Skočiť na obsah

Môže zamestnávateľ odo mňa vymáhať náklady v súvislosti s prijatím do pracovného pomeru?


programmer

Odporúčané príspevky

Dobrý deň. Mám jeden právny problém, ktorý má možno viac ľudí, ktorí si hľadali prácu a keď si ju konečne našli, dostali poriadnu sprchu.

 

Minulého škoského roku som zmaturoval a dlho sa mi nedarilo zohnať si poriadnu prácu. Raz som prišiel pozrieť kamaráta do jeho novej roboty (už tam nerobí), v pobočke poisťovne Amslico. Dopadlo to tak, že s jeho šéfom som sa dohodol, že budem pre Amslico robiť poisťovacieho agenta. Nie je to robota, o ktorú by sa ľudia trhali, ale chcel som už konečne nejako začať. Doniesol som teda potrebné papiere, ktoré on posielal do centrály (alebo kde to) na to, aby som túto prácu dostal. No medzi časom som našiel inú robotu, kde som momentálne na skúšku ako kuchár. Som šťastný, že som tam dostal šancu, dnes som tam robil prvý deň a darilo sa mi celkom dobre. Včera pred nástupom na toto druhé miesto (zatiaľ bez zmluvy) mi šéf z Amslica poslal mail s týmto obsahom:

 

Dobry den pan Pavelka s radostou vam oznamujem ze uz mate licenciu a

preto vas zaroven ziadam aby ste sa zajtra dostavyl k nam na pobocku

medzi 12-13 hod dakujem (meno) Amslico

 

Ja som mu na to tiež včera odpovedal:

 

Dobrý deň. Zajtra za Vami nemôžem prísť, pretože idem na skúšku do

nového zamestnania. Je možné, že tam ostanem dlhší čas, takže

pravdepodobne pre Vás pracovať nebudem. Veľmi si cením vašu snahu

zamestnať ma. Ak budem blízku dobu v (mesto, v ktorom je pobočka), tak sa za Vami

zastavím.

 

Tento mail som mu posielal tak trochu s výčiatkami. Moc sa mi to nezdalo voči nemu fér, lebo pravda je, že sa snažil, ale nečakal som, že sa ho to nejako veľmi dotkne.

 

Dnes mi prišla jeho odpoveď:

 

Pan Pavelka ja som tu nikomu nie na srandu pýtal som sa vas jasne

niekolko krat ci idete pracovat uistoval ste ma ze ano a ja som patricne

riesil papiere a stalo ma to dost usilia a vy mi teraz jednoducho len

tak poviete ze nejdete pracovat budem ziadat od vas odskodnenie za

naklady ktore som vynalozil kvoli vam preto vas ziedam zastavte sa u mna

na pobocke nech dame veci do poriadku v opacnom pripade budeme veci

riesit cez statne organy prijemny den.

 

Ak som mu takto nechtiac spôsobil škodu, som ochotný mu ju zaplatiť, či už ju odomňa súdne vymáhať môže, alebo nie. Nie som žiadny zlodej. Lenže čo ak bude odomňa vymáhať príliš veľkú čiastku na to, aby som mu ju mohol zaplatiť? Bol som totiž na úvodnom zaškolení, ktoré robil nejaký iný chlap a možno si bude nárokovať, aby som ho zaplatil. Dalo by sa splatiť mu ju splátkami? Čo ak predsa len v novom zamestnaní neuspejem a nebudem mu ju mať ako zaplatiť? Má vôbec na jej úhradu právny nárok? Musí mi ju vydokladovať (no to asi áno)? Nemám teraz peniaze, lebo len teraz sa mi kočne podarilo sa zamestnať a tiež ešte nie je celkom isté, či sa mi podarí si novú prácu udržať. Ak toto bude pre mňa moc veľký prúser, čo mi môže pomôcť? Nechcem si nechať peniaze, ktoré mi nepatria, len nechcem dopadnúť zle.

 

Ešte som okrem toho podpísal zmluvu o sprostredkovaní poistenia s výlučným sprostredkovaním s 30 dňovou výpovednou lehotou, ale to skvôr ako mi ten šéf z Amslica včera oznámil, že mi prišla licencia, ktorá ma oprávňuje vykonávať sprostredkovanie poistenia. Musím opustiť svoje mové zamestnanie, v ktorom sa mi zatiaľ páči, v ktorom som ale zmluvu ešte nedostal (najprv si ma chcú vyskúšať) a tak trochu nasilu teraz pracovať pre Amslico?

 

Ja som si len hľadal robotu. Budem vďačný za každú radu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Moj sukromny, neodborny nazor - pokial si nic nepodpisal, resp. v tom co si podpisal nieje nic o dodatocnom zosobneni nakladov v pripade ze tam nebudes pracovat nejaky cas, tak sa ti moze maximalne tak vyhrazat, ale ziaden zavazok voci nemu nemas.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

chcela som napisat to co darkman .. je sice pekne ze sa vsetci okolo snazili, ale je len tvoja vec, ako sa rozhodnes .. pokial si nic nepodpisal, nie si nicim viazany a voci potencionalnemu zamestnavatelovi tym padom nemas ziaden zavazok

 

v praxi je bezne ze pri hladani prace mas viac ponuk a uz len vyberas z tych lepsich

pojem lojalnost je v tejto faze velmi bezpredmetna

 

pan sa iba vyhraza, aby si si to nakoniec rozmyslel a siel pracovat pre nich

 

kazdopadne sa porad s odbornikom

 

a mimochodom...ja som este pred vyskou tiez absolvovala kurzy co sa tyka takychto financnych sluzieb...vsetky skolenia boli zadarmo, ziadna zmluva sa nepodpisovala, ucastnik mohol kedykolvek odstupit, az neskor sa zacalo chodit na skolenia do Tatier a podobne, a samozrejme ti, ktori to robili popri zamestnani zvladali tieto skolenia, kedze za ne sa uz platilo...ja som odstupila, nikto mi nic nehovoril, nikto nic neziadal..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem, či je to autentická kópia mailu od dotyčného pána, ale keď áno,

po prvé : je to dôležitý pán, ktorý je na nejakom "poste" a slovenský jazyk nebol jeho obľúbeným predmetom v škole, alebo

po druhé: zamestnáva alebo má pridelenú asistentku, ktorá je niekoho niekto, ktorá neovláda základné pravidlá slovenského jazyka

po tretie: keď si podpísal u nich vstup, rovnako môžeš prísť podpísať výstup

po štvrté: keď si neabsolvoval u nich nejaké vstupné školenia, ktoré by ti mohli zosobniť, nemôžu ti zosobniť nič

po piate: asi tam funguje nejaká skúšobná doba, a keďže si ešte do práce nenastúpil, nezaviazal sa k ničomu, kľudne môžeš nastúpiť do práce, ktorá ti vyhovuje viac, oni ťa vyhodia a ty nenastúpiš.

po šieste a siedme ... keď si nepodpisoval ešte vstup, absolútne nič sa nedeje

keď sa ti pošťastí nájsť dve práce, nástup v jeden deň, do jednej práce dáš vedieť, že nenastúpiš, do druhej nastúpiš. prípadne nenastúpiš ani do jednej, pokiaľ zamestnanec do nového zamestnania nenastúpi, je pracovný pomer zrušený

 

pracovný pomer začína dátumom uvedeným v zmluve , nie dňom skutočného nástupu, keď si už podpísal pracovnú zmluvu

 

keď s tebou nemali žiadne náklady, žiadne školenia, žiadneho plateného externého alebo akéhokoľvek školiteľa, nemá ten pán veľmi čo vyžadovať, a už vôbec nie cez štátne orgány.

 

pán, ktorý nevie na svojom poste slovenský pravopis, si lieči mindráky.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na základe uvedených informácií sa tiež prikláňam k tomu, že zamestnávateľ nemá nárok na náhradu. Čo sa týka vzniku pracovného pomeru ten musí byť skutočne uzatvorený v písomnej podobe.

 

Zaujímal by som sa však, na základe ktorého právneho ustanovenia chce zamestnávateľ v tomto prípade vymáhať odškodnenie a následne či a nakoľko je dané ustanovenie skutočne aplikovateľné na danú situáciu.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov