slimak Zverejnené 22. Február, 2011 Autor Zverejnené 22. Február, 2011 Minister pôdohospodárstva Zsolt Simon pripraví návrh, podľa ktorého vláda uvoľní časť rezerv obilnín na výroby múky a cestovín pre najchudobnejších obyvateľov. Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/5777282/vlada-daruje-chudobnym-muku-fico-sa-pyta-ci-sme-ako-africka-krajina.html#ixzz1EhW8jXpU Mozno to patri do socializmus vs kapitalizmus, ci ake temy tu mame, alebo medzi tie vtipy.Inak videl som tu tlacovku predobedom, strach a hroza, bol tam aj minister hospodarstva a nieco tam potil o neprimeranom zisku pri elektrine. A ze sa pripravuje a vsetko bude mat pod palcom.
slimak Zverejnené 22. Február, 2011 Autor Zverejnené 22. Február, 2011 Vláda Ivety Radičovej dnes nezasadá, lebo sú prázdniny. http://www.sme.sk/c/5778248/radicova-dala-ministrom-volno.html To je sila. 1
pink Zverejnené 23. Február, 2011 Zverejnené 23. Február, 2011 to je fakt sila, na tom vytienovanom mimoriadnom rokovani vyriesia ako vzdy prd, ale dobre to vyzera.. 2
slimak Zverejnené 23. Február, 2011 Autor Zverejnené 23. Február, 2011 http://www.tyzden.sk/video-komentare/l-krivosik-rozdavat-muku-je-velmi-stary-omyl.htmlNedopozeral som to ale do 3 minuty spomenul 3 krat fica. Ale chlapec ma talent.
tomassi Zverejnené 23. Február, 2011 Zverejnené 23. Február, 2011 nedopozeral si to preto, lebo išiel do hĺbkyalebo preto, že nesprdol len Radičovú
informator Zverejnené 23. Február, 2011 Zverejnené 23. Február, 2011 Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/5777282/vlada-daruje-chudobnym-muku-fico-sa-pyta-ci-sme-ako-africka-krajina.html#ixzz1EhW8jXpU http://www.sme.sk/c/5778248/radicova-dala-ministrom-volno.html http://www.tyzden.sk/video-komentare/l-krivosik-rozdavat-muku-je-velmi-stary-omyl.html By ma, ale fakt zaujimalo, co si chcel tymito duchaplnymi linkami naznacit :smilieee:
slimak Zverejnené 24. Február, 2011 Autor Zverejnené 24. Február, 2011 Musel som ist do obchodu o 8:00 zatvarali. Mame problem stupajuce ceny potravin a nastroj rozdavanie muky a cestovin. Komentatorovi z toho vyplyvaju dve veci a to ficovatenie a anona, ktora sposobila podla neho pad Rima. Ok a kde je ta hlbka?
slimak Zverejnené 24. Február, 2011 Autor Zverejnené 24. Február, 2011 Co ziadna hlbka?OK. Tak skusim ja dve pohlady. Znizi sa cena spominanych komodit? Zrejme ano bude za istu dobu o 370 000 menej kupujucich. Vraj do biznisu ide Babis. Preco to robi? Ked nie on mozno by to zobral niekto iny, isto zarobi. Ale das na trh(45 000 ton - neviem kolko sa z toho vyrobi potravin dajme nech sa dobre pocita 37 000 ton) - teda 100 kil na osobu. To aby si vypratal spajzu. Kolko stoji kilo muky ci spagiet 50 centov resp 2 eura? Vraj narast obilnin bol zo 600 neviem coho za co na 900, teda 50%. Neviem pri tych vyrobkoch aky bol narast ceny, inflaciu dajme bokom skusme ze 10%(stat mal natom vraj tretinovy vplyv). Takze sa tomu Babisovi asi oplati do toho ist, aj ked svoje vyrobky mozno tak dobre nepreda(podobne ako kunkurencia), tie potraviny mu stat zaplati. Dalsia vec, dopravne a distribucne naklady. Snad to stat nebude stat viac ako spominanych 50 centov ci 2 eura. Je jedno ci to bude platit EU a ci vyhra sutaz Babis.
informator Zverejnené 24. Február, 2011 Zverejnené 24. Február, 2011 Musel som ist do obchodu o 8:00 zatvarali. Mame problem stupajuce ceny potravin a nastroj rozdavanie muky a cestovin. O 8:00 co? Kto ma problem kua.....to je nejaka slovenska specialita, alebo je to tak nejak celosvetovo.....muka a cestoviny maju tiez svoju dobu pouzitelnosti, tak preco nie aj takyto sposob? Vzdy lepsie, ako rozdavat eura na podporovanie kupovania chlastua cigariet. Vraj narast obilnin bol zo 600 neviem coho za co na 900, teda 50%. A za toto tu podla teba urcite moze Radicova a spol. Teda ozaj hlbka :vystraseny:
slimak Zverejnené 24. Február, 2011 Autor Zverejnené 24. Február, 2011 O 8:00 poobedneho casu zatvarali obchod a nemohol som to dopozerat aj ked ma to uz nudilo,lebo to bolo mimo misu. Ale kvoli tomassovej hlbke som si to rano pozrel. Tu muku aj cestoviny musis najprv vyrobit. OK kludne nech su potraviny na pridel. Ale teraz usetria peniaze na muku a pojdu na chlast. Zrejme ani nie ale na elektriku. Cigani co viem maju pekarnicky na chleba a kupuju muku vo velkom, takze to nieje pre nich zla komodita a RWE zvysila ceny o necelych 10%. To do roka vykompenzuje presne hodnotu milodaru. K poslednemu "odstavcu". http://blog.jetotak.sk/kriticka-ekonomia/2011/02/24/hazardne-hry-hlad-a-radicovej-trapna-povinnost/S tebou je skoda diskutovat.
elfant Zverejnené 24. Február, 2011 Zverejnené 24. Február, 2011 Tak zas daco vyliezlo na povrch, ziadost o uvolnenie muky a cestovin na pridely pre chudobnych nie je vynalezom Radicovej, bolo to tu uz za Fica. :vystraseny: http://ekonomika.sme.sk/c/5781226/o-muku-pre-chudobnych-ziadali-za-ficovej-vlady.html 1
slimak Zverejnené 24. Február, 2011 Autor Zverejnené 24. Február, 2011 Co bolo za Fica? Aj PPP aj sirokorozchodna. Mne sa paci ako sa Ficom viete utesovat ci z neho.
elfant Zverejnené 24. Február, 2011 Zverejnené 24. Február, 2011 Upadol si do omylu, Ficom sa neutesujem, len poukazujem na jeho kratku pamat, a to skoro po kazdej jeho tlacovke :vystraseny:
slimak Zverejnené 24. Február, 2011 Autor Zverejnené 24. Február, 2011 Mne je ale na Fica skoda poukazovat. Mna to neuspokojuje. Dnes som pozrel stranku demagog.sk, uz som o nej pocul skor. Snazia sa nieje to zle ale chcelo by este pridat v kvalite argumentov(citlivosti). A jednu relaciu mal Fico 5 pravdivych tvrdeni a 7 nepravdivych.Ale zda sa, ze Fica velmi nemaju radi. Taky Kollar(SaS), co ho nemam rad ja a v kuse pri nom krutim hlavou co to je za ... ,mal dvoch relaciach cez 20 pravdivych a 1 nepravdu , to sa mi zas nezda. Este co som si precital, ze budu davat 20 kil muky a 20 kil cestovin. Tak muka stoji do 50 centov a cestoviny okolo eura(tu som trochu predtym prestrelil) a cena obilnin ak si pamatam z toho clanku vzrastla zo 100 na 180? ale zrejme este ocakavaju zdrazovanie. Proste sa mi to nezda a neverim ze to bude efektivne. To ludom mohli pridat po 30 eur. Este dnes som cital hodnotenie vlady politologmi,hlavne hodnotili tu utornajsiu tlacovku, bolo to na pravde alebo skor na HN aj vjednom aj druhom sa tazko hlada a myslim, ze Kusa spomenula , ze vlada zabudla na jesen "valorizovat" zivotne minimum(socialne davky). To sa este nestalo.
informator Zverejnené 25. Február, 2011 Zverejnené 25. Február, 2011 OK kludne nech su potraviny na pridel. To do roka vykompenzuje presne hodnotu milodaru. K poslednemu "odstavcu". http://blog.jetotak.sk/kriticka-ekonomia/2011/02/24/hazardne-hry-hlad-a-radicovej-trapna-povinnost/ S tebou je skoda diskutovat. Podla tvojej nepredstavitelnej predstavivosti, by potom boli milodarmi aj trebars take materske prispevky, vsetky socialne davky, danove ulavy, kompenzacie pre zdr. postihnutych......a uz ani neviem, ale vo svojej hlbokej podstate mas mozno aj pravdu.....(ako som bol uz niekde napisal)nech sa kazdy postara o seba sam, a o kazdeho bude postarane (toto nie je moj vyrok, ale urcite ma nieco do seba). Mne je ale na Fica skoda poukazovat. Volajako mi uniklo, ze by sa tu niekto tak casto ohanal Ficom, ako ty. To, ze niekto poukazuje na Ficove "zabudnute" vyroky, este nemusi znamenat, nejake zakryvanie niecoho, ale iba akesi ozivenie toho, co tento lenON II. navrhoval, ked sa mu to hodilo, a teraz to zatracuje, lebo sa mu to tiez hodi
slimak Zverejnené 27. Február, 2011 Autor Zverejnené 27. Február, 2011 Par citacii naspodu bude zdroj.Aby sme riešili problém tých, ktorí sú na tom najhoršie, je vyhlásená verejná súťaž na spracovanie obilia v objeme 45 999 ton. Z neho sa vyrobí múka a cestoviny a tie sa budú zadarmo distribuovať tým, ktorí poberajú dávku v hmotnej núdzi,Pomoc sa obyčajne poskytuje rôznym kategóriám osôb žijúcich v chudobe vrátane rodín v ťažkej situácii, starším ľuďom s nedostatočnými prostriedkami, bezdomovcom, zdravotne postihnutým osobám, deťom v ohrození, chudobným pracujúcim, migrujúcim pracovníkom a žiadateľom o azyl. Program tak nie je určený len imigrantom, ako uvádza Kažimír, ale aj sociálne vylúčeným obyvateľom krajiny a teda tým, ktorým súčasná vláda pomoc smeruje Davku v hmotnej nudzi som istu dobu dostaval aj ja a to som iste nebol odkazany na muku(prikrmili ma rodicia). Becik v relacii spomenul, ze tieto programy pre svojich obcanov dosial vyuzilo len Rumunsko. Rad by som si precital overenie na tuto cast, ci priklady na co to cerpali krajiny, trebars aj tie bohate. Inak v statistikach chudoby vychadza nasa krajina medzi tymi s najnizsou chudobou v ramci EU. Este ma zaujala v diskusii informacii od Becika, ze na trh v PL moze farmar predavat za 3%. Je to nepravda. Za 3% mohol poľský farmár predávať do 31. decembra 2010. Od 1.1.2011 predáva za 5%. Ale je to stale nizsia sadzba ako sadzba za potraviny tu maju vraj 7%. Vlastne ide o problematiku.6% DPH na predaj z dvora je v rozpore s legislatívou EÚ. Nesúhlasí s ňou hovorca Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Stanislav Nemec: "Nemyslí si tiež, že by tento predaj predstavoval, vzhľadom na obmedzené množstvové limity, veľkú konkurenciu pre obchody a nevidí ani rozpor s európskou legislatívou. Upozornil, že v iných krajinách únie už predaj z dvora funguje a nie sú s ním problémy." http://hnonline.sk/slovensko/c1-50756310-kazimir-aj-simon-v-diskusii-zavadzali
informator Zverejnené 27. Február, 2011 Zverejnené 27. Február, 2011 Stale je mi zahadou,preco mas taky odpor(?)k tomuto "mucnemu" kroku. Samozrejm, ze vzdy sa najde niekto, kto bude verejne "pranierovat" ten - ktory pocin vlady (a nielen tejto), no vacsinou su to politicky oponenti resp. vyrobcovia niecoho, co sa prave "nerozdava" (napr. ryze). Jedny chcu s toho vytlct politicky kapital a ti druhi peniaze.....nie je za tym ziadne socialne citenie. Vies, v EU (mozno aj mimo nej) su styri skupiny ludi: 1. politici = statom plateny klamari; 2. fa®mari = statom dotovany zlodeji; 3. pravnici = vystudovany podvodnici; 4.obcania = co medzi nimi vajataju a nechavaju sa odrbavat;.......aj podobnymi citatmi, ake si vytiahol s klobuka :vystraseny:
slimak Zverejnené 27. Február, 2011 Autor Zverejnené 27. Február, 2011 Stale je mi zahadou,preco mas taky odpor(?)k tomuto "mucnemu" kroku.Ja odpor? Aj ano aj nie. Napisal som aj ano aj nie. Napisal som , ze pre niektore skupiny je to dobra komodita(konpenzuje sa im zvysenu cenu elektriny). Ze je to zobracenka - miliodar - isto, ale nasa krajina(aj napriek statistik) je taka, ze to potrebuje. Efektivnost a hospodarnost mi vadi. Neverim, ze to je lacnejsie ako tovar v obchode. A potom mas okolo politicke klamstva. Ci z jednej ci druhej strany. Aj do toho som sa pokusil dat jasno. Vadi mi aj vstup statu na trh. Je to objem do 10% z celorocneho obratu. A to moze jednotlivymi subjektmi zamavat. Priklad , ze cigani maju pekarnicky a nakupuju muku,viem od klienta. Je posledny z poslednich ale viem ze mozno dva mesiace tohto artiklu vela nepreda. Co potom na to mensie regionalne cestovinarne ci mlyny. Moj prvy prispevok ale bol k tlacovke pani premierky,kde riesila preco su take drahe potraviny a ako to chce riesit. Tlacovka bola 22.2. 11:45 vraj na TA3 by to malo byt a ja som videl v prenose prvych 15 minut. Videl som len bezradnost. Muka a spagety - nieje cely kos bezneho cloveka.Ani toho prijemcu. Naco ta falos, ze chce nieco riesit? Pamatam si nejaky awatar slnka a ju na jesen premierka presvedcila,ze sa zdrazovat nebude. Davka v hmotnej nudzi. Je plno ludi co ju pobera a muku nebude potrebovat a plno co ju nepobera a milodar by sa im sikol. Milodar - napisal som ze mali valorizovat socialne davky a to neurobili. Zdrazenie potravin a inych cien(bezneho cloveka) aj cez dane je a bude enormne, ci aj jednotlive dane(narast) a riesit to cez muku. To je ozaj katastrofa - bezmocnost ale tejto vlady. Cital som taky politicky vtip. Ze Ivan to ma dobre spocitane. To co usetria na spagetach a muke sa investuje do alkoholu a cigariet. Cigarety ma dobre podchytene, spravny financ majster na tom este vyborne zarobi. Zobracenka isto - ale podla mna ANO. Som za,kvoli ludom.
informator Zverejnené 27. Február, 2011 Zverejnené 27. Február, 2011 Efektivnost a hospodarnost mi vadi. Neverim, ze to je lacnejsie ako tovar v obchode. Vadi mi aj vstup statu na trh. Muka a spagety - nieje cely kos bezneho cloveka.Ani toho prijemcu. Davka v hmotnej nudzi. Je plno ludi co ju pobera a muku nebude potrebovat a plno co ju nepobera a milodar by sa im sikol. Milodar - napisal som ze mali valorizovat socialne davky a to neurobili. Ci je to efektivnejsie? No tak to tu sa vyriesit neda, si myslim.....no je iste, ze to je podla smernice EU a su na to aj vyclenene fin. prostriedky z fondov EU...to asi vies...takkze o nejakom zruinovani mlynarov a cestovinarov nemoze byt ani reci....premierka (ani nikto iny) nikde netvrdila, ze toto je nejaky zazracny liek na zabranenie rastu cien...davky v hmotnej nudzi sa zvysuju kazdorocne podla inflacie a teda sa zvxysia aj tento rok, podla zakona o valorizacii....s tym adresnym poberanim vseliakych davok, aj tejto jednorazovky, bude problem stale...to nie s tvojej strany ziadny argument...jedine zeby sa prestali tie davky rozdavat a je po probleme!! PS. Zobracenka isto - ale podla mna ANO. Som za,kvoli ludom. Tak teda toto mi ozaj pripada ako fal(u)os :vystraseny:
slimak Zverejnené 27. Február, 2011 Autor Zverejnené 27. Február, 2011 Efektivne hospodarne neskodiace - ani reci? OK, tvoj nazor. Videl si tlacovku a co znej zarezonovalo? Zobracenky. Dalej si tam mal zufaleho polnohospodara ,ktori tvrdil ze v novembri predal x ton vyrazne pod cenu a dnes je smutny ake ma drahe potraviny. Videl si hospodara ktory sa chysta znizit cenu za elektrinu ktora narastla o 10%. Tvrdil som ze Kusa (ci ina zena) povedala ze nevalorizovali(zabudli) zivotne minimum ci davky. daj link ze to nie je tak a ja to uznam. Verim tomu na 50%. Neoverujem, nezaujima ma to. Ak budes tvrdit , ze si vymyslam(daj link ze zavadzam), mam problem a budem musiet najst ten link a ja ho najdem. Aspon aby som sa obhajil. Nie su vselijake davky. Davky hmotnej nudzi ak mas na ne narok - budes ich mat vzdy (ak nezmenia zakon), zaradil si tam rodicovsky prispevok to je na na tri roky(resp. 2,5) a mas to dane doposial od toho kolko si prispieval ale hlavne na tie tri roky(resp. 6,hlavne podmienka mat dieta). To je nahrada straty prijmu. Musis sa zorientovat co je co. A posledny prispevok, ak budes mat nieco k veci budem nadalej s tebou diskutovat ak nie budes druhy koho si ta dam na ignor list. Mas viacej ako 20 rokov? Nebodaj 25?
slimak Zverejnené 28. Február, 2011 Autor Zverejnené 28. Február, 2011 Tento prispevok tu nepatri. Dajte ho tam kde sa vysmievaju socializmu.Robil som danove priznanie starej zene, domovnicke , chcela naspat co jej zobrali 40 eur.Pribeh je ze 35 rokov robila na triediarni. Triedila tehly. Vacsieho mukla otroka si neviem ani neviete predstavit(jachimov ci hocico je nic). Dochodok ma slusny 400 a 150 po manzelovi(este ma nejaku"rentu" ci prispevok). Jej pracu neboli ochotni ani schopni robit chlapy(mali problem s chrbticou), ona nebola jedina.Ja som si to skusil 2 dni a potom som siel na jednoduchsiu pracu.Nechcem znizovat pracu nikomu, ale fyzicky horsie si neviete nic predstavit, a mali deti ,ci aj manzela. My by sme neprezili mesiac ,dva rok tri ale 35 je horor. Uz len PS: ta praca ako sa pred 35 rokmi robila(co chcu skusit mozu) robi dalej a ti ludia maju asi to hrube co ma ona dochodok.
slimak Zverejnené 28. Február, 2011 Autor Zverejnené 28. Február, 2011 Ten clanok o Kusej vyroku som zatial nenasiel. Ale nasiel som nieco zaujimavejsie od nej. Aspon meno som si zapamatal. http://hnonline.sk/c1-44685810-zivotne-minimum-je-potrebne-zrealnit vyska zivotneho minima k 1.7.2009 185,19 a k 1.7.2010 185,38. Som zvedavy aky bude tento rok. A k druhemu prispevku co som dal. Som dnes objavil, nieco velmi zaujimave. http://nazory.pravda.sk/dockame-sa-vobec-reformy-08f-/sk-nana.asp?c=A110227_155150_sk-nana_p23 Posun veku je iba najprimitívnejšie riešenie rovnice zo základnej školy.Aj na základe správania správcovských spoločností je v rámci reformy dôležité presné definovanie podmienok dávkových plánov budúcich predajcov súkromných dôchodkov. Ak si to zákonodarcovia ponechajú na poslednú chvíľu, môžu sa pomocou lobistov dopracovať k podobným fatálnym zmenám v prospech fondov ako v Českej republike, kde sa lobistom podarilo presadiť zmenu, že pri výpočte môžu používať úmrtnostné tabuľky štatistického úradu, ktoré si upravia podľa vlastného uváženia „s prihliadnutím na vývoj kmeňa sporiteľov". V praxi takáto osudová zmena viedla k úprave veku dožitia aj o neuveriteľných jedenásť rokov (!) v neprospech sporiteľov, ktorí požiadajú o doživotný dôchodok. Aj preto je u našich západných susedov počet poberateľov dôchodkov z penzijných fondov minimálny. Českí zákonodarcovia to zdôvodňovali tým, že nechceli, aby sa fondy dostali do problémov, pretože na dôchodok si tam so štátnou podporou dobrovoľne šetrí „bohatšia a zdravšia časť obyvateľstva", pričom úmrtnostné tabuľky sú za celú populáciu. Koho teda vlastne poslanci zastupujú? Zdá sa, že lobisti sú úspešní na celom svete. Bohatsia a zdravsia cast obyvatelstva. Takze, velmi dobre vedia politici aj DSS o tomto probleme, na ktory ja poukazujem. My ak sa nemylim, nemame vobec dane ako sa z II.piliera budu vypocitavat dochodky. Nebudu vsetci rovnako posudzovani. Nieje to mozne, lebo jedni by nemali zaujem o anuitu a druhych by fond nevyfinancoval. Podobne rozdiely su medzi muzmi a zenami. Muzi si budu vyberat cash a zeny nebude mat kto ufinancovat. Jedine iba ak by zakonodarca urcil,kolko penazi musis nechat na anuitu, tak to je ,ale nie kvoli tomu aby ste mali nejaky dochodok. I pilier je tiez na tom ziskovy - muz zomrie skor a zena(ak je, rozvody sa statu hodia) dostane vdovsky ale je to kratene. Posun veku odchodu do dochodku,je primitivne a zle riesenie,vlastne nic neriesi(len ze neskor dostanes dochodok - teda menej penazi, ci sa nedozijes).
informator Zverejnené 28. Február, 2011 Zverejnené 28. Február, 2011 Videl si tlacovku a co znej zarezonovalo? Zobracenky. Dalej si tam mal zufaleho polnohospodara ,ktori tvrdil ze v novembri predal x ton vyrazne pod cenu a dnes je smutny ake ma drahe potraviny. Videl si hospodara ktory sa chysta znizit cenu za elektrinu ktora narastla o 10%. Tvrdil som ze Kusa (ci ina zena) povedala ze nevalorizovali(zabudli) zivotne minimum ci davky. Nie su vselijake davky. Musis sa zorientovat co je co. ....ak nie budes druhy koho si ta dam na ignor list. Aku tlacovku a kto ju daval? Dalej....ten farmar je obycajny statom dotovany zlodej a vobec ma netrapia jeho zufale "argumenty". Kazde podnikanie prinasa urcite riziko straty, krachu, alebo naopak moznost prezitia, zbohatnutia. Ked sa mu nedari rozkradat dotacie, tak nech zacne podnikat v pohrebnictve...ale zas pride o dotacie a mozno bude zufalo argumentovat slabym dopytom po jeho sluzbach :zubiska: ....mna by zaujala jeho argumentacia vtedy, ak by sa dotovali vsetci podnikatelia....trebars aj prevadzkovatelia verejnych hajzlov....A tie davky nevalorizovali, alebo zabudli?..teraz neviem :w00t: ....co sa tyka tych davok, tak ja viem co je co....netreba mi orientacia, vsetko su to socialna davky, teda milodary...nech to ma hocijaku nalepku!!...a ten tvoj ignor (ci ako tomu vravis), je podobny argumentom toho dotovaneho zlodeja...takze lenOn (ci ty?) ma pravdu :) Uz len PS: ta praca ako sa pred 35 rokmi robila(co chcu skusit mozu) robi dalej a ti ludia maju asi to hrube co ma ona dochodok. ...neviem sice co si chcel naznacit touto socperlickou, ale pred 200 rokama, kto nemal kona, tak sa musel sam zapriahnut a poorat si pole svojpomocne, ak chcel mat nejaku urodu o rok...je to nieco podobne, ako tvoa ukazka? . http://hnonline.sk/c1-44685810-zivotne-minimum-je-potrebne-zrealnit vyska zivotneho minima k 1.7.2009 185,19 a k 1.7.2010 185,38. Som zvedavy aky bude tento rok. http://nazory.pravda.sk/dockame-sa-vobec-reformy-08f-/sk-nana.asp?c=A110227_155150_sk-nana_p23 Posun veku odchodu do dochodku,je primitivne a zle riesenie,vlastne nic neriesi(len ze neskor dostanes dochodok - teda menej penazi, ci sa nedozijes). K tomu prvemu linku len tolko, ze cas valorizacie podla zakona pride a bude sa valorizovat....k druhemu....este sanerobia zmeny v dochodkovom systeme a to je dobre, lebo nieco v tak dolezitej veci spravit svihom nejakej zazracnej palicky a potom to zazracne novelizovat...to je ako ked najskor nieco vypocitas a potom sa budes ucit poznavat cislice :)
slimak Zverejnené 1. Marec, 2011 Autor Zverejnené 1. Marec, 2011 Moj prvy prispevok ale bol k tlacovke pani premierky,kde riesila preco su take drahe potraviny a ako to chce riesit. Tlacovka bola 22.2. 11:45 vraj na TA3 by to malo byt a ja som videl v prenose prvych 15 minut Ten hospodar nieje farmar,ale minister hospodarstva nariekajuci, ze ma najdrahsie ceny energii. :zubiska: Sociologička Zuzana Kusá navyše upozorňuje, že vláda na jeseň minulého roku zabudla valorizovať dávky v hmotnej núdzi a príspevky k nim. "Toto ako dobrý imidžový krok môžu vnímať len tí, ktorí si nevšimli, že vláda nevykonala to, čo všetky slušné vlády urobili predtým," povedala Kusá. nakoniec to bolo na pravde. http://spravy.pravda.sk/verejnost-caka-viac-ako-milosrdenstvo-dhp-/sk_domace.asp?c=A110224_104357_sk_domace_p23 Ta dochodkina - to bolo len na margo genialnych uvah mladych ekonomov a analytikov(resp. celej spolocnosti - medii), ze treba zvysit vek do dochodku. A ze je to jedine riesenie.
informator Zverejnené 1. Marec, 2011 Zverejnené 1. Marec, 2011 Tie valorizacie vysvetlili v tom clanku Brocka s Kollarom....kto rozmysla ten pochopi...ja som nereagoval na ministra hospodarstva, ale na toho uplakaneho "druzstevnika", co zije este asi niekde minulom storoci...k tej dochodkyni, co ju tu davas za priklad pracovitosti, asi tolko, ze ked chce ona a jej vekovo podobny obcania a neskor aj dalsi vekovo dozivsi sa dochodkoveho veku dochodok, tak jedine riesenie je neskorsi odchod do dochodku!!
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz