Skočiť na obsah

Ako správne (lepšie) citovať príspevky


FreeSpace Info

Odporúčané príspevky

  • FS Info

Počas surfovania na Fóre sa stretávame s tým, že často niekto cituje niekoho iného. Citovanie sa najčastejšie robí spôsobom, že si vybraný text skopírujete do svojho príspevku a ten označíte tagmi quote. V príspevku to potom vyzerá tak, že napíšete meno koho citujete a pod jeho meno vložíte skopírovaný text (v tagoch Quote). Na tomto nie je nič zlé, ale dá sa to spraviť jednoduchšie a oveľa efektívnejšie.

 

Tu je vzor, ako by mal vyzerať správne citovaný príspevok

 

Obrázok

 

Základom je používanie tlačidiel Citovať a Multicitát.

 

Ak chcete citovať niekoho príspevok alebo skôr jeho časť, tak kliknite na tlačidlo Citovať a takto sa vo Vašom príspevku automaticky objaví už odcitovaný text (nemusíte sa zdržiavať kopírovaním a vkladaním textu do tagov Quote). V prípade ak chcete reagovať na viac príspevkov, použite tlačidlo Multicitát a potom kliknite na Pridať odpoveď, takto sa automaticky pridajú do Vášho príspevku všetky príspevky, na ktoré chcete reagovať. Potom si už len vymažete tie pasáže, na ktoré nechcete reagovať.

Pri takomto postupe docielite to, že sa vždy presne bude vedieť na koho reagujete a kliknutím na šedú šípku pri mene citovaného (označuje ju veľká červená šipka vľavo hore) sa presuniete priamo na príspevok, ktorý bol citovaný. A ďalej, ten člen, ktorého príspevok bol citovaný sa notifikáciou dozvie, že jeho príspevok niekto citoval a takto bude môcť okamžite zareagovať (ak bude chcieť).

 

Samozrejme, naďalej platí, že je zbytočné citovať posledný príspevok v téme, vtedy sa automaticky predpokladá, že reagujete na ten posledný príspevok.

 

Dúfam, že tento rýchly walkthrough Vám objasnil ako správne citovať príspevky, čo zvýši presnosť a efektivitu diskusií na Fóre.

 

 

 

Citovanie externých zdrojov

 

Ďalšia vec je správne citovanie článkov z externých zdrojov. V prípade ak citujete článok zo zdroja mimo tohto portálu, tak časť článku (tú ktorú považujete za najrelevantnejšiu k obsahu témy, teda nie celý článok!) vložte do tagov QUOTE a nalinkujte zdoj ktorý citujete.

 

Správne citovaný externý zdroj má vyzerať takto:

 

Toto je citovaný text z externej stránky mimo tohto portálu

 

Pôvodný článok

 

 

Citovanie posledného príspevku v téme

 

Necitujte v celom znení posledný príspevok v téme. Je to úplne zbytočné, pretože keď píšete príspevok, tak sa všeobecne predpokladá, že reagujete na príspevok nad vami. Pre viac informácií kliknite sem.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 0
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • FreeSpace Info

    1

Najaktívnejšie dni

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov