Skočiť na obsah

Ako si nájsť lepšiu prácu?

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Pred penziou neradi zamestnávajú, darmo je človek odborník že by schoval do vrecka aj troch mladších ale firma vie že na pár rokov sa im neoplatí zamestnať človeka. Jeden skladník ide o 3 mesiace do dôchodku a vie sa na vysokozdvižnom vozíku obracať. Odíde a s mladími je to také že buď nemajú papiere na VZV alebo sú neskúsení alebo im nevyhovuje plat. Už nieje socík, tí šikovní a životaschopní idú do zahraničia kde za rovnakú prácu dostanú trojnásobok, a tí čo zostali sú trulovia ako ja, že im nikto takú prácu nezverí.

Zverejnené

Záleží o akých ľudí je záujem. Ak firma potrebuje človeka čo má určité vzdelanie, prax a skúsenosti, tak na vek nepozerajú. V zásade ani nemôžu, lebo je to diskriminačné.

Zverejnené

axel:

ale čo by nemohli. Len sa to robí sofistikovane(hoci občas motyka vystrelí a aj starší človek sa uchytí).  Pravdaže nemôžu povedať, že vy už ste pre nás starý/stará, chceme tu mladých, tak povedia, že už sme prijali niekoho iného, alebo ešte lepšie (stalo sa mi to viackrát), že vás by bolo tu škoda, s vaším vzdelaním a skúsenosťami.

zažila som neraz aj to, ako pár bývalých kolegýň si vyberalo do svojich oddelení zásadne mladých ľudí, a aj to zdôraznili, že ten či onen je mladý a perspektívny. veru som nepočula od nich, že niekto má dostatok skúseností a prehľad...popravde, zažila som (zriedka, ale predsa) aj uprednostnenie staršej osoby s prehľadom a skúsenosťami, ale to len ak v prijímacej komisii bol aj niekto starší. Absolútnou väčšinou uprednostňujú sa mladí a perspektívni pred staršími s prehľadom a skúsenosťami.

A tiež ak v pracovných tímoch sú aj starší, tak častým javom je, že mladí sú za niečo velebení do nebies, kým u nás starších sa to berie ako samozrejmosť. Tiež odmeny mladých sú podstatne vyššie ako naše za tú istú prácu a to isté nasadenie. Zato keď sa niečo pokazí, tak my môžeme očakávať trest, a to sme ešte radi, že rovno neletíme do prdeli, kým mladým sa to prepečie (hoci nie úplne všetkým, tým, čo si moc otvárajú zobák, tiež nie).

tomáš:

možno práve to by sa im oplatilo, lebo človek s prehľadom a nadhľadom a skúsenosťami môže vniesť do kolektívu dosť pozitívneho. otázkou je, dokedy tí 25- 30-roční budú to vražedné tempo zvládať bez toho, aby sa im to odrazilo na zdraví. A či sa vôbec penzie dožijú.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Tak starší si nehľadajú startup pozície. Jeden ujo robil kamionistu, potom robil so mnou na brigáde v Senci a teraz robí SBS-kára v Galante u nás vo firme. Tí 60-nici už také kľudnejšie roboty hľadajú.

Čo sa týka diskriminácie na to zákon nikdy nebude lebo oni nepovedia že nechceme vás za to že ste vyššieho veku, či iného etnika. Povedia proste že neprešli ste a hotovo.

S tými amazonkami príbeh nekončí lebo najprv bola amazonka synonym na babu, no a tentoraz sa jedná o amazonku firmu v Seredi. Kamoška bola na pohovore 4,50 brutto, zmenovy autobus, strava, a nieje to pásová robota čo je hlavné. Idem vyskúšať.

Zverejnené

Ja keby som mal zamestnať človeka, tak ma absolútne nezaujíma koľko má rokov, či je hetero, či je cigán, zaujíma ma len jedno - ako dobre a kvalitne vie spraviť to, čo potrebujem.

Ja keď niečo robím, robím to kvalitne, minimálne v rámci možností. Od ostatných žiadam to isté. Je jedno kto sú, čo sú, ako to spravia, ale aby to spravili dobre.

Keď príde za mnou 59 ročný a povie mi, že vie perfektne pracovať s Photoshopom, tak neváham, určite uprednostním takého, ako 35 ročného ťulpasa, ktorý si pod pojmom grafické práce predstavuje otočenie obrázku o 90°. Že Tomáš?

Zverejnené

No a jak si si robil srandu z kamaráta z Bánoviec že ho budeš obchádzať pritom ani nevieš o kom je reč. Robí v photoshope ti hocičo nakreslí, v autocade vie robiť, doma popri práci kreslí projekty ako fušku 500 mal naposledy len za to, ako zamestnanie má v kancli a robí technické výkresy a on aj ja sme ťa chceli spoznať v dobrom, normálne vybehnúť na pivo, pokecať veď TN je blízko BN má strojarinu vyštudovanú, baví ho PC nedávno 400 dal do kompu. Jeho to živí. Vy by ste si mali čo povedať.

Zverejnené

Tak starší si nehľadajú startup pozície. Jeden ujo robil kamionistu, potom robil so mnou na brigáde v Senci a teraz robí SBS-kára v Galante u nás vo firme. Tí 60-nici už také kľudnejšie roboty hľadajú.

Čo sa týka diskriminácie na to zákon nikdy nebude lebo oni nepovedia že nechceme vás za to že ste vyššieho veku, či iného etnika. Povedia proste že neprešli ste a hotovo.

...

ale pendrek. Som priam žiarivým príkladom nových a nových začiatkov. Niežeby som to tak bola chcela, bola to nutnosť. skrátka, ja som začínala od nuly aspoň 3x. Absolútne začiatky novovyletenej absolventky samozrejme nepočítam. všade, kam som prišla, som sa všetko učila za pochodu, lebo len v 1. zamestnaní, kde som bola 8 prvých rokov po škole, som robila presne to, čo som aj vyštudovala.

lenže po 1989 šla výroba do prdele vo veľkom, a tak s mojím vzdelaním technológ pre plasty možností zamestnať sa v odbore bolo menej a menej.

Ak som chcela slušnú robotu, musela som všade začínať od nuly...

A môžem povedať, že vždy sa mi zúročili predošlé skúsenosti a novonadobudnuté vedomosti, aj keď s práve vtedy aktuálnou prácou súviseli len okrajovo. Ono sa mi to potom zišlo zas v nasledujúcom zamestnaní.

presne ako to povedala Mánička Hurvínkovi:

Hurvajs, je potřeba se vzdělávat pořád a pořád a pořád ...a jindy taky!

Zverejnené

Ja som tiež mal viacero zamestnaní, ktoré so sebou nesúviseli, takže viac krát som začínal od nuly. Ale zas na druhej strane mám skúsenosti vo viacerých oblastiach, čo sa môže hodiť.

Zverejnené

zasa na druhej strane, ak človek robí dlho v jednej oblasti, môže sa vypracovať na výborného experta.

Ja si pripadám tak, že viem dosť, ale viem sa aj naučiť, ak treba, okrem bankových produktov som zvládla všetko, (hehe, viem, prečo ked ma mamka kedysi chcela dať študovať ekonómiu, vzoprela som sa). Ale za super experta sa nepovažujem v žiadnej z oblastí, do ktorých som "zablúdila".

Mám jednu celkom výhodnú vlastnosť: viem si nahovoriť, že ma to baví (medicínsky výskum ma ale po prvých úspechoch aj naozaj bavil a súčasná robota je to, čo som chcela robiť, odkedy som skončila v špitáli a pochopila, že v medicínskom výskume už robiť nebudem, takže ma to tiež baví, a robím vlastne niečo podobné ako to, čo som sa popri medicínskom výskume naučila, akoby mi niečo hovorilo, že toto je ono, toto tu málokto vie, pôvodne som si myslela, že to zúžitkujem tam, ale nestalo sa. napriek tomu sa na mňa doteraz obracajú koelgovia bývalých kolegov o pomoc práve v tej oblasti, takže sa vlastne venujem niečomu, čo robím rada aj v robote, a aj pomimo).

Keď som si hľadala pred 5 - 6 rokmi prácu, mala som nachystaných niekoľko druhom CV, podľa zamerania fleku, na aký som sa hlásila.

pred chvíľou som počula v správach, že rastie potreba robotníckych miest, a je kopa nezamestnaných, ktorí by mohli ísť na tieto fleky, ale nejdú. A tiež, že nás čakajú rasty platov. Tú poslednú vetu by som si ale dovolila upraviť, Niekoho čakajú, a niekoho aj nie.

Zverejnené

Ficovský populizmus čo opozícia hneď komentovala. Aj ja som to videl. S prácou to je podobné ako s dvorením že kamoška tvrdila že si nevie nájsť frajera ale pritom sme minimálne piati mali o ňu záujem. Zamestnávatelia tiež robia tak že radi zamestnáme okrem horora a jemu podobných každého resp. prijmeme zamestnancov ale horora nechceme.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Tak som si nasiel, snad, lepsiu pracu. Od 1.11 by som mal zarezavat ako SW developer pre svajciarsky Metrohm. Takze ak niekto z laborantov na tomto fore bude o rok-dva nadavat na novy SW v ich chemickych "analyzatoroch", tak moze sa stazovat aj osobne :D

• Pridať bod 3
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Tak som si nasiel, snad, lepsiu pracu. Od 1.11 by som mal zarezavat ako SW developer pre svajciarsky Metrohm. Takze ak niekto z laborantov na tomto fore bude o rok-dva nadavat na novy SW v ich chemickych "analyzatoroch", tak moze sa stazovat aj osobne :D

hehe, tak keby toto bolo pred 10 rokmi, možno by som ťa práve ja velebila (alebo "velebila") za super /"super" SW... :) to možno práve ty by si k nám chodil, keby nám tam dačo nešlo a možno práve ty by si zaúčal mňa a môjho milovaného exkolegu, ako s tým robiť. :)

budeš robiť SW aj do mobilov a podobných zariadení, alebo sa tá firma špecializuje práve len na laboratórnu techniku?

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Takže naučiť sa programovať, kódiť, vývoj aplikácií atď. V tom je budúcnosť. Lepšiu prácu si nájdu informatici a vodiči MHD ale obdivujem ako si zapamätajú presne tie smery kadiaľ majú ísť. Ja by som v Bratislave zablúdil.

Zverejnené

Tu máš článok o pracujúcej chudobe, ako si ju Smer udržiava. Len nezabudni opäť "pána" Fica voliť.

Zverejnené

Zostáva len to čo game stále píše. Vyžiť z toho, čo je k dispozícii.

Zverejnené

A už si mal výplatu? Lebo píšeš ako keby si robil za minimálku a aj z tej ti ešte strhli.

Zverejnené

Nemal som a preto musím zadeliť to čo momentálne je. Takže či je to lepšia robota uvidíme keď mi príde SMS o pohybe na účte. Len škoda že nemôžem machrovať pred bratom lebo jeho nedobehnem nikdy. Ten ma vždy uzemní esemeskou v znení: pohyb na účte 1850, zostatok 8500... Čo vy na to? Tu už ideme k téme. Napíšem príbeh ako vilma zvykne vravieť:

Chalan čo skončil základku s vyučovacím jazykom maďarským aj to s prospechom trojky-štvorky neraz na hrane prepadávnia (deteraz neovláda slovenský pravopis a je občan SR) trojročnú učňovku preplával, odbor ho vôbec nebavil ale niečo aby mal ukončené... Potom úrad práce, každý polrok iná robota za minimálku stavby, SBS, fabriky... Naštval sa že takto to neni život, od dectva ho bavili autá, šoférovanie, motorizmus ceľkovo... Básničku na litaratúru sa nie a nie naučiť aj z toho doniesol štvorku ale autokatalóg ovládal naspamäť! Stačilo že prefrčalo auto a povedal vám presne aký typ, aký model, v koľkých verziách sa vyrábalo, s akou výbavou, kde to vyrábali, dokedy atď... Spravil si utoškolu na kupinu C, E, D aj to jazdy zvládol ľavou zadnou ale teóriu dvakrát opakoval skúšky (v autoškole sa mu zdravili že ahoj večný študent). Ale nakoniec to dal a odvtedy robí profi vodiča na autobusoch, nákladiakoch, kamiónoch, veľmi ho to baví, že iné by ani nerobil. V škole mal z cudzieho jazyka štvorky ale teraz ovláda 5 európskych jazykov na potrebnej úrovni (kde to mám naložiť/vyložiť atď) a zarába ako informatik či ekonóm s diplomom! Takže aj takto sa dá nájsť lepšia práca.

Ale ja uz som sa (axel pocuvaj) vzdal takychto tisicovych platov. Vyhrali ste! Uznavam ze na to nemam. Teraz mi vsak zalezi aby som zarobil aspon to aby som nemusel odovzdavat polovicu vyplaty tescu a telekomunikaciam... Mat pracu kde ma kolektiv necha na pokoji, nemusia sa kamaratit len aby ma nechali na pokoji, aby som sa tam mohol najest v zavodnej jedalni, aby som sa mal kde pokojne vyspat. Ziadne ine naroky nemam (axel, darkman, game citate?) a tempo take ake zvladam a budem vdacny. To ziadam tak vela?

A teraz poďme snívať. Existujú aj také brigády alebo možno aj pracovné úväzky že degustátor vín, jedál, špecialít... A také neni že by som degustoval fastfoody, bistrá, staničné bufety... Písal by som recenzie o podnikoch tretej cenovej do akých ja chodím...

Zverejnené

Na prácu šoféra nemusíš mať doktorát zo slovenčiny. A ty vidíš len tú sms s 1850 eurami, ale nevidíš, že keď niekam príde v piatok poobede a povedia mu, že ho vyložia v pondelok ráno, tak musí čakať na parkovisku bez ohľadu na počasie, či je zima, či je teplo, často sa nemá ani kde najesť, ani vysrať, má zodpovednosť za náklad, toto všetko ty nevidíš, ty vidíš len tých 1850 eur. A preto všetkým závidíš koľko zarábajú, lebo nevieš čo všetko za tým je. Môj brat jazdil po Nemecku a Rakúsku asi 4 roky a mal dosť, teraz robí dispečera a je spokojný. Tak snívaj ďalej, to vieš veľmi dobre.

Zverejnené

A ja dispečera? Čo presne robí dispečer ale tak že aj všetky zákutia o ktorých bežne nepíšu.

Viete čo mi včera povedal vodič autobusu? To isté čo doll! Viete čo povedala doll?

Zverejnené

doplním Axela, o tom že jazdiť kamiónom nie je len 1850€ mesačne na účet ... v bývalej robote, kamionista počas čakania, kým ho naložili, dostal ľadvinový záchvat. v zdravotnom stredisku, ktoré bolo vedľa firmy, mu pichli injekciu, a on v júlových horúčavách, v kamióne bez klímy, ťahal do nemecka ... lebo zamestnávateľ mu oznámil, že náhradného šoféra nemá, a keď nepôjde, tak ho vyhodia z roboty...

Tomáš, páčilo by sa ti také?

Zverejnené

Viete čo mi včera povedal vodič autobusu? To isté čo doll! Viete čo povedala doll?

Neviem čo ti povedali, ale určite je to pravda, čo ti povedali. Bol by som v šoku, keby sa mýlili.

Zverejnené

Bohužial ty u každého vidíš len prachy a že koľko zarába ale už nevidíš že čo za tie prachy robí a že tie peniaze nie sú len tak zadarmo. Mám suseda automechanika finančne sa mu dobre darí ale dá sa to na ňom aj vidieť, ale vieš že za mesiac je v garáži 30-31 dni 2krat odíde na dovolenku v lete a raz na lyžovačku v zime ináČ celý rok je v garáži či v zime či v letných horcavach , CHCEL SOM TI LEN TO POVEDAŤ ŽE NIKTO NEMÁ PRACHY LEN TAK ZADARMO ZA NIČ DOKONCA AJ ZLODEJ POSTÚPY RIZIKU ŽE HO CHYTIA

Zverejnené

Ale ja uz som sa (axel pocuvaj) vzdal takychto tisicovych platov. Vyhrali ste! Uznavam ze na to nemam. Teraz mi vsak zalezi aby som zarobil aspon to aby som nemusel odovzdavat polovicu vyplaty tescu a telekomunikaciam...

Keby si si nezobral pozicku, nemusel si teraz splacat.  Moj bezny telefonny ucet je 8-10e, vazne nechapem ako niekto moze nahrabat 50e+ ucet.

Zverejnené

Povedali o tom MHD ako hladajú šoférov a že aj vodičáky im pomôžu urobiť.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov