Skočiť na obsah

Povolebná situácia v SR r. 2010

Povolebná situácia v SR r. 2010  

19 členovia hlasovali

1. 1. Ako podľa vás dopadli voľby?

2. 2. Ako sa podľa vás bude vyvíjať situácia na Slovensku?

• Politika a ekonomika sa bude opäť poberať správnym ... smerom
    • Bude to hlavne o naprávaní chýb predošlej koalície
    • Nič zásadné sa nezmení po celé 4 roky
    • Pravicová koalícia sa rozpadne a bude ešte horšie
    • Neviem posúdiť
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Možno sa len nerozhodnutí potencionálni ficovoliči rozhodli...keďže si všimli, že Smer nevyhral tak naisto ako sa mohlo zdať resp. ako dúfali, že vyhrá.

Zverejnené

tieto prieskumy sú o ničom :lol: ... keby zavolali mne tak by som im odpovedal tiež dajakú hlúpost

Zverejnené

V terajšom prieskume sa k Ficovi zrejme popri nevoličoch prihlásila aj časť bývalých voličov HZDS a zvyšných ľavicových strán. Na druhej strane súčasné vládne strany spolu oproti výsledkom volieb stratili 1 percento, čo môže byť na úrovni štatistickej chyby. V prípade SDKÚ by som nevylučoval nejaký pokles aj z dôvodu návratu Mikuláša Dzurindu do vlády.

Zverejnené

Matovičovi ide akože o čo

opäť sa raz potrebuje zviditeľniť?

som myslel, že srandičky s 20mega mu budú stačiť

Zverejnené

To, že kandiduje za Sas som sa dozvedel tesne pred voľbami.

Pre mňa bol človek, čo v novinách čo nám hádžu do schránky len okydáva a okydáva vo svojom malom stĺpčeku.

Preto som len pozeral, že ho niekto aj úmyselne krúžkoval a hneď som tušil problémy.

Zverejnené

Čo sa týka volebného systému, resp. poslaneckých mandátov, existuje tam jeden veľký bug, ktorý by sa mal fixnúť. Ak sa niektorý poslanec alebo skupina poslancov rozhodnú opustiť poslanecký klub tej-ktorej strany alebo sa časť poslancov odštiepi od materskej strany tak by mali bezpodmienečne vrátiť poslanecký mandát a na ich miesto by boli dosadení ďalší členovia strany z predvolebnej kandidátky. Potom by ste videli ako by si mnohí poslanci odpustili šaškovanie a la Matovič a prispelo by to aj ku stabilite vládnych koalícií. Takto Matovič a spol. si pekne v ústraní môžu 4 roky užívať poslanecké výhody a brať poslanecký plat. Kvôli tomu ich "prívrženci" prekrúžkovali až do parlamentu? Toto je ďalšia vec, myslím, že v budúcnosti si strany dobre rozmyslia, či na svoju kandidátku budú dávať ľudí z iných združení či organizácií, myslím, že vedenie SaS to možno aj trochu ľutuje. Je mi ľúto voličov SaS, že členovia ich strany stratili 4 mandáty a namiesto nich sedia nejakí trubirohovia z posledných štyroch miest kandidátky, ktorí môžu spôsobiť, že súčasná koalícia nebude schopná presadzovať zákony.

Zverejnené

Matovičovi ide akože o čo

opäť sa raz potrebuje zviditeľniť?

som myslel, že srandičky s 20mega mu budú stačiť

Ja by som si z neho vrásky nerobila.

Matovič chce podľa mňa len svojich 5 minút slávy, akurát, že už ich preťahuje na 15 a darí sa mu to. :lol:

Pre mňa bol človek, čo v novinách čo nám hádžu do schránky len okydáva a okydáva vo svojom malom stĺpčeku.

Preto som len pozeral, že ho niekto aj úmyselne krúžkoval a hneď som tušil problémy.

Krúžkovali ho práve preto okydávanie.

Tie antificovské články boli skvelou predvolebnou kampaňou ako sa ukázalo.

Zverejnené

:) Lol, ake analyzy. Desdemona, vsak teba este ani k urnam nepustia, tak co tu mudrujes ;)

Zverejnené

Ty si to rýpanie do mňa neodpustíš? :)

Len som vyjadrila svoj názor, vadí to? A to, že ešte nemám 18, neznamená, že ma politika nemusí zaujímať. ;)

• Pridať bod 3
Zverejnené

Matovic okabatil hlavne Sulika. Po volbach som bol z toho trosku sklamany, bal som sa, ze by mohol robit problemy. Je aj zodpovednostou volicov, ale hlavne kandidatov, ze sa kruzkovalo ako kruzkovalo. Nieje nahoda, ze z parlamentnych stran mali najmensi podiel zakruzkovanych hlasovacich listkov. Ich kandidati boli menej znami. Ja osobne som chcel kruzkovat spociatku(resp. som bol rozhodnuty) len Mihala, ale potom som zakruzkoval este 1,7 a nejakeho z vedlajsieho mestecka.

Dnes mam aj vacsie sklamania, ci so strany SaS(Sulik to velmi nezvlada)ci z premierky, ministra financii,predvolebne sluby a povolebne splechy. Som zvedavy ako budu konsolidovat rozpocet, ocakavam ako Fico(mozno to nieje ani zle, keby tie peniaze len nerozkradli). 4,5 miliardy, resp 2,5 miliardy eur len zoskrtat nebude jednoduche - priam nemozne a aby to nik nepocitil si uz neviem vobec predstavit.

Je mi smiesny vyrok Matovica, ze neziadali ziadne funkcie, co by chcel? Ved je v parlamente. Nejaku dozornu radu urcite dostane. Alebo po volbach OKS, ze chce nejake peniaze od Mostu za volebny vysledok.

Ale byt na Matovicovom mieste spraval by som sa mozno podobne.Len tie svoje body(taktiku) mohol lepsie premysliet(vcera som ich preletel su tam aj bludy - resp. nedotiahnute veci).

Pr. valorizacia dochodkov o rovnaku absolutnu sumu pre vsetkych je podla mna spravna myslienka - rozpocet SP na dnesnu valorizaciu aj tak nema. Hlavne tu by mali dosiahnut cim skor vyrovnany rozpocet, takze najblizsich 10 rokov ziadna valorizacia, max. do minimalneho dochodku 350 euro.

Ved uvidime co nam prinesu najblizie mesiace.

Zverejnené

Dalsi expert vo vlade.

"Štát by mal reagovať tak, aby tabuľkové platy v štátnej správe zohľadňovali aj kvalitu vysokoškolského vzdelania pracovníkov," povedal ČTK Jurzyca. Opatrenie by podľa neho mohlo ovplyvniť výber školy zo strany uchádzačov o štúdium, čo by následne prispelo k rastu kvality bez direktívnych zásahov štátu.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5484222/mzdy-uradnikov-by-mali-zavisiet-aj-od-kvality-titulu.html#ixzz0v42wsAOk

To maju v programovom vyhlasení vlady?
Zverejnené

Nasi politici a ekonomovia su zatial zabrzdeni, sem tam nejake navrhy ako ten schodok znizit prekuknu sa svetlo sveta. Miklos avizoval 10% znizenie platov a 10% znizenie beznych vydavkov pre statne urady, dnes som si precital Mihalove navrhy - vyrovnanie rodicovskeho na 180 eur a zrusenie priplatkou pri narodeni dietata. Ale bude to minimalne nieco podobne ako u nasich zapadnych susedov. Teda

http://domaci.ihned.cz/c1-45409660-kalousek-chce-rekordne-setrit-podivejte-se-na-kom-a-na-cem

Sa mi paci ako su rychli pri zavadzani dani pre statnu premiu v SS. 50% a cim skor aby stihli znizit uz aj tu minulorocnu. Ale svoje paus.nahrady zdanit(ci zrusit) ani bohovi.

Ale co je podstatne vsimnite si ze cesi chcu skrtami znizit schodok o 56 miliard czk, Miklos ma ciel 1,8 miliardy eur. V com je podstatny rozdiel? Inak SR(prijmy) maju nie dvojnasobny ale o proti Slovensku 3nasobny.

Este mnou sledovany vyvoj DPPO. V juli vybrali oproti minulemu julu len 55%. celkovo predpokladam slabych 1,1 miliardy. Minuly rok to bolo 2,2 miliardy. Tu ziadne zvysovanie sadzby nepomoze. Inak chcel by som vediet co na tom MF robia oni v junovej prognoze pocitali z 1,6.

Bude kopec srandy. Vcera som videl mladu, pekne napalenu Ficovu volicku. neviem co robi, ale zaujalo ma to. Predpokladal som, ze Fica volia prevazne starsi. Aj ked u nas je ich 40- 45%(co ho volilo).

Este zaujimavy link. v nom je porovnanie miezd 258 profesii medzi SK/CZE/HUN.

http://ekonomika.sme.sk/c/5483850/opatrovatelia-ci-postari-su-na-dne-platoveho-rebricka.html

Zverejnené

dostala som sa takmer po týždni k novinám

zaujímavé veci sa dejú v povolebnej situácii

Harabin vyhadzuje kontroly, oháňa sa kauzami, kde pred rokmi zastával presne opačný názor, že áno, kontrolovať právo min, financií má ... to bolo pred pár rokmi, odvtedy sa jedná o neho, to je iné ...

vodca SaS nepozná protokol, Dzurinda vyhadzuje ľudí, ktorí aj rozumenjú tomu, čo robia, to, že Krajcer vie anglicky len aktívne, ma prekvapilo. neviem prečo, prekvapilo ma to ... nie je to najhroznejšia vec na svete, ale u neho som čakala, že to nebude problém. niekto rieši už to svoje, niekto ešte nerobí veľa, a musím sa v tom trochu zorientovať.

Zverejnené

Trochu som skeptický - som jednoznačne rád, že sa vytvorila táto koalícia, no nie som rád, že ustupujú v prospech sociek - nič sa zatiaľ nebude rušiť ani privatizovať, len aby náhodou tie posraté socky a dôchodcovia sa nenahnevali...ale sakra, z čoho potom chcú peniaze? ako sa naštartuje krajina?....ja viem, že to nie je ľahké, no keby sa to dobre odkomunikovalo s verejnosťou...ale žiaľ dosť veľa ľudí sa stále orientuje na populistickú ľavicu...

...ale dúfam, že sa mylím a naštartujú sa razantné reformy

• Pridať bod 2
Zverejnené

Táto vláda určite nebude presadzovať také rozsiahle reformy ako to bolo v prípade druhej Dzurindovej vlády. Fico a ľavica na Slovensku má stále silné postavenie a súčasné vládne strany, pokiaľ chcú mať šancu, na vytvorenie pravicovej vlády aj po nasledujúcich voľbách, tak sa vláda do radikálnejších reforiem nepustí. Pokiaľ ju ku niečomu skutočne nedonúti napríklad stav verejných financií.

Zverejnené

len aby náhodou tie posraté socky a dôchodcovia sa nenahnevali...

no ano, tiborcovi obľúbení dôchodcovia :)

a posraté socky sú konkrétne kto ? nee, bez srandy, vážne ma to zaujíma ... nemakačenkovia, sú vrstvy pracujúce za minimálnu mzdu, hladové doliny, prepustení nezamestnaní a kdekto ... ktoré socky konkrétne ? ;)

nie je to také jednoduché, a okrem toho zatiaľ časť vlády a zákonodarcov a ľudkov sediacich v parlamente má problémy s vlastným egom, takže reštart bude minimum trochu meškať ...

• Pridať bod 1
Zverejnené

Posraté socky - ľudia, ktorí chlascú, fajčia a nadávajú, alebo ľudia, ktorí síce pracujú, no rozum im príroda neudelila (nie žeby som ja bol superinteligentný)...skrátka ľudia, čo nadávajú na ľudí, ktorí síce nie sú bohatý, no majú slušný život....sťažujú sa, že nemajú peniaze, no míňajú peniaze na neskutočné voloviny, napr. 30 rožkov, x kg banánov, plno lacného chlastu a pod. a čakajú, že štát im bude rozhadzovať peniaze...takisto je to aj s drvivou väčšinou dôchodcov...síce sa sťažujú, že nemajú peniaze, no, žeby sporili trochu tak to nie....a aby to neznelo arogantne - platy sú skutočné nízke a mnoho ľudí za to nemôže, mnohí sotva vyžijú...no páči sa mi, že tí ľudia sa nesťažujú, hoci by sa fakt mohli...a je ich bohužiaľ veľa nielen na strednom či východnom Slovensku, ale aj tu na západe a v okolí...koľkí žijú v biede

btw. dúfam, že toto moje vysvetlenie stačí, i keď som odbočil od pôvodnej témy :)

A stojím za tým, že by radikálne reformy pomohli...lne na to treba vôľu, torchu menej korupcie a rozhádanú opozíciu...čo znie trochu nereálne, lebo smer je žiaľ vnútri silný /hromada peňazí ich neskutočne drží/

• Pridať bod 1
Zverejnené

neviem ani kam to dať, ale tu tomu bude dobre - patrí to aj k povolebnej situácii, aj to treba zachovať pre budúce generácie a zvečniť ako udalosť ... :)

konečne sa náš parlament pridáva k svetovým, stoličky ešte nelietajú, ale facky už áno !!!

Anna Belousovová vyfackala Igora Matoviča

Bitka v parlamente. Na dnešnom zasadnutí Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) napadla Anna Belousovová (SNS) poslanca Igora Matovič (SaS), Dala mu facku. Dôvodom malo byť, že ju vo svojom článku nazval Anča.

AKTUALITY !

:)

Zverejnené

Hlavne, ze, ako spravne poznamenal, ona pokojne moze nazyvat poslancov potkanmi :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

Heh, tak o tomto som sa vcera s matkou pohadala. Ona stala na Ancinej strane, ja som sa len smiala :)

Zverejnené

Anca neanca, teraz zacne sranda. Ci praca. Zacnu skrtit,seba nie. Marcisin(kdh) je iny chnup a jeho spol(vacsina v parlamente). Ale snim suhlasim nahrady je blbost zdanovat treba vsetky o polovicu znizit. Budeme vsetci spokojni aj marcisin(a jeho kolegovia so smeru, ci SaS) aj my. Aj tu imunitu. Problem je ze to ide proti nim. Ano anca dala suhlas na zrusenie imunity, ale ja by som bol spokojnejsi, keby ich tam bolo o 50 menej. Treba sa zucastnit referedna a poslat ich na dochodok.

http://www.sme.sk/c/5502872/sefa-sis-moze-zastavit-kauza-cuno.html

Toho chlapa by som posadil na detektor lzi, a ak neprejde mal by s nim ist do basy aj k toho tam navrhol.

Zverejnené

Aj tu imunitu. Problem je ze to ide proti nim.

Dnes už možno bude problém pre parlamentné strany aj nepodporiť zúženie imunity. Znižovanie výhod politikov sa prezentuje dobre pred voličmi a dnes, s výnimkou väčšiny SNS s tým údajne nemá problém žiadna strana.

ale ja by som bol spokojnejsi, keby ich tam bolo o 50 menej. Treba sa zucastnit referedna a poslat ich na dochodok.

Nie som presvedčený, žeby sa zníženie počtu poslancov o 50 prejavilo ako reálny prínos, čo sa týka výsledkov práce parlamentu.
  • Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

referendum prebolelo, a stále je čo v médiách skloňovať

hayekovci sa skoňujú, teplárne sa skloňujú, donekonečna, a pri čítaní o lukratívnych flekoch kamarátov kamarátom za celé tie roky mi je zle.

a stále je to rovnaké, povolebné delenie válovov pokračuje

kto sú vlastne hayekovci ?

Chren si vybral do teplárne svojich známych

Štátny tajomník ministerstva hospodárstva Martin Chren (SaS) nedávno posadil do štátnej teplárne Košice svojich známych. Stalo sa tak len krátko predtým, ako sa prevalila kauza, podľa ktorej Chrenova spoločnosť Hayek Consulting uzavrela v rezorte hospodárstva zmluvu na 8 100 eur.

celý článok

Zverejnené

Ja sa bojím hlavne toho odvodového bonusu. Čítala som to hodinu (ak nie 2). Našťastie si môžem kľudne žiť do 2012.

Vraj tomu, kto nemá deti sa zníži mzda. Za Fica mi ju dosť zvýšili.

To zdražovanie ma až tak netentuje. Pivo nechlascem, cigarety nefajčím, a ani toho veľa neprejem.

Ani sa veľa autom nevyvážam.

Tú marišu mali dekrimi alebo aspoň zaradiť iba ako priestupok alebo pokutu za to.

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov