informator Zverejnené 16. Marec, 2011 Zverejnené 16. Marec, 2011 SZCO odrbavaju na daniach a tiez ti, co ich zemestnavaju, ako upratovacky alebo predavaci.....sa necudujem potom ze nie su peniaze na platenie odborarskych bossov a treba preto strajkovat!!
slimak Zverejnené 16. Marec, 2011 Autor Zverejnené 16. Marec, 2011 Nechcem sa dotknut nikoho,ale su tu clenovia co uz vyrastli a tarali 4 na 5. Kolko mas rokov. Nehanbi sa. Cim menej lepsie, ja s tebov budem debatovat, vysvetlovat.Normalny zivnostnik nemusi odrbavat. ma take iste postavenie(ohladne nakladov vydavkov prijmov a vynosov,rel. ked ma platiti vyssie odvody - vyssie a nechce spravi si s.r.o. vysie trebars 5-10 000eur) ako spolocnik v sro. Odrbavaci su ti zamestnaci(myslim v postaveni zivnostnika), co nemaju ziadne naklady, ziadny motiv(hlavne moznost) hladat v systeme(v com robi a sa mohol zlepsovat) vyssie prijmy. Tak hlada kde usetrit. asistenti poslancov a ti o kom pise Miklos. Ale to nieje zivnostnik.pr. ja takeho nepoznam, u nas nieje ziaden zavod co by ich zamestnaval. ziaden zvarac(jedneho sme mali co robil v Slovinsku neskor v belgicku), ci iny robotnik. Jedine co ma taky charakter su ti robotnici v lese,ale tych vyhodil statny podnik lesy sr a to este 2005-06? a zmluvu maju s jednym zivnostnikom a pod nim pracuje 15(aj s.r.o). Uvedom si preco zamestnanec chce byt zivnostnik, zivnostnik mat s.r.o a s.r.o. platit dane trebars na cypre.
slimak Zverejnené 17. Marec, 2011 Autor Zverejnené 17. Marec, 2011 http://www.podnikam.webnoviny.sk/ekonomika/-takmer-230-tis-szco-po-odvodovej-reforme-klesne-prijem/20794 Dnes som narazil na nieco ako novy navrh. Skusil som vybrat trebars tuto vetu. Resp, kratsiu cast.Minimálny vymeriavací základ SZČO pri platení odvodov má podľa jedného z pracovných návrhov tvoriť 3,38-násobok životného minima, čo je 641 eur. Tým sa podľa rezortu financií zachová výška minimálnej platby do poistných systémov sociálneho a zdravotného zabezpečenia na súčasnej úrovni.A pokusil sa najst , ci o tom pisu na SME. Sranda, kolko sa o tom hovori, pise clankov, redakcnych nazorov. A vlastne nikde o co ide. Teraz k tej vete. To bude v takej vyske(dnes 1,352*317=428 eur) aj minimalna mzda? Ked si z minimalnych vymeriavacich zakladov vypocitate odvody do soc.poistovne(19% a 16%), su nizsie odvody ako dnes. Dnes to je pri SZCO aj zamestnancoch(zamestnanci maju pokrytych viac poist.udalosti) 109 a po novom 102(szco) a zamestnanec 81,32. Tak to budu ozaj vysoke dochodky. Do zdravotnej poistovne je rovnaka sadzba 9%( dokonca oproti dnesku zvysena o 2%), preto zivnostnik zaplati viac, ale kolko zamestnanec. Toto je ta spravodlivost? 57,7:38,52 Dnes zivnosnik platil 46, zamestnanec 44. Doteras som si vsimal len co Miklos vypustal o sucasnom stave, nespravodlivosti aj tych dochodkoch a porovnavaniach. O tomto neverim, ze sa aj bavia. Toto nieje ani na diskusiu. Mna to vlastne ani nezaujimalo lebo poznam dnesny system a mam priblizne predstavu ako vyzera aj druha strana rovnice. http://blog.aktualne.centrum.sk/blogy/juraj-karpis.php?itemid=933 Bloger poukazuje na Miklosove nezmysli. Keby ste vypocitali trojclenku co som dal medzi priklady prisli by ste na dalsie.
informator Zverejnené 17. Marec, 2011 Zverejnené 17. Marec, 2011 Uvedom si preco zamestnanec chce byt zivnostnik, zivnostnik mat s.r.o a s.r.o. platit dane trebars na cypre. Pretoze ho do toho tlaci nejaky asi ten poctivo platiaci zivnostnik...s.r.o.-cku chce mat ten zivnostnik, ktory uz nemoze stlacat svoje prijmi, tak ich z legalni v s.r.o.-cke a znovu sa snazi snizovat odvody, akurat uz rozdielnej vysky sumy :thumbsup:......s.r.o. dane na cypre asi ze nemaju take socialne naroky, na ktore treba platit take odvody. http://www.podnikam.webnoviny.sk/ekonomika/-takmer-230-tis-szco-po-odvodovej-reforme-klesne-prijem/20794 http://blog.aktualne.centrum.sk/blogy/juraj-karpis.php?itemid=933 Bloger poukazuje na Miklosove nezmysli. Keby ste vypocitali trojclenku co som dal medzi priklady prisli by ste na dalsie. Na druhu strana, sa ale milionseststotisic zamestnancom a cca 62 000 zivnostnokom zvisi...klesnu casove naklady pri vypisovni papierov...reformu (hocijaku) nemozno robit, aby sa niekoho aj nedotkla (negativne), ale zdlhodobeho hladiska tato reforma ma iba poztitiva a je nutna... S tejto danovej reformy bude urcite v buducnosti prospech, ale s tohoto tu urcite bude len minusova polozka..... kuk PS. Bloger nema ziadnu zodpovednost, tak aj tak bloguje..
slimak Zverejnené 19. Marec, 2011 Autor Zverejnené 19. Marec, 2011 Ked som si teraz spravil prepocet. Zamestnanca, zivnostnika podla navrhu reformy. Tak pri plate (prijme) 16224 eur(to je ta stara hruba mzda 1000*12*1,352). Tak novy zamestnanec bude platit dane a odvody 579 (594 je z tej Miklosovej tabulky sucastny odvod) u SZCO 538(dnes plati 453(to je moj vypocet(ale to cislo je zhruba lebo ono kolise podla toho kolko zaplatil v tom roku na odvodoch - keby nic tak to cislo by bolo vacsie a opacne), nie pochopitelne Miklosov )) . Takze sa u SZCO menia sadzby, rastu u SZCO 23,57% na 25%, u zamestnaca touto optikou by sa dalo povedat este viac z 24,3 na 28. Ale rozsiruje sa hlavne zaklad, neznizuje sa o odvody(toto sa dotkne hlavne SZCO(on si doteraz znizoval nielen danovy ale aj "odvodovy" zaklad, aj zamestnanca ale menej(znizoval si len danovy, a len o odvody zamestnaca)). Sadzby porastu hlavne na zdravotne poistenie o 29%(zo 7 na 9), socialne u SZCO dokonca klesnu 33,15 na 16(teda 32), u zamestnanca je to aj tazko porovnavat,lebo to nema zmysel u zdravotnej podobne ako u SZCO, a kedze som napisal ,ze celkove viac ako SZCO takze skusim dat na tento pripad kolko by platili,resp.platia do soc. poistovne. Toto je zaujimave. ....... Zamestnanec.......SZCO ....... S...... N...... S...... N ...... S - sucastny model, N - novy dan.... 108.... 200.... 171.... 200 ZP..... 140.... 121.... 84..... 121 SP..... 346.... 256.... 198.... 216 Spolu.. 594.... 577.... 453.... 537 Ten Mihal ide do pekneho rizika.Resp. som zvedavy co maju za lubom v socialne oblasti tykajucej sa socialneho poistenia. Uvedomte si ze SZCO si kupy jedno auto(resp. kupy o 8000 euro drahsie auto, ak ho uz planoval, SZCO s mensim prijmom nazhanaju o 600 euro viacej blockov - to im vykompenzuje navysenie zakladov) a zrusi vsetko o com Sulik s Miklosom dufaju. Oni to vedia, ze to viem, ze oni to vedia. Preto tu ide podla mna o toto co napisem teraz(dopisujem takze dalsi odsek). A u zamestnacov z toho prijmu 1000 do II.piliera ide 85 euro. A Mihal si znizi ostatny prijem zo soc.poistenia z 261 na 171 eur? Tieto peniaze sluzia na dnesne sluzby SP. Na dochodky, nemocenske, poistenie v nezamestnanosti, invalidne, pozostalostne dochodky. Jedine osoby poberajuce tieto soc. davky musia na tom tratit. A skor to vyuziva a potrebuje byvaly zamestnanec ako SZCO. Pytate sa preco by SZCO kupovala drahsie auto? A preco 8000? To je presne suma o co sa im zvysia ZD a vymeriavaci zaklad pre odvody. Ale ked si spocitate 19+9+16 = 44. Z kazdeho eura co zarobia musia dat na odvody a dane 44 centov. Za 4 roky, doba odpisovania(537-453) 84 eur navyse krat 12 mesiacov * 4 roky = 4032 eur. Jeho to stoji menej ako 4000(ten luxux, ci prostriedok na zvysovanie prijmov - moze to byt stroj), ked si pripocitate DPH (20%) tak SZCO stoji to auto v hodnote 10000 eur aj s DPH 4000 euro. Resp. presny vypocet je s kazdym vydavkom hodnote 1000 euro usetri 440 na dani a odvodoch ateda 8*440 je 3520. Celkove Informator, nie som proti tejto reforme. bude to priehladnejsie(nebudu musiet ludia spekulovat, prepocitavat co je vyhodnejsie, dufam ze zrusia pausalne vydavky - to robi Miklosovi vrasky), mozno jednoduchsie, nebodaj keby to celkove zuuctovanie robili statne institucie za obcanov. OK, nic proti. Ale velke nadeje si nerobim. Urcite to neporiesi ani s casti statny deficit, ci ani ho nenarovna a predpokladam prehlby.
informator Zverejnené 19. Marec, 2011 Zverejnené 19. Marec, 2011 Ssam uznavas, ze reforma je potrebna. Bude to jednoduhsie a priehladnejsie. To, ze na to niekto doplati, je samozrejme...neexistuje ziadna zmena, aby na nu niekto nedoplatil. Ale co zaujimave (pre mna), ze tu vlastne davas "navod" na uhybanie plateniu odvodov, ciich znizovanie: SZCO s mensim prijmom nazhanaju o 600 euro viacej blockov - to im vykompenzuje navysenie zakladov) a zrusi vsetko o com Sulik s Miklosom dufaju. ...super, kto o tom nevedel (no urcite vedel), tak ma pomocku ^_^...a v podstate si mi dal za pravdu, ze SZCO odrbavaju kde sa da!!! To co tu vykrikuje opozicia su iba politikou vytlkanie urcitych %. A ze to nepomoze deficitu, to ani nikto, kto ma zdravy usudok nemoze cakat (ak mas na mysli "letosni" deficit). No jedno je pravda...pokial nebude poriadok v stat. finannciach, tak nebude poriadok v nicom (soc. veci, zdravotnictvo, kultura, skolstvo a pod.)
slimak Zverejnené 19. Marec, 2011 Autor Zverejnené 19. Marec, 2011 :-) ja davam navod?, ja len vysvetlujem ako to bude. Kto odrbava? Ten co ma 160000 si len kupy drahsie auto, kto nema 10 000 si musi odkladat doklady mozno cez 40% to nepojde. OK. Si vsimavy a co si si este vsimol? Moj koment je ze na to doplatia zamestnanci(inak nik iny nemohol, keby si poznal sucasny system, lebo SZCO platili co platili maju silu(pocet) a na viac nemaju ci ozaj ci mentalne a co predvadzal tvoj idol Miklos bolo len strasne zle divadlo, normalnemu cloveku je z toho zle to vidis v diskusiach ). Ked mas dve sarise v sebe na to dvojdes. Preco blabotas vseobecne? Preco sa nepristavis k nejakemu cislu? Preco ho nenapadnes, neobhajis? Teba by mal Fico, zrejme ma ta Miklos rad. V minulosti som narazal na tvoj vek, chcel som ta obhajit. Ale ty si iny pacient. To co tu vykrikuje opozicia su iba politikou vytlkanie urcitych %Kapacita.
informator Zverejnené 20. Marec, 2011 Zverejnené 20. Marec, 2011 A s teba sa vyklul daky prognostik, cico. Hlavne ze vies, ako to bude. Tiez kapacita. Preco by som mal hadzat nejakymi cislami? Mna zaujima vzdy konecny vysledok a o tom sa potom mozeme pobavit. A neporovnavaj Ekonoma Miklosa s politikom Ficom. A nakoniec, kazdy by chcel vseliake "odpustky", no sa pozriet do oci realite uraci malokomu. Hlavne ze ma kto vykrikovat do megafonov, aka je tu finanncna neplodnost!!
D'Ady Zverejnené 20. Marec, 2011 Zverejnené 20. Marec, 2011 ^_^ vy co tu teoretizujete a hadzete z brucha vypocty ste skusili byt drobnym poctivym zivnostnikom, ktoreho ruinuje aj platenie odvodov z minima a este k tomu si je vedomy toho, ze ak nebude mat zdanitelne prijmy a odvadzat dane, tak na dochodkovy vek si moze nachystat akurat tak slucku ?odhliadnuc od toho, ze moze len snivat o pracovnej dobe najviac 40 hodin tyzdenne, o dovolenke, PNke, o pravach zamestnancov ???
slimak Zverejnené 20. Marec, 2011 Autor Zverejnené 20. Marec, 2011 vy co tu teoretizujete a hadzete z brucha vypocty ste skusili byt drobnym poctivym zivnostnikom Toto sa ma dotklo. Tie vypocty nie su z brucha, dovolim si tvrdit , ze su presnejsie ako pana ministra. Ja som zivnost zrusil, po hlase pana ministra Zajaca v rozhlase:" Kto si nevie zarobit na minimalnu mzdu, nech ide robit na urad prace." http://www.porada.sk/t162291-ako-protestovat-proti-likvidacii-zivnostnikov-p-mihalom-miklosom.html Tu mas isto lepsiu diskusiu, chcu organizovat protesty , pri tom su to uctovnici, ludia co by mali problem mat v malicku.
D'Ady Zverejnené 20. Marec, 2011 Zverejnené 20. Marec, 2011 http://www.porada.sk/t162291-ako-protestovat-proti-likvidacii-zivnostnikov-p-mihalom-miklosom.html Tu mas isto lepsiu diskusiu, chcu organizovat protesty , pri tom su to uctovnici, ludia co by mali problem mat v malicku. btw - vidim do toho prave z pohladu uctovnika ^_^ s tym "robit na urad prace" si ma celkom pobavil -_- no, keby si bol zivnostnik este dnes, mozno by si sa na to pozeral inak... ovsem - je treba povedat, ze to, co sa dostava na verejnost je prefiltrovane cez media, takze s rezervou.. no keby si si po sebe precital svoj prispevok (mimochodom, dost tazko sa po tebe cita), tak aj z neho vyplyva, ze drobni zivnostnici su realne ohrozeni, otazka je, preco k tomu navrh smeruje ??? takze si dovolim trochu konspiracnych teorii: 1. tlak velkych zamestnavatelov 2. ocakavany tlak odborov, ktorym takto chcu zapchat usta 3. niekto sa zblaznil //len pre poriadok - nie som zivnostnik a som v odboroch :)
slimak Zverejnené 23. Marec, 2011 Autor Zverejnené 23. Marec, 2011 Na prvú súkromnú trať pôjdu vyššie dotácie, ako keď na nej premávali štátne železnice. Na prevádzku trasy z Komárna cez Dunajskú Stredu až do Bratislavy putovalo doteraz zo štátnej kasy približne 4,7 milióna eur. Po novom to bude 6,8 milióna. Vlaky však budú jazdiť častejšie. Ak by mal tak často vlaky vypravovať iba štát, vyšlo by ho to na osem miliónov eur. http://spravy.pravda.sk/stat-da-na-sukromne-vlaky-o-dva-miliony-viac-fe4-/sk_ekonomika.asp?c=A110323_214122_sk_ekonomika_p01 Radicovej drzim prsty. Tuto vladu by som pozabijal do zeme hlinikovou lopatou za par minut. Víťazné konzorcium, v ktorom sú firmy Mlyn Sládkovičovo, Mlyn Pohronský Ruskov a český výrobca cestovín Europasta SE : 10 012 ton múky a rovnaké množstvo bezvaječných cestovín, MPC Cessi, Spišská Nová Ves : 6570 ton múky, 6570 ton cestovín, Penam Slovakia, Nitra : 3600 ton múky, toľko isto cestovín. ide o muku a cestoviny. Inak cital som tyzden, ja ho si kupim sem tam, nie je to zle. Casopis ujde, ti ludia hmhmh. Primator Jelsavi,ze muku nie, lebo c.nevedia varit. Vratim sa spat, podla mna som to aj pisal. Stat - teraz radicoava ci miklos, su neschopni riadit(pozor schopni predat). Su schopni regulovat ci obstaravat? Neviem kto tu skor obrani ich telom, asi elfant.
elfant Zverejnené 23. Marec, 2011 Zverejnené 23. Marec, 2011 Vratim sa spat, podla mna som to aj pisal. Stat - teraz radicoava ci miklos, su neschopni riadit(pozor schopni predat). Su schopni regulovat ci obstaravat? Neviem kto tu skor obrani ich telom, asi elfant. Ked budes triezvy tak ti mozno na to nieco napisem. Teraz to nema zmysel. :) :) 1
slimak Zverejnené 23. Marec, 2011 Autor Zverejnené 23. Marec, 2011 Ale si pohotovy a mas bod. Teraz mimo elfanta. obstaranie dreva, cez tie aukcie. Prvy krat mi to bolo podozrive,a teraz prebehli druhe. Myslite si ze tie verejne aukcie cez net budu spravodlive? Ja nie.
informator Zverejnené 24. Marec, 2011 Zverejnené 24. Marec, 2011 V com ti boli pdozrive??? A mas nejaku alternativu??? Jedine ze by sme tie stromy vypalili...
slimak Zverejnené 24. Marec, 2011 Autor Zverejnené 24. Marec, 2011 huj, ste mrazivo rychli. vcom nepochopis, male klamstvo. Zmena pravidiel,resp, pravidla sa nedodrziavaju. Nemozne? Za Radicovej. Ona za to nemoze a ze to je?, Je. Smiech cez slzy, je premierka. Nakluse tu informator pdozriveja ze ma sleduje a kopiruje a nie.podozrive Informator, ta aukcia je vysmech. jeden vyhral, aj mu to system napisal. Lenze nevyhral(staznost bola zaslana a som zvedavy na odpoved). Opat prehral a vyhral zrejme opat ten co bol mimo. Nieco ako unos kovaca mladsieho. Ja by som to bil hlinikovou lopatou.
tomassi Zverejnené 24. Marec, 2011 Zverejnené 24. Marec, 2011 ako to tu tak čítam,pridám video od diskutéra k témeurčite tu rýchlo zapadnehttp://nazory.pravda.sk/pani-premierke-z-horneho-vyplachu-8-diel-f0d-/sk-menejvazne.asp?c=A110311_004527_sk-menejvazne_p05
informator Zverejnené 25. Marec, 2011 Zverejnené 25. Marec, 2011 huj, ste mrazivo rychli. vcom nepochopis, male klamstvo. Zmena pravidiel,resp, pravidla sa nedodrziavaju. Nemozne? Za Radicovej. Ona za to nemoze a ze to je?, Je. Smiech cez slzy, je premierka. Nakluse tu informator ja ze ma sleduje a kopiruje a nie. Informator, ta aukcia je vysmech. jeden vyhral, aj mu to system napisal. Lenze nevyhral(staznost bola zaslana a som zvedavy na odpoved). Opat prehral a vyhral zrejme opat ten co bol mimo. Nieco ako unos kovaca mladsieho. Ja by som to bil hlinikovou lopatou. Ked mas nejake pochybnosti mas sa moznost odvolat....a v podstate si srandista :)
slimak Zverejnené 26. Marec, 2011 Autor Zverejnené 26. Marec, 2011 A s teba sa vyklul daky prognostik, cico. Hlavne ze vies, ako to bude. So zásadnými zmenami prišiel šéf SaS Richard Sulík - hoci budú živnostníci platiť sociálny odvod vo výške 16 percent, po novom sa zruší hranica minimálnych odvodov. "Veľkej časti živnostníkov bude pridané,“ tvrdí pre HN Sulík. http://hnonline.sk/ekonomika/c1-51350350-sulik-nasiel-recept-pre-zivnostnikov Kde sa stratila starost o dochodky SZCO(Miklos,Radicova)? Tvrdil som a tvrdim, ze tu nejde o SZCO, nebodaj o ich dochodky. Ide o prerozdelenie penazi, viac ziska stat(na dani) a zdravotne poistovne. Menej socialna poistovna. Tu nie su podstatni ani dohodari ani SZCO, ale zamestnanci. Kvantifikácia vplyvov zavedenia navrhovaných zmien na VF (ESA95, v mil. Eur) Vplyvy v oblasti zamestnancov -157 Vplyvy v oblasti pracujúcich dôchodcov 28 Vplyvy v oblasti SZČO 36 Vplyvy v oblasti „dohodárov“ 61 Obmedzenie NČZD na manželku (za zdaňovacie obdobie r. 2012)* 2 Zrušenie ZO na prenájom 4 Spolu -25 Toto napisal novinar z Trendu, ze je to z podkladov koalicnej rady. Od 300 000 SZCO a 800 000 dohodarov ocakavaju necelych 100 milionov euro. Samozrejme realita bude ina, ocakavam masivne preskupovanie statusov.
informator Zverejnené 26. Marec, 2011 Zverejnené 26. Marec, 2011 To je tvoj nazor a pravdepodobne s nejakej kristalovej gule :o
slimak Zverejnené 26. Marec, 2011 Autor Zverejnené 26. Marec, 2011 Iste moj nazor je pisany text, to co davam do citatu, je nazor niekoho ineho. V predchadzajucom mojom prispevku, prvy bol tvoj, druhy je z clanku(vsimni si zrusenie minimalneho odvodu) a nazor Sulika( v uvodzovkach). Inak pozeram na toho tvojho zlteho brata, je smutny asi nie kvoli mne. Ale preboha co si cakal? Este jeden postreh,neviem ako su na tom statni zamestnaci, ci maju nejake vyhody(prikl.PN im viac preplaca zamestnavatel, isto viac toleruje). Vcera sme mohli vidiet Miklosa a jeho dalsie balicky na obcanov a dalsie "setrenie". Na buduci rok necha rovnaky objem penazi na vyplaty. Touto reformou im defacto zdvihne mzdy.
slimak Zverejnené 26. Marec, 2011 Autor Zverejnené 26. Marec, 2011 Zakonik prace, jedna navrhovana zmena. Vypovedna lehota a odstupne. Mihal navrhuje to odstupnovat podla rokov a jedno alebo druhe. Dnes je to pri dobe neurcitej 2+2,resp nad 5 rokov 3+3. Kamarat(zamestnanec) sa mi pochvalil, ze on rok by nemusel ist do roboty(resp rok ma bezpecny) 6 mesiacov co som spominal a 6 mesiacov poistenie v nezamestnanosti. Ale tu to pre zamestnavatelov tiez vylepsuju. Chcelo by to link, lebo si to velmi nepamatam. Ale skusim do roka jeden mesiac, 2 roky 2 mesiace, do 5tich rokov 3 a potom kazdych 5 rokov 1 mesiac navyse(maximum tusim 6). Takze kamaratovi co nema odrobenych este 10 rokov zoberu 2 mesiace. Ako nic proti ale nezda sa mi to nejak svetoborne, co by nutilo uvazovat - spekulovat nadtym zamestnavatelov.
informator Zverejnené 27. Marec, 2011 Zverejnené 27. Marec, 2011 No, ako tak citam tie Nostradamove predpovede, mi vychadz, ze na jednej strane satrsne zastavas tie SZCO a zamestnavatelov a na druhej stare ponukas variantu, ako budu dalej odrbavat tento stat na daniach...kua....je jasne, ze vzdy sa najde nejaky danovy uchylak, ktory si mysli, ze klamat ma v naplni biznisu.....len by ma zaujimalo, ako potom ma tento (a nielen tento) stat fungovat.....asi treba len zrusit cely danovy system a nech sa kazdy postara o seba sam (ja by som bol za).....kazdy kto podvadza, je predssa podvodnik, ci nie....bez platenia dani by prestali existovat vsetky profesie a sluzby, co su na ne naviazane....to si mozno ti dusevny mrzaci (odrbavaci-neplatici) nepripustaju, pretoze vidia iba svoje "tazko zarobene" eura...netreba nam skolstvo, soc. sluzby, dochodkovy system,cesty...a cojaviemcoeste.....a nakoniec ani nam netreba danovu reformu, staci trestna sadzba...do 1000 eur 15 rokov...nad 1000 25 rokov...na odrbavacov, co ohrozuju bezpecnost statu, ani ine neucinkuje!!!....
slimak Zverejnené 31. Marec, 2011 Autor Zverejnené 31. Marec, 2011 Ak ty povazujes za odrbavaca cloveka co si kupi(za svoje) stroj za 8000 eur a tym zvysi svoje trzby a Figel co za 8000 si spravi vydavky(preplati stat,teda tenco kupil ten stroj)na cesty do domoviny PO kraja a pritom ma socialny byt. Gratulujem. Kym Figel nevrati to co ukradol a kazdy iny politik, ich nevolte a max optimalizujte dane. Robite sluzbu statu.
slimak Zverejnené 6. Apríl, 2011 Autor Zverejnené 6. Apríl, 2011 Koalicia,resp rada vraj sa uz dohodla na %.Predvcerom mala tlacovku pani prenierka inak bola vystresovana.Vsetko co som tu napisal je fakt a inak byt nemoze. A zivnostnikom znizia socialne odvody na 13%. A vraj 85% zivnostnikom klesnu odvody ci dane. Ja tomu neverim. Ale co sa vminulosti dusovala ake budu mat male dochodky, uz zrazu neplati. Zamestnacom vraj maju este znizovat socialne odvody z roka na rok o 1%. Z 19 na 15%. Priznam sa ja si to neviem predstavit co to bude znamenat. Ok je mimo, je mimo aj Miklos. Zdravotnictvo je v prusery, lebo nema zdroje od statu,lebo nechcel platit, a buduci rok caka ze to zaplatia SZCO. ty by to mali ozaj vyrazne podporit. Velmi sa sklame. Pisal som o mojich klientoch ti ozaj nemusia podvadzat, nemaju. Ale ten odpor. Nieje nahoda ze 80% plati minimum. ja som tu k niecomu burcoval a ono tu zrejme velmi dobre funguje. Ludia niesu hlupaci. Tri styri roky dozadu podobny a podobne prispevky by inak dostali po nose, ci mozno nie tu ale na PF, na PORADe, ci v diskusii SME(to sa realne vzdy stavalo). A tam si ludi davaju navody ako platit cim menej. Mne to je velmi sympaticke. Ak som zacal robit uctovnictvo(2003), videl co sa deje okolo seba a pochopil svoju profesiu, bolo mi to jasne. Ja som velmi skoro prestal zavidiet, aj ma po polroku prestalo zaujimat kto kolko zarobi. Viem to a im to doprajem, ci ma to aj trapi. Verte ci nie ti co maju menej maju relativne velke zlavy. A robim aj zadarmo. NovinkaPodľa daňového poradcu Tibora Karlika k tomu určite príde. "Trh sa vyčistí od špekulácií.“ Dosah zmien na štátny rozpočet však s tým už ráta. "Od všetkých SZČO vyberie štát menej daní a odvodov ako dnes,“ povedal hovorca ministerstva financií Martin Jaroš.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz