doll Zverejnené 17. Jún, 2016 Zverejnené 17. Jún, 2016 Ano, ked sa nad tym zamyslis iba takto, tak nemusis nic. Nemusis sa vobec vzdelavat a robit nieco pre seba.Ak chces drzat hubu a krok, nestracaj cas a drz.
game Zverejnené 17. Jún, 2016 Zverejnené 17. Jún, 2016 A tak si aspon zdokonalis aj tu anglictinu, naucis sa veci ktore vo fachu budes potrebovat, a tym ze to vies v anglictine si otvoris aj moznost ist do zahranicia... Na vratnici mas cas, namiesto hodin chatovania na azete, dvihanie tlaku uzivatelov na forach by si sa venoval aspon niecomu prospesnemu. Este toto by tam tak zapasovalo. Rozne readery a translatory vo forme mobilnych aplikacii su este v plienkach takze vyzaduje si to minimalne tu zakladnu znalost. Ved sme sami videli ze google prekladac nevedel prelozit ani chybovu hlasku z tapatalku. Uz aj u slovenskych zamestnavatelov mnohokdy vyzaduju znalost jazyka ale paradox je ten ze ked makame tak nadavaju majstri ludom ze nekecaj ale makaj ci viac kecate ako makate; nech vam chodia ruky nie usta; tak potom naco chcu jazykove znalosti ked musis drzat hubu a krok?!? skúsim toto dešifrovať, Tomáš - týmto všetkým si vlastne chcel povedať dve veci: že elektrikárom nebudeš a angličtina je tiež zapadnutá prachom. problém je, že ani ten elektrikár to nemá len tak, že si povedal, že bude elektrikár. vybral si si práve jedno z najkontrolovanejších odborov, kde pracovať ako samostatný elektrikár obnáša hodne znalostí, skúšok a osvedčení.ani inštalatér, ani obkladač, ani murár ... nikto, kto je vyhľadávaný majster, remeselník, inžinier, odborník na čokoľvek a akýkoľvek, to nedostane a nedosiahne len tak, z ničoho.bez aspoň trochy snahy nikam neprídeš. o tom to tu dokola je.
doll Zverejnené 17. Jún, 2016 Zverejnené 17. Jún, 2016 Nie Tomas, nieco ako zazracna palicka, ktorou zamavas a bude z Teba princezna, pardon elektrikar, NEEXISTUJE. Vyhod si to zo svojej hlavky, ani my takou palickou nedisponujeme. Nie sme tu rozdelení na kapacity a ty si ten luzer, to nie. Rozdiel medzi nami a Tebou je iba ten, ze my sme sa rozhodli aspon nieco spravit, ci uz vzdelavanim, sportovanim, nejakou zalubou, knihou... Iba to velmi dolezite, rozhodnutie.
Tomáš Zverejnené 17. Jún, 2016 Autor Zverejnené 17. Jún, 2016 Taaaak mate pravdu kaslime na toooo. Minister vypocital ze sa z tej mzdy da vyzit co sa da lebo niesom bezdomovec, a tu mam zarucenu vsade. Tomas povedal ze buzeracia a neprijemni kolegovia su vsade. Je jedno ci budem prekladat bednicky alebo otvarat branu, vsetko je to rovnaky pes. Dobre kamarati forumaci serieme na vsetko a hotovo bude klud.
doll Zverejnené 18. Jún, 2016 Zverejnené 18. Jún, 2016 Vzdy ked mame riesenie, zahlasis ze sa na to treba vysrat :D Ide Ti to lutovanie.... 2
iskra Zverejnené 18. Jún, 2016 Zverejnené 18. Jún, 2016 Tomáš, :) tričko môžeš mať Elektrikár, ale Ty elektrikárom, myslím si nebudeš. Skôr by som povedala, že spisovateľ. :) Rád píšeš, rád vyjadruješ svoje myšlienky, si komunikatívny.. áno, máš svoj svet.. asi nemôžeš dosť dobre vyjadriť svoje pocity, ale vieš písať... aj zaujať človeka, vieš vyvolať negatívne aj pozitívne pocity.., vieš zastaviť ľudí, zamyslieť sa nad sebou, nad životom svojim aj druhých... vieš, vypísať sa.. a to je pozitívum .. myslím si, že by si vedel ešte viac pomôcť ľuďom, aj sebe.. odovzdať v písaní poslanie, ktoré máš..
Tomáš Zverejnené 18. Jún, 2016 Autor Zverejnené 18. Jún, 2016 Čo tam ešte bolo? Maliar, klampiar, inštalatér tam čo treba vedieť? Ktoré by som zvládol s tým asbergovým syndrómom?
Hellé Zverejnené 18. Jún, 2016 Zverejnené 18. Jún, 2016 Tomas, daj si nanuk a chod sa prejst, alebo spat..neries somariny...netrap sa:-) 1
secretka Zverejnené 18. Jún, 2016 Zverejnené 18. Jún, 2016 Čo tam ešte bolo? Maliar, klampiar, inštalatér tam čo treba vedieť? Ktoré by som zvládol s tým asbergovým syndrómom? Tomáš, ešte nemáš ani diagnózu určenú a už žiadaš rady.Teraz si na rade ty sám ... daj sa vyšetriť, daj si určiť diagnózu a odborník ti pravdepodobne povie čo by si zvládol, na čo sa máš orientovať. My všetci sme IBA laici a môžeme uvažovať a radiť iba na základe tvojich informácií ... tie však môžu byť pre nás zavádzajúce. :hmmm: Už sám si zistil, že zručnosť nie je to čo by ťa mohlo živiť; asi by si sa mal orientovať úplne iným smerom. Tomáš, ty určite máš na viac ako robíš teraz, ale laik ťa veľmi ťažko posunie niekam ďalej; na to máme príliš málo informácií, ale aj vedomostí. 2
Darkman Zverejnené 18. Jún, 2016 Zverejnené 18. Jún, 2016 Čo tam ešte bolo? Maliar, klampiar, inštalatér tam čo treba vedieť? Ktoré by som zvládol s tým asbergovým syndrómom?Zvladol by si vsetko, aspergerov syndrom nema nic s tvojou lenivostou. Bill Gates ho ma tiez... takze nemas narok sa nanho vyhovarat ;)Kazdy kto zaraba viac ako minimalku vie nieco, co bezni ludia nie... A zaraba si tym niecim. Co ty vies take, co bezny clovek nie a pritom to potrebuje? Nic, a preco? Pretoze si kaslal na rady 15 rokov dozadu, v ktorychh sme ti vraveli, ze sa nemas flakat po disktotekach, ale makat na sebe a vzdelavat sa. Vsetci co nie co vedia, sa to naucili z vacsej casti sami. 2
tyso Zverejnené 18. Jún, 2016 Zverejnené 18. Jún, 2016 tomas, darkman ti dobre hovori, ty to mas ako dalsiu vyhovorku na sebalutovanie.
Tomáš Zverejnené 19. Jún, 2016 Autor Zverejnené 19. Jún, 2016 Problem nieje lenivost ale sebalutovanie. Stacilo by zmierit sa s tym co je, ved na prezitie to v pohode vystaci. Kedze som neatraktivny tak zena/rodina nehrozi, takze ja ani nemam pre koho budovat nieco. Dokonca zivota mi bude stacit nejaka garzonka, mat kde prespat, odist do prace a je to vybavene. Ked nemam ambicie to este neznamena ze som zly clovek, proste len niesom materialista. Kto si povie ze mu staci minimalka jeho zivot je stastny aj bez materializmu tak je to v poriadku. Je to jeho slobodne rozhodnutie. Chyba je to ak sa stazuje ze ako im je zle atd. Ale nic pre to nespravia aby im bolo lepsie.
Vilma Flinstonova Zverejnené 19. Jún, 2016 Zverejnené 19. Jún, 2016 ale maliara by hádam zvládol, len vedieť, akú farbu kde použiť...myslím maliara-natierača, nie REMBRANDT. Tomáš, elektrikár určite nie, to vôbec nie je ejdnoduché, to vôbec nie je len o tom vedieť spamäti nejaké Ohmove alebo Kirchhoffove zákony či aké farby žíl v kábli čo sú, ale tam musíš aj rozmýšľať, nie len mechanicky dačo s dačím pospájať či zaletovať.Keby nebodaj nejaká zlá motzyka vystretlila a ty by si dostal výučný list a oprávnenie, tak to by ľudstvo, ktorému by si dačo väčšie zapájal, bolo v ohrození a ty jednou nohou v kriminále. Niečo zle zapojíš, a môžeš spôsobiť požiar, alebo v nejakej fabrike dakomu stroj urve ruku. Alebo dostane dakto šlehu a je nafleku po ňom a ty v base.Nie, nie. Skús maliara, ak urobíš nejaký ťah štetkou škaredý, tak ho pretrieš a o nič nejde. To hádam zvládneš. A stierku dať, to hádam tiež...
Tomáš Zverejnené 19. Jún, 2016 Autor Zverejnené 19. Jún, 2016 Ano remesla kde si jednou nohou v kriminale a druhou v hrobe su nebezpecne ako elektrikar a aj ten vodic, staci dopravna nehoda a je v prdeli. Ale system je tak nastaveny ze BUD ALEBO, tie prace su dobre platene prave preto. Za prekladanie bedniciek zase slabo platia takze furt sa dostavame k tomu bud alebo... Bud zarobim viac a mam velku zodpovednost plus riziko, alebo budem bez rizika a zodpovednosti ale za malo penazi.
doll Zverejnené 19. Jún, 2016 Zverejnené 19. Jún, 2016 Tomas, uvedomujes si co pises?Si si vedomy toho, ze raz budes mat rodinu? Deti, manzelku, o ktorych bude potrebne sa postarat? Prichadzame na to, ze ty nie si schopny sa naucit zakladne veci a o nejakej zodpovednosti ani nehovoriac. Co potom starostlivost o rodinu??? Spamataj sa, keby mas 18rokov, tak nad Tebou mavnem rukou, ze vsak mlady, este nevie o com je zivot, hlada sa.Ale ty si uz stary chmulo, ktory kladie tie iste otazky rok co rok a stale narieka, ako sa ma na ho*no.Co vlastne od nas cakas? Co cakas od zivota? O jedno Ta prosim, nezacni sa znova lutovat a znova to cele uzavriet, ze sem nemusis chodit a aky si uboziak. A este k tomu aj obezny a hlupy. Len to prosim nie!Nik z nas tu nie je majster sveta, kapacita vo svojom fachu, alebo rodeny talent.Vsetci sme sa namakali, a isli sme tvrdo za tym, co sme chceli, po com sme tuzili.To len ty si myslis ze pecene holuby padaju rovno do huby.Za chvilu dospejeme do stadia, ze budeme rozoberat ze sa Ti uz ani vlastna prdel nechce utierat!!
Tomáš Zverejnené 19. Jún, 2016 Autor Zverejnené 19. Jún, 2016 Ja uz nemam 18 a stale sa hladam. Nemyslim tym otazky a rady ale fakt ja sam neviem co chcem stale sa hladam... Doslova.
doll Zverejnené 20. Jún, 2016 Zverejnené 20. Jún, 2016 Nie, ty si lenivy a pohodlny!Taka je pravda, uvedom si to konecne! Stale aby za Teba ini hladali riesenia, pisali navody na veci na ktore navody ani neexistuju.Spamataj sa!!! 1
Tomáš Zverejnené 20. Jún, 2016 Autor Zverejnené 20. Jún, 2016 Raz kolega povedal taku vec. Ze v zahranici sa da lepsie zarobit ale ze vies preco tam nejdeme? Lebo sme moc pohodlni! Takze vystizne povedal. To je pre dobrodruzne povahy, aj tam treba vybavovat cudzinecke doklady, ambasada, viza, spravit si pas, prihlasit sa do tamojsich poistovni, na slovensku oznamit uradom ze platis odvody v inom state, ak to neni spojene tak poprosit rodinneho pruslusnika aby sekom platil odvody ako samoplatca za teba... Kto je lenivy ostane doma ale to znamena ze ho nic nenuti ist do zahranicia, alebo si porobit kurzy pre lepsiu poziciu v domovskej krajine, ked ho teda nic nenuti, tak to znamena ze sa ma dobre... Ked sa ma clovek zle, tak je schopny aj hkry prenasat (viz. utecencov). Takze vsetka ta zavist, nadavanie na system, na lepsie zarabajucich buchanie o stol v krcme, reci typu: jemu sa lahko hovori ked dobre zaraba... Ale ten stamgast krcmovy nic nespravil preto aby bol tam kde je ten koho ohovara. Ale ked nic nespravil to znamena ze mu to tak vyhovuje. Takze to nadavanie a fnukanie je vlastne ista forma zaluby. Proste ti ludia to chcu robit. Tak isto ako klebety. Tie babky to bavi. Nuda sa da zahanat aj inac, preco sa nebavia o fyzike, vesmire, chemii? Ked o tom nic nevedia tak sa mozu naucit dnes uz neni vec ktoru si nemozete zistit ci nastudovat takze mohli by sa bavit o fyzike ale nebavia sa. Radsej ohovaraju susedov a do vsetkych sa staraju lebo chcu robit to. Za tych 10 ci kolko rokov ked som zacinal s forami a hned sa chopil tych rad som mohol byt uplne inde za 10 rokov sa daju naucit aj tie vyhlasky pre elektrikarov, aj vychodit univerzitu externe, naucit sa 3 jazyky... Ved to je aka dlha doba...
Vilma Flinstonova Zverejnené 20. Jún, 2016 Zverejnené 20. Jún, 2016 Raz kolega povedal taku vec. Ze v zahranici sa da lepsie zarobit ale ze vies preco tam nejdeme? Lebo sme moc pohodlni! Takze vystizne povedal. To je pre dobrodruzne povahy, aj tam treba vybavovat cudzinecke doklady, ambasada, viza, spravit si pas, prihlasit sa do tamojsich poistovni, na slovensku oznamit uradom ze platis odvody v inom state, ak to neni spojene tak poprosit rodinneho pruslusnika aby sekom platil odvody ako samoplatca za teba... Kto je lenivy ostane doma ale to znamena ze ho nic nenuti ist do zahranicia, alebo si porobit kurzy pre lepsiu poziciu v domovskej krajine, ked ho teda nic nenuti, tak to znamena ze sa ma dobre... Ked sa ma clovek zle, tak je schopny aj hkry prenasat (viz. utecencov). Takze vsetka ta zavist, nadavanie na system, na lepsie zarabajucich buchanie o stol v krcme, reci typu: jemu sa lahko hovori ked dobre zaraba... Ale ten stamgast krcmovy nic nespravil preto aby bol tam kde je ten koho ohovara. Ale ked nic nespravil to znamena ze mu to tak vyhovuje. Takze to nadavanie a fnukanie je vlastne ista forma zaluby. Proste ti ludia to chcu robit. Tak isto ako klebety. Tie babky to bavi. Nuda sa da zahanat aj inac, preco sa nebavia o fyzike, vesmire, chemii? Ked o tom nic nevedia tak sa mozu naucit dnes uz neni vec ktoru si nemozete zistit ci nastudovat takze mohli by sa bavit o fyzike ale nebavia sa. Radsej ohovaraju susedov a do vsetkych sa staraju lebo chcu robit to. Za tych 10 ci kolko rokov ked som zacinal s forami a hned sa chopil tych rad som mohol byt uplne inde za 10 rokov sa daju naucit aj tie vyhlasky pre elektrikarov, aj vychodit univerzitu externe, naucit sa 3 jazyky... Ved to je aka dlha doba...Skúsila som si rpedstaviť moju svokru, jednoduchú ženu, ktorá celý život fyzicky makala a inú ako fyzickú prácu neuznáva a nepovažuje to za prácu, ako sa baví o hoc aj využití páky či kladkostroja, dobrééé!!! Ani mňa nebaví sa s kamoškami baviť o vesmíre, fyzike či vedeckých problémoch.A len tak sa niečo naučiť, to nie je zasa taká sranda! Musí ťa to zaujímať - sám sa naučíš prd, ak o to nemáš ozajstný záujem pochopiť to. A získať elektrotechnické oprávnenie, tak to bez elektrotechnickej školy, aspoň výučného listu, nemáš šancu dostať. A skúšajú tam! Musíš si naštudovať hrubé skriptá, či čo to bolo. pamätám sa, ako sa Flionstone na to učil, vždy po nejakom čase sa to musí obnovovať, lebo to platí len na niekoľko rokov. Nie doživotne.Flinstone má aj zváračský kurz aj s nejakým oprávnením. Píšeš, žebuď bez rizika a zodpovednosti, a s malým platom, alebo s rizikom a zodpovednosťou a lepším platom. krásne, ibaže som z toho mala dojem, že ty by si bol ochotný riskovať aj životy spoluobčanov. Flinstone mal kedysi takého Truhlíka kolegu, už som so tu písala. nechápem, ako mohol ten chalan dostať výučný list, lebo ani zásuvku dobre nespravil. A poruchy na lisoch, to nie je sranda riešiť. Tento chalan zapol prívod prúdu, keď mal Flinstone, ktorý to predtým vypol, ruky v lise, lebo tam niečo opravoval. kebyže bleskovo nezreaguje, tak dnes mám bezrukého chlapa a asi tiež nadávam na celý svet.A tento fešák aj iným kolegom pripravil horúce chvíle, keď im šlo jeho zásluhou o holý život. zaujímavé je, že tento chalan ako elektrikár bol úplne nemožný, ale zato sa vyznal v motoroch a bol - je zručný vodič a vie si auto/motorku aj opraviť. na to je samouk, a šikovný. Potom ako odišiel z tej firmy, nejaký čas tuším aj jazdil s kamiónmi, ale čo je s ním teraz, netuším. 1
game Zverejnené 20. Jún, 2016 Zverejnené 20. Jún, 2016 .. a presne preto je získať papiere a osvedčenia na elektrikára taká hrozná "brutalita". pritom to dokázalo nespočetne ľudí.a nespočetne ľudí sú elektrikári nanič. a nakoniec pri každej práci treba mať tam rozum a pozornosť. a každá práca ma svoj fortieľ, väčší menší, ale každá.u mamy bol raz jeden obkladač, ktorý si myslel, že u staršej dámy môže nahádzať obkladačky akokoľvek ... hodne sa čudoval a veľmi sa mu nepáčilo, keď musel odlepovať a zoškrabávať, a staršia dáma ho k jeho veľmi veľkému znechuteniu musela poučiť, že obkladačky sa ukladajú na stenu vzor na vzor ... aj keď je ten vzor úplne nenápadný.
Vilma Flinstonova Zverejnené 20. Jún, 2016 Zverejnené 20. Jún, 2016 veru ani prekladať bedničky nemôže len tak bez ladu a skladu, ale dľa nejakého poriadku, či sa mýlim?Aj tí, čo pracujú doslova s lopatou, musia vedieť, odkiaľ pokiaľ kopať a aký má byť výkop hlboký, nie že namiesto toho, aby výkop dokončili, tak aj to, čo už bolo vykopané, zasypú. To by sa tí, čo tam majú klásť dajaké káble alebo potrubie, podivili :)predstav si, že hrobár vykope plytký alebo krátky hrob...tuším Brežneva keď pochovávali, tak bol s tým problém, lebop nebola dostatočne veľká jama vykopaná, alebo sa zle pamätám?
D'Ady Zverejnené 21. Jún, 2016 Zverejnené 21. Jún, 2016 hrobari https://www.novinky.cz/koktejl/405544-v-madarsku-zmerili-sve-sily-hrobnici.html
Tomáš Zverejnené 21. Jún, 2016 Autor Zverejnené 21. Jún, 2016 Tam su jednoduche parametre ze aka dlha truhla tam ide, aka siroka atd. Vacsinou su tie jamy standard lebo na kazdom pohrebe sa mi zdaju rovnake len obcas pochovavaju dieta alebo basketbalistu tak sa to krati ci predlzuje. Aj take jamy pre kavbe to chytim krompac, lopatu a idem. Si zoberiem mierku na nejaku palicu oprem ju vedla seba a ako postupujem vzdy prilozim ci je hlbka. Ale to su tie prace za minimalku. Ktore som aj robil. Nieco priniest, nieco odniest... Este mozem byt rad ze taketo prace davaju na TPP lebo na mnohych miestach to robia brigadnici ci praktikanti. Aj tych sanitarov kedysi robili vojaci na civilke ale kedze uz povinnu vojensku sluzbu nemame tak su to zamestnanci nemocnice. Ked niesom zrucny ani sikovny ani mudry tak plati to co axel wers uz davno napisal ze ,,minimalna mzda je zachranny system pre mantakov" ktori su sice ochotni chodit do prace ale pre zamestnavatela su prakticky nepouzitelni. To je ako socializmus tie umelo drzane povolania ako skolnik, vratnik, clovek co celu smenu zameta halu... Kazdy strojnik by si pozametal okolo svojho stroja a je to, skoly ci rozne organizacie uz volaju na opravy specializovane firmy a nedrzia cloveka co tam raz za tyzden okosi travnik ci vymeni ziarovku, tak isto aj vo firme kazdy sofer ma kluc a moze si to otvorit sam, existuju automatizovane brany aj zavory ze zamestnanci dostanu cip a ked sa ich auto blizi brana/zavora sa otvori sama, na noc si da kamerovy system s nahravanim a nepotrebuje vratnika/straznika.
game Zverejnené 22. Jún, 2016 Zverejnené 22. Jún, 2016 pracovná ponuka z netu ... http://www.profesia.sk/praca/eurotrade-sr/O2619320 je to samozrejme agentúra, to treba brať do úvahy, a ponúka:+ v nadpise plat 800€ mesiac+ že vraj sa človek nenarobí+ práca v elektrotechnickom priemysle, s elektrotechnikou má Tomáš skúsenosti+ je to v Galante, nemusíš cestovať a míňať peniaze na benzín+ sľubujú príspevok na stravu 60€ mesačne+ príplatky 25%, 50%, 100% ... ale je to plat aj s príplatkami s predpokladanými nadčasmi a podobne, a keďže je to agentúra - v tele inzerátu píšu už o plate 550 - 700 eur, ale stále je to viac ako vrátnik na dedine, a je to priamo v Galante
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz