Skočiť na obsah

Voľby do VÚC

Odporúčané príspevky

Zverejnené

no ved presne podla tej latky aj Smer-SD "podporil" tohoto kandidata....a ze sa k nemu "pritulil" az ked mal velku sancu uspiet?,.....samozrejme verejne sa priznat k jeho podpore ani skor nemohol, kedze Smer-SD ma v BB zupe dost pokrivenu "charizmu" a s tohoto dovodu ani nepostavil svojho kandidata. V dalsich krajoch si bol isty svojou hegemonioui a tak tam nemal ziadny problem delegovat svojho kandifata zavcasu a verejne....no nejako sa im to "posralo" a eurofondy budu kontrolovat iba v BB zupe :)

Zverejnené

A tie fakty maju co dokazat?......to, ze sa da odvodit s poctu zvolenych poslancov sila Smeru-SD v BB zupe?.....volba poslanca je o niecom inom, ako volba zupana....podla tebou ukazaneho faktu, by napr. v ZA zupe mal jednoznacne vyhrat nezavisly alebo nejaky adept zo Smeru-SD...ci?

Zverejnené

informator, dokazuju ze smer ma v bb nadstandartnu podporu a ze ty mas vlastny svet.

Zverejnené

tyso, len zopakujem, co som aj slimakovi napisal - nie je take zrejme, ze Smer ma v BB nadstandardnu podporu, minimalne nie medzi mysliacimi volicmi (t.j. vymazme chudobnych duchom aj penazenkou a tiez napojenych dojicov)

to, ze v BB obvode opaetovne ziskali pomerne vela mandatov, to podla mna nevystihuje

nuz ale napr. stare struktury ako Lassakova (ktoru podporuju silne rodinne klany) alebo Motycka (vseobecne oblubeny rozhlasovy zabavac) sa tam dostali z dovodov v zatvorke

• Pridať bod 1
Zverejnené

v tomto pripade ale mame prieskumy a volebne vysledky. ak nesuhlasis, tak skus nieco ine ako osobne skusenosti. je totiz pomerne jasne ze medzi znamymi mas inych ludi:) len to ale nie reprezentativna vzorka. vysledky smeru v bb su nad priemerom za slovensko, to je fakt.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Nebyt Kotlebu toto by bol najsmerackejsi kraj. Lebo pravicova koalicia je tu slaba(nebol po nej dopyt ani ponuka a BB a ZV je to co som uviedol). A u madarov co sa daju skor dokopy s tym silnejsim - nemaju potrebu ist do tychto volieb.

Zverejnené

mal som za to, ze sa bavime o volebnom obvode c.1, kde je hlavne MESTO BB

Zverejnené

samotna bb je mesto a tam su vysledky mierne ine, ale smer aj tam ma silne postavenie. pravica je ba a ke,

slimak, tomu sa hovori vyhananie certa diablom, ja osobne ak by som mal na vyber smer alebo kotlebu volim smer. a to som typicky pravicovy volic

Zverejnené

Ja myslim,ze Tiso dnes po obede pisal o celom kraji ja svoj predchadzajuci prispevok taktiez(moja domienka - ze by tu bol total smeracky kraj. Lebo Kotlebovci su prevazne smeraci z chudobnych regionov - kde na nich politici kaslu  - nepridu ani na MDZ). A tie statistiky co som tu daval predvcerom a vcera boli o obvodoch BB a ZV. Som sa snazil dat fakty. Ze tie mesta(aj mesta nie obvody) su a vzdy boli smeracke(mozno sa aj pri jednej volbe v mestach ukazalo,ze su neutralne?). 

Tyso ja nie a som spokojny.

Kosice nie vzdy su pravicove, mozno ked nieje vhodny proti kandidat si zvolia aj Rasiho. Ale v sobotu zahlasovali aby si ho udrzali a to boli proti vsetkym inym okresom. Len Kosice to zvratili. BB to nedala nikdy ani v obvode. Nesmerackych miest je daleko viac ako KE a BA. Inak by si tu mal  len smeracke vlady.

http://volby.statistics.sk/prez/prez2009/jsp/obvod/tab8.jsp.htm

Volby prezidenta 09 za Gasparovica ZV a BB cez 60 000 hlasov a Radicova 40 000. Len pre zaujimavost,vtedy mesta na Slovensku volilo pol na pol, obce 6dva ku tridsat osem. Podla obvodov. Tu dal pre Gasparovica vela hlasov ZV,ale to kvoli tomu,ze je tam zaratana zrejme aj Krupina a Detva - v cislach co som daval minule je to cisto okres Zvolen.Ale aj BB podporila Gasparovica.

Mesto je v nasom okrese Revuca,Jelsava a Tornala- v tej tornali asi vyhrala Radicova. ALe ak BY BB mesto nebolo smeracke - tak tam nikdy nemoze vyhrat Gasparovic.

http://volby.statistics.sk/prez/prez2009/jsp/okres/kart2p.jsp@id=3.htm

Zverejnené

Spravil som statistiku strnastich asi najvacsich miest(je to za okresy,BA a KE su len mesta) z I. kola prezidentskych volieb. Ze kolko% volicov volilo Gasparovica a Fica v I.kole. A tam sa zda ze BB je na tom vcelku dobre.

Teda BA 22 percent, KE 25, SNV 42, PP 35, PO 37, BB 33(Fico 24 ,Gasp 42),ZV  38, ZA 43, MT 41, LV 32, NT 41, TN 40,PD 50, TT 40(inak Trencin a Trnava volili rovnako Ficovi dali 30% a Gasparovicovi 50%).

Zverejnené

pokusil som sa najst nejake oficialne postupy na postup do funkcie vicezupana, ale nemam na to trpezlivost...

Lunter st. sa explicitne nevyjadril, ze jeho syn ma byt vicezupanom. navyse Lunterov syn Ondrej bol (narozdiel od Uhrika) zvoleny za poslanca Banskobystrickeho samospravneho kraja, takze by som to velmi neporovnaval. 

V rozhovore pre Dennik N Lunter st. povedal toto:

Kotleba obsadil úrad rodinou a straníkmi. Aj vy máte rodinu a podporovateľov. Objaví sa niekto z nich pri vás?

Určite chcem, aby bol pri mne, tak ako počas kampane, syn Ondrej. Má na to vzdelanie aj „drive“.

„Pri mne“ znamená čo?

To ešte nemám zadefinované.

Bude vicežupan?

Môže byť, ale na to treba politickú vôľu celého zastupiteľstva.

Nasledujuci den pre tvnoviny zasa toto:

"Chcem ho mať pri sebe a je jedno, na ktorom poste, možno to bude post, ktorý nebude financovaný zo župných peňazí. Keď by som nenašiel nič iné a nebola by vôľa, zamestnám ho ako svojho poradcu za svoje peniaze,"

• Pridať bod 1
Zverejnené

informator, dokazuju ze smer ma v bb nadstandartnu podporu a ze ty mas vlastny svet.

Co je podla teba nadstardantna podpora?.....50%  alebo 1%?......ak je to tych 50% a viac, tak nechapem preco si Smer-SD nepostavil svojho kandidata na zupana, ale cakal na toho, kto bude mat podporu vo verejnosti....tiez je mozne ze Luntera si  "konspiracne" vybral a potom po zisteni vysky jeho podpory u volicov, ho teatralne verejne podporil...........to vies, politika, a preto ja zijem v realite a ty si mozes hoviet v tej svioej "realitnej bubline" nadalej :)

Mal by si si poopravit poznatky o spravani sa volicov, ktore vychadzaju zo statistiky, co su vlastne iba cilsla vhodne akurat tak do archivu UPN :(

Zverejnené

Podla mna ten novy zupan ich tam bude potrebovt viac, sudiac podla jeho prezentacie v debatach TV stanic....neviem kde ho Smer-SD vyhrabal...

A SMER ho nevyhrabal,  SMER sa k nemu prihlasil ked bolo jasne ze ma realnu sancu.

no ved presne podla tej latky aj Smer-SD "podporil" tohoto kandidata....a ze sa k nemu "pritulil" az ked mal velku sancu uspiet?

Toto je bežná smerácka taktika, takto smeráci parazitovali na Rybníčkovi, keď sa volil primátor v Trenčíne, vlastného kandidáta Žabára poslali do prdele, po tom, čo sa ukázalo, že jeho podpora dosahuje zlomky percent, tak začali teatrálne podporovať nezávislého Rybníčka. Podobne podporovali pred rokmi Ftáčnika, keď sa stal primátorom BA. Teraz si počkali na výsledky prieskumu v BB a logicky sa začali priživovať na tom, kto získal najviac percent, aby vzbudili dojem, že Smer má najsilnejšie zastúpenie.

Ono vlastne, Smer má jednu gigantickú výhodu - majú neskutočne dobre prepracovaný politický marketing, a to je aj dôvod, prečo po tom enormnom množstve káuz stále majú toľko voličov. Oni sú schopní ľuďom nasrať na taniere a tak to obkecať, že ich presvedčia, že v skutočnosti je to výborný demikát. Našťastie smeráci zenit už majú za sebou a pôjdu už len dole.

Zverejnené

informator,  nadstandartna podpora SMERU v BB znamena ze ma vyssiu ako priemernu podporu  na slovensku,  v tomto pripade cca 30 %,      sam by nevyhral ale ak ju daju niekomu inemu tak mu vyznamne pomozu.   A v BB sa cakalo ze ju dostane MIcev,  ale dali ju najsilnejsiemu.   

Zverejnené

Mali podporit Miceva? A preco ho nepodporili nakoniec?...aha lebo slaba podpora. Skor ale preto, lebo Micev ma svoj nazor a je asi aj "svojpravny" a nemohli by ho tak ovladat, ako tohoto deduska z Mrazika....tu je aj ukazka zo samostatnosti konania p.Luntera...

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/447766-novi-pravicovi-zupani-sa-dohodli-na-zasadach-slusneho-zupana/?

......a tu je dovod podpory p.Luntera......

https://www.ta3.com/clanok/1116150/v-banskej-bystrici-zacali-s-peticiou-za-severojuzne-prepojenie-slovenska.html

.....tlak na vyhlasenie dlhovej brzdy za nepriatela statnosti ....naco hodnoty socialnej politiky, peniaze nadovsetko a "nesvojpravny" zupan vie kde ma stat :(

Zverejnené

Ja som volil Kotlebu - ja som volit ani nechcel.Nemal som co - siel som len kvoli tomu ,ze so isiel nakupit do Tesca. A siel som tam podporit primatora Jelsavi - kandidoval za koaliciu a z Revucej dostal 980 hlasov. Celkovo neceluch tritisic. 

Miceva by som mozno aj volil, ze chce prekonat Kotlebu. Ak by dostal podporu smeru. Nikdy.  Fasistov porazali aj komunisti ,ale ich bola mensina.

Fico zhodnotil volby ako zhodnotil. Jedna vec on vsetky vyhlasenia robi pre svojich volicov. Su blbe ale na blbych volicov OK - torelovali to a brali aj jeho kandidati. SPolustranici. On nikdy nechcel ziskat inych a preto tak rozpraval. Teda len pre smer volicov - a ich mal vzdy za koko...nechcem byt vulgarny.

Ale dal myslienku o naraste nezavislych poslancoch a ze v komunalnych volbach ich bude pribudat. Inak nezavisli brali len jemu - opozicia ziskala o jeden hlas viac.  Inak opozicia - pri svoje - malej nefukcnosti - mala viac ako koalicia stopat ku devedesiat sedem.

Keby bola opozicia este lepsia - mohla dat kludne o dvadsatpercent vacsi vikon. To by uz Fico mozno podal aj demisiu.

Ludia uz nebudu ochotni kandidovat za Smer. Uz to nedali ani teraz . U nas Smer nemal troch kandidatov. Teda Fico povedal - krisy nenazrane budu utekat.  A ja preto si budem lustrovat ,kazdeho jedneho(kandidata nezavisleho) - Ak niekedy nieco so Smerom mal -ma u mna smolu- Samozrejme sa to tyka Most hid.

-----------

A zaujalo ma aj to mafianskom state. A pravnom.  Mafian rozprava dva mesiace o prezidentovi ,ze je danovy podvodnik a potom o dva mesiace da Fico - Yegor na net. Fico dava danove veci o Matovicovi verejne. Policia to vysetri ze je to trestny cin ale slo o verejny zaujem - co fico vtedy rozpraval. Co je viac mafijastenskejsi stat ako tento ficoland? 

https://www.tyzden.sk/nazory/43924/fico-a-mafiansky-stat/

U matovica verim, nevidel som. Ze ho len mafiansky stat sikanuje. Fico. A ja dufam, ze mu to Matovic o dva roky nemafiansky spocita - ci nie on ale fizel - policajt - prokurator a sudca.

Zverejnené

https://www.ta3.com/clanok/1116150/v-banskej-bystrici-zacali-s-peticiou-za-severojuzne-prepojenie-slovenska.html

.....tlak na vyhlasenie dlhovej brzdy za nepriatela statnosti ....naco hodnoty socialnej politiky, peniaze nadovsetko a "nesvojpravny" zupan vie kde ma stat :(

ten tvoj odkaz nefunguje

k danej teme som nasiel napr. clanok  https://mybystrica.sme.sk/c/20693509/mesta-spustaju-peticiu-za-dokoncenie-severo-juzneho-prepojenia-slovenska.html#ixzz4y9uuWv4E

kde cit:

Stretnutia sa zúčastnil aj novozvolený župan Ján Lunter, ktorý prisľúbil zo svojej pozície podporiť všetky kroky iniciatívy. Problémom podľa neho nie je iba severo – južné prepojenie, ale tiež pokračovanie R 2. Ideálnym riešením by podľa Luntera bolo, ak by raz R 2 pokračovala až do Košíc. „Juh Banskobystrického kraja patrí k najchudobnejším na Slovensku a treba tento problém riešiť,“ dodal.

tema je teda hlavne dopravna siet; a tu by som si dovolil suhlasit s jednym zdiskutujucich

Rozdelenie županov medzi vládu aj opozíciu je zasa ťah v prospech Fica.

Zverejnené

cit

Nj, rodinkarstvo "tych našich" nie je problem. Hlavne, že kritizujeme to iste u "nich". Hm, akože sa tomu nadava... :ermm:

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Ten človek z OĽaNO ktorého sme vyfasovali do trnavského kraja uvidíme čo porobí. Ale kraj vlastne má na starosti školy, cesty tretej triedy a také blbosti čo sa vlastne mňa ani netýkajú a do iného kecať nemôžu. Keď mi dá postaviť cyklotrasy budem mu vďačný. Mikuš ten bol dobrý toho aj volakerí maďari lúbili...

Zverejnené

Co urobi zupan? Mozno nieco a nic. U nas Kotleba - mohol viac ci menej? Dalsi je Lunter - viac ani menej ako Kotleba neurobi. Alebo si to nevsimnem.

Tak je to aj v inych krajoch.

Zverejnené

Mohol by si to doplnit...nechapem pointu :(

Pointa je v predoslych prispevkoch. Staci citat.
Zverejnené

Pochopil som....zlodej krici, chytte zlodeja......vdaka za upozornenie :)

• Pred 4 týždňami...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov