Skočiť na obsah

Cestné mýto


slimak

Odporúčané príspevky

Tito ludia nemaju kozu na ksichte.

http://www.sme.sk/c/5181636/vazny-nastup-myta-sme-zvladli-dobre-ostatne-su-drobnosti.html

 

Podľa neho títo dopravcovia iba zneužívajú situáciu a "zavádzajú, keď tvrdia, že skrachujú". "Musia sa pozrieť do vlastnej kuchyne, riešiť vlastnú väčšiu efektivitu," podotkol Vážny.

Pocital som kolko je cena za km. Prvy den mi vysla okolo 5 Sk/km. A dnes 4,5 Sk/km. Ona je rozna.

Chlapik co robi dopravu na avii(aj ked neviem ci je povinny sa registrovat, kolega tvrdil, ze jeho klient sa registroval s aviou), mal pred casom, ceny ktore fakturoval 15 Sk/km s nakladom a 10 Sk/km bez nakladu(ak sa vracal).

 

Nevravim ze skrachuje, snad bude mat pracu aj nadalej. nafta ho moze stat 5-10 sk/km(odhad). samozrejme si to myto bude musiet premietnut len do navysenia ceny. v jeho pripade navysenie predpokladam 30-50%. Konecny spotrebitel si moze pripocitat aj zvysenu DPH.

 

A nieco ku Kalinakovi,

http://satek.blog.sme.sk/c/215385/Za-svetovy-skandal-sa-plati-aj-Kalinakou-hlavou.html

 

Hnus tato vlada.

http://www.government.gov.sk/7485/vlada-sr-od-4-7-2006.php

Jeden tam bol mozno slusnejsi clovek aj ten odstupil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 37
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • slimak

    14

  • game

    8

  • elfant

    4

  • lopata555

    3

Top prispievatelia v tejto téme

Este doplnim moj predchadzajuci prispevok. registrovat sa bude musiet, aj v minulom roku si kupoval jednodnove nalepky(necestval po dialniciach casto) za 8,6 eura co mu teraz(cez myto) vystaci na 50-60 km.

Inak cenu su tu.

http://www.benzin.sk/index.php?selected_id=120&article_id=1707

 

Cesta z kosic do bratislavi a spat bude stat

 

https://www.emyto.sk/web/guest/toll/calculator?p_p_id=TollCalculationPortlet_WAR_Tollportlets&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=3&_TollCalculationPortlet_WAR_Tollportlets_action=calculate_toll&_TollCalculationPortlet_WAR_Tollportlets_view_page=simple_calc

mojho nahodneho vypoctu 76 eur.

madarska rocna znamka 400 eur. Po 6-7 jazdach sa vam vrati.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kedze uz mame novu temu, tak novy prispevok.

To co pan minister tvrdi, ze zavedenie je velmi dobre asi celkom pravda nebude. Teraz myslim rady kamionov na hraniciach. Zrejme to dobre nepripravili.

 

http://ekonomika.sme.sk/c/5181636/vazny-myto-funguje-velmi-dobre.html

 

Mýto pod „kuratelou" firmy SkyToll narobilo starosti najmä dopravcom zo susedných Čiech. „Mnohokilometrové kolóny na hraničných priechodoch so Slovenskom nie sú ani demonštráciou dopravcov, ani pripomienkou rokov minulých, ale dôsledkom organizačnej neschopnosti pri spustení elektronického výberu mýta," píše sa v stanovisku českého združenia dopravcov Česmad Bohemia.

 

Situácia ohľadom mýta sa má podľa šéfa SkyTollu zlepšiť až vo februári.

 

Vedia oni velmi dobre kedy sa im vacsina zahranicnych kamionistov zaregistruje a kolko ich moze byt co za mesiac ,mesiace prechadzaju touto zazracnou krajinou.

 

Jedno velke plus.

 

http://www.ndsas.sk/ocakavane-prijmy/12361s

 

Ak sa pozrieme na graf zistime, ze najblizsie obdobie(4-5 rokov) sa nam rychlostne cesty a dialnice natiahnu minimalne 150 km(30% narast a to som nepocital, ze uz aj dnes sa vybera myto za cesty I.triedy). neviem do akej miery je v plane zahrnuta kriza a aky boli optimisti, ale pri nezmenenej cene a vytlaceni casti nakladnej dopravy z ciest na zeleznicu(dovod vyssej ceny za km) to cislo bude iste len minimalne.

 

Ak si uvedomime, ze za to iste obdobie sa priblizne len splati cena dialnicneho myta je to az na neuverenie.

 

Len pre ilustraciu, ceny ceskeho mytneho.

http://www.premid.cz/index.php?id=1111#c12281

 

Este som narazil na tento blog.

http://palencik.blog.sme.sk/c/215133/Myto-v-praxi-narast-ceny-prepravy-o-125.html

Toto su chyby systemu, o tomto som dosial nepisal, lebo o tom nemam "vlastne" skusenosti.

Ale co som si precital ci vypocul v TV. Tak za usek ked presli cast cesty asi 200m , platili za cely usek 2,3m. System sa aktivoval ak presli nadjazdom , cesta II.triedy(nespoplatnena), ponad dialnicu. Sli cestou I.triedy a platili nielen za nu, ale aj za dialnicu,ktora viedla subezne vedla.

 

Ale system je skoro excelentny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mal by som zalozit novu temu, ako reagovat ci nereagovat na volicov ci sympatizantov smeru. Dnes mi zobrali dost slusnosti a ma to nemrzi. Ale nechce sa mi ich presviedcat, ani argumentovat lebo je to pre mna zbytocne aj tak to nepomoze asi nicomu. Jeden obhajoval kalinaka, povedal som je ze je tupa(moja matka), druhy spoluhrac pri mariasi zacal obhajovat vazneho a pixxovat na dopravcov. Bol som uz trosku slusnejsi, povedal som mu ze tomu nerozumie a nech da s tym pokoj.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Predseda vlády SR Robert Fico žiada o urýchlené kroky v rámci problematiky mýtneho systému.

 

Chce 850 mýtom spoplatnených úsekov upraviť tak, aby zohľadnili výjazdy z týchto úsekov s cieľom minimalizovať prípady, keď sa účtuje celý spoplatnený úsek, hoci v skutočnosti prepravca využil iba jeho časť. Túto žiadosť predložil dnes na stretnutí s predstaviteľmi spoločnosti SkyToll, Národnej diaľničnej spoločnosti a ministrom dopravy SR Ľubomírom Vážnym. O problematike majú rokovať predstavitelia diaľničnej spoločnosti a SkyToll so spoločnosťou ČESMAD, ako aj ďalšími prepravcami, ktorí majú výhrady k zavedeniu elektronického mýta. Agentúru SITA o tom informovala premiérova hovorkyňa Silvia Glendová.

zdroj

 

No konečne ho to napadlo ... ešte znížiť trochu ceny a mohlo by to byť aj OK

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Práve uvažujem nad tým ktorý minister, či minister dopravy (Vážny) alebo vnútra (Kaliňák) by mal byť nominovaný za ministra roka. Čo sa týka Vážneho, jeho rezort mýto tak spackal, že kamionisti sa chcú úplne vyhýbať Slovensku. Pán minister, gratulujem!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nebude to ok. Naco mi je potom GPS, ked spoplatnujem useky a nie skutocne prejdene kilometre? To potom moja tuctova nokia dokaze viac ako mytna jednotka.

 

Ten system ma neskutocne muchy. Ked idu za sebou dva kamiony, celu cestu z Michaloviec do Ceska a jednemu narata 5eur a dalsiemu 25. Ked chlapik ide po ceste druhej triedy nadjazdom/podjazdom cez dialnicu a zarata mu to, ako keby bol na dialnici.

Ked sa chlapik obracia na rampe s kamionom a zrazu mu zahlasi ze je na prilahlej ceste prvej triedy a zarata mu dany usek.

 

A ked si porovnam kolko to myto stalo (najdrahsia varianta) a ako vyzera mytna jednotka, ziadna interakcia s vodicom, ziaden display, velka krava, ziadna bateria (takze ziadne dobyjanie mobilu, ci ine vyuzitie zapalovaca) => najlacnejsia varianta. Setrenie na administrative, kopa byrokracie, tak mi je jasne ze je to jeden obrovsky tunel, za ktory vsetkym volicom vladnej kolacie dakujem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

lopata, neda sa znizit cena za Km. aj ked je dvojnasobna oproti CR a neporovnatelna(nedasa to) s MR.

 

Nemozu znizit cenu za km, lebo mytny system nieco stoji. Uz pri dnesnych cenach to budu splacat 5 rokov(to co vyberu od kamionistov) a ak to znizia na polovicu tak 10? Kolko rokov z penazi kamionistov nepojde na cesty ani koruna, ci euro?

 

Ale paci sa mi ze vcera ci uz predvcerom(ta3), zacali media informovat, ze kto to zaplati. A kolko.

Mne stacil hned prvy udaj co davali po prvom dni. 250 000 esuro za 1 500 000km, o dva dni neskor cca 1 milion a 5,5 mil.km.

 

Odpoved aby to bolo jasne : zaplati(pociti to dost vyrazne) to obcan SR a prinos pre nas za 5 rokov ziadny. Skytol a Vazny su ale na druhej strane preto je to exelentne.

 

Ak by chceli viac penazi na cesty, stacilo zdvihnut ceny pr. znamok 1 dnovych 8,6 priklad na 20 euro. Celorocnych o 75 %. mali by peniaze a klud, ale vazny a spol by z toho nic nemal.

 

 

Štát firme SkyToll zaplatil 850 miliónov Eur za IT infaštruktúru potrebnú na monitoríng elektronického mýta a zakúpenie jednotiek, ktoré SkyToll prepožičiava dopravcom. Pri náklade 300 Euro na jednotku a súčasnej inštalácii okolo 66 tisíc jednotiek, SkyToll zaplatil za hardvér nie viac ako 30 miliónov Euro (počítam s nákupom 100 000 jednotiek do rezervy). Zbytok teda išiel na IT a platobnú infraštruktúru. Firma, v ktorej robím, monitoruje tiež okolo 60 tisíc vozidiel celosvetovo (priame zastúpenie máme v Európe, USA, Brazílii a Číne), a celá IT infraštruktúra nás vyšla na menej ako 10 miliónov Euro, s cca 1 miliónom ročne na údržbu, rozširovanie a vývoj nových produktov a služieb. IT infraštruktúra firmy SkyToll by mala byť oveľa jednoduchšia. Iné je to s ostatnou infraštruktúrou firmy, keďže podľa zmluvných podmienok musí vystavovať faktúry, zbierať poplatky a pripravovať detailné štatistiky pre Ministarstvo Dopravy. Napriek tomu pochybujem, že celkové náklady firmy pred spustením systému dosiahli viac ako 100 miliónov Euro. Cenu, ktorú sme ako daňoví poplatníci za platili firme, teda považujem za premrštenú.

 

 

http://purdes.blog.sme.sk/c/215536/Zopar-poznamok-k-elektronickemu-mytu.html
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Spolu s touto temou sa v Bratislave odohrava protest. protestujuci maju moj obdiv. vlastne kvoli tomu som pisal vsetky svoje prispevky, lebo ma to zaujimalo a chcel som sa o tom dozvediet viac. Naozaj ma nastartovala informacia cena mytneho ze 5 Sk/km. To je pre mna nieco nepochopitelne. Viac das na myto ako za PHm(naftu) to je sok.

 

Fico ma protestujucich v pazi. Rokovat s nimi nebude, nema preco nechce a ani nemoze ustupit, tender sa musi splatit.

Ustupil by iba ak by naraz stratil 10% preferencii ci by v bratislave bol poriadny strajk. Ten v strajk aj dufam. verim ako ich zajtra o 10:00 vykopne sa prihrnu do bratislavi ludia zo slovenska, oni nemaju na vyber.

 

niektori urcite pridu o pracu. Ak pre velke kamiony ma myto stat na cestu michal.-blava a spat co som pocul (neoveroval) 15 000 Sk. a vacsi dopravca ma 30 kamionov , to nezaplati, nema ako. Je to denna taxa. A aby jeho faktura mala mesacnu splatnost, odkial naberie peniaze? este sranda bude ked odberatel mu vobec nezaplati, skoncili hned vsetci 55.

 

Spat k strajku. Dufam, ked dopravcovia nechcu prist na nakladiakoch, kvoli nakladom, nech prihrmia na osobnych autach. Bol by som velmi rad keby ich podporili aj bratislavcania. V com je problem zaparkovat na krajnici, dat trojuholnik a smerovky a vymienat sviecky. Ci inak protestovat.

 

Inak som zvedavy na inflaciu v prvom polroku.

 

PS: sviecky na novom aute som este nevymienal(naposledy na zigulaku a to nebol problem), neviem kde su. Ale ziarovky ma ucil vymienat stary talian. Predne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Problémy mýta označil premiér, ako aj minister dopravy za pôrodné bolesti. Tie sa vraj ukážu pri štarte akéhokoľvek systému.

 

Podľa skúseností dopravcov nejde o drobné problémy, ale vážne nedostatky. Často nevedia ani to, kde, kedy a za čo ich systém spoplatní. Rozdielne totiž fakturuje rovnakým kamiónom, čo prejdú rovnakú trasu.

 

V Nemecku sa systém skúšal a dolaďoval jeden a pol roka a až potom štát začal vyberať mýtne. Podľa ministra dopravy Ľubomíra Vážneho mal nemecký systém úplne iné a vážnejšie nedostatky ako ten náš.

 

hm.

podľa článku sa to vyostruje, a pán Fico odsunul nezdar rokovania na kamionistov. hotovo.

jeden pruh po dohovore s primátorom Brtaislavy uvoľnili na Rožňavskej, išlo to v pokoji. tak si počkáme na pokračovanie. zajtra sa vraj majú pridať študenti.

 

Fico: Kamionisti neposlúchli, stretnutie nebude

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja len doplnim game, v nemecku doladovali system 1 a pol roka, ale kym nebol vyladeny sa myto neplatilo.

U nas exelentny system sa bude platit, a aj zmeny na ktorych sa dohodli, viac usekov bude platny asi az od zaciatku ci konca marca. ved uvidime.

 

http://hnonline.sk/ekonomika/c1-39777000-slovenske-myto-je-drahe-plati-sa-za-privela-usekov

 

Link pre tych co si moje predchadzajuce linky nedali do hromady.

 

Nevsimajte si len cenu ale v porovnani s CR aj pocet km dialnic a rychlostnych ciet. resp. pre nas hlavne pocet km ciest 1.triedy.

 

Na Ta3 bola debata medzi vaznym a prokopovicom. prokopovic cital nejaky vazneho material koncom roka 2007,ktory cital v parlamente. Tak malo byt spoplatnenych asi 500 km dialnic a rychl.ciest a asi 400km, subeznych ciest 1.triedy. A cena myta mala byt 2-3 mild. Sk.

 

Jednu vec nechapem, alebo si ju zle vysvetlujem, mam nepresne info. Naco stat potreboval dat pod myto verejnu dopravu. mozno sa mylim, ale sa mi zda ze oni v minulosti neplatili znamky. Ale je to pre mna nelogicke, naco im berie peniaze, ked ich aj podporuje(resp. VUC). Zlavy ci dotacie. Ci to je len koli tomu aby sa cez Sky tol viac prelialo penazi a ukazali aky su super? mozno sa mylim, viem ze autobosy co robili zajazdy - podnikali(sukromnici) platili aj znamky.

 

Presne o 12tej hodine, si všetci na PODPORU DOPRAVCOV a všetci na protest proti takému MÝTU aké máme, zapneme výstražne znamenie na vozidle a minútovým neustálym trúbením a pribrzdením vozidla, prípadne úplným zastavením (okrem križovatiek a diaľnic, kvôli bezpečnosti premávky), vyjadríme podporu dopravcom a po minúte budeme pokračovať v jazde...

Toto je nejaky naznak. je to super, ale 3 minuty by na zaciatok boli lepsie. ved to nikoho nezabije. Drzim palce.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ešte včera večer sa objavila správa, ale dnes má úžasne veľkú čítanosť :

 

Fico je hysterický

 

„Nech odídu z tých ulíc a som ochotný rokovať," povedal v nedeľu v Slovenskej televízii premiér Fico na adresu protestujúcich dopravcov v Bratislave. Prekvapujúco uznal, že „mýto je kruté", ale funguje a „nedá sa zrušiť". Nanajvýš sa spoplatnené úseky rozdelia na ďalších sto, aby nedochádzalo k tomu, že niekto zaplatí viac, ako prejde. Ešte pred pár dňami tvrdil, že mýto je spravodlivé, lebo každý platí toľko, koľko prejazdí. Teraz už takým nie je a treba niektoré veci zmeniť. Za pochodu. Lenže tu ide o peniaze, o existenčné otázky tisícov ľudí a v širšom zmysle celej ekonomiky. Nie je aj to dôvod na „mýtnu pauzu"?

Fico je hysterický

 

okrem toho sa pred úradom vlády dnes ocitla kopa hnoja ... ešte tam nahnať kravičky a ovečky a sme úplne jak v Paríži ... keby šoféra pokutovali, ostaní sú ochotní sa mu na pokutu zozbierať :lol:

 

Pred Úrad vlády vysypali kopu hnoja

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Este som necital vyjadrenia UNASu, ale zacul som ze su vysledkom Ficovho rozhodnutia spokojni. Zrejme aj mozu byt, chlapec co chcel vsetko dosiahol. Neviem ci ta kompenzacia znizenia spotrebnej dane je dostatocna.

Avia na 100 km, usetri 15(spotreba)*4Sk(znizenie spotrebnej dane)= 60 Sk

cesta po spoplatnenej dialnici 6*100 = 600 Sk. Samozrejme aj v minulosti zaplatil za jednodnovu znamku 260 Sk.

Ale ovela viac by sa im teraz nepodarilo dosiahnut. niekto moze byt spokojny viac iny mozno cakal este viac.

 

To ze v januari budu poplatky za cesty 1.treidy 0 korun, len dokazuje aky chaos je v systeme. Neviem ci to odstrania do konca januara, takze v marci mozu vybehnut kamionisti opat do bratislavi ci odparkovat sa na ine cesty. za januar by mali tolko reklamacii , ze byto nikdy nevyriesili.

 

Ponaucenie: ak by dnes sa kamionisti neschopili( a ti v Bratislave neostali), nedosiahli by toho vela. Keby neprotestovali nedosiahli by podla mna nic.

 

takze maju teraz priestor ucitelia a dalsi nespokojenci(napr. majitelia aut na benzin?) ak samozrejme su.

 

 

Lopata, vidis Fico nemoze znizit vysku myta, neda sa - mozno ho k tomu donutia dalsimi protestmi. Radsej obetuje spotrebnu dan (naoko ministerstva), ale hlavne deficit rozpoctu.

 

Mozno neprijemne zistenie, ja som to vedel davno. Policia(vedenie) pracuje na politicku objednavku.

http://www.sme.sk/c/5187462/packa-sa-vyhraza-dopravcom-tvrdymi-postihmi.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Lopata, vidis Fico nemoze znizit vysku myta, neda sa - mozno ho k tomu donutia dalsimi protestmi. Radsej obetuje spotrebnu dan (naoko ministerstva), ale hlavne deficit rozpoctu.

 

Mozno yom zle Fica pocuval, ale hovoril o horizonte jul 2010 a znizenie spotrebnej dane az po zruseni dvoch ministerstiev

nech ratam, ako ratam, tak Fico zrusil dve ministerstva buducej vlade

ostatne to aj jasne povedal, "buduca vlada sa musi rozhodnut, ktorych dvoch ministrov nevymenuje"

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

musela som si to preložiť

 

Slovenská vláda bude mať 14 nie 16 ministrov. Taký je návrh premiéra Fica, s ktorým prišiel po rokovaní so sociálnymi partnermi. Zoštíhlením vládneho aparátu ako aj ďalším šetrením ministerstiev chce ušetriť asi 100 miliónov eur. Tie bude potrebovať na dorovnanie diery ktorá vznikne v štátnom rozpočte po tom ako sa zníži spotrebná daň na naftu. Autodopravcom dnes Fico odkázal, že cena nafty klesne z aktuálnych 1,14 na 1,01 eura na liter.

keď som čítala v nadpise, žeFico: Znížim spotrebnú daň. Bude to stáť 100 miliónov eur.

 

ale kamionisti končia, aj vláda to prežila, len Fico potvrdil, že mýtny systém bol nastavený zle

to bolelo ...

 

Protest kamionistov sa končí, opustia Rožňavskú

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

chvíľu mal byť prečo zneistený, doteraz mu vždy pomohli slová, vyrozprával sa z každej ťažkosti, aj tu mal snahu

toto bola trochu vážnejšia situácia, a musel ustúpiť, ale akonáhle to kamionisti vzdali, už našiel samého seba a zasa je to všetko vina niekoho iného

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vraj sa ma myto pre osobne auta zaviest od roku 2013(precital som si to v komentari).

Poculi ste , ze by sa nato novinari opytali? Ako by Fico argumentoval? ze nam tu jazdi plno os.aut a nicia nam cesty?

Dovod myta?

 

dalsia vec, ked Fico vykladal ako zvacsia pocet bodov(usekov) o 250. Ze preco nemali dopravcovia predtym vyhrady?

Na celej tlacovke pekne hladkal Cesmad, ale tu sa krivo pozrel na strajkujucich. ved jeho partnerom je Cesmad, ale tu si hlavne neurobilo domacu ulohu ministerstvo dopravi.

 

Toto som nasiel v diskusii

tí čo jazdia jazdia naďalej na najdrahšom benzíne v okolí sa teraz právom pýtajú, koľko ďalších úradníkov vďaka tomu má teplé fleky

 

Este ma napadlo zo vcerajsej tlacovky.

Ako utocil na strajkujucich, ze nechcu platit myto, tak isto ako neplatili dialnicne znamky. Nepochybujem , ze medzi strajkujucimi boli mozno aj 5. co niekedy dostali pokutu, ze nemali znamky, Fico to mal isto dobre zistene, ale naco to bolo? Ved si opat len postavil proti sebe vsetkych kamionistov. Podobna blbost ako vazny ked tvrdil ze 0,02 strajkuju,lebo sa nepripravili(neregistrovali -neboli v systeme).

To tupovolici su ozaj taky somari, ze im taketo zbytocne(nepravdive) splechy stacia?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

celkom som sa aj tesil, ze kamionisti zhodia vladu, zial k tomu nedoslo.

kazdopadne to ma svoje pozitivne dopady. v praxi sa ukazalo, aj ked neskoro, ze arogancia nemusi rast az uplne do neba

Shootyho kresba cervenej kravaty, vytrcajucej spod kopy hnoja, je velmi povabna a aj vystizna

 

Aj ked je to mimo temy, neda mi to sem nedat. Je to tiez o premierovi, ktory ma len tu smolu, ze nie je premierom Slovenska. Aj ked ta na sa vladna koalicia drzi pokope tiez len na zopar nitkach a je krehka.

BELFAST. Predseda vlády Severného Írska Peter Robinson požiadal svoju stranícku kolegyňu Arlene Fosterovú, aby ho dočasne zastúpila vo funkcii šéfa provinčného kabinetu. Uviedol to dnes predseda severoírskeho zhromaždenia.Robinson odstúpi z úradu prvého ministra vlády na šesť týždňov a zastúpi ho Fosterová.

 

Rozhodnutie prichádza v čase silnejúceho škandálu okolo 60-ročnej premiérovej manželky a zákonodarkyne Iris Robinsonovej, že ako 58-ročná mala mimomanželský pomer s 19-ročným tínedžerom a pomohla mu získať pôžičku vo výške desaťtisícov libier na otvorenie kaviarne. Neoznámila to však v správe parlamentným výborom.

 

Premiér sa od odhalenia manželkinej aféry nachádzal pod politickým tlakom, pretože otriasa krehkou severoírskou vládnucou koalíciou protestantov a katolíkov.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz0cNyDWRjY

 

Poradkyne premiera Meciara boli svojho casu prislovecne, stacilo malo a bol by s jednou aj k papezovi isiel, a preslapy terajsieho premiera by v normalnom state dokazali donutit k demisii viacerych premierov, nie len jedneho.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vďaka protestom kamionistov sa zníži spotrebná daň na naftu.

 

Viete že, vďaka spotrebnej dani na naftu je nafta 2x drahšia ako si účtujú rafinérie a spracovatelia ropy? Takže keď si odpočítate spotrebnú daň, ktorá ide štátu a DPH, ktorá tiež ide štátu, tak takto očistená cena za naftu by bola menej ako 50 centov?

 

Pán premiér, prečo ste v opozícii bliakali, že vláda (vtedy ešte Dzurindova) by mala znížiť spotrebné dane na palivá?

 

Pán premiér, prečo ste spotrebné dane dane neznížili od nástupu do úradu (jún 2006)?

 

Pán premiér, myslíte si, že zníženie spotrebných daní je dostatočná náplasť za zbabraný mýtny systém, ktorý malých a stredných podnikateľov môže zruinovať?

 

Pán premiér, myslíte si, že zníženie spotrebných daní pol roka pred voľbami vám zdvihne preferencie?

 

Som znechutený z takéhoto "premiéra". A ešte viac som znechutený, že takéhoto "premiéra" možno budeme mať aj po najbližších voľbách.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov