Skočiť na obsah

Čo je nové na FSP? (r. 2010)


Sniper

Odporúčané príspevky

IPB.Gallery 3.1.0 upgrade Fotogalérie

 

 

Bola vydaná nová verzia Fotogalérie - 3.1.0.

 

Oproti starším verziám obsahuje niekoľko vylepšení, medzi ktoré patrí napr. FURL alebo možnosť sprístupniť albumy len svojím priateľom. Na ostatné vylepšenia prídete aj sami.

 

Upgrade prebehne zrejme ešte dnes, pokým upgrade neprebehne úspešne až do konca bude Fotogaléria vypnutá.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 19
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    18

  • FreeSpace Info

    2

IP.Blog 2.1.0 upgrade Blogu

 

 

Bola vydaná nová verzia blogov, ktorá priniesla niekoľko ďalších vylepšení:

 

Zmenil sa interface blogov, teraz vyzerajú viac ako blogy než fórum.

 

Z príspevku na Fóre si môžete spraviť zápis v blogu, je to užtičné pre prípad, keď sa chcete tématike venovať v inej rovine, v akej sa nachádzala téma.

 

Odteraz sa bude dať hlasovať za každý zápis, nie iba za celý blog ako tomu bolo doteraz za posledné 4 roky.

 

Je tam toho oveľa viac, sami prídete na to.

 

Upgrade prebehne dnes nejako, počas upgrade budú blogy vypnuté až do odvolania.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Blogy boli aktualizované na najnovšiu verziu. Niektoré položky môžu byť ešte v angličtine.

 

Hlasovania (karma) pre blogy bola vyresetovaná, teraz sa dá hlasovať za každý zápis, nie celý blog. Veľa šťastia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

IP.Links 3.2.0 upgrade katalógu

 

Náš Katalóg webových stránok je pokročilý systém, ktorý umožňuje pridávať odkazy na iné webstránky. Používa sa aj na výmenu bannerov a odkazov. Dnes bol katalóg aktualizovaný na najnovšiu verziu 3.2.0

 

Čo je nové?

 

Noviniek je viac, vyberiem len tie najpodstatnejšie.

 

  • FURL (teda linky v „normálnom“ tvare (napr. www.freespace.sk/katalog/stranka/2-google/
  • Automatické vytvorenie náhľadov stránky
  • V profile členov Fóra pridaná tabuľka so zoznamom pridaných odkazov
  • Možnosť vyhľadávať odkazy
  • Emailové notifikácie (o schválení odkazu alebo naopak neschválení)
  • Možnosť jednoducho zdieľať odkazy napr. na Twitteri alebo Facebooku
a viac...
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Pred chvíľou som upravil linky vo Fotogalérii.

 

Linky by mali pracovať tak, že keď vo Fotogalérii kliknete na meno člena, tak by sa vám mal ukázať zoznam albumov, ktoré si člen pridal (píšem to len preto, že vinou zlého presmerovania každý užívateľ čo klikol na nejaké meno, bol presmerovaný do profilu člena, nie do zoznamu albumov, zistil som to len dnes). Príklad:

 

http://www.freespace.sk/fotogaleria/clen/2-axel-wers/

Trochu sa mi nepozdávali linky (odkazy) na albumy. Napr. člen č. 2 (teda ja) mal napr. takéto albumy:

 

http://www.freespace.sk/fotogaleria/album-2/266-vystup-na-rysy/
http://www.freespace.sk/fotogaleria/album-2/313-primorsko-bulharsko-2009/
http://www.freespace.sk/fotogaleria/album-2/314-istanbul-turecko-2009/

Odkazy majú spoločné to, že ako keby sa odvolávali na album č. 2, v skutočnosti ide o člena č. 2. Aby to nepôsobilo mylným dojmom, linky som upravil do tohto tvaru:

 

http://www.freespace.sk/fotogaleria/clen-2/album-266-vystup-na-rysy/
http://www.freespace.sk/fotogaleria/clen-2/album-313-primorsko-bulharsko-2009/
http://www.freespace.sk/fotogaleria/clen-2/album-314-istanbul-turecko-2009/

Nový tvar linkov vám ukazuje, aké albumy má člen 2, zároveň každý album je v linku označený slovom album, takže je jednoznačné o čo ide (že nejde o obrázok, ale celý album).

 

Staré, (teraz už neaktuálne) linky sú však už zaindexované v Google. Takže ak by ste v Google klikli na nejaký starý link, tak vás to nepresmeruje do aktuálneho albumu, ale na hlavnú stránku Fotogalérie, čo nie je dobré, pretože v tom prípade veľa odkazov dáva duplicitný odkaz (tú istú stránku) a odkazy majú nulovú relevantnosť. Z toho dôvodu som musel všetky linky presmerovať cez súbor .htaccess, takže ak kliknete na starý link, budete automaticky presmerovaní na nový.

 

Zbežne som všetko otestoval, malo by to fungovať bez problémov. Ak však nájdete nejaké zlé presmerovanie alebo niečo zle funguje, tak ma bezodkladne informujte.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Keďže čoraz viac pokročilejších technológií sa u nás začína vyskytovať, nová verzia Fóra 3.1.0 by mala priniesť (zatiaľ nepotvrdené info) nový skin, ktorý bude ideálny pre tých, ktorí na Fórum pristupujú cez iPhone alebo BlackBerry a pod. Nový skin tzv. Mobile Skin bude odľahčenou verziou súčasného modrého skinu a bude prispôsobený mobilným zariadeniam tak, aby priniesli čo najväčší komfort.

 

Čítať viac...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Oddnes si môžete pozrieť niekoľko štatistík Fóra, odkaz Štatistiky, nachádza sa aj v notoricky známej zelenej lište. Na stránke nájdete Top 5 najnavštevovanejších tém za minulý mesiac (takže momentálne za Február 2010) a súhrn tém, ktoré majú najviac príspevkov resp. zobrazení. Nakoniec sa tam zároveň nachádza súhrn najnovších príspevkov odoslaných na Fórum. POZOR: generujú sa iba tie témy a príspevky, ktoré sú verejné dostupné aj nezaregistrovaným návštevníkom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ná základe tejto diskusie som pozmenil limity na pridávanie vašich osobných fotografií. Odteraz vaše fotografie môžu mať maximálnu veľkosť 150kB a rozmery šírka 200 pixelov a výška 300 pixelov (pôvodne 100kB, 150x150). Odporúčam nepoužívať na monitore rozlíšenie menšie ako 1024x768 pixelov, inak fotografia sa nemusí zmestiť do svojho bloku a bude presahovať do iných častí profilu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Bola vytvorená nová skupina Contributors. Zatiaľ sú v nej aljak63 a Linkman. Členovia tejto skupiny majú možnosť písať články v databázach ako napr. UrbEx (odkaz je hore v tej zelenej sekcii) a zároveň majú prístup na FTP ak by to vyžadovali okolnosti. Linkman už niekoľko článok nedávno pridal, aljak SLÚBIL po štátniciach niečo o NHL a F1.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Dnes bola vydaná Beta 3 verzia Fóra a aplikácii (Blog, Fotogaléria atď) série 3.1.0. Nasledovať nebude žiadna RC verzia, ale už priamo finálna, takže oficiálne vydanie 3.1.0 verzie môže byť ešte v priebehu mája. Počas upgrade, o ktorom budete vopred informovaní, bude Fórum vypnuté po celú dobu čo bude vyžadovať upgrade a nastavenia, čo môže trvať aj niekoľko hodín.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Dnes večer bude vydaná nová verzia Fóra 3.1.0 (vrátane nových verzií Blogov a Fotogalérie), tieto nové verzie obsahujú mnohé vylepšenia, ktoré prinesú najmä väčšiu integráciu do sociálnych sietí, vylepšenie už existujúcich funkcií, či pridanie nových, ktoré vylepšia komfort využívania funkcií na Fóre. Zoznam najhlavnejších vylepšení či zmien si môžete prečítať v tomto zápise. Upgrade Fóra prebehne však až niekedy za 2 týždne, momentálne sa tomu nemôžem venovať. Dovtedy sa aspoň fixnú bugy v novej verzii :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Keď zakladáte nové témy pokúste sa v prvom príspevku čo najpresnejšie vyjadriť o čom bude téma aby bolo hneď jasné o čom má byť diskusia. Po upgrade Fóra nainštalujem mód Sitemap Generator, tzn., že každá nová téma sa automaticky odošle do indexu v Google a Yahoo, čím by sa nové témy mali veľmi rýchlo objaviť vo vyhľadávaní. A samozrejme aby sa vo výsledkoch objavovali releventné výsledky vyhľadávania, tak je potrebné aby popis témy v prvom príspevku bol výstižný.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Fórum + aplikácie boli aktualizované na najnovšie verzie (Fórum 3.1.2, Blog 2.2.2, Fotogaléria 3.2.2, Content 2.0.2, Katalóg 3.2.2 a Chat 1.1.3). Nie všetko je ešte funkčné, portál bude plne funkčný v priebehu 2 dní.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 2 mesiacmi...

V blízkej budúcnosti pribudne možnosť na Fóre exportovať zoznam najnovších tém a tento zoznam vložiť na hocijakú externú stránku na internete. Takto si vlastníci stránok môžu oživiť web novým prvkom a zároveň zvýšiť návštevnosť FSP Fóra. Viac informácií pribudne onedlho v komunitnom blogu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov