Skočiť na obsah

Dočasné strácanie zraku

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ja som bol s tým u očného a ten mi povedal, že môj zrak je v tomto smere úplne v poriadku :zubiska:

• Pridať bod 1
  • Pred 2 rokmi...
Zverejnené

nenašla som nič bližšie tomu, čo ma omína, ako je táto téma.

lenže u mňa už viem, že to nie je dočasné.

začalo sa to ešte dakedy v januári t.r., všimla som si pri čítaní knižky tmavšieho fľaku vpravo - na každej jednej strane, a ten fľak som videla aj v umývadle a všade na bielom a bledom podklade. Najprv som do úmoru pucovala okuliare, ale tým to nebolo, tie boli ok.. Pri zatvorených očiach som na tom istom mieste videla taký istý, len svetlý fľak s tmavšími okrajmi.

A tak som sa vybrala na očnú kliniku, kde ma vyšetrili a záver bol, že je to nejaká- ešte nevedia, aká, degenerácia makuly. A tak ma objednali na tento týždeň na nejaké špeciálne vyšetrenie pomocou kontrastnej látky. A vyšetrili ma, a čo zistili, ma teda nijako nepotešilo. Tá degenerácia makuly môže byť suchá - to je ten lepší prípad, a tiež vlhká - to znamená, že cievy prepúšťajú tekutinu - a teda či už krv alebo nejaká tekutina neviem aká, sa dostáva medzi vrstvy makuly a spôsobuje jej opuch. Tá prvá, suchá forma, sa lieči dajakými liekmi, a táto druhá podávaním injekcií priamo do oka.

Dali mi kvapky a o 6 týždňov mám prísť na kontrolu, ak sa to zhorší, tak tú hrôzu budem musieť podstúpiť. Zubár je proti tomuto úplná lahôdka.

Vôbec si to neviem ani predstaviť, a ani nechcem, pomyslenie na to mi sťahuje nielen riť, ale aj koronárne tepny.

Máte s takým dačím niekto skúsenosti? nedalo by sa, aby mi to robili v úplnej narkóze? Normálnych injekcií sa nebojím, tie sú úplne v ohode, ale toto mi naháňa hrôzu. Ak dakto viete, čo to obnáša, dajte mi vedieť, pls.

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

Brala som kvapky tuším Novanac či tak dajako,  kontrola po 6 týždňoch dopadla dobre, opuch zmizol a v čase kontroly som ani ten fľak nevidela. Vraj ak by som pozorovala zhoršenie, hneď sa mám ohlásiť a hneď aj pôjdem na stôl. A mám sa vyhýbať stresom, lebo tie majú na to značný vplyv.

A od kontroly prešlo len pár dní, zohnem sa ku kvetinám že ich polejem, a zrazu iskrenie v tom mieste toho fľaku a vidím v oblasti toho fľaku všetko ako keby cez nejakú vlniacu sa paru, no teda fuj, zľakla som sa náramne, ale nechcela som panikáriť a čakala, čo bude ďalej. Toto vlnenie vzduchu s iskrami sa zatiaľ už nezopakovalo, ale ten svinský fľak sa vrátil, a tak len čo skončia dovolenky, asi tam zavolám a naklušem...nechce sa mi do toho, veru nie, a aj 1 taká injekcia stojí nekresťanskú sumu, ale ani oslepnúť nechcem, takže nemám veľmi na výber. radšej na to nemyslím.

:ermm: :bezradny: :o :vystraseny:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov