Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

  • Pred 3 týždňami...

Ambilight je sranda, hlavne keď to človek skúša a jéj, ono to svieti a je to krásne, len to musí mať veľký voľný biely priestor :lol:

to zatiaľ nemá, ale už sa na tom pracuje ... ináč po čase prestane vábiť, je to zaujímavosť, keď sa tam deje niečo farebné ... čo pre zimné OH nie je priveľmi typické :) a občas to niekto len tak zapne, že aha, tu je aj toto :)

ale zatiaľ vyzerá dobre, obraz je skvelý, nech mu to dlho vydrží ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

voľakedy dávno sa odporúčalo svietiť aspoň malou lampou spoza tv ... to už za blahých čb čias, niekto to robil, niekto nie ...

väčšinou nie, lebo za socíku sa šetrilo podstatne viac, akurát modravý svit prezrádzal večernú činnosť domácich z tisícov okien ...

ale aj tak mi to nenormálne ťahá oči, takže nikdy nepozerám tv potme ... takže Ambilight je taká pekná efektná občasná zábavka :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

včera som sa dočítala v jednom už pár dní starom článku, že od apríla prichádza aj na náš trh tv od sharp, ktorý sa rozhodol, že tri základné farby monitorov televízorov nestačia - červená, modrá, zelená

aby bol vernejší obraz, pridávajú štvrtú farbu - žltú

:)

 

Tri farby v televízoroch sú vraj málo. Sharp pridáva štvrtú

 

Tri základné farby v televízoroch sú vraj málo. Sharp si myslí, že vernejšiemu zobrazeniu pomôžu farby štyri. V Európe preto začne s predajom nových modelov televízorov, ktoré túto charakteristiku spĺňajú.

...

vyvinula štvorzložkovú technológiu Quattron, ktorá má v najnovších modeloch televízorov zlepšiť farebné podanie obzvlášť pri objektoch v zlatej, žltej, zelenej a hnedej farbe.

 

pravda.sk

 

 

len by som to chcela vidieť, ako tam vyzerá kôra stromu, napríklad :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tri farby MUsia stacit, pretoze oko, ktorym sa na ten obraz ludia pozeraju, ma tri receptory, ktorymi snima spektralnu hustotu troch zmienenych farieb.

 

Neni to nic, nez marketingovy tah.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No marketingovy ťah... Pixel je skutočne zloženy zo 4 subpixelov (farieb), nie ako u zvyšnych TV kde su 3. Problem je, že to funguje (je viditeľne) len v pripade ak aj zariadenie (napr. DVD prehravač...), ktore je zdrojom signalu toto tiež podporuje.

 

Inak nie je to žiadna novinka. Už v 80-tych rokoch boli tv, ktore mali ako 4. farbu ružovu (kvôli pleťovym farbam). A v niektorych projektoroch sa RGBY použiva už od roku 2008.

 

http://us.sanyo.com/Projectors-by-Market-Business/PLC-XP200L

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

Ano da sa. Veď 3D je tu už nejakych 60 rokov.

 

ALE!

zaleži na technologii. Tu ide o to, že nie je 3D ako 3D. Existuje tzv. Anaglyf, to je staršia metoda, kde sa vysielaju 2 nezavisle snimane obrazy naraz, tie su voči sebe posunute o vzdialenosť aka je medzi očami (cca 7 cm). Tie 2 obrazy maju rozdielnu polarizaciu (farbu). Na ich sledovanie potrebuješ tie pasivne farebne, väčšinou papierove červeno-modre (červeno-zelene, či inak farebne...) okuliare. Takyto film môžeš pozerať aj na ne3D TV. Na to ti stači investovať doslova par korun (cca 1 €) na tie okuliare.

 

Najnovšia technologia je tzv. Eclipse. Tu sa vysiela obraz zvlašť pre ľave a prave oko. Obraz veľmi rychlo "blika" (najmenej 100x za sekundu, okom nepostrehnuteľne), zobrazuje sa snimok striedavo raz pre prave a ľave oko, pričom potrebuješ aktivne napajane okuliare, ktore rovnako rychlo stmavuju raz ľave a raz prave skličko a tym sa vytvara dojem trojrozmernosti (da sa to vzdialene prirovnať k rychlemu striadavemu klipkaniu očami). To je to sučasne "booomozne" 3D v plazmach a LCD. Takyto film si však bez 3D vybavy (3D tv) nepozrieš.

 

Potom su ešte 2 či 3 spôsoby 3D zobrazovania, ale tie sa často nepouživaju.

 

Avšak niektore nove filmy napr. taky Avatar, sa udajne da pozerať aj cez farebne okuliare. Ale to či je to jedna 3D verzia optimalizovana pre obe technologie, alebo či existuju zvlašť obe verzie (resp. konvertovana), to už si nie som isty. Resp. môže to byť zaležitosť SW či HW prehravača, že dokaže do vystupu poslať taky aj taky obraz. Neviem. Kedže ma 3D veľmi nezaujima, v tomto už mam rezervy. ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Pozeram, že tesne pred koncom zaruky. Šťastie v nešťasti. Tak nech sa skoro uzdravi. :)

To je tak s dnešnou elektronikou a kvalitou vyroby. Časy keď stare CRT služili 20 rokov su preč. Dnes je dôležite aby to prežilo zaručnu dobu. Čo sa deje potom už nikoho nezaujima.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to bolo prvé, pozrieť, kedy končí záruka ... je to pekne natesno, tak tak, výrobca sa sekol o mesiac ^_^

len nech sa uzdraví, je to ináč dobrý televízor ... aj keď väčšinou ide ako šum v pozadí

teraz je práve najlepší program: tajomstvo bielej steny ... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

onedlho budem kupovat novu telku...

rad by som 42", plazmu, fullHD, nepotrebujem rozne smart TV a pripojenie na net (budem to riesit externym boxom)...

premyslam nad panasonicom, LG a samsung...

nemate niekto skusenosti s ich plazmami v tejto velkosti?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak to ma byt full hd a 42", inu moznost ako Panasonic nemas. LG a Samsung robia full hd plazmy az od 50". Kazdopadne problem v tom nevidim, tie plazmy od Panaka su aj tak najlepsie na trhu. Ak chces kvalitny tv, pripojeniu na net sa velmi nevyhnes, vsetky kvalitnejsie modely ho maju.

 

Neviem aky mas rozpocet, ale idealny model P42G30E, resp. za podobnu cenu s 3D P42ST30E. Pri vyssom rozpocte sa potom oplati ist az do top modelu VT30.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no rozpocet mam cca 500 eur +-...ak by som dostal nejaku kvalitnu 50ku za 600 tak si priplatim...pozeram ten panasonic a nevyzera zle

ale co povies napr na tento samsung?

http://www.alza.sk/51-samsung-ps51d530-d262033.htm

 

ide mi o to ze ficurky ako 3D nechcem vobec, je mi z toho spatne, chcem kvalitny velky panel s HDMI vstupmi...vsetky ficurky si budem obsluhovat externym boxom, takze tie mi tam netreba

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Featurky su uz viacmenej vsade, tam si velmi nenavyberas. Chybaju jedine v tych zakladnych modeloch, ale tam si pohorsis aj obrazom.

Ta 3D funkcia ma jednu zasadnu vyhodu, je tam vykonnejsia elektronika ako v "non3d" televizoroch a to ma pozitivny vplyv aj na vykreslovanie 2D obrazu. Cize ten 2D obraz je povacsinou na nich lepsi.

Samsungy D5xx maju co tak citam po forach casto problemy s vypalovanim obrazu a image retention. Pri tych 600 eurach ak to ma byt 50" by som sa poobzeral po LG 50pv550 alebo Panasonic P50U30E, P50UT30E. Inak by som ostal u 42" G30, je to spickovy televizor. Robi sa aj v 46" a 50", ale tam uz je ta cenovka niekde inde.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov