Sniper Zverejnené 8. December, 2009 Zverejnené 8. December, 2009 Ak niečo robíte, obyčajne máte na to nejaký dôvod. Nemusí to byť nejaká povinnosť, môže to byť len nejaký záujem, nejaká činnosť, ktorej venujete voľný čas. Potrebná je však aj motivácia, aby ste to, čo robíte, robili so záujmom. Čo však (u)robíte ak vaša motivácia je nulová?
arwiel Zverejnené 8. December, 2009 Zverejnené 8. December, 2009 nulová motivácia u mňa znamená, že to, čo by som inak s motiváciou robila s radosťou, robím teraz z donútenia, lebo MUSÍM... čiže len mechanicky bez toho, aby som z toho mala hocijaké potešenie... alebo, v tom horšom prípade, sa snažím z onej čonnosti vyzuť, v najhoršom prípade nerobím nič... motiváciou sa zaoberáme dosť na predmetoch týkajúcich sa vyučovania, kde je motivácia vyzdvihovaná ako najdôležitešia časť vyučovacej hodiny... lebo darmo bude učiteľ žiakov niečo učiť, keď to nebude mať požadovaný efekt... a tak je to so všetkým... možnože si človek svoju prácu spraví tak, ako má, ale nemá to na neho žiadne postranné psychické účinnky ako radosť, potešenie, nadšenie a spol. ... čím vyšší vek, tým skôr sa človek do práce bez motivácie vie prinútiť a čím častejšie sa toto nútenie sa opakuje, tým menej si uvedomuje, že mu chýba motivácia...
elfant Zverejnené 9. December, 2009 Zverejnené 9. December, 2009 ak je motivacia nulova, tak si dam pauzu, ktoru vyuzijem na zmenu myslienok a neskor sa k tomu, vratim pokial je to mozne, tak sa snazim vyvarovat rozhodovania v dobe, kedy citim z niecoho frustraciu 1
Ignatius Zverejnené 9. December, 2009 Zverejnené 9. December, 2009 Ak sa jedná o činnosť, ktorú robím le tak pre seba, tak buď ju naozaj chcem robiť, alebo keď je motivácia nulová to odložím s tým, že možno sa k tomu vrátim, a keď nie, nič sa nestane - aj tak sa mi do toho pustitť nechcelo, keď bola motivácia aká bola... čo sa týka povinností, keď je motivácia nulová, tak to odkladám až kým sa do toho nemusím pustiť, aby aspoň dačo bol vidieť že je spravené, vtedy nájdem aspoň motiváciu, keď už chuť nie...
Cactales Zverejnené 9. December, 2009 Zverejnené 9. December, 2009 Pokiaľ nejde priamo o povinnosť, ale o činnosť, ktorej som sa začal venovať zo záujmu, tak sa najskôr vrátim k dôvodom, ktoré ma motivovali aj predtým... Pokiaľ sa nedostatok motivácie týka iba činnosti, ktorá nebude mať prípadné dôsledky na iných, tak si jednoducho dám na nejaký čas od danej činnosti pauzu a po čase sa rozhodnem, či a kedy sa ku nej vrátim. Pokiaľ by to malo mať dôsledky aj pre iných, snažil by som sa zariadiť tak, aby tieto boli aj pre nich minimálne. Záujmy sú rôzne a asi všetci mávajú obdobia, keď nie sú do určitej činnosti dostatočne motivovaní. Predovšetkým nezvratné rozhodnutia by som však tiež nerobil unáhlene alebo impulzívne. 1
Eiensama Zverejnené 9. December, 2009 Zverejnené 9. December, 2009 Momentalne som tak motivovana nakopnut niekomu pozadie, pretoze pisem prispevok, stlacim odoslat, a ono ma to vyprdne na hlavnu stranku. Cela namaha je prec, no tfuj :lol: Vdaka bohu, ze ten prispevok bol kratsi a ani nie taky inteligentny, takze nikto o nic neprisiel :) Ohladom tej motivacie... Vseobecne som velmi nemotivovana osoba, nemam motivaciu vazne uz takmer na nic, preto take stavy, ked mam nieco robit, ale nemam motivaciu, uz neriesim - bud to proste spravim, lebo som pod tlakom a uz musim, alebo to odlozim. Nulova motivacia je teda mierne otravna, ale nejako ma to netrapi. Tak ci onak danu vec spravim a ako perfekcionista ju spravim dobre :]
Ignatius Zverejnené 10. December, 2009 Zverejnené 10. December, 2009 Pokiaľ by to malo mať dôsledky aj pre iných, snažil by som sa zariadiť tak, aby tieto boli aj pre nich minimálne. Na takýto prípad som zabudol - som na tom podobne...
wysky Zverejnené 11. December, 2009 Zverejnené 11. December, 2009 Sú veci, ktoré robíme rutinne (ranná hygiena, nabratie vody a zapnutie kanvice na ranný čaj alebo kávu,...). Sú veci, ktoré je jednoducho potrebné urobiť (oprať, ožehliť, vyniesť smeti, dať niečo do opravy,...). A sú veci, na ktoré je potrebné mať určitú motiváciu. A keď tá chýba, to je potom ťažké.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz