Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

premýšľal som

a nedá mi nepoložiť nasledujúcu otázku

 

je takýto čin prejavom kultúry, toho ktorého národa?

(teda aspoň čiastočným)

 

Všimol som si, že si už najmenej toto 3x spomenul, najmenej 2x to bolo úplne z cesty, viem čo tým sleduješ, ešte raz a už to budem považovať za cielenú provokáciu a vyvodím z toho pre teba dosť nepríjemné dôsledky.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dôsledky si už vyvodzovať začal (bez ich záznamu)

 

teraz to nebolo cielené nastavenie ti zrkadla,

ale príspevok do diskusie,

aby sme sa vyhli kecom o preamerikazovanom vplyve tejto kultúry a pod.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aha, lebo sa mi zdalo, že ti ide práve o to odbočenie od témy, tak ako v minulých prípadoch.

 

Ja som žiadne dôsledky nevyvodil, neviem kedy sa ti o tom snívalo, napísal som najviac pravdepodobnú teóriu na základe dostupných faktov. Podľa mňa sa celý incident bude zahmlievať, tak ako v prípade Malinovej, len aby sa Slovensko neukázalo ako rasistický štát, inak si neviem vysvetliť prečo vláda chce odškodniť pozostalých obetí. Zaujímalo by ma čo na to by povedali obete záplav a pozostalí utopených, nikde som nezachytil, že by ich vláda odškodnila. Zrejme tí utopení neboli asociáli.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zarucene a hlavne overene informacie o tom, ze islo o rodinu asocialov sa zacinaju rozplyvat. Ked uz pani na dochodku, ktora byva vo vedlajsom byte povie na kameru, ze to bola normalna, slusna a nemajetna rodina, pricom by podla Markizy mala byt vlastne rada, ze bude mat pokoj od neprisposobivych susedov, tak v doterajsich informaciach bude nieco divne.

 

Ostatne ma to ani neprekvapuje. Vyzera to skor tak, ze poruchy spravania mal skor strelec a vystrielana rodina sa ho naopak bala.

 

Inak podla fotiek to nebola cisto ciganska rodina. Boli tam ciganske, ale aj "biele" typy tvari, a pribuzni posobili v televizii slusne a kultivovane.

 

http://zpravy.idnes.cz/zalez-nebo-ti-ustrelim-hlavu-rekl-strelec-po-vyvrazdeni-rodiny-sousedce-14l-/zahranicni.asp?c=A100831_213514_zahranicni_iky

 

Zaujimave je aj to, ze nase slavne TV media uz obracaju tiez. Ich investigativci asi konecne zistili, ze to s tym bulvarom prepiskli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pol okom som pozerala správy z joj, len tak skutočne z pozadia ... varia z vody, dnes je tretí deň a správa pomaly vyčpela

minimálne sedemkrát spomenuli slovné spojenie "sadistický vrah".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vratim sa este k Tomovmu odbornemu zhodnoteniu zlyhania nasej policie. Pozrel som sa po podobnych pripadoch sialenych strelcov v Europe a pre ilustraciu jeden pripad 17 rocneho studenta z Winnenendenu v Nemecku. Pricitat nemeckej policii neschopnost by bolo urcite kratkozrake, napriek tomu mladik zabil 15 osob a 11 tazko zranil. Cele to zacalo 9.30 a skoncilo samovrazdou pachatela o 13.00, pricom sa pohyboval nielen v budove skoly, ale sa presuval autom aj po sirsom okoli. Do akcie bolo zapojenych vyse tisic policajtov a aj vrtulniky.

 

Tom by mal asi naozaj pozerat menej akcnych filmov.

 

Průběh masakru

 

Přibližně v 9.30 vstoupil Kretschmer do budovy střední školy Albertville ve Winnendenu. Byl oblečen v černé vojenské maskovací uniformě. Vstoupil postupně do dvou učeben, v nichž začal střílet po žácích i učitelích. Celkem usmrtil 9 studentů, z toho 8 dívek, a 3 učitelky. Dalších 7 dětí bylo zraněno, některé tím, jak v panice vyskočily z okna. V 9.33 jeden z žáků zavolal policii na tísňovou linku. O několik minut později policie dorazila do školy. Celou školu evakuovala a studenty i učitele odvedla k plaveckému bazénu. Kretschmerovi se však podařilo ze školy uprchnout a venku zastřelit zaměstnance nedaleké psychiatrické léčebny.

 

Do pátrání po vrahovi byly povolány tisíce policistů a několik vrtulníků. Centrum Winnendenu bylo uzavřeno a policie vyzývala občany, aby nevycházeli z domů a v žádném případě nezastavovali stopařům. V 10 hodin policie provedla domovní prohlídku v domě Kretschmerových rodičů, kde zjistila, že mezi zbraněmi jeho otce jedna chybí.

 

Ve 12.04 se Kretschmerovi podařilo se zbraní v ruce unést automobil a jeho řidiče donutit, aby ho odvezl do přibližně 40 km vzdáleného Wendlingenu. Řidič dokázal utéct a zavolat policii. Kretschmer ve Wendlingenu vstoupil do autosalónu, kde zastřelil prodavače a zákazníka a zabarikádoval se. Kolem 12.30 do prodejny vtrhli policisté a následovala přestřelka, v níž byl Kretschmer postřelen do nohy, načež se sám zastřelil. Zraněni byli i dva policisté. Přestřelku a Kretschmerovu smrt někdo natočil na kameru mobilního telefonu a záznam poskytl médiím.[1][2][3][4]

 

http://cs.wikipedia.org/wiki/Masakr_ve_Winnendenu

 

http://de.wikipedia.org/wiki/Amoklauf_von_Winnenden#Tathergang

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Inak podla fotiek to nebola cisto ciganska rodina.

Ty si už ako Palko: "Pozriem a vidím" :blush:

 

Mýliš sa elfant, samozvaný najinteligentnejší Róm Fízik má na to zase iný názor:

 

 

"Parlament Rómov po skúsenostiach z minulosti, ale hlavne na základe posledného zločinu považuje tento skutok za ďalšie veľmi výrazné a spoločensky nebezpečné jednanie voči Rómom na Slovensku, ktoré sa môže vyhrotiť do spoločenskej krízy v oblasti spolunažívania občanov rôznych národností v SR, hlavne rómskej národnosti a majority," tvrdí predseda Parlamentu Rómov SR Ladislav Fízik. Strelec v pondelok vystrieľal šesť členov rómskej rodiny, zomrela aj jedna nestranná obeť a sám strelec.

Parlament Rómov si myslí, že štát nevenuje dostatočnú pozornosť extrémistickým skupinám a jednotlivcom, ktoré sú zamerané voči Rómom a Rómov vo verejnosti predstavujú ako jedinú príčinu sociálnych a ekonomických problémov v štáte. Štát nevie prijať účinné opatrenia, ktoré by postupne riešili súčasné problémy, dodáva Fízik.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5530071/romovia-hovoria-ze-masaker-bol-nebezpecnym-konanim.html#ixzz0yJLc4YdW

Zaujímalo by ma, odkiaľ Fízik vie že išlo o extrémistu. Samozrejme, je najľahšie do akéhokoľvek útoku na Rómov miešať rasizmus a xenofóbiu. Prečo sa Fízik neozýva keď Cigáni na východe vražia dôchodcov pre pár centov? To mu už nevonia.

 

 

Rieši sa tu či to boli Cigáni alebo nie, stavím sa, že do konca týždňa sa objaví informácia, že si tam v skutočnosti vybavovali účty čínske gangy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fizik bol poradcom o romskej otazke Slotovi, tak nie je divu, ze sa ozval, lebo jeho predosla kariera ho jednoznacne kvalifikuje k takymto vyhlaseniam.

 

Ty si už ako Palko: "Pozriem a vidím"

Nuz, v tomto pripade boli crty tvare jednoznacne. Inak Romov mam v rodine aj ja, a pochybujem ze by si aj ty o mojej europskej fyziognomii dokazal zapochybovat   

 

A kto tu riesil ci to boli Cigani ? Ty si to prehlasil hned z voleja, aj s pridavkom ze boli asocialni.

 

 

Co tak prijat vysvetlenie, ze islo o magora ? Je celkom realne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vrátim sa k tej streľbe, keď dovolíte :blush: cigánov v rodine nemáme :)

tú udalosť v nemecku so strieľajúcim študentom si pamätám, to bolo nie tak dávno, bol tam aj prípad so strieľajúcim dôchodcom, rovnako si pamätám zopár z usa v školách ... jedna bola dokonca sfilmovaná podľa skutočných udalostí a nedávno to ktosi vysielal, bolo to desivé

všetky boli dlhé, kruté a celá armáda kukláčov sa zaoberala každou, a vôbec to nebolo také jednoduché, a tie časy zásahov nad hodinu a viac sú dokonale reálne

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

už dosť dlho mám dokument o tom masakre na americkej škole Columbine, čo tí dvaja mladíci zabili 13 ľudí

ešte som ho nevidel, lebo mám veľmi krehké nervy ak ide o takéto prípady ale pozriem si to, teraz chcem o tom vedieť viac, ale na nejaký film o takom masakre by som už nemal chuť

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nuz, v tomto pripade boli crty tvare jednoznacne.

Ak podľa čŕt tváre určuješ kto je Cigán a kto nie, tak si vedľa jak tá jedľa. Poznám ľudí čo sú Cigáni a nemajú žiadne typické rómske črty. Na opačnej strane mi Yellow dávnejšie hovoril o jednom svojom známom, ktorý hneď na prvý pohľad vyzerá Cigánisko jak vyšitý, ale je to čistý Slovák, zopár poznám takých aj ja, ale to je minimum.

 

Ináč bude to možno pre teba znieť neuveriteľne, ale aj v USA je kopa belochov, ktorí majú čisto černošské korene, len počas dlhých desaťročí zmiešanými manželstvami "vybledli". Podstatné je či je niekto užitočný pre spoločnosť ako poriadny občan, alebo len ako nejaký parazitujúci asociál. Ten strelec mal určite nejaký dôvod. Však vyšetrovanie pokračuje, tak uvidíme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel, ci uz je moj sposob urcovania spravny, alebo nespravny, tak v tomto konkretnom pripade sa potvrdilo aj v mediach, ze mam pravdu. Geneticke teorie su mimo temy.

Kamarat ma synov dvojicky, z ktorych je jeden modrooky blondiacik a druhy ma vyrazne negroidne crty vratane ciernych kuceravych vlasov.

Nie je to ale jedno ? :blush:

 

O tom ze je lepsie pockat na vysledky vysetrovania hovorim od zaciatku. Media presli od asocialnej rodiny k rozoberaniu moznych motivov, tak snad sa dockame casom aj normalneho informovania.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mna by skor zaujimalo preco ich robi az teraz, Uzavery robi kdekto od prveho dna a ze sa k tomu vyjadri aj Fizik, bolo vcelku predpokladatelne.

A mozno by ma zaujimalo do akej miery vyjadroval svoj nazor, a do akej miery to bol nazor celeho parlamentu (teda romskeho).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Este som sa zamyslal len teoreticky, na aku vzdialenost by som sa postavil v suboji pistol samopal. Naozaj teoreticky co som si vyskusal a aku mal uspesnost 20-25 metrov pistol a 300m samopal. V tomto smere aj tak by som radsej bol za samopalom. Pistolou som strielal velmi malo. 20 striel. Ale z mensou vzdialenostou sa rozdiely zmensuju. Ale tam urcite plus pre policajtov hralo ze boli viaceri z viac stran a hlavne za co sa mohli kryt. Jedna ci druha strana. Hlavne motivacia. Keby zavisel na tom moj zivot mozno aj s pistolou by som ho rozstrielal.

 

A vlastne ten ostrelovac na vzdialenost 200-300 nic neriskoval a musel ho trafit. Takze 10-15 minut sa oplatilo vyckat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Este som sa zamyslal len teoreticky, na aku vzdialenost by som sa postavil v suboji pistol samopal.

Ja na nijaku :blush: Popravde mi bohate staci, ked sa pomne striela s markerom na paintballe.

 

No, ale ked ideme teoretizovat, tak, na volnom priestranstve, na nijaku. A chlapik nemal samopal (skorpion je samopal), chlapik mal utocnu pusku. Ci si 200, alebo 30m, ta zbran je furt srmtelnejsia ako nejake prditko co fasuju radovi prislusnici. Pistol ma skutocne vyhodu len v priestoroch, kedy je behanie s 80cm palicou trosku neprakticke :)

Ale tam urcite plus pre policajtov hralo ze boli viaceri z viac stran a hlavne za co sa mohli kryt.

Udupat chlapika cistym poctom s desiatimi mrtvymi policajtami by som za usepsnu akciu teda nepovazoval :)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som to pisal ako priklad aby si ludia vedeli predstavit aky je asi pomer pistole a samopalu.Pisal som to len na zaklade mojich pocitou(ze by som mal strielat z oboch sam) aku som mal presnost strelby.

Ten pomer bol 300 SA a 20m pistol. Aj tak by som radsej mieril so samopalom.

 

Sa58 je vlastne puska(dlhsia hlaven) preto je presnejsia od pistole ci skorpionu. Hlavne ma iny ucinok(velkost nabojnice(mnozstvo prachu), iste zohrava aj hlaven). Proste som sa chcel trosku zastat policajtov ajked neviem aka bola situacia aokolnosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

K teme na sme sa vyrojili dalsie dve komentare.

Privyrábanie si kukláčov v súkromnom sektore ako telesní strážcovia a vyhadzovači je už roky bežná, známa a najmä trpená realita. Slovenská polícia je politikmi vnímaná dlhodobo v prvom rade ako nástroj politiky, policajnými funkcionármi ako cesta k čo najlepšej výsluhe a až kdesi ďaleko za tým nesmelo a opatrne vykúka spoza rohu úloha s názvom bezpečnosť občanov.

 

Čítajte viac: http://komentare.sme.sk/c/5531526/dlhsou-hlavnou-k-lepsej-bezpecnosti.html#ixzz0yPtO096P

To som netusil ze si takto legalne ci inak zarabaju a vie sa o tom. Ale v texte je niekolko zaujimavych momentov(este nepovedanych). Ale mna naviac vystrasili este aj ti teroristi. Ten chuck noris alias Lipsic by naozaj mal pouvazovat o svojom poste.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

média po štyroch dňoch ... každý zázrak trvá tri dni, ale riediť sa dá donekonečna, keď niet iných senzačných správ

 

niekoľko správ, ktoré začínajú konečne informovať triezvejšie

 

Občianski aktivisti žiadajú médiá, aby v súvislosti s pokrývaním krvavej streľby v bratislavskej Devínskej Novej Vsi dôsledne zvážili, či informácia, ktorú verejnosti poskytujú, pomáha objasniť skutok, alebo chce tému len zbulvarizovať.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5532604/aktivisti-vyzyvaju-media-aby-nebulvarizovali-strelbu-v-bratislave.html#ixzz0yUuOLp82

Iba jedna obeť streľby bol Róm

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5531916/iba-jedna-obet-strelby-bol-rom.html#ixzz0yUumzFrx

okrem toho sa viac objavujú správy o strelcovi, vrátane otázky nepovinných psychotestov

 

Ministerstvo vnútra denníku SME vo štvrtok potvrdilo, že Ľubomír Harman, ktorý zabil sedem ľudí v Devínskej Novej Vsi prešiel dvakrát psychotestami. Dnes túto informáciu minister Daniel Lipšic dementoval. Povedal, že vznikla nepresnou informáciou, ktorú dostali od polície. Strelec podľa neho len prešiel štandardnou lekárskou prehliadkou u všeobecného lekára.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5531906/ministerstvo-sa-opravilo-strelec-psychotestmi-nepresiel.html#ixzz0yUvGO6AS

okrem toho sa aj polícia istí, a je to celkom pravdepodobné, podobné závery boli pri masakrách aj v zahraničí, možnosť, že sa ani vyšetrovatelia nikdy nedozvedia, čo v skutočnosti spôsobilo amok.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja uz neprikladam ani link, neviem ci to ma aj zmysel. Ale precital som si, ze rodina sa chce pomstit. Tiez zaujimave.

 

Bulvar zase prihrieva desat krat prihrievane jedlo. Je celkom mozne, ze dovodom neboli vyhrazky zabitim, osobne by som v takom momente asi prehlasil cokolvek, ale na mieste tej rodiny by som utiekol tiez. Tlak okolia, nahananie investigativnych novinarov s idiotskymi otazkami ... vobec nemuselo byt dovodom vyhrazanie sa. Ale to vyzera vzdy senzacnejsie.

 

Na mušku sa pochopiteľne dostáva aj rodina vraha. Najbulvárnejší z bulvárnych, denník Plus jeden deň, píše vo svojom článku o tom, ako "po dohode s políciou sa preto rodičia, sestra aj brat rýchlo zbalili a odišli k príbuzným do Maďarska." Aktuálnym novinárskym vrcholom je podľa mňa táto pasáž článku: „Je mi ich ľúto, veď s tou hroznou vecou nemajú nič spoločné. Bývajú tu celé roky a ich syna som nikdy nevidela,“ dozvedeli sme sa v bratislavskom paneláku, v ktorom bývajú.

 

Pravda vo svojom článku kontruje: "Ako sa Pravde podarilo zistiť, sestra Ľubomíra Harmana Monika je vzdelaním inžinierka a pracuje v bankovom sektore. Keďže pred verejnosť si zatiaľ neželá predstúpiť, pre médiá sa v tejto chvíli nemieni vyjadrovať a kategoricky odmieta poskytovať rozhovory. Pokúsili sme sa s ňou spojiť v jej zamestnaní, dostali sme však informáciu, že tento ani ďalší týždeň nebude k dispozícii."

 

Áno, je hrozné, čo sa v pondelok v Devínskej Novej Vsi stalo. Ale tu sa dostávame ešte do hlbšieho bahna. Novinári už boli v paneláku, kde bývajú rodičia páchateľa, kde ich zrejme nenašli a tak "ako trofej" prinášajú slová susedov. Aká by asi bola prvá otázka na rodičov, ktorí by im otvorili dvere? "Ako sa cíti matka masového vraha?" Niektoré paranovinárske hyeny sa zrejme dostali už aj k sestre a tak rýchlo za ňou do práce. "Čo hovoríte na to, že Váš brat vystrieľal sedem ľudí?" To by boli titulky: "Exkluzívne - spoveď zúfalej matky masového vraha!", "To je ona - sestra masového vraha!", "Videli sme posteľ, na ktorej v detstve spával masový vrah!"

 

Okrem tragédie postihnutých rodín sa udiala aj veľká osobná tragédia rodiny strelca z Devínskej Novej Vsi. Pre nich to bol v prvom rade ich syn, či brat. Aj oni budú riešiť pohreb svojho blízkeho, na ktorom ich budú fotografovať novinári, len aby mohli ešte za čerstva zverejniť fotku "plačúcej matky masového vraha".

 

Čítajte viac: http://zatko.blog.sm...l#ixzz0yjFgAXQU

Este drobna poznamka k nazvu temy, moze byt masaker nehromadny ?

 

No a zhodou okolnosti sa dnes k tomu vyjadril v rozhovore pre HN aj Spisiak

 

Rodina útočníka je vraj pod ochranou. Prečo?

Hneď v ten deň pozostalí po obetiach mali medzi sebou rôzne prejavy, na základe ktorých sa dalo predpokladať, že sa budú chcieť pomstiť rodine páchateľa. Nič k tomu síce nesmerovalo, že to myslia vážne, ale pre istotu sme vyhľadali všetkých príbuzných, povedali sme im o situácii a monitorovali sme miesta, kde sa nachádzajú. Ak by došlo k tomu, že by sa pozostalí, individuálne alebo masovo, vybrali týmto smerom, tak by sme zasiahli a zabránili revanšu.

 

 

 

Disponujete informáciami, že by plánovala rodina obetí odvetu?

V ten deň priamo v strese tí pozostalí medzi sebou komunikovali a na základe tejto komunikácie sme usúdili, že by bolo dobré monitorovať rodinu páchateľa. Nešlo o priame vyhrážky.

 

Dodnes vás nikto nekontaktoval z rodiny páchateľa, že by sa im niekto vyhrážal?

Nikto.

http://hnonline.sk/slovensko/c1-46272740-spisiak-pre-hn-podobnu-masakru-som-este-nezazil

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

isteže, viem si predstaviť aj nehromadný masaker, miesto po členky v krvi a s rozkúskovaným telom, kde tie kúsky najprv treba spočítať, aby niekot vedel, koľko tam je človekov ... minimum v bežnej reči je to miesto masakru.

preto je nadpis hromadné masakre, lebo podobných amokov bolo v poslednom čase dosť, a hromadné vyjadrujú to, čo som nimi mienila ... snaha zabiť, zlikvidovať, postrieľať čo najviac ľudí ... masaker motorovou pílou je už len stará dobrá klasika

 

ešte to potrebuje jedno vysvetlenie

nedávno som mala také obdobie, že na jednom tv som pozerávala zopár pokračujúcich dokumentov, také tie bežné, zo života ... nebolo treba nad tým priveľmi premýšľať, a slávne tetovacie salóny tam predvádzali svoje umenie.

asi pred dvomi týždňami som videla jeden diel, kde jeden z klientov, ktorý sa prišiel dať tetovať ako spomienku, priniesol vlastný nakreslený motív, zvláštny spletený keltský kríž, ktorý mu nakreslila ešte priateľka, ktorá sa vzápätí stala prvou obeťou strelca na Virginskom polytechnickom inštitúte - Střelcem, který postřílel na Virginském polytechnickém institutu 30 lidí, byl jihokorejský student Čo Sung-hü.

okrem toho pár dní po tomto som v jednom časopise čítala spomienku na túto udalosť, a našla som tam údaje a okolnosti smrti tej slečny.

o pár dní neskôr chytil pán v stredných rokoch samopal v DNV a vystrieľal čo sa hýbalo

 

ináč ten prípad kórejského študenta mal tiež zaujímavé riešenie zo strany polície, po prvých dvoch obetiach zatkli priateľa postrelenej prvej dievčiny, a hodne tvrdo ho vypočúvali ... vrah pokračoval vo vyčíňaní až dve hodiny po prvých obetiach, až potom sa aktivizovali špeciálne jednotky.

 

k médiám sa už povedalo kdečo ... práve som kdesi čítala, že vydesené obyvateľstvo slovenska žiada ochranu.

pred amokom ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov