Skočiť na obsah

Povolebná situácia v SR r. 2010

Povolebná situácia v SR r. 2010  

19 členovia hlasovali

1. 1. Ako podľa vás dopadli voľby?

2. 2. Ako sa podľa vás bude vyvíjať situácia na Slovensku?

• Politika a ekonomika sa bude opäť poberať správnym ... smerom
    • Bude to hlavne o naprávaní chýb predošlej koalície
    • Nič zásadné sa nezmení po celé 4 roky
    • Pravicová koalícia sa rozpadne a bude ešte horšie
    • Neviem posúdiť
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Je to statisticky nereprezentativna vzorka.

Ja som si spravil vlastnú štatisticky reprezentatívnu vzorku :lol: každý mohol voliť niečo iné.
Zverejnené

päťročnice sú iná kategória a iné rozprávanie ...

hovoríme o tom, že nie komunistická háveď spôsobila zanedbanie východu, ako si tvrdil, že oni za to môžu.

východ to má ťažšie. opačne by sa bratislavčania sťahovali radi na východ, než naopak ...

odvtedy prešlo dvadsať rokov raného kapitalizmu, fabriky pohltil čas a niekoľko vládnych garnitúr, akosi všetko, čo tam bolo, pomizlo, a veľmi ťažko a bolestivo sa sťahuje späť. keď sa vôbec sťahuje.

čaká to na vládu, po vláde, ktorá robila vtedy najlepšie, keď ešte nerobila nič ... problém je, že ani len sociálna nebola.

Zverejnené

Problémon je, že príliš sa tu kapitalizmus nebudoval (ale je to podobné na celom svete, vládne zmiešaná ekonomika), výnimkou bolo odbobie 2002-2006....dúfam, že teraz nastane podobné obdobie

Zverejnené

veď hovorím, že raný kapitalizmus.

otváranie kúskov diaľnic to nespasí. všetko, čo sa začne, sa preruší. začne sa nanovo, národ sa oplatí tým, že zvolí ďalšiu garnitúru, ktorá zasa začne to svoje od piky.

preto tam píšem na samom začiatku, z čoho mám obavy, a čo sa môže stať, čo sa tu už so zlepencami, a je jedno, či to nazveme zlepenec alebo koalícia, aj ktoré mali ciele veľmi podobné, stalo.

Zverejnené

U nás to vyhral Smer na plnej čiare, ani sa nečudujem. SaS k nám nemá dosah, stará sa iba o západ.

Radsej sem uz ani neprispievaj, lebo sa iba strapnujes. O SaS vies prd, a to je citit z kazdeho tvojho prispevku. Uz je to v tebe zafixovana ako travova strana a aj keby sa na hlavu postavili, tak to tvoje klapky asi nezmeni. Pre mna si prototyp ficovolica, ktory len keca o niecom o com nema ani tusenia. Ale hlavne ze zla zla Bratislava, a zli zbohatlici a kapitalisti.

Nosnou temou SaS je reforma odvodov. A ak si myslis, ze reforma skutocne slahnuteho odvodveho systemu (ved ked citam vyplatnu pasku, tak mam pocit, ze je to take zlozite a neprehladne naschval, aby to clovek ani neotrvaral a vobec neskumal kolko sa v skutocnosti odvadza statu) sa dotkne len Ba, tak som skoncil.

Tu si precitaj par blogov od pana Mihala, http://blog.etrend.sk/mihalblog/, aby si pochopila, ako reforma odvodov realne dotkne kazdeho.

• Pridať bod 2
Zverejnené

a Smer sa ako postaral o vas, hm?

No nijako, ale to čo som napr. nadobudla (napr. za Smeru) mi niekto iný zoberie.

Ono sa to ako keby stále opakuje. Veľká nestabilita. Raz sú nespokojní jedni a potom druhí. Komunizmus už treba hodiť za hlavu, ale kapitalizmus sa začal zle. Aspoň môj názor.

Napadlo ma aj to, že stále by sa volila 1 a tá istá strana.

Dobre, už ma to nebaví. Ďakujem.

• Pridať bod 1
Zverejnené

takýto, alebo podobný názor na SaS má kopa ľudí, a čuduj sa svete, aj na západe krajiny

v rodine je názor, že je to strana zbohatlíckych podvodníkov.

SaS je zafixovaná ako trochu kontroverzná strana

a slovensko ešte nedozrelo na otázku trávy, homosexuality, nemá Reflex, ktorý by dvadsať rokov pripravoval ľudí na zmenu myslenia, a je bigotné.

toto nie je výčitka Klingonke. proste to mám v rodine, a je to tak ... tie odvody vidí málokto.

s tým kapitalizmom je to pravda, ale niekto to má skutočne naopak ... za "sociálnej" ficovlády stratil. za menejsociálnej neficovlády nadobúdal ... aj dôstojnosť aj cenu práce

Napadlo ma aj to, že stále by sa volila 1 a tá istá strana.

jedna a tá istá strana sa už volila, neosvedčilo sa to.

ako v amerike ... republikáni a demokrati. a jedni to dototo a druhí to naprávajú. prípadne občas naopak :lol:

• Pridať bod 1
Zverejnené

Za Smeru bolo dobre keď naša exportne orientovaná ekonomika mala kam vyvážať a trhali sme rekordy. Ale prišla kríza a naša dobre fungujúca ekonomika sa začala poriadne zadrhávať. To isté by sa stalo aj keby tu vládla pravica, ale nárast nezamestnanosti o vyše 120 000 považujem za chybu ľavicovej vlády, že absolútne nezvládla zakopnutie ekonomiky. To je však teraz už ťažké hodnotiť. Smer zadĺžil krajinu a pravica bude mať čo robiť aby znížila všetky schodky čo Smer narobil.

Zverejnené

v rodine je názor, že je to strana zbohatlíckych podvodníkov.

Toto je podla mna to najsmutnejsie na slovenskej mentalite, ta neskutocna zavist. Uspesny clovek, ktory zbohatol na zaklade vlastnej tvrdej prace, vybudovanim uspesne firmy od 0. Je zbohatlicky podvodnik.

A naskrobeny bolsevik, ktory za 4 roky neukazal ludsku tvar, ktory len prskal, klamal, a kradol je spasitelom Slovenska a jedine co mal bola plna huba socialnych reci a kydov na velkopodnikatelov. Staci len ukazat nepriatela, aby si ludia vybili frustraciu z vlastneho neuspechu.

Zverejnené

preto nazývam slovensko bigotným už veľmi dlhé roky. bigotnosť nie je len náboženská. je to v hlavách.

je to hlbšie. prečo sme potrebovali dvadsať rokov, aby odišiel arogantný buldog ako mečiar do dôchodku ? a ešte stále ho volili desaťtisíce ľudí. lebo je "náš", lebo hovorí jazykom, ktorý tí ľudia chceli počuť, lebo bigotnosť kvitla.

človek, ktorý roky nadával novinárom, vinil každého zo všetkého, je volený tretinou národa ... a bude trvať ´dalších dvadsať rokov, aby odišiel

sulík musí pre slovensko hovoriť jeho jazykom. nič iné mu nezostáva.

toho sa bojím, a píšem to už v prvom príspevku.

vieme, čo by mali robiť, ako koalícia. ale nakoľko to spolu dokážu

Zverejnené

Teraz netreba riešiť či sa teplí môžu brať alebo sa legálne zhúlime. Takéto témy ma nezaujímajú. Mňa zaujíma aby zlepšilo podnikateľské prostredie a znížili nezamestnanosť, lebo bez toho to ďalej nepôjde.

Zverejnené

k volebnej a povolebnej situácii píšu a hovoria svetové mádiá - je to zaujímavé čítanie ... napr.

CNN:

Americká televízia uvádza článok o slovenských voľbách s titulkom "Nacionalistická zúrivosť, stredopravé strany získali".

"Slovenskí voliči potopili svoju vládu, na čo jeden nacionalistický burič reagoval varovaním, že krajine budú teraz vládnuť homosexuáli a Maďari".

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5421434/svetove-media-fico-vyhral-aj-tak-je-porazeny.html#ixzz0qltvn6l9

oplatí sa prečítať aj to množstvo ostatných, už len preto, že je tam slota, ktorý je pre CNN nacionalistický burič, ale so svojím slovníkom neprestane provokovať a búriť ľudí, ktorí SaS nevolili - nezabudnime, že sa s odretými ušami, ale žiaľ dostal do parlamentu.

Fico má dosť poslancov, a ešte sa nič nezačalo, už vyhlasuje, že novej vláde bude stúpať na päty a hatiť, čo sa dá.

APA:

Rozhodujúcu rolu pri vytvorení novej vlády môže po parlamentných voľbách na Slovensku zohrať Kresťanskodemokratické hnutie (KDH).

Nie je vylúčené, že sa bývalým komisárom EÚ Jánom Figeľom vedená politická formácia nepridá do koalície strán pravého stredu a aspoň nepriamo tak umožní doterajšiemu premiérovi Robertovi Ficovi zostať na čele vlády. Z eventuálneho koaličného partnerstva s Ficovou stranou by totiž KDH možno mohlo vyťažiť viac, ako z členstva v koalícii strán pravého stredu, píše rakúska agentúra APA s odvolaním sa na nemenovaných expertov.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5421434/svetove-media-fico-vyhral-aj-tak-je-porazeny.html#ixzz0qlv8xpwo

Figeľ mal nejaké vyhlásenia dávno pred voľbami, a pozorovatelia na to nezabudli.

Süddeutsche Zeitung:

Po parlamentných voľbách na Slovensku sa rysuje zmena vlády, na čelo ktorej by sa po prvý raz mohla postaviť žena. Očakávané vytvorenie novej stredopravej koalície na Slovensku naraziť na niekoľko ťažkostí. Medzi štyrmi stranami jestvuje síce zásadná zhoda o rade ekonomických reforiem, v jednotlivých otázkach sa však od seba líšia, píše mienkotvorný mníchovský denník.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5421434/svetove-media-fico-vyhral-aj-tak-je-porazeny.html#ixzz0qlw6PMEi

je to krehké.

slovensko je bigotné, koaličné strany vedia, čo by mali robiť, ale rozdiel je len osem hlasov. minimálne jedna stranička nedovolí zabudnúť pripomenúť homosexuálov a húlenie a maďarov v každej možnej a nemožnej situácii, a keď títo štyria nebudú ťahať za jeden povraz, kresťanské hodnoty či nekresťanské hodnoty, bude zle.

tá koalícia je krehká, jemná, a nesmie byť sebecká. vieme, čo musí naprávať, a má čo naprávať, podnikateľské prostredie a nezamestnanosť, zdravotníctvo, školstvo, odvody, znížiť zadlženie ... to všetko bude bolieť. a na päty im bude stúpať Fico a sledovať každé ich slovo ako ostriež.

fico už sa nechal počuť, že ich koalícii nedáva ani rok, a nastupuje on.

bude to ťažké. píšem od začiatku, eufória je závan čerstvého vzduchu, úsmevu, nového slovníka. nech vydrží a nech vydržia riešiť to, čo republika riešiť akútne potrebuje.

Zverejnené

Fico má dosť poslancov, a ešte sa nič nezačalo, už vyhlasuje, že novej vláde bude stúpať na päty a hatiť, čo sa dá.

Ak sa poslanci pravicovej koalície budú disciplinovane správať tak ficoidi si ani nepípnu. V parlamente, aby bol uznášaniaschopný, musí byť aspoň 76 poslancov, z toho na schválenie zákonov stačí nadpolovičná väčšina. Takže minimálne toľko poslancov (76) musí hlasovať "za" pri predpoklade, že bude prítomných všetkých 150 poslancov. Samozrejme, bude to platiť iba vtedy ak poslanci, ktorým sme dali dôveru, si budú plniť svoje povinnosti. Ak sa poslanci SaS zhúlia a na druhý deň sa nedostavia do parlamentu, tak opozícia môže koalíciu v pohode prehlasovať.
Zverejnené

Ja som spokojný, že to dopadlo tak ako to dopadlo ... a verím, že pravicová vládna koalícia bude mať úspech. Fico stále točí o tom, že konzervativzmus a liberalizmus nemajú šancu uspieť v jednom koaličnom zoskupení. Samozrejme, že to nebude ľahké - ale politika je predsa aj o kompromisoch a ústupkoch (aj keď za posledné 4 roky to tak nevyzeralo), a keďže lídri týchto 4 strán sú rozumní a inteligentní ľudia, ktorí sa vedia dohodnúť - tak v tom nevidím problém... Navyše nemyslím, že hneď na začiatku budú chcieť presadzovať tieto strany tie svoje "kontroverzné" návrhy, všetky strany spája stredo-pravá politika, a hlavným cieľom bude stabilizácia tohto pekla čo tu zanechali Fico, Slota a Mečiar.

Často Fico skloňuje slovné spojenie "pravicový zlepenec" ... ak tento výraz nepoužije denne aspoň 50x, tak potom ani raz. Sám asi zabúda, že aj jeho strana je prakticky jeden obrovský ľavicový zlepenec - či už zabudol, že do jeho strany sa integrovali SDĽ, SDA, SDSS ... alebo na to sa už zabudlo? A navyše, ako hovorí Sulík: "Každý politický zlepenec je vždy lepší ako jeden veľký Fico" - s tým sa dá jedine súhlasiť.

To, že sa do Parlamentu nedostalo HZDS - to je myslím, že obrovská výhra. Mečiara odvtedy nikto nevidel ... Teraz stráca poslaneckú imunitu, asi sa bojí čo sa teraz stane. To že sa tam nedostali SMK a skoro ani SNS (bohužiaľ len o 0,07% sú tam) - zato si môžu sami - spôsobili zvyšovanie národnostného napätia a zhoršovanie slovensko-maďarských vzťahov - ľudia ukázali, že s týmto nesúhlasia a chcú aby sa vzťahy zlepšovali a nie ďalej zhoršovali... toto je jasná odpoveď z ľudu. Len hovorím - škoda tých 0,07%, mohlo to byť ešte lepšie!

Zverejnené

Fico stále točí o tom, že konzervativzmus a liberalizmus nemajú šancu uspieť v jednom koaličnom zoskupení.

Za to ten jeho ľavicový populizmus doplnený kvázi pravicovým nacionalizmom fungoval dokonalo. Darmo, zdochýňajúci kôň najviac kope.

No a teraz by sa koalícia mala obzrieť po Mečiarovi a Harabínovi. Či už stihli rýchlo odletieť niekam na Kajmanie ostrovy?

Zverejnené
Kompletné výsledky - interaktívna mapa, môžete si pozrieť ako sa v ktorom okrese alebo obci hlasovalo. Hoci sa "nadávalo" na Trenčín ako baštu Smeru, taká Nitra alebo Topoľčany hlasovali ešte "ľavicovejšie" ako TN.
Zverejnené

* premiér (SDKÚ): Iveta Radičová;

* financie (SaS): Richard Sulík (štátny tajomník Ivan Švejna z Mosta),

* vnútro (KDH): Daniel Lipšic,

* spravodlivosť (SDKÚ): Lucia Žitňanská;

* školstvo (SDKÚ): Ivan Mikloš,

* zahraničné veci (SDKÚ): Mikuláš Dzurinda;

* pôdohospodárstvo (Most): Zsolt Simon;

* sociálne veci (SaS): Jozef Mihál;

* hospodárstvo: SaS alebo SDKÚ;

* zdravotníctvo: Viliam Novotný z SDKÚ alebo Ivan Uhliarik z KDH;

* doprava: SDKÚ alebo Most;

* obrana: KDH, SDKÚ alebo SaS;

* ľudské práva: ? vicepremiér má mať na starosti eurofondy;

* kultúra (Most): Rudolf Chmel;

* predseda parlamentu (KDH): Ján Figeľ;

* podpredseda parlamentu (Most): Béla Bugár.

Čítajte viac: http://volby.sme.sk/c/5421866/kto-ziska-ake-ministerstvo-tipy-sme.html#ixzz0qofaYn93

dá sa s tým vcelku súhlasiť

inak som zvedavý ako pravičiari dokážu

ozdraviť štát a súčasne Fica udržať na 35%,

aby sa nevrátil v orbánovskom štýle,

keďže zvyčné percentá HZDS

môže pomaly, ale isto začať pripočítavať ku svojim

Zverejnené

Ja osobne by som na poste ministra zahranicnych veci najradsej videl Figela

Zverejnené

Prezident Ivan Gašparovič súčasnému premiérovi Robertovi Ficovi dal poverenie na zostavenie vlády. Predseda Smeru Robert Fico musí do stredy budúceho týždňa buď predložiť prezidentovi konkrétny návrh alebo poverovací mandát vrátiť.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5422317/gasparovic-dal-ficovi-sancu-do-stredy-buduceho-tyzdna.html#ixzz0qomuL1D6

Ja sa pýtam: načo to ten starý ujo zbytočne naťahuje??? Nevie sa zmieriť s tým, že jeho najvernejší kamarát mieri do opozície??

Zverejnené

No tak uvidíme ako si teda nakoniec tie ministerstvá podelia ... ale rovnako ako Darkman - ministerstvo zahraničných vecí by som dal určite Figelovi - jeho si viem v tej funkcií úplne živo predstaviť. Ak ministerstvo financií dostane Sulík, tak Mikloša si viem skôr predstaviť ako ministra hospodárstva, a nie školstva... A ohľadom ministerstva kultúry som niekde čítal, že možno tam nanominujú Vášaryovú.

Ja sa pýtam: načo to ten starý ujo zbytočne naťahuje??? Nevie sa zmieriť s tým, že jeho najvernejší kamarát mieri do opozície??

Potrebuju cas na scartovanie.

:lol: :) :) skartovačky bude počuť vo dne - v noci ;)

Mapa SR rozdelená na okresy zobrazujúca vyššiu podporu:

pravica - SDKÚ-DS + SaS + KDH + Most-Híd

populisti - Smer + SNS

Obrázok

Zverejnené

takže konečne sa môžem aj ja vyjadriť ... moc spokojný nie som ale dávam im šancu nech sa ukážu

Akurát ma teší že s tam SMK nedostala

darkman

Radsej sem uz ani neprispievaj, lebo sa iba strapnujes. O SaS vies prd, a to je citit z kazdeho tvojho prispevku.

keby vedela len prd tak by nevedela ani o tej tráve nemyslíš ?

Zverejnené

Jaj, a ešte toto som chcel ... naozaj je trápne ako ohľadom SaS vždy spomenú návrhy o dekriminalizácií (podľa Fica legalizácií) marihuany a o registrovanom partnerstve homosexuálov. Naozaj, toto môže povedať len niekto, kto číta Nový čas, alebo pozerá politické relácie s predstaviteľmi populistických strán... Niektorí si vážne myslia, že politika SaS stojí len na 2 spomínaných pilieroch? Tak potom nech radšej sú ticho - takí ľudia čo nič viac nevedia, strápňujú len samí seba!

• Pridať bod 3
Zverejnené

presne ako vravi Aljak ... mam aj ja znova na FB zopar expertov na politiku :lol:

ked sa niecomu nerozumiem, tak o tom suverenne nehovorim...ach, aki su len niektori ludia neuveritelne hlupi..je mi smutno z toho, aky narod su zrovna ti Slovaci .. kedy dospeje aj ten nas narod do stadia, ze ludia budu uvazovat, rozmyslat, a nielen pocuvat a riadit sa planymi recami..ach

Zverejnené

mam aj ja znova na FB zopar expertov na politiku

dúfam že si si ich už odstránili z priateľstva :lol:

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov