bobsapp Zverejnené 8. Marec, 2010 Zverejnené 8. Marec, 2010 V noci sa odovzdávali ocenenia pre rok 2010Smrť čaká všade prevalcovala Šmolkov z Pandory oceneniami 6:3 K téme ma inšpiroval včerajší filmový večer pri ktorom sme uprednostnili Cvokar/2006 pred neskorším oscarovým víťazom. Neznášam demokraciu :lol:Uvidím kedy sa k tomu najbližšie dostanem. Minuloročného víťaza z chatrče som mal doma už pred udeľovaním oscarov, ale za celý rok som sa k nemu nedostal. Spýtal by som sa že podľa čoho sa prideľujú nominácie. Mám namysli podľa akého dátumu uvedenia filmu keďže Smrt čaká všade má rok 2008.A ešte, či ste spokojný s výhercami :) štyri najznámejšie kategórieNejlepší film roku [b]Smrt čeká všude[/b] Avatar The Blind Side District 9 An Education Hanebný pancharti Lítám v tom Precious: Based on the Novel Push by Sapphire A Serious Man Vzhůru do oblak Nejlepší herec v hlavní roli [b]Jeff Bridges (Crazy Heart)[/b] George Clooney (Lítám v tom) Colin Firth (A Single Man) Morgan Freeman (Invictus: Neporažený) Jeremy Renner (Smrt čeká všude) Nejlepší herečka v hlavní roli [b]Sandra Bullock (The Blind Side)[/b] Helen Mirren (The Last Station) Carey Mulligan (An Education) Gabourey Sidibe (Precious: Based on the Novel Push by Sapphire) Meryl Streep (Julie a Julia) Nejlepší režie [b]Kathryn Bigelow (Smrt čeká všude)[/b] James Cameron (Avatar) Lee Daniels (Precious: Based on the Novel Push by Sapphire) Jason Reitman (Lítám v tom) Quentin Tarantino (Hanebný pancharti tu k prekvapeniam rozhodne neprišlo: Nejlepší herec ve vedlejší roli: Christopher Waltz (Hanebný pancharti) Nejlepší herečka ve vedlejší roli: Mo'Nique (Precious: Based on the Novel Push by Sapphire) Nejlepší animovaný film: Vzhůru do oblak (Pete Docter) alebo ako ste spokojný so zlatými malinami :)Víťazstvo Sandry v oboch večeroch
weirdo Zverejnené 8. Marec, 2010 Zverejnené 8. Marec, 2010 maximalna spokojnost - Christopher Waltzminimalna spokojnost - hlavny film. bez urazky, ale ocenit akusi dramu na ukor prelomoveho filmu .. pche.
game Zverejnené 9. Marec, 2010 Zverejnené 9. Marec, 2010 minimalna spokojnost - hlavny film. bez urazky, ale ocenit akusi dramu na ukor prelomoveho filmu .. pche. mno ... nemyslím, asi rovnako ako si nemyslí vštkých šesťtisíc akademikov, udeľujúcich ocenenia, že je to prelomový film, hodný oscara za hlavný film ... keď hovoríš o Avatarovi :lol: Avatar je novátorským vysneným počítačovo animovaným filmom za preanimovaných a špeciálnoefektovaných 237 miliónov s miernučkým klišéovitým príbehom, jeho počítačové animácie sú úžasné a nosné, a preto je čudný pre tento film aj oscar za kameru ... kamery tam priveľa nebolo, špeciálnych efektov a práce na stovkách počítačov pre stovky animátorov a počítačových odborníkov na celé mesiace a roky je to divácky úspešný film, propagovaný, vysnívaný režisérom, svojím spracovaním efektov prelomový, animácia a efekty skutočne skvelé, vyriešený problém animovaných "mŕtvych očí", ale ako hlavný film na oscara nie je, rovnako ako nebol minulý rok ten sladkobôľny medový indický príbeh, ale aj akademici sa pri udeľovaní oscarov už párkrát kopli, aj boli poplatní dobe, aj občas nebolo veľmi z čoho vyberať ... ale myslím, že pri Avatarovi sa nepomýlili
Evangelos Zverejnené 15. Marec, 2010 Zverejnené 15. Marec, 2010 a čo zvuk a hudba? :lol: zvukové efekty v Avatarovi boli tiež skvelé, veď bolo potrebné vymyslieť hlasy pre nové druhy živočíchov, prebiehalo tam veľa bojov, to dalo určite zabrať zvukárom, a hudba bola podľa mňa skutočne epická, síce Horner vykradol ešte aj sám seba ale hudba do filmu skvele hodila...no ale to je môj názor :)
game Zverejnené 15. Marec, 2010 Zverejnené 15. Marec, 2010 kdesi som práve nedávno čítala kritiku na tú hudbu, ohľadne skladateľa, že Cameron by už mohol vymeniť svojho dvorného skladateľa, podľa mňa nemusí, ale je to na ňom : )akadémia má šesťtisíc členov, odborníkov na kdečo, a nedostáva sa na verejnosť, o koľko hlasov sa filmy minuli ... pri vymýšľaní obrazov a zvukov a reči sa filmári a animátori a programátori určite vybláznili, a Cameron si zobral domov zlatý glóbus.okrem toho to bol, teda je hybrid medzi animáciou a troškou hraného filmu, a možno bolo len tak mierne preavatarované ... :lol:
Ryan Giggs Zverejnené 15. Marec, 2010 Zverejnené 15. Marec, 2010 Avatar si Oscara za najlepši film určite nezaslužil. Sice animacia skvela, ale to samo nestači, pretože zvyšok slabota. Podľa mňa ho neziskal zaslužene.
phersu Zverejnené 27. Marec, 2010 Zverejnené 27. Marec, 2010 ja som spokojny s hercami hej aj s animakom sice tam som fandil aj Coraline, a najviac ma potesilo ze Avatar to nedostal ako tu uz bolo vela raz spominane efekty nestacia na to aby mal hlavnu cenu, dostal tie sosky ktore si zasluzil. Naviac otrepany pribeh bez kuska napadu, pre mna to je Pocahontas v modrom ;) Jedine ma sklamal scenar tam si mal ist Quentin, pren :lol: Zo starsich rocnikov mi vadili najma tieto 81. ročníkSean Penn - Milk hral to skvele to musim uznat ale ja som drzal Mickey Rourkovi :) 79. ročníkAlan Arkin - za vedlajšiu ulohu v Little Miss Sunshine, totalne nechapem za co ked ani poriadne nehral a uz bola jeho psotava mrtva a este k tomu bol nominovany Mark Wahlberg ktory bol 100 bodovy v Departed ach jo :) 76. ročníkznova Sean Penn - aj celkom spokojny som ale na druhej strane tam boli Ben Kingsley, Johnny Depp a tí sa mi pacili viac 75. ročník Chicago - hlavnu cenu a prečo ked vsetky filmy, ktore v tom roku boli nominovane su o triedu kvalitnejse 74. ročníkDenzel Washington - nie že by nebol dobrý ale Will Smith bol lepší ;) 70. ročník Titanic - prečo prečo prečo ked tam bol Dobrý Will Hunting, L.A. Confidential a As Good as It Gets 66. ročník Tommy Lee Jones - ale vtedy bol Leonardo DiCaprio v Gilbertovi Grapeovi dalšie sklmanie ;)(((((( 65. ročníkAL Pacino - prečo mu to dali za to a nie za Godfathera, pretože v tomto roku to mal vyhrať Downey Jr. ;) no to je asi tak všetko čo ma teraz napadlo ;) 1
Evangelos Zverejnené 27. Marec, 2010 Zverejnené 27. Marec, 2010 mne tiež niečo vadí - v roku 1992 vyhral cenu za hudbu k filmu Alan Menken, ktorý zhudobnil kreslený film Alladin, počúval som to, bola to veľmi dobrá hudba, ale bola ešte aj lepšia, teda aspoň podľa mňa bola, a to hudba z 1492:Conquest of paradise, neviem čím to je, buď som až taký veľký fanúšik Vangelisa, alebo som vyrástol z kreslených rozprávok, neviem :lol: , no strašne mi to vadí, najviac zaražajúce je, že sa to nedostalo ani do nominácii, to je katastrofa, lebo hudba z tohto filmu je dokonalosť sama o sebe, je tak geniálna....patrí medzi tie najlepšie diela, čo kedy boli pre film skomponované, s týmto rozhodnutím Akadémie nemôžem súhlasiť, proste Vangelis mal podľa mňa dostať oscara - tu sú nejaké ukážky, niežeby som chcel porovnávať a dávať okato najavo, že niekto toto a druhy tamto, jednoducho si len vypočujte, kto chceteAlladin(Alan Menken) - http://www.youtube.com/watch?v=8Fz_NegzHhE .......ako som už napísal, veľmi pekná hudba, vydarená http://www.youtube.com/watch?v=mD65NhY_zMk http://www.youtube.com/watch?v=Q5nsRAhocXU1492:Conquest of Paradise(Vangelis) - http://www.youtube.com/watch?v=xZrR6-KcIRU 1
game Zverejnené 28. Marec, 2010 Zverejnené 28. Marec, 2010 vlastne k príbehu z arabských rozprávok pridal arabské hudobné motívy, trochu disneyovských tónov klasických kreslených rozprávok, pomixoval dokopy so zadumanými zaláskovanými motívmi, niečo ako z ppopolušky, a arabská kvílivá hudba sa ponúkala k téme sama. tá hudba vystihuje Alladina, na východo-západný spôsob. nie je to zlé. ale to je tak všetko. nehrá sa to zvlášť, patrí to k tomuto filmu, a je to dobrá hudba.hudba k 1492 je charakteristická, veľká, explozívna, a podľa mňa vystihuje všetko, čo 1492 ako rok a udalosti po ňom priniesli. hrá sa v rádiách, hrá sa mimo filmu, a človek vidí triumf aj bez toho aby videl film. aby vôbec kedy videl film. je zapamätateľná a hlavne mohutná ... vyvoláva emócie aj bez obrazu. okrem toho Vangelis vie robiť hudbuhovorím, že páni z akadémie sa občas mýlia, občas hrá úlohu politika, výročie, farba pleti, dianie vo svete ... a občas sa trafia.
Desdemona Zverejnené 5. Apríl, 2010 Zverejnené 5. Apríl, 2010 Dnes som si pozrela The Hurt Locker (Smrť čaká všade) a som veľmi rada, že tohtoročné Oscary dopadli ako dopadli a tento film nechal za sebou tých modrých pajácov. :) Veľmi nepozerám vojnové filmy ale na tento som bola skutočne zvedavá. Plus som sa tešila aj na Ralpha Fiennesa, ale kto mohol tušiť, že sa objaví až v 49. minúte a v 55. už bude mŕtvy... :) Ale k veci. Uznávam, že dej nemá nejakú väčšiu zápletku, aj keď ňou je vlastne samotná vojna, no sedela som pri tom filme ako prikovaná. Nechcem to tu všetko písať, ale tento film perfektne vystihol vojnu v Iraku. Až som neverila, že ho mohla nakrútiť žena. :lol: 1
weirdo Zverejnené 5. Apríl, 2010 Zverejnené 5. Apríl, 2010 Des, pise sa SPOILER ALERT, ked pises o umierani znamych hercov v znamych filmoch :lol: :) 1
tomassi Zverejnené 6. Apríl, 2010 Zverejnené 6. Apríl, 2010 alebo sa to napíše takto [spoiler] text [/spoiler]
Desdemona Zverejnené 6. Apríl, 2010 Zverejnené 6. Apríl, 2010 Ups, pardon. :)Toto sa mi tu už stalo, človek rýchlo píše príspevok a ani si neuvedomí, že to je spoiler. :lol:
bobsapp Zverejnené 12. Apríl, 2010 Autor Zverejnené 12. Apríl, 2010 pozrel som minuloročného víťazaSlumdog...osobne, najslabší Dannyho film
Odporúčané príspevky