Skočiť na obsah

Keď diesel nechce v zime štartovať


Sniper

Odporúčané príspevky

Má niekto dieselák a v zime keď napadne prvý sneh alebo sa ochladí tak mu nechce auto naštartovať? Zvyčajne naštartujem hneď, občas maximálne na druhý pokus, ale dnes som štartovaním strávil 25 minút. Myslel som, že to auto rozbijem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 8
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    3

  • weirdo

    2

  • game

    1

  • doll

    1

Top prispievatelia v tejto téme

dead tu teraz nie je, ale viem, že mal teraz so svojím dieslakom rovnaké problémy, ani ho nenaštartoval ... kamarát automechanik mu povedal, nech ho donesie, že diesle mávajú / hlavne niekoľkoročné / problémy v zime so žhavičmi, alebo nápajaním žhavičov alebo tak niečo ...

 

viem o tom len toľko, pre tú istú príčinu, že skoro rozmlátil auto ... ani ho nenaštartoval :lol: :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

brat ma diesel, silny motor, ale po napadnuti snehu a celkovom ochladeni ma tiez problem /ale max tak ze nenastartuje na prvy krat/

raz ked som s nim vyrazala, tak poznamenal, ze toto "postihuje" vsetky dieselaky

 

neviem...ja sa tomu po pravde nerozumiem..takze to je vsetko co k tomu mozem povedat :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

mam stary diesel a tiez som sa s tym potykal. hlavne priciny su: nefunkcny min. jeden zhavic, slaba baterka, nepridanie aditiva do nafty. riesenia: skontrolovat zhavice, mat na zimu vykonnejsiu baterku (a pri kratkych trasach ju obcas dobijat), vzdy do nafty nieco naliat, idealne je nezavisle kurenie. ja mam navyse ten problem, ze auto mi aj tyzden-dva stoji vonku, takze vzdy z neho vyberiem baterku a dam ju az pred cestou a vtedy parkrat nazhavim a vzdy chyti na prvykrat, aj keby bolo -20°C.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No po minuloročnej skúsenosti z toho rána najprv garáž a až potom auto bude. A to som ešte nespomenul, že vtedy pod čerstvo napadnutým snehom bola poľadovica a pri Tescu som sa skoro vydrbal. Na to ráno si pamätám dodnes.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak máš garáž postavenú kvalitne, príp. zateplenú bránu tak pri mraze pár stupňov ušetríš určite. Mali sme dve autá, jedno garážované a druhé nie a ten rozdiel bol po čase cítiť :)

Garáž chráni auto aj pred inými poveternostnými vplyvmi, opilcami, deckami a pod.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nepoznam garaz, ktora by bola kvalitne utesnena. kazda mestska garaz ma klasicke plechove dvere = izolacia vsekera zadna. a aj v pripade. ze by sa ti ju podarilo nejakym sposobom zaizolovat, pokial v nej nemas permanentny tepelny zdroj, cez noc ti zvyskove teplo z rozohriateho motora velmi rychlo vyprcha do okolia.

 

uznavam, ze na ostatne vymenovane vplyvy garaz dosah ma, ale na druhej strane nevyvracaju pointu mojho predchadzajuceho prispevku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov