma prehováralu aby som šiel robiť do amazonu že načo cestujem až sem keď v amazone je 900 lenže saša 680 a v tom mala aj bonusy na deti, takže ja ako starý mládenec mal menej a rivan s robom mi to neodporúčajú a ešte aj jeden taký starší pán v autobuse čo vždy kecá so šoférom povedal že mu tam robí žena a nemá ani 700. Ťahajú 12-ky, víkendy a ten Ficov zákon obchádzajú nedajú príplatky ale vymenia za náhradné voľno keď je menej roboty.
Sniper Zverejnené 25. Január, 2018 Zverejnené 25. Január, 2018 Tak zúfalo hľadajú vodičov že ma až podprahovo prehovárala tá personalistka nech tam idem. Ja som sa len pýtal čo to obnáša ako to je s formalitami ona vysvetlila a po jaždej tretej vete dodala že prídite, to len podáte, my len spravíme, my vybavíme... Prosím ťa nenamýšľaj si, tá personalistka má možno z toho bonusy, keď niekoho dohodí, však inak keď človek na teba poriadne pozrie vidí, že by ti nezveril ani kolobežku. Ľudí je málo, tak do sita hádžu všetkých, čo im prídu pod ruku, ale keď z toho sita preosejú schopných ľudí, tak im zostane každý desiaty.
Darkman Zverejnené 25. Január, 2018 Zverejnené 25. Január, 2018 Predstavte si že sami kolegovia ma prehováralu aby som šiel robiť do amazonu že načo cestujem až sem keď v amazone je 900 lenže saša 680 a v tom mala aj bonusy na deti, takže ja ako starý mládenec mal menej a rivan s robom mi to neodporúčajú a ešte aj jeden taký starší pán v autobuse čo vždy kecá so šoférom povedal že mu tam robí žena a nemá ani 700. Ťahajú 12-ky, víkendy a ten Ficov zákon obchádzajú nedajú príplatky ale vymenia za náhradné voľno keď je menej roboty.To hlavne si nepovedal....bufet maju aky?
Tomáš Zverejnené 26. Január, 2018 Autor Zverejnené 26. Január, 2018 Neviem aky maju bufet v dopravnom podniku a ci vobec maju... Na pracu vodica je vhodny kazdy desiaty a z toho mame ten stav ze stale vsade hladaju ludi a nezamestnanost mame stale okolo 6% a ze za pasom robia ludia za 450 a nejdu sa prekvalifikovat na vodicov. Nie kazdy zamestnanec fabriky je dement ako ja tak preco tam robia za almuznu ked mozu ist robit soferinu co je lepsia praca aj platovo aj fyzicky? Niekto proste (z pre mna nepochopitelnych dovodov) nechce lepsiu pracu. Pritom by ju mohli mat.
Darkman Zverejnené 26. Január, 2018 Zverejnené 26. Január, 2018 Moj nazor je ten, ze praca za pasom je daleko pohodlnejsia a menej stresova, ako praca vodica autobusu, v prepchatom meste uz nehovoriac. Clovek pride do fabriky, odrobi si svoju smenu, v podstate za nic nie je zodpovedny, o nic a nikoho sa viac-menej nemusi starat.Vodic MHD sa musi 20T hebedom plnom ludi, za ktorych ma zodpovednost, predierat ulicami prepchateho mesta, kde vodici nejazdia zrovna priatelsky. Na jednej strane nanho tlaci dopravna situacia a pohodlie cestujucich, na strane druhej nanho tlaci grafikon, dodrziavanie ktoreho je zaznamenavane na palubnom pocitaci. Ono je to este veselsie, ak vyfasoval nejaky starsi bus, zrovna je leto a teda ma v kabine najmenej 40 stupnov... Co sa tyka fyzickej narocnosti, tak si asi este nesoferoval dlhu dobu... Ale to sme zase pritom, ze ty vidis len ten plat a to, ze vodic, akoze, cely den sedi (a teda to musi byt fyzicky nenarocne)... a nic to vsetko okolo, kvoli comu ma lepsi plat ako robotnik za pasom, a kvoli comu je vlastne aj problem zohnat ludi. Pre teba je lepsia praca ta, v ktorej ti daju viac... nic ine ta nezaujima. 2
chlapeczjuhu Zverejnené 26. Január, 2018 Zverejnené 26. Január, 2018 Nehnevaj sa ale psychotestami urcite neprejdes.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz