Skočiť na obsah

Africký Pohár Národov 2010

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Dosť tragikomicky vyznieva titulok v The Economist...

Vraj:

2010 - Year of the African football.

Začali "veľmi dobre".

Zverejnené

No ono v Afrike pred par mesiacmi boli MS 20 aj MS 17. A bez problemov. A v JAR tiež nič take nehrozi. Neda sa všetko hadzať do jedneho vreca.

Zverejnené

No ja neviem, ale usporiadať taký významný turnaj v Angole, to je niečo podobné ako usporiadať Ázijské hry v pásme Gazy. Angola je len nejaký krátky čas po mnohoročnej občianskej vojne, situácia je stále nestabilná, to už mohli porád usporiadať v Demokratickom Kongu. A čo robili hráči Toga v Cabinde keď sú tam povstalci stále aktívni?

Zverejnené

V autobusoch sli aj hraci, ci len doprovod? Ak aj hraci, tak maju odvahu. Iste v afrike su aj pokojne krajiny. egypt, tiez sa tam stretnete z nejakymi teroristami.

Ale dnes prvy zapas, pozeral som 15 minut, stacilo ako zahodil brankar loptu na laveho obrancu a ten to nebol schopny spracovat. nelamem palicu este nieco pozriem.

Ale taky stadion nebudeme mat ani o 39 rokov.

Zverejnené

No ja neviem, ale usporiadať taký významný turnaj v Angole, to je niečo podobné ako usporiadať Ázijské hry v pásme Gazy.

:lol:

No, možno vyhrali nejaké politické tlaky, keď to pridelili Angole. Možno to malo zjednotiť krajinu, finančne jej pomôcť. Žiaľ odvrátenou stranou takýchto podujatí je, že si ich vyberajú niektoré pofidérne skupinky na vlastné zviditeľnenie sa.

Zverejnené

Zo začiatku hrozná nuda, no a keď bolo rozhodnuté, radšej som to vypol a išiel sa učiť :lol:

Zverejnené

Dnes pobrezie slonoviny a burkina faso 0:0. najviac ma zaujal travnik, skor jeho podklad. hrac ak vystartoval ste vydeli ako z kopaciek mu odletovali chumace travy a piesok. Alebo ked brzdil a dupotal, tak sa piesok bolo vidno aj na velku vzdialenost kamery(velky zaber). Alebo ked lopta skakalo to iste, ako ked hraju na vode a ta frka. Zaujimave.

Zverejnené

trochu off topic,

ale z tých obláčikov prachu mi napadlo, že by to mohlo byť omnoho horšie ...

Najexotickejšie "trávniky" :lol: ale štadióny zato majú onakvejšie, aj keď je práve obdobie sucha :)

Zverejnené

Včerajšie zapasy Nigeria - Egypt a Mozambik - Benin boli celkom na urovni.

Zverejnené

ja som si zo vcerajsieho druheho zapasu zapamatal krkolomny(doslova) brankarsky zakrok. nato sa zabudnut neda. komentator tvrdil, ze to mozete vidiet len u africkych muzstiev.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Tak za nami už sú základné skupiny a šancu na africký titul má už len 8 národných výberov:

...::: QUARTER-FINALS - štvrťfinálové zápasy :::...

• Obrázok Angola vs. Obrázok Ghana (24.január)

• Obrázok Zambia vs. Obrázok Nigeria (25.január)

• Obrázok Côte d'Ivoire vs. Obrázok Algeria (24.január)

• Obrázok Egypt vs. Obrázok Cameroon (25.január)
Zverejnené

Prvymi postupujucimi su Ghana a Alžirsko. Sloni vypadli po drame a to 2x vyhravali. Drogba bol cely šampionat do počtu.

Zverejnené

ak na to dobre pozerám,

tak sa môže opakovať boj o MS

ALG - EGT

bodaj by

Zverejnené

fantastické

v nedeľu už aj so Songom proti ManUtd

som zvedavý na ten zápas

Alžírsko - Egypt

najmä po stránke organizačnej

Zverejnené

Africký pohár národov 2010 už pokročil do záverečnej fáze,

pred nami je už finále, takže ešte súhrn vyraďovacích bojov:

...::: QUARTER-FINALS - štvrťfinálové zápasy :::...

• Obrázok Angola vs. Obrázok Ghana - 0:1

Goals: 15. Gyan

• Obrázok Zambia vs. Obrázok Nigeria - 0:0 (na penalty 4:5)

No Goals

• Obrázok Côte d'Ivoire vs. Obrázok Algeria - 2:3 (po predĺžení)

Goals: 4. Kalou, 89. Keita - 39. Matmour, 90. Bougherra, 92. Bouazaa

• Obrázok Egypt vs. Obrázok Cameroon - 3:1 (po predĺžení)

Goals: 37. a 103. Hassan, 92. Geddo - 25. Emana

...::: SEMI-FINALS - semifinálové zápasy :::...

• Obrázok Ghana vs. Obrázok Nigeria - 1:0

Goals: 21. Gyan

• Obrázok Algeria vs. Obrázok Egypt - 0:4

Goals: 38. Abd Rabo, 65. Zidan, 80. Abdel-Shafy, 90. Geddo

...::: FINAL - 31 January 2010 :::...

• Obrázok Ghana vs. Obrázok Egypt

Obrázok vs. Obrázok

Zverejnené

No myslím, že Egypt to bude mať v suchu. Ale môžu puknúť práve vo finále.

Zverejnené

Škoda Nigerie, cely zapas tlačili, hrali utočne, no nie a nie dať gol aj z tutoviek. Ghana dala gol z rohu a to bolo všetko čo za 90 minut predviedli.

Zverejnené

Tak Egypt skompletizoval hattrick, viacmenej zaslužene. Najlepšim strelcom sa stal hrač Egypta Gedo (5 golov). Čo je však zaujimave, ani v jednom zapase nehral od začiatku, všetky dal ako striedajuci hrač.

Zverejnené

jj

taký africký Ole Gunnar Solskjær

iróniou je, že 3násobný africký šampión

sa opäť na MS opäť nebude môcť predviesť

no veľmi veľkou škvrnou tohto ročníka,

zostáva tragédia z jeho začiatku

o to viac ju umocňuje fakt,

že Togo kvôli "svojvoľnému" opusteniu turnaja,

dostalo stopku pre ďalšie 2 ročníky APN

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov