slimak Zverejnené 2. Marec, 2011 Autor Zverejnené 2. Marec, 2011 jedno je jasne my si nerozumieme a diskusia medzi nami je zbytocna. Vacsich patov - matov ako Brocku s Kollarom som este nevidel. Co vysvetlili to je mi zahadou. Vek do dochodku... Podobnych ako tebe je mraky a nemaju rozum ani ako mravec. Dal som aj linky. http://blog.etrend.sk/iness/2011/02/10/preco-nas-musi-zaujimat-vek-odchodu-do-dochodku/ uplakany druzstevnik, ziaden nebol - lebo si reagoval na mna a to bol uplakany minister hospodarstva. Mne bolo smiesne ak sa vybulikal ake mame vysoke ceny energii, a ten inteligent je za to zodpovedny minimalne 7-8-mesiacov, nik iny. On tam ma ludi(vsade aj v podnikoch) a on robi nariadenia ci zakony. Ze my si nerozumieme je problem na tvojej strane ja sa ta snazim pochopit. Ta dochodkina ma dobry dochodok 550 eur. Ale ona sa nenormalne namakala(vytrasene ruky, nevedela sa podpisat). Ak tam ozaj robila 35 rokov az sa mi to nechce verit. Tam by zdochol kazdy chlap urcite. A nie za 35 ale 3 roky. problem je v krizoch, nenormalnej namahe. Komunizmus kapitalizmus. Ona mala relativne dobry plat preto taky dochodok,ale teraz je uroven toho platu na urovni dochodku dochodkine. Neskorsi odchod do dochodku. Komu to pomoze? Ona skoncila pracu 55(pr. neviem), chcel by si ju nechat robit do 62,70? Tvrdim, ze nik sa fyzicky nevyrobil viac ako ona za 35 rokov. Nik ani profesionalny vzpierac. Ludia co ohrdaju je pracou su pre mna menej ako mocovka. Vlastne ta je uzitcna. Durana je ludska fyzicka psychicka a inak nepouzitelna zdochlina. Ak mas trosku rozum tak za nejaky cas pochpis(ak budes chciet - dufama), ze ludia co ziju kratko a cely cas svojho zivota prispievali do systemov(zdr. doch.) a jedine na nich a na ukor nich to moze prezivat. V sukromnych poistovniach nie. Aj na základe správania správcovských spoločností je v rámci reformy dôležité presné definovanie podmienok dávkových plánov budúcich predajcov súkromných dôchodkov. Ak si to zákonodarcovia ponechajú na poslednú chvíľu, môžu sa pomocou lobistov dopracovať k podobným fatálnym zmenám v prospech fondov ako v Českej republike, kde sa lobistom podarilo presadiť zmenu, že pri výpočte môžu používať úmrtnostné tabuľky štatistického úradu, ktoré si upravia podľa vlastného uváženia „s prihliadnutím na vývoj kmeňa sporiteľov". V praxi takáto osudová zmena viedla k úprave veku dožitia aj o neuveriteľných jedenásť rokov (!) v neprospech sporiteľov, ktorí požiadajú o doživotný dôchodok. Aj preto je u našich západných susedov počet poberateľov dôchodkov z penzijných fondov minimálny. Českí zákonodarcovia to zdôvodňovali tým, že nechceli, aby sa fondy dostali do problémov, pretože na dôchodok si tam so štátnou podporou dobrovoľne šetrí „bohatšia a zdravšia časť obyvateľstva", pričom úmrtnostné tabuľky sú za celú populáciu. Koho teda vlastne poslanci zastupujú? Zdá sa, že lobisti sú úspešní na celom svete.
slimak Zverejnené 2. Marec, 2011 Autor Zverejnené 2. Marec, 2011 http://komentare.sme.sk/c/5787958/koalicne-neuznana-realita.htmlLen aby som nemal problemy s citaciou. Je to zlepenec? Ok nie samozrejme ide predovsetkym o obcana. Tak to ma byt,keby to bolo inak, bolo by to zrejme zle.
slimak Zverejnené 3. Marec, 2011 Autor Zverejnené 3. Marec, 2011 Za absurdné to označila aj premiérka Radičová. "Poistný systém je o tom, že zohľadňuje rozdielne životné situácie," povedala. Jedna sa o rozhodnutie europskeho sudu o diskriminacii. Teraz ja s premierkou suhlasim, je to absurdne. V ceskom zakone o dochodkovom pripoisteni , som nasiel. V penzijním připojištění je zakázána diskriminace účastníků zejména z důvodů pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnostní nebo etnické menšině, majetku, rodu, zdravotního stavu nebo věku. Za diskriminaci z důvodu pohlaví se nepovažuje, jestliže se pro účely výpočtu výše penze použijí údaje uvedené v úmrtnostních tabulkách zvlášť pro muže a zvlášť pro ženyTo bude vlastne viest k tomu, ze muzi ak by mali brat rovnake dochodky ako zeny tak si tie jednorazovo vyberu, pri tomto druhu sporenia na dochodok to ide, resp. ich do poistovni nevlozia aby dostavali dozivotny dochodok. Ale absurdne pre mna je, ze tym nasim politikom ide o zaujmy sukromnych spolocnosti(resp. tohto trhu). Ale rovnakou logikou sa uz nestaraju o socialnu poistovnu, za ktoru su zodpovedni. Alibizmom zaváňa aj vyjadrenie premiérky Ivety Radičovej, podľa ktorej zodpovednosť za politických nominantov visí na pleciach šéfov koaličných strán. Čo je daňovníkom platné, že sa strana Jána Slotu, ktorej nominanti prerobili štátu na biznise s emisiami milióny eur, takmer nedostala do parlamentu? Trpkosť v ústach po lacnom pive a pena do kúpeľa je asi tak všetko, čo voličom ostane, keď sa dozvedia o nových, sofistikovanejších zlodejinách. Slovo vláda je základom slova vládnuť, nie prizerať sa. Ak chce I. Radičová len pozorovať, ako predsedovia koaličných strán parcelujú Slovensko medzi svojich verných, mohla ostať na univerzite a každý večer si zapnúť správy. http://ekonomika.etrend.sk/ekonomika-slovensko/alibizmus-praje-zbojnikom-2.html
informator Zverejnené 3. Marec, 2011 Zverejnené 3. Marec, 2011 jedno je jasne my si nerozumieme a diskusia medzi nami je zbytocna....Co vysvetlili to je mi zahadou. Dal som aj linky. http://blog.etrend.sk/iness/2011/02/10/preco-nas-musi-zaujimat-vek-odchodu-do-dochodku/ ....On tam ma ludi(vsade aj v podnikoch) a on robi nariadenia ci zakony. Neskorsi odchod do dochodku. Komu to pomoze?.....ludia co ziju kratko a cely cas svojho zivota prispievali do systemov(zdr. doch.) a jedine na nich a na ukor nich to moze prezivat. V sukromnych poistovniach nie. ...ziadna diskusia nie je nikdy zbytocna...si myslim...brocka a ten druhy, vysvetlili to, ze nie su peniaze...a to je fakt nie zahada...ten tvoj link riesi len to, ze je treba s dochodkovym systemom nieco robit, ale neponuka alternativu ineho riesenia, ako je neskorsi odchod do penzie....minister hospodarstva neurcuje ceny a uz vobec "nevyraba" zakony....komu pomoze ten neskorsi odchod do dochdku neviem, nie som prognostik, ale urcite pomoze tomu, ze s peniazmi na ucte poistenca uz nebudu moct safarit vseliaky "samaritani"... ....Ale absurdne pre mna je, ze tym nasim politikom ide o zaujmy sukromnych spolocnosti(resp. tohto trhu). Ale rovnakou logikou sa uz nestaraju o socialnu poistovnu, za ktoru su zodpovedni. Prave naopak....tym, ze ju "oberaju" o starostlivost o dochodcov ju odbremenuju od solventnosti....tym usetria peniaze na dotaciach do tohoto krachujuceho molocha....tie peniaze sa potom mozu pouzit na nieco rozumnejsie (aj keds tu je to problem)....
informator Zverejnené 3. Marec, 2011 Zverejnené 3. Marec, 2011 Tu je nieco k druhemu pilieru Názov odkazu
slimak Zverejnené 3. Marec, 2011 Autor Zverejnené 3. Marec, 2011 Nie su peniaze, dnes som sa docital ze preco niesu peniaze, iste aj zamestnanost ale vies ze od 94 do 98? Znizoval stat prispevky do I. piliera? Niekedy sa platilo pr. za VS a(pamatam aj za mna) aj by sa to mozno malo pocitat do dochodku ale asi nie. NIeco podobne je aj teraz Miklos sa zatne a neda financie na zdravotnictvo(teda cez svojich poistencov a mieru znizi 3,7 na 3,20)samozrejme mas menej financii a na cokolvek mozes v zdravotnictve cakat. Moj svagor ma dlhodom problem s chrbticou. Ma si este 3 mesiace pockat kym sa dostane na oddelenie neurologie. Ma 40 rokov 7 rokov robil v zahranici je dlhodobo materialne zniceni a ma cakat 3 mesiace(nezamestnany,ziaden prijem). Pisal som aky som bol napaleny ked ho zmlatili cygani ale mozno dam si sluchatka a zajdem do bratislavskej Doveri. Napis dvomi vetami co je pre teba dvolezite. Tem posledny prispevok, vyber dve vety co je tam podstatne, ja kanika poznam,ale co sa ti paci. Od Brocku vacsieho nezmyselnika nepoznam. A Kanik ho iste nemusi. Doteraz si pisal neviem co, ale nazdravie. Na tvoje aj moje.
slimak Zverejnené 4. Marec, 2011 Autor Zverejnené 4. Marec, 2011 http://www.sme.sk/c/5791641/sulik-drzi-v-nbu-udavaca.html vacsiu personalnu blamaz si neviem predstavit.
slimak Zverejnené 4. Marec, 2011 Autor Zverejnené 4. Marec, 2011 http://hnonline.sk/nazory/c1-50907310-najslabsi-minister Jeden vacsi fuser ako druhy. Zoberte si vsetkych. Ktory tam za nieco stoji? Ale aky premier - taka vlada. Dobra posadka.
slimak Zverejnené 4. Marec, 2011 Autor Zverejnené 4. Marec, 2011 Dnes mal Ivan Miklos tlacovku, ze stat usetril 11% a este sme sa dozvedeli cenu prace v autoservise v minulom roku 103 a dnes 12 euro na hodinu za opravu aut na MF(aj Chren neberie 100 na hodinu len nejakych 15,OK). Som zvedavy, chcel som vediet viac tak pozriem stranku MF, ci tam nieje viac o tom. http://www.finance.gov.sk/Documents/1_Adresar_redaktorov/Gera/Statny_rozpocet(28022011).pdf Okrem ineho vydavky na chod statu 9 miliard v roku 2010 a presne nacent rovnake vydavky su naplanovane aj na rok 2011. Danove prijmy 8 mild(2010) a 8,78(2011) a posledny udaj schodok 4,54miliardy ku 3,8 miliardam. Schodok sa znizuje o 700 milionov. Co mi nejde do hlavy. Netvrdil Ivan, ze na balicek sa poskladaju ludia 1/3 a stat usetri 2/3?
informator Zverejnené 4. Marec, 2011 Zverejnené 4. Marec, 2011 Moj svagor ma dlhodom problem s chrbticou. Ma si este 3 mesiace pockat kym sa dostane na oddelenie neurologie. Ma 40 rokov 7 rokov robil v zahranici je dlhodobo materialne zniceni a ma cakat 3 mesiace(nezamestnany,ziaden prijem). Pisal som aky som bol napaleny ked ho zmlatili cygani... Napis dvomi vetami co je pre teba dvolezite. Tem posledny prispevok, vyber dve vety co je tam podstatne, ja kanika poznam,ale co sa ti paci. Hm...tak tvojho svagra je mi luto, ale co stym ma spolocne Miklos, mi akosi nedochadza, kua.....taktiez nechapem, preco musi cakat 3 mesiace...tiez mi nadochadza, ako ho mohli zmaltit cigani, ked je, ako pises, dlhodobo materialne zniceny....su to jeho susedia...ci sa s nima stretava....alebo ich prichytil pri nejakej kradezi...vysvetli, netaktizuj...k tej otazke, ze co je pre mna dolezite....je to jedna jedina vec, aby sa konecne prestalo safarit s danami!! V tom Kanikovom prispevku sa mi pozdava vsetko, ale pre tych ako ty, co zda sa nevidia pricinu, preco v krachujucej soc. poistovni nie je a ani nebude v momentalnej situacii penazi, som vybral uvod....tu dolu: Dôchodkové systémy sú v kríze. Na celom svete. Nepriaznivý demografický vývoj, charakteristický nízkym prírastkom populácie a starnutím obyvateľstva, rozhodol o finančnej neudržateľnosti starých, priebežných dôchodkových systémov. Kríza iba v ostrom svetle naplno odhalila tento stav . Dnes to už priznávajú aj tí, ktorí donedávna dúfali, že sa tento problém vyrieši sám a ktorí realitu často zakrývali do nereálnych sľubov a milosrdných klamstiev. Dnes mal Ivan Miklos tlacovku, ze stat usetril 11%....Co mi nejde do hlavy. Netvrdil Ivan, ze na balicek sa poskladaju ludia 1/3 a stat usetri 2/3? http://www.finance.gov.sk/Documents/1_Adresar_redaktorov/Gera/Statny_rozpocet(28022011).pdf Je zle ked usetril??...no, ale aj to je nazor....ten balicek bol mysleny v horizonte dvoch mesiacov??...potom mi asi nieco uslo :D
slimak Zverejnené 5. Marec, 2011 Autor Zverejnené 5. Marec, 2011 Informator si aj videl tu tabulku(rozpocet - plán)? Hlavne tie vydavky na chod statu? Nevidel. Lebo ju nezobrazuje. http://www.finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=38&id=462 PDF subor. Co sa tyka svagra, tak vraj vcera siel nakoniec do tej nemocnice(vybavil mu to jeho lekar). Miklosove šetrenie: Zákonodarcovia tiež schválili výšku platby štátu za svojich poistencov ako dôchodcovia či študenti. Tá klesne na budúci rok zo súčasných 4,78 percenta (34,56 eura) z priemernej mzdy spred dvoch rokov na 4,32 percenta (32,16 eura). Tento krok viackrát kritizovali zástupcovia lekárov, sestričiek či zdravotníckych odborárov, s tým, že prispeje k znižovaniu dostupnosti a kvality zdravotnej starostlivosti. Setrenie na ministerstvach ci uradoch. Samozrejme je potrebne a ak sa im to ozaj dari to samozrejme na kritiku nie je,prave naopak ale ci to tak bude a naco sa vyuziju tie usetrene prostriedky. Priklad na blogu sme sa dvaja(Sulik a nejaky uradnik z MSVaR) uz pochvalili, co urobili pre znizenie vydavkov a mas tam ze jeden to da na hrad a druhy na kniznicu. A podla rozpoctu tie vydavky na chod statu sa neznizili ale naopak zvysili(o cent). Pri daniach sa zvysili o 700 milionov,ale na to mas prijatych x,y zakonov, ktore to maju zabezpecit. Ci ten stat nas stoji menej samozrejme uvidime az na konci roka,ale aj aky bude novy rozpocet na chod statu v roku 2012. II. pilier ako demograficku krizu ustoji? A jedine riesenie je zvysovanie veku odchodu do dochodku?
informator Zverejnené 5. Marec, 2011 Zverejnené 5. Marec, 2011 Ja s tym sterenim (trebars aj Miklosovym)nemam problem...hlavne ze sa setri.... a to nase zdravotnictvo je jedna velka bezodna jama na minanie penazi.....uz aby tam spravili zdr. poistovne poriadok kua....cela liekova politika stoji nza hovno...na slovensku sa mina tolko liekov, ze az ostatva rozum stat...v kazdej vacsej dedine potrebuju nemocnicu...je len jedna pokladnicka, tak cim viac nemocnic a nsaledne aj zdr. personalu, tym sa kazdemu menej ujde...to pochopi aj ten co ma na lopate napisane "pozor, caste pouzivanie moze poskodit vase zdravie"...podla mna je mat o x % menej nemocnic ale vybavenych lepsou technikou....chorobou ako mas ty trpi vacsina volicov na slovensku....hodnotit a robit zaver pred uplynutim stanovenej doby...a tu demogrficku krizu vyriesi momentalne iba ten neskorsi odchod do dochodku....tiez je moznost prestat pouzivat kondom a veci podobne..
slimak Zverejnené 6. Marec, 2011 Autor Zverejnené 6. Marec, 2011 Ako ta citam, dochodkovy system nieje hlavny problem. Ten je zdravotny system. A ked ten bude riadit Miklos a jemu podobny, nebude ani dochodkovy.
informator Zverejnené 7. Marec, 2011 Zverejnené 7. Marec, 2011 Je len jedna kasa a kedze vsetko so vsetkym suvisi, tak pokial nebude poriadok vo finannciach tak nebude nikde!! Rozdavat peniaze na kazdu ######inu dokaze aj ten co ich nema, ved staci ich natlacit ako noviny a vec je vybavena...ziadny problem...nech sa nasi potomkovia aj poseru pri splacani dlhov...mam dojem, ze europania uz nemaju ziadnu motivaciu, len zrat a zavidiet inym a vsetko....mozno aj tie dlhy.....asi by sa mala sem nastahovat na nejakych x rokov vybudovana sev. korea...vlastne ked je tu niekto az tak velmi zufaly z tejto materialnej biedy, predsa mu nikto nebrani emigrovat z ekonomickych dovodov do krajiny svetlejsich zajtraskov, kde zajtra bolo uz vcera!!!
slimak Zverejnené 9. Marec, 2011 Autor Zverejnené 9. Marec, 2011 http://hnonline.sk/c1-51025620-v-uhliarikovom-zakone-sa-objavil-clovek-z-farmabiznisu Ze zakony pisu vplyvne sukromne spolocnosti nieje novinka. Ale naco je tych 150 somarov? resp. 79? Ze schvaluju hluposti vieme. Ale co ich drzi aby to robili? Ich miesto nie, isto ma aj Matovic pravdu, ale kolko penazi maju z najciernejsej ekonomiky? Za 3 000 to nerobia.
slimak Zverejnené 9. Marec, 2011 Autor Zverejnené 9. Marec, 2011 Este si dam pracu. Dnes som videl miklosa ako tvrdil(TA3 tema dna, otazky Bielika na tlacovke SDKU), ze jeho rovna dan bola uzitocna ze vybrali na daniach viac. vsetko lzi. Dalsie lzi co vas krmia(najdem aj ten link na HN,klamu ministerstvo , bankari a analytici), ze znizenie DPH na potraviny neznizi cenu potravin. ved radicova tvrdila ze zvysenie o 1% sa do cien nepremietne. Kvoli konkurencii. Rovna dan. V roku 2002 zaplatili zivnostinici a FO podnikatelia na dani 5,2 milardy korun v 2009 73 milionov eur. teda 2,2 miliardy korun. Jedine ich sa tykala rovna dan, resp. mali moznost spekulovat, ci budu a kolko platit a platia menej. Kriza tu nehra rolu. Jedine co sa dramaticky viac vybralo bola DPH. Narast celkovych danovych prijmov z 30% na 50%. Dalsie lzi su teraz o zvysenych odvodoch pre zivnostnikov ci dohodarov. Kym neboli vo vlade tvrdili, ze je problem vo vysokych odvodoch. A ze odvodovy bonus(rozumej vydavky statu) pre nas SaSkarov. Teraz ze je nespravodlive ze zamestnanci v priemere platia 5700 a zivnostnici 1 700. Loz(ono to opakuje aj Radicova). Treba rozdelit zamestnancov statu a zamestnancov sukromnych firiem. Statni zarabaju o necelych 200 eur viac(mesacne). A ich odvody platia aj ti zivnostnici. Bola statistika PN najnizsia je v ziari nad hronom 28 dni a na vychode to bolo 60-80 dni. kto to berie so soc. poist.? netvrdim, ze nejaky zivnostnik sa tam nenajde ale beru to zamestnanci. A preco? Kde prepustaju? Zivnostnik na PN(aj kvoli tomu ze plati malo) neprezie. Ale hlavne ak chce prezit on na PN nepojde, urcite nie dlhodobo. Ja niesom zivnostnik ale rezim mam podobny. Dovolenku(inac to je pekne blby argument zivnostnikov az to nechapem) ci PN si mozem dovolit az vtedy,ked si na to zarobim a ma kolega na ten cas zastupy. zastupy ked je robota max na 2 dni aj to by mi museli operovat nador. Ze zivnostnici platia menej, nebodaj ze podvadzaju? Nie. Nemusia podvadzat.Dnes som robil DP jednemu lesnemu robotnikovi 12 faktur necelych 6 000 eur. ma pausalne vydavky(ma nejake aj skutocnosti ale mensie ,trebars 20-25%)40%.neplati ziadne dane a minimalne odvody. Niekedy na ne zabudol zaplatil 1500 eur ale este mu 200 chyba. Ten chlap ma v cistom max. 3000 eur.Dobre jeho sa zvysena odvodova zataz nebude tykat. plati viac ako zamestnanec z minimalnou mzdou(tych je neurekom). Zoberte si dvakrat jeho prijem a plati to iste, odvody tiez minimalne a dane ziadne, lebo zeny maju nezamestnane. Smiesne na miklosovi je ze ide po takychto ludoch, nechapem co ocakava. Platit mu nebudu, lebo nemaju z coho. Ze odpisy, ziadne nemaju. A to nieje tychto 10 chlapov co poznam, to je dalsich 50 co poznam a co dnes platia z minima, ano poznam dvoch co platia z maxima. 20 000 ci 30 000 eur rocne na odvody. vsetci medzi tym co platili viac maju s.r.o. Priklad cakat co ma prijem 10-12000(rocne) ze bude platit 300-360 mesacne(popri inych nakladoch) je smiesne. Nebude a bude nieco ine. Nejake linky k tvrdeniam o rovnej dani.http://www.kdpcr.cz/Data/files/pdf/Harumova.pdf2009 prijem z dani FO(podnikatelov)http://www.mfsr.sk/Documents/Ifp/Ekonomicke_prognozy/Fiskal/EDV/2011/februar/dane_IFP_februar2011_def.pdf Ostatne linky dodam na poziadanie, ak bude mat kto zaujem. Samozrejme verejne, len ich musim hladat. Tu saskaren radicovej, ze zivnostnici platia minimum a budu mat dochodok 156eur a pod(to je citacia), snad nemysli sama. O co jej ide o ich dochodky? Tomu neveri ani moj skleneny pohar, z principu co hovori to tak nieje.
slimak Zverejnené 9. Marec, 2011 Autor Zverejnené 9. Marec, 2011 http://ekonomika.sme.sk/c/5798655/zivnosti-prepocitaju-nanovo.html Uz prepocitavaju. Ono je smiesne aky su to experti. prepocitavaju. dohodarom dali 13%, ale nie kvoli tomu aby to mali "jednoduchsie". Ale kvoli tomu ze co z nemocenskou?Kto to ma platit? Nieco podobne zivnostnik a PN. Nieze by som nepoznal zivnostnika co skoncil. Ci zivnostnika a co si dobrovolne platil PvN. Ale zivnostnika co by to aj bral nepoznam. Iste taky je. Cisty spekulant, lebo sa mu to neoplati(dlhodobo platit). rozdiel medzi zivnostnikom, dohodarom,zamestnancom, ci majitelom s.r.o nevidi len Miklos. Rozdiely su a budu. Ak budu mat rovne sadzby a nezrovnopravnia to v com su ini vzdy tam bude rozdiel. Cisty komunizmus, ako povedal Sulik. Oni nejaku dieru tam nechaju, preto ja neplacem za seba. Len logicky uvazujte. Na vytvorenie pracovneho miesta u nas maxim. 4000 eur. Dva roky(odvody- jedine zdravotne, cigani idu na PN ani to). Snazili sme sa mu pomoct - vypratali miestnost pre jeho cinnost. Ale zatial sa mu nedari.Dva mesiace sme neboli spolu snad sa mu dari. Proste ziaden prijem - to sa stava. Za zavazky ruci svojim majetkom. Nieco podobne davaju na vytvorenie prac. miesta pre zamestnancov. Zaplatia odvody. tiez dva roky. A potom mate firmy ktorim platia 70 000. Aj domacim(nejaky vlekari), ci ine dotacie.
slimak Zverejnené 9. Marec, 2011 Autor Zverejnené 9. Marec, 2011 http://pinus.bloguje.cz/884467-proc-by-mely-osvc-platit-jine-odvody-nez-zamestnanci.php Motivace k zamlčování příjmů přitom roste s výší daňové sazby – a díky tomu se u zdanění OSVČ rychleji dostaneme na vrchol Lafferovy křivky než u danění zaměstnanců. Z hlediska výběru daně je tedy v tomto případě bylo smysluplné používat pro OSVČ nižší míru daňové zátěže. Takový argument je však společensky těžko přijatelný, a proto ho od zastánců rozdílného zdanění OSVČ a zaměstnanců zřejmě neuslyšíme. Nemam viac co, k tejto teme.
informator Zverejnené 10. Marec, 2011 Zverejnené 10. Marec, 2011 No ved vravim, ze je bordel vo finannciach. A niekde sa zacat musi. To ze SZCO vo velkom podvadzaju na daniach je verejnym tajomstvom, tak sa ani necudujem, ze sa zacina prave u nich.
slimak Zverejnené 10. Marec, 2011 Autor Zverejnené 10. Marec, 2011 http://hnonline.sk/ekonomika/c1-51051860-miklos-sa-pomylil-odvody-z-prenajmu-vrati Takze vidime,kde budu zadne dvierka. "Dnes v priemere živnostník na odvodoch zaplatí ročne 1600 eur, zamestnanec v priemere 5700 eur," Toto stoji za reakciu. Autorom je Miklos. Ak dnes beriem trebars tento mesiac. Tak kludne mozem brat za priemernu mzdu zamestnanca minulorocny priemer 769 eur.(dnes v marci nemaju vyssiu mzdu). Takze z takejto mzdy vychadzaju odvody 373 eur(rocne 4476eur).Minimalny povinny odvod zivnostnika je 155 eur(rocny 1860eur). Treba zobrat do uvahy ze do priemernej mzdy sa premietaju vyplaty aj ktore su daleko nad hranicov VZ. Takze nejake euro, ci desiatku? kludne by som ubral. A ked porovnavat tak rovnake cisla. Odvody z minimalnej mzdy su 154.(a to zamestnanci platia 8 druhov poistenia a SZCO 5 - dovod je ze SZCO ma vyssi minVZ a to 329eur:317eur). Ked porovnavaju dochodky tak 50% zamestnacov(z nizsim prijmom) budu poberat do 300 eur(zrejme este dole 10.tky eur,priemerny dochodok je 350eur) a 50% SZCO z niszim prijmom cca 160eur. A ak je vsetkych zivnostnikov 300 000 a aj keby platili minimum budu mat vyssi dochodok ako rovnaky pocet(moj odhad, ze tolko aspon zamestnancov robi na min.mzdu)zamestnancov. O dochodkoch(aspon tych buducich) to veru nie je. Tie sa zvyssia,len ak sa bude zvysovat(SZCO su naviazani na priemernu mzdu) mzda a zamestnanost.
slimak Zverejnené 11. Marec, 2011 Autor Zverejnené 11. Marec, 2011 Ludom je jedno co tvrdia politici? ja sa pytam preco klamu? Ako si to miklos,kolar, radicova ci ini mozu dovolit? Odvody zamestnanca nech to nizsie cislo 5200 ( na TA3 Miklosa mozte vidiet operovat cely cas 5700). Odvody su menej ako 50% (48,6). pocitajme 50%. Takze hruba mzda je 2* 5200= 10400. teda ked videlite 12.mesacne 866eur. Statisticky urad 769. Kvoli comu to je a kto je ich volic? Ich volic nemoze byt clovek co vie pocitat a su horsi ako Fico, ani sa mu nevyrovnaju. Dnes si pozrite diskusiu Kolara(SaS) a Jahnatka (Smer) na Ta3 nebudete chapat. Kolar stretol opravara chladnicky, ktory vraj mu nedal blocek. Fuj. 200 000 pripadov toho opravara neurobi vacsiu skodu ako Chren. Pritom opravar a Chren sa absoluthne nedaju porovnavat.
informator Zverejnené 11. Marec, 2011 Zverejnené 11. Marec, 2011 Stale tu melies dookola vseliake nesystemove kroky resp. opatrenia a pod veci, nikde nepises, ci su alebo nie su potrebne danove zmeny a tiez cela fiskalna politika. chces zit na ukor buducnosti alebo z reality terajsej doby?
slimak Zverejnené 12. Marec, 2011 Autor Zverejnené 12. Marec, 2011 Prik. Miklos mal dobry napad znizit(zjednotit) pausalne vydavky na 30%(ja by som to posunul mozno na 25%). Zjednotilo sa to na 40%(bol niekde aj 60%). Tam je problem ze su nizke zakl.dani a VZ(pre odvody). To by pomohlo, zvysovanie sadzby pomoze tazko.
informator Zverejnené 12. Marec, 2011 Zverejnené 12. Marec, 2011 To je iba take promile, ktore treba urobit pri zmene celeho danoveho systemu.
slimak Zverejnené 15. Marec, 2011 Autor Zverejnené 15. Marec, 2011 Ako ja neviem co chce robit Miklos. To ze klame, ze zivnostnici platia menej Ok, demaskoval sa.http://blog.etrend.sk/ivan-miklos/2011/03/14/ano-bude-to-aj-boliet-mate-alternativu/Tu ma aj 7 pozbudivych prispevkov.Ale co chce po tych ludoch? Aby platili viac? Co dokaze s peniazmi, Rozdrbkat? Ale ozaj, je tu clovek co vie pocitat odvody? Vie niekto vypocitat rozdiely medzi SZCO a zamestnancom? Upozornujem SZCO neznizujte tu sumu Cenu prace zamestnanca o 40%(pausalnych vydavkov) Miklos to v tej praci robi. Ale kto ma iq indiana z dolnej hornej pochopi. Ja len typujem ze to robi, idem si to pozriet ale sa mylim dam vediet. zamestnanec dohodár SZČO I. SZČO II Hrubý príjem 1000 1000 1000 1352 Celkové náklady práce 1352 1015 1000 1352 Čistý disponibilný príjem 757,81 854,2 816,7 1102,3 Dane a odvody 594,19 145,8 183,3 249,67 Čistý príjem/ celk. nákl. práce 56,05 % 84,15 % 81,67 % 81,53 % Celk. nákl. práce/ čistý príjem 1,784 1,18 1,22 1,23 Dane a odvody/ cena práce 43,95 % 14,36 % 18,33 % 18,47 % Úspora zamestnávateľa 0,00 337 352 0,00 Úspora zamestnanca 0,00 106,39 58,88 344,52 Úspora spolu 0,00 443,39 410,88 344,52 Dajte Miklosa doklietky tam patri je tak ako som si myslel. porovnava danovo odvodove zatazenie zametsnanca a SZCO, pricom SZCO odcitava z prijmu 40% vydavky(znizuje danovy zaklad aj vymeriavaci zaklad). Pociatok je proti nemu genius. Pozrite si riadok celkove naklady prace aj tam ma su len dve cisla rovnake. ved to sa ma porovnavat. A tam zo 4 stlpca znizil CCP o 40 vydavky.Tak padla na hlavu nieje ani moja pupava z kvetinaca ked vypadne z parapety.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz